English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

Δημοτικό Συμβούλιο    από το ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ

Συνεδριάσεις

  

 

 

 

 


 

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Ο.Τ.Α.

             

               

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Ανακοινώσεις

Γραφείο Τύπου

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΗΣ UNICEF
20/11/2014

Στην τελετή απονομής "Βραβεία UNICEF 2014" που διοργάνωσε η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

H εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, είχε φέτος επετειακό χαρακτήρα καθώς συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά απένειμε τιμητικό βραβείο στο 54ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά (Τάξη Γ1) στον μαθητή Αδαμόπουλο Κωνσταντίνο που εκπροσωπούσε το σχολείο και στην εκπαιδευτικό κ. Κλωστράκη. Το σχολείο του Πειραιά απέσπασε το 3ο βραβείο στην κατηγορία "Παραμύθι" του εκπαιδευτικού προγράμματος της UNICEF "Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους".

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε χαιρετισμό του, τόνισε:

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της UNICEF κ. Λάμπρο Κανελλόπουλο και τους συνεργάτες του για την τιμητική πρόσκληση να είμαι σήμερα εδώ. Είναι από τις ευχάριστες στιγμές στη ζωή ενός Δημάρχου. Το έργο της UNICEF είναι παγκοσμίως γνωστό. Δυστυχώς η εποχή που ζούμε είναι μια δύσκολη εποχή για τα παιδιά μας και είναι βέβαιο ότι πρέπει να βοηθηθούν με κάθε τρόπο τα παιδιά ολόκληρου του κόσμου.
Συζητήσαμε πριν την εκδήλωση με τον Πρόεδρο κ. Κανελλόπουλο και θα ήθελα να πω, πως και ο Δήμος Πειραιά τίθεται στη διάθεση της UNICEF.
Δυστυχώς εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να συνδράμουμε οικονομικά, άλλωστε αυτό το πράττει με μεγάλη επιτυχία ο Ολυμπιακός. Από την πλευρά μας μπορούμε να υποστηρίξουμε την ενημέρωση για τα δικαιώματα των παιδιών και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε όλοι ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας&q

  Δελτία Τύπου
EΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΗ
19/11/2014

Τα Καμίνια επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλη Ταταρόπουλο και τον Πρόεδρο της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Τάσο Πούλο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά βρέθηκε στην κεντρική πλατεία των Καμινίων επί της οδού Δωδεκανήσου και συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες.

Στη συνέχεια ο κ. Γιάννης Μώραλης μετέβη στο στρατόπεδο Παπαδογιωργή ενώ επισκέφθηκε και το πάρκο στην οδό Αιτωλοακαρνανίας στο οποίο πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα αναπλάσεις πρασίνου.

Επιπλέον ο Δήμαρχος Πειραιά επιθεώρησε ένα οικόπεδο το οποίο συνορεύει με το 14ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και αποτελούσε εστία μόλυνσης. Πριν 15 ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου πραγματοποίησαν εκτεταμένες εργασίες και ο χώρος πλέον είναι καθαρός.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε: "Για εμάς ο Πειραιάς δεν είναι μόνο το κέντρο, μας ενδιαφέρει να δίνουμε έμφαση στις γειτονιές της πόλης. Επισκέφθηκα σήμερα τα Καμίνια απ΄ όπου ξεκίνησε μάλιστα η προεκλογική μας εκστρατεία. Συνομίλησα με καταστηματάρχες και πολίτες και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί και οι ίδιοι διαπιστώνουν πλέον τις αλλαγές που ξεκινούν σιγά σιγά στην περιοχή τους. Ο στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε και να ζωντανέψουμε τις περιοχές του Πειραιά που μέχρι πρότινος ήταν ξεχασμένες".

  Δελτία Τύπου
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ
19/11/2014

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Ρίχνουμε φως στον καρκίνο του πνεύμονα" που πραγματοποιήθηκε χθες στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης από το Δίκτυο "Γυναίκες στην Ογκολογία", υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτικών Ισότητας και Πολυϊατρείων του Δήμου Πειραιά κ. Αναστασία Χαλικιά.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης φώτισε συμβολικά τον εξωτερικό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης με μια λευκή κορδέλα με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
18/11/2014

Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί και εν όψει Χριστουγέννων θα προμηθεύσει με βασικά είδη διατροφής, μέσω διατακτικών, οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους του Πειραιά,. Όσοι επιθυμούν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από τις 24-11-2014 έως τις 5-12-2014 στο τμήμα κοινωνικών δραστηριοτήτων του Δήμου (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, 3ος όροφος, γραφείο 27) κατά τις εργάσιμες ημέρες από 09:00 έως 13:00.
Το ύψος του ποσού της διατακτικής θα καθοριστεί από τον αριθμό της προσέλευσης των δικαιούχων.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά
1.Αίτηση του ενδιαφερόμενου (συμπληρώνεται στην υπηρεσία)
2.Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο
3.Μισθωτήριο συμβόλαιο (εφόσον υπάρχει) και λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ)
4.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
5.Εκκαθαριστικό της εφορίας οικονομικού έτους 2014 (όλων των ενηλίκων) και Ε9 (εφόσον υπάρχει)
6.Απόφαση υγειονομικής επιτροπής για αναπηρία άνω του 67% (εφόσον υπάρχει)
7.Κάρτες ανεργίας (εφόσον υπάρχουν)

  Δελτία Τύπου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
17/11/2014

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού με θέμα "Ήχοι - Μύθοι - Παραμύθι" πραγματοποιείται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά για τη σχολική χρονιά 2014-2015, σε συνεργασία με παιδαγωγό θεάτρου - θεατρικού παιχνιδιού και βιωματικής εκπαίδευσης δια μέσω των τεχνών.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τον Ιούνιο του 2015 και περιλαμβάνει μηνιαίες συναντήσεις διάρκειας μιας ώρας σε ομάδες των 15 παιδιών.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενότητες που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να συνδυάσουν τη μουσική, την κίνηση και τη φαντασία τους. Παίζουν πρωτότυπα αυτοσχέδια μουσικά όργανα και κουκλοθέατρο και φτιάχνουν τα δικά τους παραμύθια. Στο τελευταίο δίμηνο, πριν την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, θα γίνει παρουσίαση από τα παιδιά στους γονείς τους.
Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου δήλωσε:
"Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού που πραγματοποιείται σε όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, εντάσσεται στην προσπάθεια της δημοτικής Αρχής για να προσφέρουμε στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, εκτός από την εκπαίδευση, ποικίλα ερεθίσματα που θα βοηθήσουν στην κοινωνική και πνευματική τους ανάπτυξη. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά διασκεδάζουν, κοινωνικοποιούνται και ανακαλύπτουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητές".

  Δελτία Τύπου
Η ΣΚΥΤΑΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
16/11/2014

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή καταξιωμένων αθλητών, Ολυμπιονικών αλλά κυρίως με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες σκυταλοδρομίας δρόμου "Piraeus Street Relays" στο Πασαλιμάνι υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν στην σκυταλοδρομία, η οποία είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς όλα τα έσοδα θα δοθούν στο Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "Αργώ". Στους αγώνες μάλιστα έτρεξαν και παιδιά του "Αργώ" και καταχειροκροτήθηκαν από όλους για την προσπάθειά τους.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝH ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ "PIRAEUS STREET RELAYS"
14/11/2014

Ο τελικός αγώνας σκυταλοδρομιών δρόμου “Βίκος Street Relays 2014” που γίνεται στο Πασαλιμάνι υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά βρίσκεται προ των πυλών και ήδη έχει καταρριφθεί το απόλυτο ρεκόρ συμμετοχών στην σειρά των αγώνων!

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «BLUE GROWTH PIRAEUS»
13/11/2014

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την ανάδειξη των νικητών του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας για την Θαλάσσια Οικονομία με την ονομασία «Blue Growth Piraeus», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, στον πολυχώρο «Passport».
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν τέσσερις από τις εννέα ομάδες για τις καινοτόμες προτάσεις τους σε τομείς όπως: Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, Ενέργεια & Περιβάλλον/Πράσινη Ναυσιπλοΐα, Καινοτομία στον Θαλάσσιο Πρωτογενή Τομέα – Υδατοκαλλιέργειες, Αειφόρος Θαλάσσιος Τουρισμός & Πολιτισμός και Θαλάσσιες μεταφορές.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 188Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   

     

Forum - Συνέδρια - Εκθέσεις - Εκδηλώσεις

Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του πνεύμονα - Γυναίκες στην Ογκολογία -
Δείτε την αφίσα της εκδήλωσης εδώ

 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ -
 Δείτε την αφίσα εδώ

 

    

       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by