English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

Δημοτικό Συμβούλιο    από το ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ

  

 

 

 

 


 

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Ο.Τ.Α.

             

               

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

     

Ανακοινώσεις

Γραφείο Τύπου

Σύσκεψη προκειμένου να γίνει αποτύπωση της κατάστασης μετά τις χθεσινές πλημμύρες
25/10/2014

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συγκάλεσε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Πειραιά ευρεία σύσκεψη προκειμένου να γίνει αποτύπωση της κατάστασης μετά τις χθεσινές πλημμύρες από τη σφοδρή βροχόπτωση και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα. Η σύσκεψη έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργου Γαβρίλη με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους κ. Π. Καλογερόγιαννη, κ. Α. Αργουδέλη, κ. Σ. Βοιδονικόλα, το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλη Ταταρόπουλο καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και της Περιφέρειας.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη συνεργεία της Περιφέρειας ξεκίνησαν την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών προκειμένου εν συνεχεία τεχνικά κλιμάκια του Δήμου Πειραιά να μπορούν πραγματοποιήσουν καταγραφή ζημιών σε οικίες και αντίστοιχα τα συνεργεία της Περιφέρειας σε επαγγελματικούς χώρους.

Επίσης αποφασίστηκε να λειτουργήσει από σήμερα τηλεφωνικό κέντρο για την καταγραφή των ζημιών στις οικίες. Οι δημότες Πειραιά των οποίων έχουν πληγεί οι οικίες μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 213-1601802, 213-1601866 και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, 3ος όροφος) προκειμένου να δηλώσουν τη ζημιά: Σήμερα Σάββατο από τις 14:00 έως τις 20:00 Κυριακή 10:00 έως τις 15:00 και από Δευτέρα 8:00 π.μ. έως 14:00.

Ταυτόχρονα οι επαγγελματίες του Δήμου Πειραιά μπορούν να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής που έχει την αρμοδιότητα καταγραφής των ζημιών.

  Δελτία Τύπου
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΚΗ
25/10/2014

"Όλα τα συνεργεία του Δήμου είναι στο δρόμο"
"Από χθες το βράδυ, όλα τα συνεργεία του Δήμου είναι στο δρόμο για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη βλάβη. Αυτές είναι οι δυνατότητες του Δήμου Πειραιά και δεν πιστεύω ότι και οι άλλοι Δήμοι έχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες για να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους φαινόμενα. Σήμερα βγαίνουν τα συνεργεία των μηχανικών και της Περιφέρειας, θα συνδράμουμε και εμείς με δικούς μας μηχανικούς, τουλάχιστον να πάμε να καταγράψουμε ζημιές και όπως είπε ο Πρωθυπουργός και ελπίζω να γίνει, τουλάχιστον να αποζημιωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν το έχουμε δει να συμβαίνει συχνά στη χώρα, κάποιοι αποζημιώνονται πολλά χρόνια μετά. Εμείς οφείλουμε από την πλευρά μας να κάνουμε τη δουλειά μας, να καταγράψουμε τις ζημιές προκειμένου να έχουμε τα στοιχεία, αν βγει αυτή η αποζημίωση, οι άνθρωποι να αποζημιωθούν".

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΡΑΒΑΛΙΑΡΗ
23/10/2014

 Με αφορμή τον πρόωρο χαμό του δημοσιογράφου Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Εκφράζω τα βαθειά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη, που έφυγε τόσο νωρίς έχοντας όμως επιδείξει μια πολύ σημαντική διαδρομή στο χώρο της ενημέρωσης.

Ένας από τους δημοσιογραφικούς σταθμούς του Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη ήταν και η Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά στην οποία είχε διατελέσει Διευθυντής. Η απώλειά του μας θλίβει όλους".

  Δελτία Τύπου
ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ
23/10/2014

Στον αγιασμό των γραφείων του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου έδωσε το παρών ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Τα μέλη του Συνδέσμου καλωσόρισαν το Δήμαρχο Πειραιά τονίζοντας πως η στήριξή του είναι πολύ σημαντική για τις δράσεις τους.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Μώραλης επισήμανε πως θα βρίσκεται δίπλα τους και θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στη σημαντική πολιτιστική τους δραστηριότητα. Επιπλέον δήλωσε ότι η δημοτική Αρχή Πειραιά δίνει ιδιαίτερο βάρος στην υποστήριξη των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της πόλης, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πειραϊκής κοινωνίας.

Ο Σύνδεσμος Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου δραστηριοποιείται στον Πειραιά τα τελευταία τριάντα χρόνια και ιδρύθηκε μετά από ευγενική χορηγία του Μιλτιάδη Μαρινάκη. Μάλιστα ένα από τα πρώτα ιδρυτικά μέλη ήταν η σύζυγος του αείμνηστου βουλευτή και μητέρα του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικού συμβούλου Πειραιά κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, Ειρήνη.

Ο Σύνδεσμος λειτουργεί ως Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, με κύριο στόχο τη διάδοση και διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και έχει να επιδείξει στην πολύχρονη πορεία του πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο.

  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS"
22/10/2014

Ο Δήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Πειραιά Σταύρος Ελληνιάδης και η Οργάνωση Αγώνων Σκυταλοδρομιών, θα παραχωρήσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των 1ων Αγώνων Σκυταλοδρομιών Δρόμου Πειραιά “Βίκος Street Relays”, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, ώρα 12:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.
Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν ως πρεσβευτές, διακεκριμένες προσωπικότητες του αθλητισμού.

  Δελτία Τύπου
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ "ΤΡΕΧΕΙ" ΞΑΝΑ
19/10/2014

 Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους αθλητών και πολιτών πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια αγώνας δρόμου στον Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα, διεξήχθη ο αγώνας "Piraeus City Run" που διοργάνωσε η εταιρία Puma υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, με τους αθλητές να τρέχουν αποστάσεις 5, 10 και ενός χιλιομέτρου για οικογένειες και παιδιά, στον οποίο μάλιστα έτρεξε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με την οικογένειά του. Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΗΓΑΔΑΣ
17/10/2014

 Τις εργασίες ανάπλασης για τη δημιουργία βιοκλιματικής πλατείας στην Πηγάδα, που είχαν σταματήσει τους τελευταίους μήνες και ξεκίνησαν εκ νέου την Τετάρτη 15-10-2014 μετά από ενέργειες της δημοτικής Αρχής Πειραιά, επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Δήμαρχος Πειραιά επισκέπτεται την πλατεία Πηγάδας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πριν δέκα ημέρες μαζί με επιτελείο από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά, συναντήθηκε με τον εργολάβο-επικεφαλής των εργασιών, προκειμένου να ενημερωθεί για ποιούς λόγους είχε σταματήσει το έργο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα του έργου, ενώ συνομίλησε με επαγγελματίες στους οποίους εξήγησε το τελικό σχέδιο ανάπλασης της πλατείας Πηγάδας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε: "Είμαι ικανοποιημένος που ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στην πλατεία Πηγάδας, οι οποίες είχαν σταματήσει, δημιουργώντας προβλήματα σε κατοίκους και επαγγελματίες. Ελπίζω να μπορέσουμε να επιλύσουμε το πλήθος των προβλημάτων που έχουν προκύψει εξαιτίας του πρόχειρου σχεδιασμού το προηγούμενο διάστημα και να παραδώσουμε μια όμορφη, σύγχρονη και λειτουργική πλατεία στους Πειραιώτες".

  Δελτία Τύπου
ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
17/10/2014

 Με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών σε μια εκδήλωση με πολύ τραγούδι, χορό και διασκέδαση. Το πρόγραμμα περιελάμβανε εύθυμες μουσικές από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά και τραγούδι από το Νίκο Ζωϊδάκη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 184Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

Forum - Συνέδρια - Εκθέσεις - Εκδηλώσεις

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ -
 Δείτε την αφίσα εδώ

 

    

       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by