English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

  

 

      

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Δελτία Τύπου

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1" ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΖΗΝΟΒΙΑ ΣΑΠΟΥΝΑ
30/12/2016

Για το έργο της Δημοτικής Αρχής Πειραιά το 2016

"Πιστεύω ότι το 2016 βάλαμε τον Πειραιά στις ράγες της ανάπτυξης. Υπήρξε καθυστέρηση, γιατί είμαστε πλέον στους 27 μήνες θητείας, αλλά τον πρώτο χρόνο είχαμε το δημοψήφισμα και τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις όπου χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Το 2016 βάλαμε τον Πειραιά σε μια πορεία ανάπτυξης και σε επίπεδο έργων και στις χρηματοδοτήσεις και στις κοινωνικές δράσεις, αλλά και σε επίπεδο επιχειρηματικότητας και σε επενδύσεις. Ο Πειραιάς μπήκε στον χάρτη του επενδυτικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο με τη μεγάλη επένδυση της Cosco, αλλά και με άλλες σημαντικές επενδύσεις και περιμένουμε εναγωνίως το 2017 με πολύ μεγάλη ελπίδα, να "ανοίξουν" τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, τα ΕΣΠΑ, στα οποία η Δημοτική Αρχή στηρίζει το πρόγραμμά της. Αυτό που είχαμε υποσχεθεί, είναι ότι το πρόγραμμα μας θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δυστυχώς δεν έχουν "ανοίξει" ακόμη τα προγράμματα, ωστόσο εμείς έχουμε ήδη ετοιμάσει την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, η οποία είναι το master plan για την πόλη. Επίσης, ωριμάζουν οι μελέτες για τις σημαντικές αναπλάσεις στην πόλη, για το Μικρολίμανο, ολοκληρώνουμε τις μελέτες για τον Άγιο Διονύσιο, για την Αγορά του Πειραιά. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ακόμη πιο δυναμικά στα 2,5 χρόνια και να δούμε σιγά σιγά τον Πειραιά να αλλάζει. Η πόλη ήδη αλλάζει προς το καλύτερο. Θέλω να πιστεύω ότι έχει εμπεδωθεί στον κόσμο ότι η Δημοτική Αρχή δουλεύει συστηματικά, έχει σχέδιο. Ήδη φαίνονται τα πρώτα δείγματα, όχι μόνο στην κοινωνία η οποία το αντιλαμβάνεται άμεσα. Τον τρίτο χρόνο θα αρχίσει να φαίνεται και η δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα και σε επίπεδο χρηματοδότησης. Θέλω να πιστεύω ότι θα "ανοίξουν" τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και θα προχωρήσουμε".

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ
30/12/2016

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και άλλες εορταστικές μελωδίες έπαιξε σήμερα, στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης, χορωδία της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» τραγούδησε, συνοδεία λύρας και κιθάρας, τα παραδοσιακά κάλαντα της Κρήτης.

Τα κάλαντα μαζί με τον Δήμαρχο, άκουσαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Την χορωδία της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» συνόδευε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Τσόντο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ
30/12/2016

Συνεχίζεται η λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων στον Δήμο Πειραιά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, για την προστασία των αστέγων και των πολιτών που έχουν ανάγκη.

Οι θερμαινόμενοι χώροι που λειτουργούν, είναι οι εξής:

-Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης - Λ. Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 9 -11. Θα λειτουργεί μέχρι και τη Δευτέρα 2/1/2017.

Ώρες: 8:00 π.μ. έως τις 12:00 το βράδυ (210-41.34.130, 210-41.34.052).

-Η δομή φιλοξενίας αστέγων "Υπνωτήριο Πειραιάς, Λιμάνι Αλληλεγγύης"- Ακτή Ποσειδώνος 2-4, 1ος όροφος Πύργος Πειραιά.

Θα λειτουργεί μέχρι και τη Τρίτη 3/1/2017 σε 24ωρη βάση.

(216-80.03.076, 216-80.03.077).

  Δελτία Τύπου
ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ
28/12/2016

Ο Δήμος Πειραιά, εν όψει της επιδείνωσης του καιρού, ανακοινώνει ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα και θα λειτουργήσουν τουλάχιστον έως την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, οι παρακάτω θερμαινόμενοι χώροι:

-Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης - Λ. Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 9 -11. Λειτουργεί από σήμερα. Ώρες: 8:00 π.μ. έως τις 12:00 το βράδυ (210-41.34.130, 210-41.34.052).

-Η δομή φιλοξενίας αστέγων "Υπνωτήριο Πειραιάς, Λιμάνι Αλληλεγγύης"- Ακτή Ποσειδώνος 2-4, 1ος όροφος Πύργος Πειραιά. Λειτουργεί από σήμερα σε 24ωρη βάση (216-80.03.076, 216-80.03.077).

Επισυνάπτονται οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την προστασία των πολιτών από την κακοκαιρία.

-Οδηγίες Ασφ Θέρμανση 1 ΓΓΠΠ

-Οδηγίες Ασφ Θέρμανση 2 ΓΓΠΠ

-Οδηγίες Χιονόπτωσης ΓΓΠΠ

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
27/12/2016

Ο Δήμος Πειραιά, κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014-2020, με τίτλο: «Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων στο Δήμο Πειραιά».

Η προστασία του ήδη βεβαρημένου περιβάλλοντος αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Στο πλαίσιο αυτό, θέτει συγκεκριμένους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους και σχεδιάζει νέες δράσεις που καλείται να εφαρμόσει, αλλάζοντας τις συνήθειες αλλά και τη συνείδηση των κατοίκων και επαγγελματιών του Πειραιά στο κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΩΡΙΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΟ 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
23/12/2016

Ο Δήμος Πειραιά προέβη σε δωρεά Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο 2ο Γενικό Λύκειο Πειραιά, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη χριστουγεννιάτικη γιορτή που πραγματοποίησε το σχολείο στον ιστορικό κινηματογράφο του Πειραιά "ΣΙΝΕΑΚ", καθώς τα παιδιά υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την ανακοίνωση της δωρεάς.

Από πλευράς του Δήμου Πειραιά παραβρέθηκαν στην γιορτή ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νικόλαος Καλαμακιώτης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλειος Ταταρόπουλος ο οποίος ανακοίνωσε και τη δωρεά στους μαθητές, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πειραιά κυρία Δέσποινα Αρβανίτου, η Αναπληρώτρια Προέδρου της Ε΄ Κοινότητας Πειραιά κυρία Κατερίνα Δουρέκα-Ταφλαμπά, οι οποίοι ευχήθηκαν στους μαθητές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
23/12/2016

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης, στο κάλεσμα του Δήμου Πειραιά, να περάσουν όμορφα Χριστούγεννα στην πόλη μας, με τα τέσσερα χριστουγεννιάτικα χωριά και με τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά και συνεχίζονται τις ημέρες των Χριστουγέννων, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4 fm» και με την αρωγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Τα τέσσερα Χριστουγεννιάτικα χωριά του Αϊ Βασίλη στις πλατείες Κοραή, Κανάρη, Καραϊσκάκη και στο πάρκο Γεννηματά στα Καμίνια, περιμένουν παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα μικρούς και μεγάλους, για ατέλειωτη διασκέδαση με πλήθος παιχνιδιών, εκδηλώσεις και πολλές εκπλήξεις, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, θα σας βάλει στο πνεύμα των Χριστουγέννων, με μουσικό εορταστικό περίπατο στο εμπορικό κέντρο της πόλης μας.

Επίσης στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar Βιβλίου της εφημερίδας "Παραπολιτικά", όπου μπορεί κάποιος να επιλέξει βιβλία από μισό ευρώ για φιλανθρωπικό σκοπό, πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια.
Τέλος, στο επιβλητικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μπορείτε να απολαύσετε την πλέον γιορτινή παράσταση, τον περίφημο "Καρυοθραύστη".

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ
23/12/2016

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν, συνοδεία μουσικών οργάνων, στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο, χθες 22/12 και σήμερα 23/12, μαθητές του 28ου Δημοτικού Σχολείου και παιδιά από την Επιτροπή Νεότητας του Ιερού Ναού Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Καστέλας, ενώ το Μουσικό Σύνολο Πνευστών του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Πειραιά έπαιξε χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Το "παρών" στις εκδηλώσεις, έδωσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.: Χρήστος Αγραπίδης, Νικόλαος Καρβουνάς, Γιάννης Μελάς, Αλέξανδρος Αργουδέλης, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ.: Ανδρέας Βεντούρης, Νίκος Καλαμακιώτης και κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτη καθώς και η σύζυγος του Δημάρχου κα Βάλια Κυριαζή – Μώραλη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
23/12/2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά και του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, στο κατάμεστο από μικρούς και μεγάλους Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Σε μια ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα τα μουσικά σύνολα του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά και οι μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά «ταξίδεψαν» τους παρευρισκόμενους στη μαγεία των Χριστουγέννων, ερμηνεύοντας παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και χαρμόσυνες μελωδίες.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 24ου ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ
23/12/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, παρευρέθηκαν σήμερα στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του 24ου Βρεφονηπιακού Σταθμού (ΣΤΑΣΥ), στο Νέο Φάληρο και απόλαυσαν τα παιδιά του Πειραιά με τα σκετς, «Τα Ξωτικά του Αη Βασίλη» και «Το εργαστήρι του Αη Βασίλη».

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Μώραλης, η κυρία Ζηλάκου και ο Πρόεδρος της Γ΄ Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, προσέφεραν σε όλα τα παιδιά δωροεπιταγές για αγορά παιχνιδιών, προσφορά του ΟΛΠ.
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 7 από 251Πρώτη   Προηγούμενη   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by