English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

Δημοτικό Συμβούλιο    από το ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ

  

 

 

 

* Δείτε τις εκδηλώσεις εδώ
 
* Δείτε τις εκδηλώσεις εδώ
 
 


 

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Ο.Τ.Α.

 

  

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

    

 

 
       
ΙανουάριοςΦεβρουάριος 2016Μάρτιος
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
91011
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13

Δελτία Τύπου

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
10/2/2016

Εγκαινιάστηκε χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, από την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Πολιτισμού κυρία Ειρήνη Νταϊφά, η ατομική εικαστική έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο: «Αισθητικές και θεωρητικές καταθέσεις», η οποία συνδυάζει έκθεση ζωγραφικής με 84 έργα του καλλιτέχνη, διαλέξεις, καθώς και δρώμενα λόγου και τέχνης.

Η κυρία Ειρήνη Νταϊφά, στην ομιλία της, στην εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης, τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Προϊστάμενο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά κ. Τσεκούρα για τα εξαιρετικά καλά του λόγια. Ομολογώ ότι με υποχρεώσατε. Το εννοώ πραγματικά. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Κυρίες και κύριοι,

σας καλωσορίζω στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Με ιδιαίτερη χαρά, δέχθηκα την πρόσκληση του αγαπητού μου Κώστα Ευαγγελάτου να εγκαινιάσω αυτήν την εξαιρετικού ενδιαφέροντος έκθεση, τόσο με την ιδιότητα της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, όσο και της πολυετούς γνωριμίας μας και φιλίας μας με τον Κώστα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ
9/2/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, αμέσως μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό τον Υπουργό κ. Θοδωρή Δρίτσα, για τον σχεδιασμό της διαχείρισης της προσωρινής παραμονής προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά και τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σχιστό, δήλωσε:
"Έγινε έστω και καθυστερημένα ενημέρωση για την περιοχή του Πειραιά, από τους Υπουργούς κ.κ. Δρίτσα και Βίτσα, αλλά και τους Γενικούς Γραμματείς Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος και από διάφορα στελέχη για την κατάσταση που επικρατεί και τους χειρισμούς των επόμενων εβδομάδων, σε σχέση με τη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά και για το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σχιστό.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΚΑΙ ΔΡΩΜΕΝΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
8/2/2016

Η ατομική εικαστική έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο: «Αισθητικές και θεωρητικές καταθέσεις» εγκαινιάζεται αύριο Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 στις 19.30, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει με ομιλία της η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Ειρήνη Στ. Νταϊφά. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά κ. Μιχάλης Τσεκούρας- Στάμου.

Σύντομες ομιλίες για τα έργα του Κώστα Ευαγγελάτου, θα πραγματοποιήσουν η Ιστορικός Τέχνης, Επιμελήτρια εκδόσεων και εκθέσεων κα Μαράη Γεωργούση, και ο Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης, Συγγραφέας κ. Λεόντιος Πετμεζάς.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟ.Δ.Ε.Π. ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ALEX ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ
8/2/2016

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή και η προσφορά εκατοντάδων Πειραιωτών, στους άστεγους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, κατά τη διάρκεια δράσης της Ομάδας Εθελοντών Alex, που πραγματοποιήθηκε χθες σε συνεργασία με την ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Μεγάλες ποσότητες τροφίμων, ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης, προσφέρθηκαν σε άστεγους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά σε μια εθελοντική δράση που ξεκίνησε στις 11:00 π.μ. και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού όπου εθελοντές μοίρασαν φαγητό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν μέσω του Κοινωνικού Φαρμακείου, σε συμπολίτες μας που υποστηρίζονται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π..

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
7/2/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας του προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Εύχομαι καλή χρονιά, με υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας. Τα παιδιά μας είναι στα χέρια σας. Εσείς διαμορφώνετε τους χαρακτήρες και τους μαθαίνετε σωστή αγωγή στην προσχολική ηλικία.

Ξέρουμε ότι ο Δήμος Πειραιά δεν μπορεί να ανταποκριθεί, όπως θα ήθελε στον τομέα των Βρεφονηπιακών Σταθμών, για λόγους που αφορούν τον Δήμο αλλά και την Κεντρική Διοίκηση. Το προσωπικό, δεν επαρκεί όσο θα θέλαμε ή όσο έχουμε ανάγκη και οι κτιριακές εγκαταστάσεις δεν είναι αυτές που θα θέλαμε ή που ονειρευόμαστε ή και που οι Πειραιώτες και τα παιδιά θα ήθελαν να έχουν. Καταβάλλουμε όμως προσπάθειες, με την Εντεταλμένη Σύμβουλο κυρία Ζηλάκου, την κυρία Βασίλαινα, τις Προϊσταμένες, το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, τους εθελοντές. Και γι’ αυτό οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε, γιατί υπερβάλλετε δυνάμεις και καλύπτετε τις όποιες αδυναμίες.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 21 ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 7
6/2/2016

Σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο στο Στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», για τη μνήμη των 21 αδικοχαμένων θυμάτων της Θύρας 7 που βρήκαν τραγικό θάνατο μετά τη λήξη του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ –ΑΕΚ πριν από 35 χρόνια.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Δήμου Πειραιά στην πλατεία Θυμάτων Θύρας 7, από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στεφάνια απέστειλαν η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά και ο Σύνδεσμος Βετεράνων του Ολυμπιακού.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων Ολυμπιακού κ. Κωνσταντίνος Μπαρμπής πραγματοποίησε ομιλία για τα θύματα της Θύρας 7, η μνήμη των οποίων παραμένει άσβεστη στις καρδιές του φίλαθλου κόσμου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «STUDIO3» ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΤΣΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΛΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
6/2/2016

Κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό

«Η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να βοηθήσουμε στο προσφυγικό, το οποίο είναι ένα παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και ελληνικό πρόβλημα. Δε μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια, δεν μπορεί ο εκάστοτε Δήμαρχος της όποιας περιοχής να είναι ευαίσθητος αλλά όταν είναι κοντά στην περιοχή του, να λέει ότι το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων πρέπει να πάει σε κάποιον άλλο Δήμο. Αυτό δεν μου αρέσει. Είναι γεγονός ότι η Αθήνα επιβαρύνεται αυτούς τους μήνες. Και ο Πειραιάς επιβαρύνεται γιατί όλοι φτάνουν με τα πλοία στο λιμάνι και υπάρχει δυσκολία. Παρόλα αυτά, δεν έθεσα ποτέ θέμα να μην έρθουν στον Πειραιά ή να πάνε σε άλλο λιμάνι.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
5/2/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, που πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ». Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Ο Πρόεδρος κ. Κ. Γαλάνης, εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου, απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ για τα 10 χρόνια διακονίας του στην πόλη και στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, στο χαιρετισμό του τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΛΕΣΕ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ C-130
5/2/2016

Ο Δήμος Πειραιά τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τα 63 θύματα - σμηνίτες υπαξιωματικούς και αξιωματικούς - του C-130, που συνετρίβη στο όρος Όθρυς πριν από 25 χρόνια. Η τελετή έγινε παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, του Δήμου, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και Συλλόγων, καθώς και συγγενών των θυμάτων, μπροστά στο μνημείο των πεσόντων, στην ομώνυμη πλατεία. Τιμές απέδωσαν άγημα και η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας.

O Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, Αντιπτέραρχος ε.α. κ. Γιώργος Κ. Δαβάκης, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο κ Γιάννη Μώραλη, στην ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ HIV KAI ΤΙΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΕΣ B & C ΑΠΟ ΤΗΝ Μ.Κ.Ο «PRAKSIS»
5/2/2016

Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων πρόληψης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των δημοτών για το αγαθό της υγείας, υποδέχεται την Κινητή Μονάδα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «PRAKSIS», για τη διενέργεια δωρεάν εξετάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι δημότες επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα ανώδυνων, ανώνυμων και εμπιστευτικών εξετάσεων για τον ιό HIV και για τις Ηπατίτιδες B & C, τη δεύτερη Παρασκευή κάθε μήνα, στον πεζόδρομο της Δραγάτση, από τις 18:00-21:00.

Η Κινητή Μονάδα της ΜΚΟ «PRAKSIS», θα υποδεχθεί για πρώτη φορά τους πολίτες σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016.

Η διενέργεια του προαναφερόμενου τεστ υλοποιείται σε ένα προστατευμένο για τον εξεταζόμενο περιβάλλον, όπου πραγματοποιείται και συμβουλευτική πριν και μετά από την καθεαυτή εξέταση.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 203Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by