English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΙΣΙΔΩΡΑ ΝΑΝΝΟΥ-ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
1/9/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα με την Δήμαρχο Σαλαμίνας κα Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και το θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

  Δελτία Τύπου
ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
27/8/2015

«Η χώρα χρειάζεται ένα μεγάλο συνασπισμό πολιτικών δυνάμεων για να προχωρήσει»

«Μακάρι να ομαλοποιηθούν τα πράγματα και να υπάρξει μια ευρύτερη συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων. Η λύση είναι μια ευρεία πολιτική συνεννόηση. Εκφράζω την προσωπική μου άποψη καθώς όπως ξέρετε, είμαστε ένας συνδυασμός που δεν προέρχεται από κάποιο κόμμα, και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Ένας μεγάλος συνασπισμός δυνάμεων αν μπορούσε να ηγηθεί ίσως να βρίσκαμε τον δρόμο μας ως χώρα και κατ επέκταση οι Δήμοι, οι οποίοι είναι ένας κρίκος μιας αλυσίδας. Όλοι οι τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης εμπλέκονται άμεσα με το κεντρικό κράτος. Θέλω να μιλήσω για το δάνειο του Πειραιά. Έξι μήνες δεν μπορούσα να μιλήσω εύκολα με τους υπουργούς και ήταν κατανοητό, αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα, υπήρξε και η διαπραγμάτευση».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΑ ΔΙΑΝΕΙΜΕΙ 12 ΤΟΝΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
26/8/2015

Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, θα διανείμει 12 τόνους ροδάκινα σε αδύναμους οικονομικά δημότες και ωφελούμενους του Δήμου, ενώ το πρόγραμμα διανομής θα συνεχιστεί και με άλλα είδη οπωροκηπευτικών στο άμεσο μέλλον.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. έως τις 14:00, στα κάτωθι σημεία:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ALPHA 9,89 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΦΙΕΡΗ
21/8/2015

 «Οι εκλογές θα φέρουν αρρυθμία στην τοπική αυτοδιοίκηση»

«Δεν θεωρώ σοβαρό ένα κράτος το οποίο μέσα σε ενάμιση χρόνο έχει κάνει δημοτικές εκλογές και ευρωεκλογές, βουλευτικές, δημοψήφισμα και πάλι βουλευτικές. Δεν μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού να δουλέψει. Εμείς είμαστε μια νέα δημοτική αρχή στον Πειραιά που αναλάβαμε πριν από έναν χρόνο. Δεν έχουμε καταφέρει  να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε σοβαρά με την κεντρική εξουσία, με την Κυβέρνηση. Είχαμε μια Κυβέρνηση το πρώτο τρίμηνο, έγιναν εκλογές τον Ιανουάριο, είχαμε μια νέα, πρώτη φορά αριστερή Κυβέρνηση, η οποία ώσπου να πατήσει στα πόδια της ήθελε τουλάχιστον ένα δίμηνο, πέσαμε στην περίοδο της διαπραγμάτευσης, είχαμε το καλοκαιρινό δημοψήφισμα, τα capital controls και τώρα έχουμε πάλι εκλογές που θα μας φέρει τουλάχιστον ένα δίμηνο αρρυθμίας. Αν δεν σταθεροποιηθεί το πολιτικό σκηνικό να δούμε τι θα γίνει με τα Δικαστήρια, με το λιμάνι, με τα ΕΣΠΑ, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε όσο γρήγορα θα θέλαμε ως Δημοτική Αρχή. Είχα καλή επαφή και με την προηγούμενη κυβέρνηση και με τη σημερινή. Αλλά αντιλαμβάνεστε τις αντικειμενικές δυσκολίες. Τώρα που ανοίγουν τα σχολεία και έχουμε σημαντικά ζητήματα, τώρα που πρέπει να κλείσουν προϋπολογισμούς όλοι οι Δήμοι της χώρας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ
18/8/2015

Με αφορμή τον θάνατο του Προέδρου του Πειραϊκού Συνδέσμου Ευάγγελου Αθηναίου, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ευάγγελος Αθηναίος ήταν ένας σπουδαίος Πειραιώτης, ο οποίος υπηρέτησε τις τέχνες και τα γράμματα με ζήλο και αφοσίωση.
Ως Πρόεδρος του ιστορικού Πειραϊκού Συνδέσμου διετέλεσε σημαντικό έργο για την πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη της πόλης μας.
Εκφράζω τα βαθειά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ «ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ» ΤΗΣ ΕΡΑ
9/8/2015

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραχώρησε συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στους δημοσιογράφους Νότη Ανανιάδη και Δημήτρη Κοντογιάννη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΤΥΝΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
7/8/2015

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στο Δημαρχείο Πειραιά ο κυβερνήτης Noureddine Chakroun του εκπαιδευτικού πλοίου της Τυνησίας «Khaireddine A700», το οποίο έχει καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά. Τον κυβερνήτη και τους αξιωματικούς που τον συνόδευαν υποδέχτηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Σε δήλωσή του ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ «ARM CUAUHTEMOC» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
3/8/2015

O Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης υποδέχτηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Κυβερνήτη του εκπαιδευτικού πλοίου του Μεξικού «ARM Cuauhtémoc», το οποίο έχει καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά. Στην εθιμοτυπική συνάντηση παραβρέθηκαν αξιωματικοί αλλά και δόκιμοι του μεξικανικού ναυτικού, οι οποίοι βρίσκονται σε εκπαιδευτικό ταξίδι στη Μεσόγειο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 26/8 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
3/8/2015

Παρατείνεται έως τις 26 Αυγούστου 2015 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο Δήμο Πειραιά για την υπαγωγή στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα αφορά άπορους δημότες, μαθητές δημοτικών σχολείων και άστεγους της πόλης και υλοποιείται από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο τη στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΔΡΙΤΣΑ
29/7/2015

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, τίμησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θοδωρή Δρίτσα για την πολυετή προσφορά του από τη θέση του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Το Λιμάνι της Αγωνίας» και του δημοτικού συμβούλου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, τιμώντας τη συνεισφορά του στα αυτοδιοίκητα κοινά του Πειραιά, απένειμαν στον κ. Δρίτσα το μετάλλιο της πόλης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
29/7/2015

Ο Δήμος Πειραιά ξεκινά την Πέμπτη 30 Ιουλίου την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων σε 6.465 δικαιούχους συμπολίτες μας, μετά την επιχορήγηση του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Δικαιούχοι των προνοιακών επιδομάτων είναι άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, οι οποίοι δεν είναι άμεσα ασφαλισμένοι ή δεν λαμβάνουν σύνταξη οι ίδιοι.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΩΝΑ
27/7/2015

Ο Δήμος Πειραιά λόγω του καύσωνα, διαθέτει από σήμερα Δευτέρα 27 Ιουλίου και για όσο διαρκέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες, κλιματιζόμενη αίθουσα στον Πύργο του Πειραιά, για το κοινό αλλά και για τους άστεγους της πόλης. Η αίθουσα θα είναι ανοιχτή σε 24ωρη βάση.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε
στα τηλ: 216-800.30.76-77

  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΑΛΕΞΗ ΧΑΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ
24/7/2015

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Ιουλίου στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση και του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία των δημοτικών έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της περιόδου 2007 - 2013 και τα προβλήματα χρηματοδότησης που έχουν ανακύψει.

Ο κ. Μώραλης επιβεβαίωσε την πρόθεση και την ετοιμότητα του Δήμου να προχωρήσει στην τάχιστη ολοκλήρωση έργων που είναι ήδη ενταγμένα στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013, ενώ από την πλευρά του κ. Χαρίτση δόθηκε η διαβεβαίωση ότι η χρηματοδότηση τους είναι εξασφαλισμένη ώστε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους (31/12/2015).

Ο Δήμαρχος Πειραιά εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ επισήμανε ότι η ομαλή χρηματοδότηση των έργων θα συμβάλλει στην έγκαιρη ολοκλήρωση του φυσικού τους αντικείμενου, προκειμένου να αποφευχθεί η επιβάρυνση των εθνικών πόρων.

  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
24/7/2015

Επισιτιστικό πρόγραμμα για άπορους δημότες, μαθητές δημοτικών σχολείων και άστεγους της πόλης θα υλοποιήσει ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο τη στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας.
Πρόκειται για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι εγγραφές ξεκινούν την Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 12:00 και θα διαρκέσουν έως τις 5 Αυγούστου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 1ο PIRAEUS SPORTS CAMP- ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 800 ΠΑΙΔΙΑ
19/7/2015

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17 Ιουλίου το 1ο Piraeus Sports Camp το οποίο διοργάνωσε δωρεάν ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν., με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Περισσότερα από 800 παιδιά των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Πειραιά για τέσσερις εβδομάδες διασκέδασαν, απέκτησαν νέους φίλους και έμαθαν τα μυστικά των αθλημάτων από καταξιωμένους προπονητές.
Το 1ο Piraeus Sports Camp κέρδισε τις εντυπώσεις σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά και απέσπασε θετικά σχόλια από γονείς και παιδιά που περιμένουν με αγωνία το επόμενο καλοκαίρι για να δώσουν και πάλι το παρών.
Το Camp φιλοξενήθηκε στα Καμίνια, στα Βοτσαλάκια, στην Καστέλα, στην Μαυρομιχάλη και στην Ακτή Ξαβερίου, καλύπτοντας τις 4 από τις 5 Δημοτικές Κοινότητες της πόλης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 52ου ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
18/7/2015

Την εκκίνηση του 52ου Ράλλυ Αιγαίου που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, κήρυξε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Ο ιστορικός αγώνας ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης, ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 27 Ιουλίου. Στο 52ο Ράλλυ Αιγαίου συμμετέχουν κορυφαίοι Ιστιοπλόοι, ενώ συνολικά αγωνίζονται 35 σκάφη.

Ο κ. Μώραλης επιβιβάστηκε στο Ναρκαλιευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Ευνίκη», στον όρμο Φαλήρου όπου και κήρυξε την εκκίνηση του ιστιοπλοϊκού αγώνα.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
17/7/2015

Ολοκληρώθηκε ο προληπτικός οδοντοστοματολογικός έλεγχος των νηπίων που φοιτούν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Πειραιά.

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος ολοκληρωμένου προγράμματος στοματικής υγείας που υλοποιείται κάθε χρόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε σχεδόν όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Δήμου Πειραιά.

Ο προληπτικός οδοντοστοματολογικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ
14/7/2015

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση των δημοτών του Πειραιά στις δωρεάν σπιρομετρήσεις που ξεκίνησαν σήμερα στο χώρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.

Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου επισκέφθηκε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο και πραγματοποίησε εξετάσεις για τυχόν πνευμονικά νοσήματα. Στη συνέχεια, οι πνευμονολόγοι έδιναν περαιτέρω οδηγίες ανάλογα με τα αποτελέσματα της σπιρομέτρησης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
13/7/2015

Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία θα πραγματοποιήσει δωρεάν σπιρομετρήσεις στους δημότες του Πειραιά, αύριο Τρίτη 14 Ιουλίου και την Τετάρτη 15 Ιουλίου από τις 09:00 έως τις 13:00.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στον κλιματιζόμενο χώρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Πειραιά (Δραγάτση 1Α, απέναντι από το κτήριο του Δημαρχείου).

  Δελτία Τύπου
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟ.Δ.Ε.Π.
9/7/2015

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται το δημοτικό καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6-14 ετών,  που υλοποιεί η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Σήμερα το πρωί στο Ράλλειο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, όπου διεξάγεται το καλοκαιρινό πρόγραμμα, βρέθηκαν η Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας στους αγώνες νέων κα Αθηνά Μαρία Αγγελοπούλου και ο πρωταθλητής Κωπηλασίας κ. Βασίλης Αγγελόπουλος, όπου πραγματοποίησαν εργομετρικό έλεγχο στα παιδιά, με στόχο να ανακαλύψουν τις δεξιότητες τους στην κωπηλασία.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
5/7/2015

Με αφορμή τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τους δημότες του Πειραιά, οι οποίοι συμμετείχαν στο σημερινό δημοψήφισμα, όπως και τις υπηρεσίες του Δήμου καθώς αυτό διεξήχθη με απόλυτη ηρεμία και ψυχραιμία κάτι το οποίο αποτελεί κέρδος για όλους.
Προσωπικά πιστεύω ότι θα υπάρξει ομοψυχία και ενότητα του ελληνικού λαού σε αυτές τις κρίσιμες ώρες. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην Ελληνική Κυβέρνηση στη νέα διαπραγμάτευση που ξεκινά καθώς η επιτυχία της θα είναι επιτυχία για όλους του Έλληνες».

  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ
5/7/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ψήφισε στο 94ο εκλογικό τμήμα του 10ου Γυμνασίου Πειραιά. Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Θεωρώ πως αυτό που έχει σημασία για τον κόσμο είναι τι θα γίνει από αύριο. Τα επιχειρήματα και οι απόψεις εξαντλήθηκαν σήμερα το πρωί στις 7:00 οπότε και άνοιξαν οι κάλπες. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην επιλογή και οι δύο απόψεις είναι θεμιτές. Πιστεύω ότι από αύριο όλοι μαζί, ενωμένοι οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που θα έρθουν ούτως ή αλλιώς και με το Ναι και με το Όχι. Έχω εκφράσει την άποψή μου ότι με το Ναι τα προβλήματα θα είναι λιγότερα».

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM 99,5
3/7/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραχώρησε συνέντευξη στον Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM 99,5» και στους δημοσιογράφους κ. Βασίλη Χιώτη και κ. Νότη Παπαδόπουλο για τις πολιτικές εξελίξεις και το διακύβευμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του κ. Μώραλη είναι τα εξής:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ Τ/Σ MEGA
2/7/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραχώρησε συνέντευξη στο Δελτίο Ειδήσεων του Τ/Σ Mega και στη δημοσιογράφο κα Λίνα Δρούγκα, για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του κ. Μώραλη είναι τα ακόλουθα:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ … ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»
1/7/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συμμετείχε στην κοινή Συνέντευξη Τύπου της Πρωτοβουλίας «Πειραιάς… Ναι στην Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Η Πρωτοβουλία «Πειραιάς… Ναι στην Ευρώπη», αποτελείται από βουλευτές, αιρετούς της πόλης, μέλη επιστημονικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων του Πειραιά, που ένωσαν τις «φωνές» τους για την παραμονή της Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η ομιλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη είναι η εξής:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1
30/6/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραχώρησε συνέντευξη στους δημοσιογράφους Τάκη Πουρναράκη και Τάκη Τρακουσέλη στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90,1», για τις πολιτικές εξελίξεις και το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του κ. Μώραλη είναι τα εξής:


«Δεν πιστεύω ότι μπορεί να έχει μέλλον η χώρα μας εκτός Ευρώπης»

«Οι Δήμοι είναι μια μικρογραφία και μια συνέχεια του κράτους. Ο συνδυασμός μας αλλά και εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να έχει μέλλον η χώρα μας εκτός Ευρώπης. Κατ’ επέκταση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Πειραιά. Δεν έχουμε καμία διάθεση για κομματικά παιχνίδια. Η θέση της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι στηρίζουμε τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, αλλά από την άλλη πρέπει να προφυλάξουμε την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας. Δεν μας έχει εξηγήσει κανείς κάποιο σχέδιο που θα μπορούσαμε να δούμε το μέλλον της χώρας, των Δήμων μας και τη ζωή όλων μας έξω από την Ευρώπη. Παρά τα όποια προβλήματα μπορεί να υπάρχουν, σε σχέση με την Ευρώπη ή με λάθος επιλογές που έγιναν κατά το παρελθόν και συνεχίζουν να γίνονται, κατά την άποψή μου και του συνδυασμού, δε νοείται αυτή τη στιγμή η χώρα εκτός Ευρώπης».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ανακοίνωση Δημοτικής Ομάδας Συνδυασμού “ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ”
29/6/2015

Η αρνητική έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Θεσμών, η μετέπειτα προκήρυξη του δημοψηφίσματος και οι συνέπειες των πολιτικών εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα έχουν δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη, μεταπολιτευτικά, οικονομική και κοινωνική αναστάτωση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Δυστυχώς η ασάφεια με την οποία τίθεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος και η ελλειπής ενημέρωση του ελληνικού λαού δεν συμβαδίζει με τη σημασία και την σπουδαιότητα αυτής της ύψιστης δημοκρατικής διαδικασίας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
29/6/2015

Αναβάλλεται η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επικοινώνησε με τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι και συμφώνησαν με την αναβολή της συνεδρίασης.

  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΟΡΜΟ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ
28/6/2015

Με μουσικές επιλογές που μάγεψαν τους Πειραιώτες και τους επισκέπτες της πόλης, πραγματοποιήθηκε μια ακόμα συναυλία της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Πειραιά.

Η Φιλαρμονική του Δήμου, βρέθηκε στον Όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή, για μια μοναδική βραδιά που περιελάμβανε μελωδίες από την ελληνική μουσική σκηνή.

Στο πλαίσιο της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης του κόσμου, η Φιλαρμονική υπό τη Διεύθυνση των Ιωάννη Μαγιάτη και Παναγιώτη Λυκούδη, διοργάνωσε καλοκαιρινές μουσικές βραδιές σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συναυλίες στο Πάρκο Δηλαβέρη και στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου.

Οι επόμενοι μουσικοί σταθμοί της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά είναι οι εξής:

Πέμπτη 2 Ιουλίου: Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, πλατεία Κ. Κωσταράκος, 19:30.

Παρασκευή 3 Ιουλίου: Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, πλατεία Αγίου Δημητρίου, Νέο Φάληρο, 19:30.

  Δελτία Τύπου
ΔΩΡΕΑΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΡΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
28/6/2015

Τα Παιδικά Χωριά SOS, σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, υλοποιούν δωρεάν πρόγραμμα οδοντιατρικού ελέγχου για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών της πόλης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες και ήδη έχουν εξεταστεί περισσότερα από πενήντα παιδιά. Όσα περιστατικά κριθεί πως χρήζουν περαιτέρω θεραπείας, παραπέμπονται στους «Γιατρούς του Κόσμου».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 61Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by