English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
5/7/2015

Με αφορμή τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τους δημότες του Πειραιά, οι οποίοι συμμετείχαν στο σημερινό δημοψήφισμα, όπως και τις υπηρεσίες του Δήμου καθώς αυτό διεξήχθη με απόλυτη ηρεμία και ψυχραιμία κάτι το οποίο αποτελεί κέρδος για όλους.
Προσωπικά πιστεύω ότι θα υπάρξει ομοψυχία και ενότητα του ελληνικού λαού σε αυτές τις κρίσιμες ώρες. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην Ελληνική Κυβέρνηση στη νέα διαπραγμάτευση που ξεκινά καθώς η επιτυχία της θα είναι επιτυχία για όλους του Έλληνες».

  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ
5/7/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ψήφισε στο 94ο εκλογικό τμήμα του 10ου Γυμνασίου Πειραιά. Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Θεωρώ πως αυτό που έχει σημασία για τον κόσμο είναι τι θα γίνει από αύριο. Τα επιχειρήματα και οι απόψεις εξαντλήθηκαν σήμερα το πρωί στις 7:00 οπότε και άνοιξαν οι κάλπες. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην επιλογή και οι δύο απόψεις είναι θεμιτές. Πιστεύω ότι από αύριο όλοι μαζί, ενωμένοι οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που θα έρθουν ούτως ή αλλιώς και με το Ναι και με το Όχι. Έχω εκφράσει την άποψή μου ότι με το Ναι τα προβλήματα θα είναι λιγότερα».

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM 99,5
3/7/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραχώρησε συνέντευξη στον Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM 99,5» και στους δημοσιογράφους κ. Βασίλη Χιώτη και κ. Νότη Παπαδόπουλο για τις πολιτικές εξελίξεις και το διακύβευμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του κ. Μώραλη είναι τα εξής:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ Τ/Σ MEGA
2/7/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραχώρησε συνέντευξη στο Δελτίο Ειδήσεων του Τ/Σ Mega και στη δημοσιογράφο κα Λίνα Δρούγκα, για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του κ. Μώραλη είναι τα ακόλουθα:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ «ΠΕΙΡΑΙΑΣ … ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»
1/7/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συμμετείχε στην κοινή Συνέντευξη Τύπου της Πρωτοβουλίας «Πειραιάς… Ναι στην Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Η Πρωτοβουλία «Πειραιάς… Ναι στην Ευρώπη», αποτελείται από βουλευτές, αιρετούς της πόλης, μέλη επιστημονικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων του Πειραιά, που ένωσαν τις «φωνές» τους για την παραμονή της Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Η ομιλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη είναι η εξής:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1
30/6/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραχώρησε συνέντευξη στους δημοσιογράφους Τάκη Πουρναράκη και Τάκη Τρακουσέλη στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά 90,1», για τις πολιτικές εξελίξεις και το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του κ. Μώραλη είναι τα εξής:


«Δεν πιστεύω ότι μπορεί να έχει μέλλον η χώρα μας εκτός Ευρώπης»

«Οι Δήμοι είναι μια μικρογραφία και μια συνέχεια του κράτους. Ο συνδυασμός μας αλλά και εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να έχει μέλλον η χώρα μας εκτός Ευρώπης. Κατ’ επέκταση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Πειραιά. Δεν έχουμε καμία διάθεση για κομματικά παιχνίδια. Η θέση της Δημοτικής Αρχής ήταν ότι στηρίζουμε τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, αλλά από την άλλη πρέπει να προφυλάξουμε την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας. Δεν μας έχει εξηγήσει κανείς κάποιο σχέδιο που θα μπορούσαμε να δούμε το μέλλον της χώρας, των Δήμων μας και τη ζωή όλων μας έξω από την Ευρώπη. Παρά τα όποια προβλήματα μπορεί να υπάρχουν, σε σχέση με την Ευρώπη ή με λάθος επιλογές που έγιναν κατά το παρελθόν και συνεχίζουν να γίνονται, κατά την άποψή μου και του συνδυασμού, δε νοείται αυτή τη στιγμή η χώρα εκτός Ευρώπης».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ανακοίνωση Δημοτικής Ομάδας Συνδυασμού “ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ”
29/6/2015

Η αρνητική έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Θεσμών, η μετέπειτα προκήρυξη του δημοψηφίσματος και οι συνέπειες των πολιτικών εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα έχουν δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη, μεταπολιτευτικά, οικονομική και κοινωνική αναστάτωση με απρόβλεπτες συνέπειες.

Δυστυχώς η ασάφεια με την οποία τίθεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος και η ελλειπής ενημέρωση του ελληνικού λαού δεν συμβαδίζει με τη σημασία και την σπουδαιότητα αυτής της ύψιστης δημοκρατικής διαδικασίας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
29/6/2015

Αναβάλλεται η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επικοινώνησε με τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι και συμφώνησαν με την αναβολή της συνεδρίασης.

  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΟΡΜΟ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ
28/6/2015

Με μουσικές επιλογές που μάγεψαν τους Πειραιώτες και τους επισκέπτες της πόλης, πραγματοποιήθηκε μια ακόμα συναυλία της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Πειραιά.

Η Φιλαρμονική του Δήμου, βρέθηκε στον Όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή, για μια μοναδική βραδιά που περιελάμβανε μελωδίες από την ελληνική μουσική σκηνή.

Στο πλαίσιο της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης του κόσμου, η Φιλαρμονική υπό τη Διεύθυνση των Ιωάννη Μαγιάτη και Παναγιώτη Λυκούδη, διοργάνωσε καλοκαιρινές μουσικές βραδιές σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συναυλίες στο Πάρκο Δηλαβέρη και στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου.

Οι επόμενοι μουσικοί σταθμοί της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά είναι οι εξής:

Πέμπτη 2 Ιουλίου: Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, πλατεία Κ. Κωσταράκος, 19:30.

Παρασκευή 3 Ιουλίου: Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, πλατεία Αγίου Δημητρίου, Νέο Φάληρο, 19:30.

  Δελτία Τύπου
ΔΩΡΕΑΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΡΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
28/6/2015

Τα Παιδικά Χωριά SOS, σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, υλοποιούν δωρεάν πρόγραμμα οδοντιατρικού ελέγχου για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών της πόλης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες και ήδη έχουν εξεταστεί περισσότερα από πενήντα παιδιά. Όσα περιστατικά κριθεί πως χρήζουν περαιτέρω θεραπείας, παραπέμπονται στους «Γιατρούς του Κόσμου».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
28/6/2015

Με τον πιο γλυκό τρόπο, τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, ευχήθηκαν καλό καλοκαίρι, με μια υπέροχη θεατρική παράσταση μέσα από τις μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκη, στο Βεάκειο θέατρο.

Με τη χθεσινή εκδήλωση, ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές γιορτές των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου και τα μικρά παιδιά του Πειραιά, εισέπραξαν το πιο ζεστό χειροκρότημα, από τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες, αλλά και όσους παραβρέθηκαν στο κατάμεστο Βεάκειο θέατρο.

Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου στην ομιλία της, τόνισε μεταξύ άλλων:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 3Χ3 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
27/6/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε χθες, στο τουρνουά καλαθοσφαίρισης 3Χ3 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, που διοργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (ΟΠΑΝ).

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΣΤΟ 1ο PIRAEUS SPORTS CAMP
24/6/2015

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση στα αθλητικά προγράμματα του 1ου Piraeus Sports Camp, που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν., με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δωρεάν για παιδιά των Δημοτικών σχολείων της πόλης.

Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το άθλημα του βόλεϊ. Περισσότερα από 40 παιδιά προπονούνται καθημερινά στο Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Λυκείου στη Τζαβέλα, διασκεδάζουν και μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος.

Για τέσσερεις εβδομάδες, σε τέσσερεις Δημοτικές Κοινότητες, τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά του Ποδοσφαίρου, της Κολύμβησης, του Μπάσκετ, του Βόλεϊ, του Ποδοσφαίρου Σάλας, του Μπάντμιντον. Το πρόγραμμα έχει πέντε προπονητικές ενότητες.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ 16th NOVASPORTS BEACH VOLLEY TOURNAMENT
23/6/2015

Το 16th Novasports Beach Volley Tournament, που θα διεξαχθεί στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου και στο πρόσφατα ανακαινισμένο γήπεδο στην πλαζ Βοτσαλάκια, υποδέχεται ο Πειραιάς από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συμμετείχε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών, όπου αναφέρθηκε στο τουρνουά Beach Volley, αλλά και στην επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής να πρωταγωνιστεί η πόλη σε σημαντικά αθλητικά δρώμενα.

Ομιλητές ήταν επίσης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Σταύρος Ελληνιάδης, ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας Forthnet κ. Γρηγόρης Κατσογιάννης και ο Πρόεδρος Επιτροπής Διοργανώσεων Beach Volleyball ΕΟΠΕ κ. Αθανάσιος Ρέρρας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015-2019 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
23/6/2015

Η εισήγηση του κ. Γιάννη Μώραλη είναι η ακόλουθη:

«Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά συνιστά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής και οργανωτικής - λειτουργικής ανάπτυξης για την περίοδο 2015-2019, σε εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις αναπτυξιακού σχεδιασμού σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Ειδικότερα, αποτελεί ένα πλαίσιο στρατηγικών στόχων και προτεραιοτήτων που εξειδικεύονται σε δράσεις με ορίζοντα πενταετίας, για την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης και την αναβάθμιση της οργάνωσης των υπηρεσιών του Δήμου.

Κεντρικό στοιχείο σε ένα μεγάλο μέρος της υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου είναι και το εργαλείο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης όπου αποτελεί μια στοχευμένη στρατηγική αστικής αναζωογόνησης της πόλης του Πειραιά και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δράσεων που εντάσσονται στο σχεδιασμό.

Η διαβούλευση για την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδίου, είναι μια διαδικασία που αποδεικνύει την πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής, αφενός να ενημερώνει τους πολίτες της πόλης για τα μεγάλα ζητήματα που τους αφορούν και αφετέρου, να ζητά την άποψη τους γι αυτά τα ζητήματα

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά, αποτελεί ουσιαστικά το εργαλείο ανάπτυξης του Δήμου μας για τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 1ο PIRAEUS SPORTS CAMP-ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
22/6/2015

Ξεκίνησε σήμερα η πρώτη περίοδος των αθλητικών προγραμμάτων του «1ο Piraeus Sports Camp», που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και προσφέρονται δωρεάν σε παιδιά των Δημοτικών σχολείων της πόλης.

Συνολικά, στην πρώτη περίοδο που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουνίου, συμμετέχουν 187 παιδιά από όλες τις γειτονιές του Πειραιά.

Για τέσσερεις εβδομάδες, σε τέσσερεις Δημοτικές Κοινότητες, τα παιδιά θα μάθουν δωρεάν τα μυστικά του Ποδοσφαίρου, της Κολύμβησης, του Μπάσκετ, του Βόλεϊ, του Ποδοσφαίρου Σάλας, του Μπάντμιντον. Το πρόγραμμα έχει πέντε προπονητικές ενότητες.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
22/6/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης θα συμμετάσχει σε Συνέντευξη Τύπου αύριο Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 12:30, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με θέμα το «16ο Novasports Beach Volley Tournament», που θα διεξαχθεί στα Χανιά και στον Πειραιά.

 

Στη Συνέντευξη Τύπου ομιλητές θα είναι ο κ. Γρηγόρης Κατσογιάννης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας Forthnet, ο κ. Εμμανουήλ Αδοντάκης, Αντιδήμαρχος Χανίων και ο κ. Αθανάσιος Ρέρρας, Πρόεδρος Επιτροπής Διοργανώσεων Beach Volleyball ΕΟΠΕ.

  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
19/6/2015

Συναυλίες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά, θα πραγματοποιήσει η Φιλαρμονική μπάντα του Δήμου, με στόχο την ψυχαγωγία των Πειραιωτών και των επισκεπτών της πόλης.

Η μουσική περιήγηση της Φιλαρμονικής ξεκινά σήμερα και περιλαμβάνει γνώριμες μελωδίες από την ελληνική μουσική σκηνή. Τη σειρά συναυλιών διευθύνουν οι Ιωάννης Μαγιάτης και Παναγιώτης Λυκούδης. 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των συναυλιών είναι το ακόλουθο:

Παρασκευή 19 Ιουνίου: Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, Πάρκο Δηλαβέρη, 19:30.

Κυριακή 21 Ιουνίου: Β΄ Δημοτική Κοινότητα, Προαύλιος Χώρος Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, 19:00.

Παρασκευή 26 Ιουνίου: Α’ Δημοτική Κοινότητα, Όρμος Αφροδίτης Ακτή Θεμιστοκλέους Πειραϊκή, 20:00.

Πέμπτη 2 Ιουλίου: Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, πλατεία Κ. Κωσταράκος, 19:30.

Παρασκευή 3 Ιουλίου: Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, πλατεία Αγίου Δημητρίου, Νέο Φάληρο, 19:30.
 

  Δελτία Τύπου
ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ JAN BONDY
18/6/2015

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, ο Πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Jan Bondy.
Οι κ.κ. Μώραλης και Bondy αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομική κρίση στη χώρα, συζήτησαν για το λιμάνι, την κρουαζιέρα, τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας στον Πειραιά, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Επίσης, συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί μια δεύτερη συνάντηση στην Πρεσβεία της Τσεχίας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΚΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ
18/6/2015

Λόγω πιθανότητας βροχής, αναβάλλεται η εκδήλωση των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα 18 Ιουνίου, στο Βεάκειο Θέατρο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουνίου, στον ίδιο χώρο, στις 19:00.

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
18/6/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στην απονομή επάθλων για τους νικητές του ιστιοπλοϊκού αγώνα «Αρμενίζοντας για το παιδί», που διοργάνωσε χθες ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης στο νεοκλασικό κτίριο του Ομίλου.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Ιουνίου και είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ «Η ΑΡΓΩ»
18/6/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στην καλοκαιρινή γιορτή του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ», που πραγματοποιήθηκε χθες στον αύλιο χώρο του Σωματείου.

Τα παιδιά συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους, παρουσιάζοντας θεατρική παράσταση με θεματολογία από το βιβλίο «Ο Μικρός Πρίγκιπας».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι στην ετήσια γιορτή του Σωματείου «Η Αργώ». Πρόκειται για ένα Σωματείο, το οποίο τιμά την πόλη μας, τους ναυτικούς, τη ναυτοσύνη, τη σχέση του Πειραιά με τη θάλασσα. Έχει μια μεγάλη ιστορία και παράγει σπουδαίο έργο για τα παιδιά τα οποία φιλοξενεί. Η παράσταση που παρακολουθήσαμε ήταν εξαιρετική και τη χαρήκαμε όλοι. Τα παιδιά, προσέφεραν μια πολύ όμορφη παράσταση, με χαμόγελό, με κίνηση, με θεατρικότητα, με διάθεση.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
18/6/2015

Από χαρούμενες παιδικές φωνές και αισιοδοξία «πλημμύρισε» το Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, στην καλοκαιρινή γιορτή των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου που πραγματοποιήθηκε χθες.

Τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών, εντυπωσίασαν με χορευτικά υπό τους ήχους της μουσικής του Μάνου Χατζηδάκη και καταχειροκροτήθηκαν από τους γονείς, τους δασκάλους αλλά και τον κόσμο που βρέθηκε στο Βεάκειο Θέατρο για να στηρίξει την προσπάθειά τους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, επισήμανε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟ.Δ.Ε.Π. ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
17/6/2015

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη» και κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους σε ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα το 2014, βραβεύθηκαν χθες, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Κανθάρου, με την παρουσία αιρετών της πόλης, των εθελοντών καθηγητών της «Διδακτικής Αλληλεγγύης», των γονέων κ.α.

Η «Διδακτική Αλληλεγγύη» είναι ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικής υποστήριξης μαθητών. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 28 παιδιά της Τρίτης Λυκείου που παρακολούθησαν το πρόγραμμα της «Διδακτικής Αλληλεγγύης» του Δήμου Πειραιά, τα 23 πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Το 2014-2015 παρακολούθησαν το πρόγραμμα 100 παιδιά και δίδαξαν 40 εθελοντές καθηγητές.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Π.Α.Ν. ΣΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ
16/6/2015

Περισσότερα από 2.000 άτομα παρακολούθησαν χθες, τη μεγάλη «Γιορτή Κολύμβησης» που διοργάνωσε ο Ο.Π.Α.Ν. στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά, στην πλαζ Βοτσαλάκια.

Οι μικροί αθλητές παρουσίασαν τα προγράμματα στα οποία συμμετείχαν τη χρονιά που πέρασε, τα κορίτσια του Ολυμπιακού και του Εθνικού εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους στο πόλο, ενώ οι θεατές απόλαυσαν συγχρονισμένη κολύμβηση.

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σταύρος Ελληνιάδης, σε δήλωσή του, επισήμανε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τα παιδιά, διαπιστώνοντας τη δουλειά που έχει γίνει εδώ και ένα χρόνο από τους καθηγητές φυσικής αγωγής. Θέλουμε να βλέπουμε πρόσωπα χαμογελαστά. Εκτός από την άθληση επιθυμούμε οι νέοι μας να διασκεδάζουν μέσα από αυτό. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι βλέπω πάρα πολύ κόσμο. Ειλικρινά η συμμετοχή του κόσμου είναι συγκινητική καθώς ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Δήμου για άθληση και για πολιτισμό».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ 29η ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ
16/6/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε χθες, την 29η Έκθεση Βιβλίου που πραγματοποιείται για ακόμα ένα καλοκαίρι στο Πασαλιμάνι και η διοργάνωσή της αποτελεί θεσμό για την πόλη.

Ο κ. Μώραλης περιηγήθηκε στα περίπτερα μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά κ. Νίκο Παρασκευόπουλο.

Ενημερώθηκε για τους τίτλους βιβλίων που είναι διαθέσιμοι στο κοινό, συνομίλησε με τον κόσμο και με εκπροσώπους των εκδοτικών οίκων.

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει με περίπτερο στην 29η Έκθεση στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων, για την τουριστική καμπάνια του Δήμου «Destination Piraeus», για το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Βεακείου Θεάτρου κ.α.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ «ΚΑΛΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑ»
16/6/2015

0 Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στην καλοκαιρινή γιορτή της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων «Ο Καλός Ποιμήν», που πραγματοποιήθηκε χθες στα Καμίνια.

Τα παιδιά παρουσίασαν θεατρική παράσταση, τραγούδησαν, ενώ έκαναν γυμναστικές επιδείξεις. Στον αύλιο χώρο του «Καλού Ποιμένα» λειτουργούσε bazaar, όπου ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να συμβάλλει στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων που εδρεύει στην πόλη μας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε σήμερα στον «Καλό Ποιμένα» για να παρακολουθήσουμε τη γιορτή των παιδιών. Είναι από τις ευχάριστες στιγμές ενός Δημάρχου, μέσα σε όλα τα προβλήματα που έχει η χώρα και ο Δήμος, να ερχόμαστε σε τέτοιου είδους γιορτές, με χαρά, με χαμόγελο για τα παιδιά. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
15/6/2015

Στον έλεγχο των βιβλιαρίων Υγείας και στην καταγραφή των ελλείψεων σε εμβόλια 58 μαθητών του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά, προχώρησε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.

Οι γονείς ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που μπορούν να απευθύνονται ως προς την έγκαιρη διενέργεια τους, με βάση το Εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

Επιπλέον, κατεγράφη το ιατρικό ιστορικό των μαθητών ενώ διενεργήθηκε Δερμοαντίδραση mantoux και αντιφυματικός εμβολιασμός με BCG στα 58 παιδιά. Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε μετά από ενυπόγραφες συναινέσεις των γονέων.

  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
14/6/2015

Με αφορμή την κατάκτηση του Πρωταθλήματος από την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού βρίσκεται ξανά στη θέση που αξίζει. Στη θέση του Πρωταθλητή Ελλάδας. Συγχαρητήρια σε αυτή τη σπουδαία ομάδα για την εξαιρετική φετινή παρουσία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο μια ακόμα χρονιά γεμάτη τίτλους για τη μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού μας. Ο Ολυμπιακός χαρίζει και πάλι στον Πειραιά μας και στα εκατομμύρια των φιλάθλων του δόξα και χαρά».

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ «ΜΕΓΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ»
12/6/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης βράβευσε σήμερα, σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τους μαθητές από τρία σχολεία του Δήμου που συμμετείχαν στις «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης».

Πρόκειται για το Γ1 τμήμα του 9ου Γυμνασίου Πειραιά, όπου οι μαθητές κατάφεραν να ανακυκλώσουν 8.550 συσκευασίες, παίρνοντας το πρώτο βραβείο και κάθε μαθητής του τμήματος έλαβε ένα «tablet». Το Δ1 τμήμα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, όπου οι μαθητές κατάφεραν να ανακυκλώσουν 1.624 συσκευασίες παίρνοντας το δεύτερο βραβείο και κάθε μαθητής έλαβε ένα «mp4» και το Ε1 τμήμα του 20ου Δημοτικού Σχολείου, όπου οι μαθητές ανακύκλωσαν 286 συσκευασίες παίρνοντας το τρίτο βραβείο και κάθε μαθητής έλαβε ένα «mp3».

Οι «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου και διοργανώνονται από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 61Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by