English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ «LETS DO IT GREECE»
26/4/2015

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά η περιβαλλοντική δράση «Lets Do It Greece».

Από νωρίς το πρωί, εθελοντές του Δήμου Πειραιά, φορείς της πόλης, τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι, παιδιά από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, εργαζόμενοι από υπηρεσίες του Δήμου αλλά και δημότες βρέθηκαν σε δώδεκα σημεία του Πειραιά και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες, συμβάλλοντας στον καθαρισμό, τον καλλωπισμό και τον εξωραϊσμό της πόλης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
25/4/2015

Εξερχόμενος από το Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Π. Καπαγέρωφ» ο Δήμαρχος Πειραιά, της πόλης που φιλοξένησε το «Euro League Final Four 2015» στο πόλο γυναικών, κ. Γιάννης Μώραλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή της Ευρώπης. Απόψε ο Πειραιάς γιορτάζει. Συγχαρητήρια στα τρομερά κορίτσια της ομάδας πόλο του συλλόγου μας. Για μια ακόμα φορά ο Ολυμπιακός αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας. Για μια ακόμη φορά ο ελληνικός αθλητισμός και ο Ολυμπιακός μας γεμίζουν όλους τους Έλληνες με υπερηφάνεια και αισιοδοξία».

  Δελτία Τύπου
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΟΥ Ο.Σ.Φ.Π. ΓΙΑ ΤΟ FINAL FOUR ΣΤΟ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
25/4/2015

Τιμητική βράβευση έλαβε ο κ. Νίκος Γέμελος, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, στη διάρκεια του επίσημου δείπνου για το Final Four της Ευρωλίγκα στο πόλο γυναικών, που διεξάγεται στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Π.Καπαγέρωφ».

Ο κ. Γέμελος, είναι δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης και προπονητής του Ολυμπιακού ενώ έχει αναδειχθεί και ως ο καλύτερος Έλληνας προπονητής για το 2014. Πρόσφατα ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να συμβάλλει και από τη θέση αυτή στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη.

Στην ομιλία του κατά τα βράβευσή του ο κ. Γέμελος τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΝΟΙΞΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
25/4/2015

Άνοιξε η αυλαία του 9ου Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Πειραιά το οποίο συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Ο Πολιτιστικός Πολυχώρος «Κ. Κωσταράκος» γέμισε νιάτα και ταλέντο χθες κατά την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ με την παρουσίαση της παράστασης «Η Θηλιά» του Γ. Σκούρτη από το 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου.

Οι παραστάσεις των μαθητών θα φιλοξενηθούν κατά κύριο λόγο στον πολιτιστικό πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος» καθώς και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους και σχολεία της περιοχής. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 29 Ιουνίου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ «LETS DO IT GREECE»
24/4/2015

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει την Κυριακή 26 Απριλίου στην εθελοντική πανελλαδική εκστρατεία “Let’s do it Greece”, με περιβαλλοντικές δράσεις και δραστηριότητες εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης της πόλης και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά.

Στα δώδεκα σημεία του Πειραιά που έχουν επιλεγεί για να πραγματοποιηθούν δράσεις καθαρισμού και καλλωπισμού θα συμμετέχουν σύλλογοι της πόλης, εθελοντές του Δήμου, τμήματα Προσκόπων και Ναυτοπροσκόπων, τοπικές ομάδες της πόλης, ενώ παιδιά από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού θα συνεισφέρουν στην περιβαλλοντική εκστρατεία στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ FINAL FOUR ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
24/4/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με αφορμή την πρόκριση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού στο Final Four της Μαδρίτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Συγχαρητήρια στη ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού για τη μεγαλειώδη πρόκριση στο Final Four της Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της Ελλάδας και του Πειραιά στην Ευρώπη. Πάμε δυνατά για να γράψουμε ιστορία!»

  Δελτία Τύπου
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ FINAL FOUR ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΟ
23/4/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συμμετείχε στη Συνέντευξη Τύπου για το Final Four Euro League 2015 του πόλο γυναικών, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης».

Η σημαντική αθλητική διοργάνωση, φιλοξενείται στον Πειραιά και θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Απριλίου στο Εθνικό Κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε: «Καλωσορίζουμε στον Πειραιά το τουρνουά πόλο γυναικών, όλες τις ομάδες, τους αθλητές, τους εκπροσώπους και τους επικεφαλής της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και της Ευρωπαϊκής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας. Είμαστε υπερήφανοι που ο Πειραιάς θα φιλοξενήσει μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, ξαναβάζοντας την πόλη μας στο χάρτη των πόλεων που μπορούν να διοργανώσουν τέτοιου είδους αθλητικά γεγονότα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί συμμετέχει και η ομάδα της πόλης μας, ο Ολυμπιακός, μια ομάδα με πολύ υψηλή ποιότητα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΟΜΙΛΙΑ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΧΤΙΖΟΥΝ ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ»
23/4/2015

Στο συνέδριο με θέμα «Καινοτομίες και τεχνολογίες που χτίζουν έξυπνες πόλεις», πραγματοποίησε ομιλία ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, κ. Πέτρος Κόκκαλης, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης, τόνισε μεταξύ άλλων :

«Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου, για το θέμα της «έξυπνης πόλης» που αναπτύχθηκε νωρίτερα διεξοδικά από πολύ εμπειρότερους ομιλητές από εμένα. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ στο παρελθόν θα ήμουν στο πρώτο πάνελ εκείνο που προέρχεται από το «industry» και ίσως από το «academia». Τώρα όμως βρίσκομαι στο πάνελ με εκείνους που καλούνται να εφαρμόσουν στην πραγματικότητα το 4ο κύμα της τεχνολογικής επανάστασης σε συνθήκες ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Ήθελα να ξεκινήσω εκφράζοντας μία διαφωνία που έχω με τον όρο της «έξυπνης πόλης».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
22/4/2015

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση, ενέκρινε κατά πλειοψηφία ψήφισμα για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά είναι το εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 22-4-2015 και ώρα 17:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο (Πλατεία Κοραή) για να συζητήσει και να λάβει απόφαση σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 41/20.4.15 τ.Α) σύμφωνα με την οποία εισάγεται κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά συζήτησε την ιδιαιτέρως δυσχερή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια οικονομικά της χώρας εξαιτίας και της μη ολοκλήρωσης των παρατεταμένων πλέον διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ‘’ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1’’ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΤΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΖΕΝΟ
22/4/2015

«Απαράδεκτη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά με ψυχραιμία και χωρίς ακρότητες να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση»

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, τις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα, την οικονομική ασφυξία που έχει δημιουργηθεί η οποία έχει επιδεινωθεί ιδιαιτέρως από την παρατεταμένη διαπραγμάτευση την οποία κάνει η Κυβέρνηση. Νομίζω ότι είναι βασική προϋπόθεση, να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση το συντομότερο δυνατόν. Υπάρχει μια γενικότερη ασφυξία στη χώρα, στον δημόσιο τομέα και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια να παραταθεί περαιτέρω η διαπραγμάτευση. Από την άλλη, όσο και να θέλουν οι Περιφερειάρχες, οι Δήμαρχοι, οι πολίτες να βάλουν πλάτη στη χώρα και στην κυβέρνηση, δεν μπορούμε να μην στηλιτεύσουμε συγκεκριμένα πράγματα, όπως είναι η διαδικασία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Θεωρώ ότι η διαδικασία είναι απαράδεκτη. Με την Πράξη αυτή, τίθεται σε αμφισβήτηση η αυτοτέλεια και η αυτονομία της Αυτοδιοίκησης. Δεν υπήρξε κανένας διάλογος και καμία διαβούλευση με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τους Περιφερειάρχες, με τους Δημάρχους. Όλα αυτά δημιουργούν ένα τραύμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
22/4/2015

Ανοίγει η αυλαία του 9ου Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Πειραιά, που συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Το Φεστιβάλ, στο οποίο συμμετέχουν σχολεία από όλους τους Δήμους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, ξεκινά την Παρασκευή 24 Απριλίου και θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 29 Ιουνίου.

Οι παραστάσεις των μαθητών θα φιλοξενηθούν κατά κύριο λόγο στον πολιτιστικό πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος» στα Καμίνια, καθώς και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους και σχολεία της περιοχής.

Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 στις 18:00 στον πολιτιστικό πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος» (Θήρας και Μαντινείας). Αμέσως μετά, οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κερατσινίου θα παρουσιάσουν την παράσταση «Η Θηλιά» του Γ. Σκούρτη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
21/4/2015

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους πάσης φύσεως βεβαιωμένες οφειλές προς το Δήμο Πειραιά μέχρι 26-05-2015, έχουν οι πολίτες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ.4 του Ν.4321/2015. Οι οφειλές μπορούν να καταβληθούν τμηματικά με απαλλαγή ποσοστού των προσαυξήσεων αναλογικά ως ακολούθως:

α) Εφάπαξ με απαλλαγή κατά ποσοστό 100%.

β) Από 2 έως και 5 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 90%.

γ) Από 6 έως και 10 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 80%.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΩΡΓΟ ΔΑΒΑΚΗ
20/4/2015

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της πόλης, τον Πλοίαρχο του Βασιλικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας και Κυβερνήτη του πολεμικού πλοίου «Η.M.S. BULWARK» NCP Cooke – Priest (RN), ο οποίος συνοδευόταν από την Executive Officer της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα κυρία Εύα Αλεξανδράτου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κυρία Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου. Ο κ. Δαβάκης προσέφερε στον Βρετανό κυβερνήτη το μετάλλιο της πόλης του Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΔΟΥΚΑΚΗ
20/4/2015

Ο Φραγκίσκος Δουκάκης παρουσιάζει στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά τη συλλογή του με τίτλο «Σινεμά ο Απόλλων», που αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας του «Ταξίδια Μνήμης και Αναμνήσεων».

Πρόκειται για 17 αφηγήσεις – λάδι σε μουσαμά – με έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων, που απεικονίζουν την κινηματογραφική αίθουσα με το χαμηλό κι ανάγλυφο φωτισμό σε αντίθεση με τη λαμπερή και επίπεδη εικόνα της φωτεινής οθόνης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΚΔΗΛΩΣΗ –ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
20/4/2015

Εκδήλωση – αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του συγγραφέα και λαογράφου ερευνητή Ηλία Πετρόπουλου, θα πραγματοποιηθεί, αύριο, Τρίτη 21 Απριλίου, στις 19:30, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (κτίριο Παλαιού Ταχυδρομείου, Φίλωνος 29).

Την εκδήλωση οργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με το περιοδικό «ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ».

Για το έργο του Ηλία Πετρόπουλου θα μιλήσουν : η σύντροφός του Μαίρη Κουκουλέ, η Αγγελική Ασπρογέρακα-Γρίβα και ο Κώστας Κρεμμύδας.

Αμέσως μετά, θα προβληθεί η ταινία της Καλλιόπης Λεγάκη: «Ηλίας Πετρόπουλος Ένας κόσμος υπόγειος», (αφηγητής: Γιώργος Κέντρος, παραγωγή ΕΡΤ, Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και Portolanos Films).

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.

  Δελτία Τύπου
ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
17/4/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, απάντησε σε ερωτήσεις εφ΄ όλης της ύλης που τέθηκαν από τους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου για την περιβαλλοντική εκστρατεία “Lets Do It Greece”.

Τα βασικά σημεία των απαντήσεων του κ. Μώραλη, είναι τα εξής:

Για τη συνάντηση συνεργασίας με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη:

«Ο κ. Σταθάκης δεν είναι μόνο Υπουργός Οικονομίας, είναι και Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, είναι υπερυπουργός. Το σύνολο των θεμάτων του Δήμου Πειραιά, εξαιρουμένων αυτών που αφορούν τη δημόσια διοίκηση, αφορούν ως υπερυπουργό τον κ. Σταθάκη. Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική και χρήσιμη συζήτηση. Οπωσδήποτε υπάρχουν οι αναπληρωτές Υπουργοί, ο κ. Δρίτσας στην

Ναυτιλία, η κα Κουντουρά στον Τουρισμό, ο κ. Σπίρτζης στις Υποδομές με τους οποίους θα συζητήσουμε εξειδικευμένα τα θέματα αυτά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ “LETS DO IT GREECE 2015”
17/4/2015

Τη συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στην εθελοντική περιβαλλοντική εκστρατεία “Let’s do it Greece” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου σε πανελλαδικό επίπεδο, ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο κ. Νικόλαος Κιούσης, Συντονιστής της Πανελλαδικής Δράσης “Let’s do it Greece” και η κα Γιάννα Παυλοπούλου, μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής “Let’s do it Greece”.

Ο Δήμος Πειραιά την Κυριακή 26 Απριλίου συμμετέχει στην εθελοντική εκστρατεία “Let’s do it Greece”, η οποία περιλαμβάνει περιβαλλοντικές δράσεις και δραστηριότητες εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης της πόλης και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης υπέγραψε το συλλεκτικό μπλουζάκι του “Let’s do it Greece”, το οποίο ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και συνεργασίας υπέρ του εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος σε φορείς και πολίτες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΑΒΑΚΗ
17/4/2015

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της πόλης, τον Διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων της Αιγύπτου Ναύαρχο Βαλίντ Μουσταφά Αγουάντ, τον Κυβερνήτη του πλοίου «Ε.Ν.S. SHALATEEN» Πλοίαρχο Μωχάμεντ Μουχτάρ Αμπτέλ Ραχμάν και τον ακόλουθο της Αιγυπτιακής Πρεσβείας στην Αθήνα Ταξίαρχο Αεροπορίας Ασράφ Καλίλ Γουάμπα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, η Αντιδήμαρχος κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΘΑΚΗ
16/4/2015

Συνάντηση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Υπουργού Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργου Σταθάκη και του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα κρίσιμα θέματα που αφορούν στις προοπτικές ανάπτυξης του Πειραιά. Ο κος Μώραλης ενημέρωσε τον Υπουργό για την πορεία εξέλιξης των έργων που χρηματοδοτούνται από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007-2013 και παρουσίασε τις προτεραιότητες του Δήμου και τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αξιοποίηση των εργαλείων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
16/4/2015

 Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, με αφορμή την ανακοίνωση της συμμετοχής του Δήμου Πειραιά στην Πανελλήνια Εθελοντική καμπάνια  «Let's do it Greece», αύριο Παρασκευή 17 Απριλίου στις 11:00 π.μ., στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29).
 
Στη Συνέντευξη Τύπου θα συμμετέχουν το Μέλος της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του «Let's Do It Greece» κα Γιάννα Παυλοπούλου και ο Συντονιστής της Πανελλαδικής Δράσης του «Let's Do It Greece» κ. Νικόλαος Κιούσης.
 
Η καμπάνια «Let's Do It Greece» περιλαμβάνει την υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων, καθώς και τον εξωραϊσμό και την αισθητική αναβάθμιση πολλών και διαφορετικών σημείων της πόλης.

  Δελτία Τύπου
Ο Πέτρος Κόκκαλης στην εκπομπή «Ημέρες Θάλασσας - Πάμε Πειραιά» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά
15/4/2015

Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, θα βρίσκεται μαζί με το δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια στο Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4 FM», για έξι προγραμματισμένες εκπομπές, με αφορμή τη μεγάλη γιορτή «Ημέρες Θάλασσας» που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά στις 30 & 31 Μαΐου.

Η εκπομπή με τίτλο «Ημέρες Θάλασσας - Πάμε Πειραιά» θα μεταδίδεται κάθε Τετάρτη, 19.00-21.00 και θα έχει πλούσια θεματολογία σχετικά με την πόλη του Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ημέρες Θάλασσας – Πάμε Πειραιά!
15/4/2015

Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά στις 30 & 31 Μαΐου τη μεγάλη γιορτή «Ημέρες Θάλασσας», στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας.
Για δύο ημέρες, το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαΐου οι Πειραιώτες, οι κάτοικοι των γύρω πόλεων και οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από πλήθος δράσεων την πόλη, τα γνωστά ή λιγότερο γνωστά αξιοθέατα, τις διαδρομές, τους ανθρώπους, καθώς και όλο το εύρος δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται γύρω από και με αφετηρία τη θάλασσα του Πειραιά.  

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
9/4/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε σήμερα στην τελετή βράβευσης του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικού συμβούλου Πειραιά κ. Βαγγέλη Μαρινάκη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, για την προσφορά του στην Πειραϊκή Εκκλησία και στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά και παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Δαβάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Β. Ταταρόπουλος. Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χρ. Αγραπίδης, Α. Αργουδέλης, Ν. Καρβουνάς, Γ. Μελάς, καθώς επίσης και η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κ. Λαουλάκου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
9/4/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα την αγορά της πόλης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών κ. Μιχάλη Τσιφάκη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συζήτησε με τους καταστηματάρχες για την αγοραστική κίνηση εν όψει της εορτής του Πάσχα, άκουσε τους καταναλωτές και αντάλλαξαν ευχές.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε:

«Επισκέφθηκα σήμερα την αγορά προκειμένου να μιλήσω με τους καταστηματάρχες αλλά και τους καταναλωτές. Είναι σημαντικό οι Πειραιώτες να ενδυναμώσουν την αγορά της πόλης μας, να κάνουν τις αγορές τους από τα καταστήματα του Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΠΑΣΧΑ
9/4/2015

Μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Ιωάννη Βοϊδονικόλα διανεμήθηκαν, ενόψει της εορτής του Πάσχα, δωροεπιταγές, βασικά είδη διατροφής και είδη ρουχισμού σε αδύναμες οικονομικά οικογένειες της Δημοτικής Κοινότητας.

Οι χορηγίες αυτές έγιναν σε συνεργασία με τους Εθελοντές του Κόσμου, που έχουν έδρα στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, καθώς και με γνωστές αλυσίδες super market.

  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ
9/4/2015

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.
Ο κ. Μώραλης ενημέρωσε τον Υπουργό για το θέμα των Δικαστηρίων Πειραιά και τη μεταστέγασή τους στο κτίριο της Ραλλείου, αλλά και για το χρονικό και τις συζητήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Ο Δήμαρχος Πειραιά ευχήθηκε στον Υπουργό Δικαιοσύνης καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του και συμφώνησαν μετά τις γιορτές να υπάρξει εκ νέου συνάντηση.

  Δελτία Τύπου
ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΠΑΣΧΑ
9/4/2015

Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, διένειμε χθες και σήμερα διατακτικές επιταγές σε οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους του Πειραιά, για την αγορά βασικών ειδών διατροφής εν όψει Πάσχα.

Συνολικά επωφελήθηκαν 1.150 άτομα στα οποία δόθηκαν οι διατακτικές, από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, με βάση τον αριθμό μελών της κάθε οικογένειας και εισοδηματικά κριτήρια.

  Δελτία Τύπου
ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟ.Δ.Ε.Π.
8/4/2015

Πασχαλινό γεύμα αγάπης για τους άστεγους διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, μετά από πρωτοβουλία της Πρόεδρου κυρίας Κορίνας Λαουλάκου.

Πιο συγκεκριμένα, το Μεγάλο Σάββατο θα προσφερθεί στους άστεγους που βρίσκονται στο λιμάνι και στους φιλοξενούμενους στον Ξενώνα Αστέγων της ΚΟ.Δ.Ε.Π. ‘’Η Ανακούφιση’’, πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και κόκκινα αυγά, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα υπάρξει παραδοσιακό αρνί και εδέσματα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΙ Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΠΑΣΧΑ
8/4/2015

Εν όψει Πάσχα διανεμήθηκαν σε 300 αδύναμες οικονομικά οικογένειες του Πειραιά, περισσότεροι από 3 τόνοι οπωροκηπευτικών μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτα Γκόλφη.

Τα οπωροκηπευτικά προϊόντα ήταν χορηγία των Προέδρων και των Διοικητικών Συμβουλίων της Α΄ Λαϊκής Αγοράς και του Προέδρου του Συλλόγου Παραγωγών της Α΄ Λαϊκής Αγοράς Πειραιά.

Η διανομή, πραγματοποιήθηκε 7 και 8 Απριλίου στον χώρο της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας, με την εθελοντική συμμετοχή Κοινοτικών Συμβούλων και δημοτών της πόλης.

Στην Δ’ Δημοτική Κοινότητα, ο Πρόεδρος κ. Τάσος Πούλος διένειμε δωροεπιταγές, με τις οποίες έχουν τη δυνατότητα αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας να προμηθευθούν βασικά αγαθά. Επίσης επισκέφθηκε σήμερα τα Δ1 και Δ2 Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης και προσέφερε στα μέλη τους πασχαλινά τσουρέκια και γλυκά.

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
8/4/2015

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά στη συνεδρίασή του στις 6-4-15, εξέδωσε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος Πειραιά συντάσσεται με τους όμορους Δήμους υπέρ της ανάπλασης και αξιοποίησης της πρώην βιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας.

Συγκεκριμένα στο ψήφισμα αναφέρεται:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά συντάσσεται και ενώνει τις δυνάμεις του με τους όμορους Δήμους στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπλασης και αξιοποίησης της πρώην Βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας.

Πρόκειται για έναν χώρο υπερτοπικής σημασίας που μπορεί να δώσει ανάσα ζωής σε όλη την Αττική, αλλά και να δώσει προοπτική ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά».

  Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 57Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by