English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

Δημοτικό Συμβούλιο    από το ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ

      

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

    

       

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

 
       
ΔεκέμβριοςΙανουάριος 2017Φεβρουάριος
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
910
11
12
13
14
15
16
17
181920
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5

Δελτία Τύπου

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «POSEIDON MED II CALLS AT PIRAEUS» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
9/12/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στο Διεθνές Συνέδριο: «Poseidon Med II calls at Piraeus» που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο.

Ομιλητής στο Συνέδριο, ήταν και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Poseidon Med II» είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο τον ανεφοδιασμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (L.N.G.) των πλοίων και των νησιών στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Αδριατική.

Στο Συνέδριο αναλύθηκαν οι οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές παράμετροι και τα πλεονεκτήματα από την εισαγωγή του υγροποιημένου φυσικού αερίου στη ναυτιλιακή βιομηχανία και στο νησιωτικό μας σύμπλεγμα, καθώς και οι λιμενικές υποδομές που απατούνται.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
9/12/2016

Στο κέντρο και σε γειτονιές του Πειραιά βρέθηκε ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Γιάννης Μώραλης προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία των έργων που πραγματοποιούνται και βρίσκονται σε εξέλιξη, να επιθεωρήσει εκείνα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, καθώς και για να ενημερωθεί σχετικά με τα θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών. Για τον λόγο αυτό τον Δήμαρχο Πειραιά συνόδευσε κλιμάκιο του Δήμου αποτελούμενο από τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Καλογερόγιαννη, Οδοποιίας και Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη, Δόμησης και Αρχιτεκτονικού κ. Κυριάκο Σιγαλάκο, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρο Βοϊδονικόλα, τον Γ.Γ. του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλη Ταταρόπουλο, τον σύμβουλο Δημάρχου για τεχνικά θέματα κ. Μύρωνα Σπιθάκη, καθώς και τους Διευθυντές του Δήμου, Οδοποιίας κ. Αχιλλέα Κουτσοδόντη και Πρασίνου κ. Ανδρέα Δρίτσα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
9/12/2016

Ο Δήμος Πειραιά και συγκεκριμένα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α στην Αθήνα, θα πραγματοποιήσουν σεμινάριο στα Αγγλικά, με θέμα: "Oral History Projects and How Libraries/Archives Αre Ιnvolved”, την Τρίτη 13/12/2016 από τις 18:00 έως τις 20:00.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
8/12/2016

Είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φάρμακα και παιχνίδια, συλλέγει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά εν όψει Χριστουγέννων, τα οποία θα διατεθούν στους αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους μας που υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Η συλλογή των προϊόντων με τον τίτλο «Εξόρμηση Αγάπης» πραγματοποιείται καθημερινά στα Δημοτικά Γυμναστήρια και των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων, καθώς και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος» και θα διαρκέσει έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΕΙΩΣΗ 3% ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
8/12/2016

Μείωση 3% σε όλες τις κατηγορίες στους συντελεστές των ανταποδοτικών τελών του Δήμου Πειραιά για το έτος 2017, εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής.
Αυτή η μείωση, έρχεται σε συνέχεια της πλήρους απαλλαγής και των ελαφρύνσεων στα ανταποδοτικά τέλη για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Πειραιά, τα έτη 2015 και 2016.

Για το έτος 2017, θα ισχύσουν οι ίδιες απαλλαγές, μειώσεις και ελαφρύνσεις με το 2016, οι οποίες έχουν ως εξής:

1) Μείωση 50% για πολύτεκνους με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ.

2) Πλήρης απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 100 τ.μ.

3)Πλήρης απαλλαγή για τους άπορους δημότες.

Σημειώνεται ότι για το έτος 2017, προστέθηκε μια νέα κατηγορία στη μείωση των ανταποδοτικών τελών που αφορά στα Σωματεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα (Φιλανθρωπικά, Πολιτιστικά κ.λ.π.), τα οποία θα έχουν συντελεστή 2.5% στα ανταποδοτικά τέλη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ "ONIRAMA"
8/12/2016

Ο Πειραιάς ”φοράει" τα γιορτινά του και υποδέχεται τα Χριστούγεννα, με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και με μια μοναδική συναυλία από το δημοφιλές συγκρότημα "ONIRAMA”.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, στις 18:45, στον πεζόδρομο Δραγάτση και Ηρώων Πολυτεχνείου.

Στη συνέχεια, οι "ONIRAMA” θα ψυχαγωγήσουν τον κόσμο με μια συναυλία ανοικτή για το κοινό, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, θα δημιουργήσει γιορτινή ατμόσφαιρα.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η κυρία Κατερίνα Καινούργιου.

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
6/12/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη των ναυτικών μας, κατά την οποία υποδέχθηκε στην πόλη, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης παρέστη στην τελετή εορτασμού του Αγίου Νικολάου στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, καθώς και στη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΟΛΥΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΚ/ ΑμεΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
6/12/2016

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά και το Πειραϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία (ΠΕΚ/ΑμεΑ), διοργανώνουν το διήμερο Πολυφεστιβάλ Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία με τίτλο: "Κάτι...Παίζει".

Το Πολυφεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, από τις 10:00 έως τις 20:00, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει και bazaar για Χριστουγεννιάτικες αγορές.

Επιπλέον περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια, εργαστήριο σαπουνιού, εργαστήρια κατασκευών, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοκινητικά δρώμενα και μουσικές παραστάσεις.


Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κυρία Κορίνα Λαουλάκου, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ 3ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ-ΘΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «BLUEGROWTH»
5/12/2016

Ο 3ος Διαγωνισμός “Bluegrowth”, αποτελεί πλέον θεσμό για τον Πειραιά. Ένας διαγωνισμός, με επίκεντρο τη θαλάσσια οικονομία, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, από τις 17.30 έως τις 21.00, στο Συνεδριακό Κέντρο ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ (ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ - Θηβών & Π. Ράλλη 250 Αιγάλεω) από την ομάδα του “Bluegrowth” και υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

H συνέχεια του Διαγωνισμού Bluegrowth IIΙ, έπειτα από την αρχική αξιολόγηση των υποβληθεισών προτάσεων, περιέχει δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση περιλάμβανε την Ημέρα Προετοιμασίας στις 28 Νοεμβρίου 2016, κατά την οποία οι τελικές 11 υποψήφιες ομάδες που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής, δοκίμασαν την ροή των παρουσιάσεών τους, συζήτησαν θέματα επί της διαδικασίας και αντήλλαξαν ιδέες προκειμένου να τελειοποιήσουν τις προτάσεις τους.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την Ημέρα του Διαγωνισμού, την Τετάρτη στις 14 Δεκεμβρίου 2016, στις 17:30, στο συνεδριακό κέντρο του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα (Τ.Ε.Ι Πειραιά, Θηβών 250) .

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΟ 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
5/12/2016

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε σήμερα στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, όπου παρακολούθησε το ανοιχτό μάθημα κολύμβησης των παιδιών, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των οργανωμένων δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Ο κ. Μώραλης, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια που καταβάλουν ενώ συνομίλησε με τους γονείς και άκουσε τα αιτήματά τους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 7 από 247Πρώτη   Προηγούμενη   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by