English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
26/2/2015

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, που πραγματοποιήθηκε στο κρουαζιερόπλοιο ''Celestyal Olympia''.

 Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε: ''Θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία στην Ένωσή σας αλλά και προσωπική ευτυχία σε όλους. Είναι ευτύχημα για τον Πειραιά η ύπαρξη της κρουαζιέρας. Ένα ευτύχημα το οποίο δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να αναδειχθεί. Ο στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής είναι διπλός: Από τη μια πλευρά να δημιουργήσουμε ιδανικές συνθήκες στην πόλη, να υποδεχόμαστε οργανωμένα και σωστά τους τουρίστες της κρουαζιέρας και όχι μόνο και από την άλλη να χαράξουμε μια κοινή στρατηγική με το Υπουργείο, την Περιφέρεια, τον Ο.Λ.Π. και όλους τους φορείς έτσι ώστε να μπορέσει να ωφεληθεί ο Πειραιάς από την έλευση των εκατομμυρίων επιβατών της κρουαζιέρας, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Η ανάπτυξη της χώρας στρέφεται στη θάλασσα. Ως νέος Δήμαρχος Πειραιά θεωρώ ότι η ανάπτυξη της πόλης μπορεί να στηριχθεί σε δύο τομείς: στη Ναυτιλία και στον Τουρισμό. Δυο συνυφασμένοι τομείς στους οποίους είχαμε αναφερθεί αναλυτικά στο πρόγραμμά μας. Εδώ είμαστε για να τα υλοποιήσουμε μόνο με συνέργειες και με καλή συνεργασία με όλους τους φορείς. Σας ευχαριστώ θερμά''.

  Δελτία Τύπου
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ATTIKA RUN & FUN GRAND PRIX
25/2/2015

Ο Δήμος Πειραιά υποδέχεται την Κυριακή 1η Μαρτίου τον πρώτο αγώνα του 2ου ATTIKA RUN & FUN GRAND PRIX, μια σειρά αγώνων δρόμου που θα διεξαχθούν διαδοχικά στους Δήμους Πειραιά, Γλυφάδας, Παλαιού Φαλήρου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Αλίμου. Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρώνουν σε κάθε αγώνα βαθμούς με βάση την επίδοσή τους και οι νικητές θα προκύψουν στο τέλος της διοργάνωσης.
Συγκεκριμένα, σε κάθε πόλη θα διεξαχθούν αγώνες 10 χιλιομέτρων και 5 χιλιομέτρων (ανδρών και γυναικών), ενώ θα υπάρχει και μια ειδική διαδρομή 1 χιλιομέτρου για παιδιά Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού.
Το 2ο ATTIKA RUN & FUN GRAND PRIX είναι αφιερωμένο στο σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και μέρος των εσόδων από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθεί για την ενίσχυση των σκοπών του.

Με αφορμή την εκκίνηση των αγώνων στον Πειραιά, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
24/2/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης βραβεύθηκε από τον Σύνδεσμο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού για την προσφορά του στον αθλητισμό και ειδικότερα στην Super League και στον Ολυμπιακό, αλλά και για τη θητεία του στη Δημαρχία του Πειραιά.

Ο κ. Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Δαρίβα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Γιάννη Γκαϊτατζή, Πέτρο Μίχο, Αντώνη Γλύκα, Θανάση Αγγελή, Μπάμπη Σταυρόπουλο, Σωτήρη Γκαβέζο, Αντώνη Τζανετουλάκο, Χρήστο Καλτσά, Ανδρέα Μπονόβα, Γιώργο Κωττάκη και Νίκο Μαριόλη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, όπου είχαν έναν εγκάρδιο και εποικοδομητικό διάλογο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ
23/2/2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για την Καθαρά Δευτέρα στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης, στο Ε1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης και στο 10ο Λύκειο Πειραιά.
Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου γιόρτασε τα Κούλουμα με παραδοσιακή μουσική, σαρακοστιανά εδέσματα, ποτά, χορευτικά, κ.α.
Στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης ο Γρηγόρης Αλυσσανδράκης και το συγκρότημά του διασκέδασαν τους πειραιώτες. Στην εκδήλωση συμμετείχε με χορευτικό η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά ''Η Ομόνοια'' αλλά και η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, δίνοντας έναν εορταστικό τόνο με τις χαρούμενες μελωδίες της.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΧΩΡΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
23/2/2015

Λόγω κακοκαιρίας οι σημερινές εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για την Καθαρά Δευτέρα, πραγματοποιούνται στα εξής σημεία:

• Από την παραλία Φρεαττύδας στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης (είσοδος από Μαρίας Χατζηκυριακού)

• Από την Πλατεία Θεμιστοκλή στο Ε1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης (Καλλέργη 142) στην 5η Δημοτική Κοινότητα

• Από την Πλατεία Αγίων Αναργύρων στο 10ο Λύκειο Πειραιά (Κεχαγιά 6, Κοκκινιά)


Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παραδοσιακή μουσική, χορευτικά, σαρακοστιανά εδέσματα, ποτά. κ.α. Στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης οι γονείς και τα παιδιά θα κατασκευάσουν το δικό τους χαρταετό στο Εργαστήριο Κατασκευής Χαρταετού!
Οι εκδηλώσεις είναι χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες.

  Δελτία Τύπου
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΧΩΡΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΡΟΧΗΣ
22/2/2015

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση βροχής, οι εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για την Καθαρά Δευτέρα 23/02 θα μεταφερθούν αντίστοιχα:

• Από την παραλία Φρεαττύδας στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης (είσοδος από Μαρίας Χατζηκυριακού)

• Από την Πλατεία Θεμιστοκλή στο Ε1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης (Καλλέργη 142) στην 5η Δημοτική Κοινότητα

• Από την Πλατεία Αγίων Αναργύρων στο 10ο Λύκειο Πειραιά (Κεχαγιά 6, Κοκκινιά)

  Δελτία Τύπου
ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
21/2/2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά στις πλατείες Κοραή, Θεμιστοκλή, Αγίων Αναργύρων και Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο.

Από νωρίς το πρωί εκατοντάδες παιδιά με τους γονείς τους πλημμύρισαν τις πλατείες της πόλης, διασκεδάζοντας με τα φουσκωτά παιχνίδια, την πίστα Babycart, και με ποικίλα happening και events όπως Γαϊτανάκι, Facepainting, Mπαλονοκατασκευές, τον Μάγο, τον Ξυλοπόδαρο και πολλές άλλες εκπλήξεις που έβαλαν στο πνεύμα της Αποκριάς τα παιδιά του Πειραιά. Η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά πρόσφερε στον κόσμο κεφάτες μελωδίες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε με την οικογένειά του τις πλατείες Θεμιστοκλή, Αγίων Αναργύρων και Κοραή, όπου μοίρασε σε όλα τα παιδιά χαρταετούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι ήταν χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΧΩΡΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΡΟΧΗΣ
20/2/2015

Σε περίπτωση βροχής, οι εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για την Καθαρά Δευτέρα 23/02 θα μεταφερθούν αντίστοιχα:

• Από την παραλία Φρεαττύδας στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης (είσοδος από Μαρίας Χατζηκυριακού)

• Από την Πλατεία Θεμιστοκλή στο Ε1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης (Καλλέργη 142) στην 5η Δημοτική Κοινότητα

• Από την Πλατεία Αγίων Αναργύρων στο 10ο Λύκειο Πειραιά (Κεχαγιά 6, Κοκκινιά)

  Δελτία Τύπου
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
20/2/2015

Ο Δήμος Πειραιά για πρώτη φορά διοργανώνει δύο επιπλέον εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα 23/02, έτσι ώστε όλοι οι Πειραιώτες να έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν τα Κούλουμα και να περάσουν ευχάριστες στιγμές.

Συγκεκριμένα, στις πρόσφατα ανακαινισμένες πλατείες Θεμιστοκλή (Δογάνης-Δημητρακοπούλου-Σπάρτης- Μαυρομιχάλη) και Αγίων Αναργύρων στην Παλαιά Κοκκινιά, οι δημότες και οι επισκέπτες του Πειραιά θα διασκεδάσουν με παραδοσιακό γλέντι, σαρακοστιανά εδέσματα, ποτά, μουσική, κ.α.

Επισημαίνεται ότι η καθιερωμένη εκδήλωση για την Καθαρά Δευτέρα που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της Φρεαττύδας (ώρα έναρξης 10:30 π.μ.) περιλαμβάνει παραδοσιακή συναυλία με τον Γρηγόρη Αλυσσανδράκη και το συγκρότημά του, χορευτικά, πλούσιο φαγητό, ποτά, δωρεάν κατασκευή χαρταετού για οικογένειες, ενώ θα διεξαχθεί και διαγωνισμός πετάγματος χαρταετού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας είναι χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός και προσφέρονται δωρεάν για όλους τους πολίτες.

  Δελτία Τύπου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
18/2/2015

Πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις με πολλές δραστηριότητες, παιχνίδια και εκπλήξεις για παιδιά σε τέσσερεις πλατείες του Πειραιά, αλλά και παραδοσιακό γλέντι την Καθαρά Δευτέρα στην παραλία της Φρεαττύδας διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων είναι το εξής:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ
18/2/2015

Mε αφορμή το θάνατο του Ανδρέα Γαρύφαλλου ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μια ιστορική μορφή του ελληνικού πόλο, ο «πατριάρχης» του αθλήματος, ο Ανδρέας Γαρύφαλλος, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Ο Ανδρέας Γαρύφαλλος, η «μεγάλη ψυχή» του Εθνικού και της Εθνικής ομάδας αφήνει παρακαταθήκη στους νεότερους την μαχητικότητά του και τη τεράστια συμβολή του στην ελληνική υδατοσφαίριση. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του αλλά και στη μεγάλη οικογένεια του Εθνικού.»

  Δελτία Τύπου
ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
18/2/2015

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων το Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά είναι σε ετοιμότητα σε 24ωρη βάση, προκειμένου να υποδεχθεί άστεγους της πόλης, έτσι ώστε να προστατευθούν από την κακοκαιρία.
Το Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης βρίσκεται στη Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 9-11. Τηλ. επικ. 210 4134052, 210 4134130.
 

  Δελτία Τύπου
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015 ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
17/2/2015

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Πειραιά για το 2015 στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ρεαλιστικό, τονίζοντας πως οδηγεί στην εξυγίανση του Δήμου.

 Τα βασικά σημεία της εισήγησης του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη είναι τα εξής:

 ''Αναλάβαμε την 1η Σεπτεμβρίου ως νέα Δημοτική Αρχή και κληθήκαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, να συντάξουμε τον προϋπολογισμό του 2015 χωρίς να έχει κλείσει καν ο προϋπολογισμός του 2014. Αντιμετωπίσαμε πολύ μεγάλες δυσκολίες στην κατάρτιση του, διότι υπήρχε ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα το οποίο δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Γι΄ αυτό άλλωστε και σε προγενέστερη συζήτηση είχαμε πει ότι έπρεπε να γίνουν δύο συγκεκριμένα πράγματα ταυτοχρόνως: Η ρύθμιση στο Ταμείο Παρακαταθηκών αλλά και να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για το πρόστιμο, την υποχρέωσή μας των 11,2 εκ. ευρώ.

Προσπαθήσαμε με την προηγούμενη κυβέρνηση να έλθουμε σε μια συμφωνία, ώστε να υπαχθούμε αρχικά στη ρύθμιση των 100 ή των 72 δόσεων, όμως αυτό ίσχυε για ποσά μέχρι του ενός εκατομμυρίου ευρώ, άρα δεν κατέστη δυνατόν να υπαχθούμε στη ρύθμιση. Εν συνεχεία, πιέσαμε και εμείς και άλλοι Δήμοι φυσικά, προκειμένου να περάσει αυτή η νομοθετική ρύθμιση 24/12 που μας δίνει τη δυνατότητα να συμψηφίσουμε και να κλείσουμε χρέη προς το δημόσιο με παρακράτηση 5% των ΚΑΠ.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΟ 2o ATTIKA RUN & FUN GRAND PRIX ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ 1Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
17/2/2015

Ο Πειραιάς υποδέχεται την Κυριακή 1η Μαρτίου το 2ο ATTIKA RUN & FUN GRAND PRIX, τον πρώτο από μια σειρά αγώνων δρόμου που θα διεξαχθούν διαδοχικά στους Δήμους Πειραιά, Γλυφάδας, Παλαιού Φαλήρου, Βάρης – Βούλας - Βουλιαγμένης και Αλίμου. Συγκεκριμένα, σε κάθε Δήμο θα διεξαχθούν αγώνες 10 χλμ, 5 χλμ και 1 χλμ (για παιδιά Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού). Στους αγώνες των 10 και των 5 χιλιομέτρων οι δρομείς θα φέρουν αριθμό με ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης, προκειμένου να υπάρξει έγκυρη συγκεντρωτική βαθμολογία για την τελική κατάταξη στο Grand Prix.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟ.Δ.Ε.Π. ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
16/2/2015

Την σίτιση 160 οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης ανέλαβε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά μετά από προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Προέδρου κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πιο συγκεκριμένα, οι αδύναμοι οικονομικά συνδημότες μας θα παραλαμβάνουν για έναν ολόκληρο χρόνο ανά δεκαπενθήμερο, πακέτα που περιέχουν βασικά αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΚΟ.Δ.Ε.Π., όπου διανεμήθηκαν τα πρώτα πακέτα σε άπορες οικογένειες του Δήμου. Εκ μέρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός παραβρέθηκαν η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων κα Κατερίνα Μυλωνά αλλά και ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού κ. Τάσος Αυλωνίτης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
14/2/2015

Με παιδικά χαμόγελα γέμισε η πλατεία Κοραή στην Αποκριάτικη εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα ο Δήμος Πειραιά. Τα παιδιά διασκέδασαν με μουσικοκινητικά και διαδραστικά παιχνίδια, ταχυδακτυλουργικά κόλπα, θεατρικές δραστηριότητες, Face painting ενώ στο Εργαστήριο Μάσκας οι μικροί επισκέπτες έφτιαξαν τη δική τους αποκριάτικη μάσκα.

Την τιμητική τους είχαν και οι ερωτευμένοι οι οποίοι έβγαλαν selfie φωτογραφίες μπροστά από το κατακόκκινο "δέντρο της αγάπης''. Η Φιλαρμονική του Δήμου έβαλε σε αποκριάτικους ρυθμούς μικρούς και μεγάλους.

Την ίδια ώρα στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου πραγματοποιήθηκε ροκ συναυλία από τα δύο νεανικά συγκροτήματα "Next Level" και ''Perfect Faith''.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΕ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
13/2/2015

Σε αποκριάτικους ρυθμούς θα διασκεδάσουν αύριο Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, τα μικρά και μεγάλα παιδιά του Πειραιά, με εκπλήξεις, happenings στην πλατεία Κοραή και μεγάλη συναυλία στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ''ΒΙΩΣΙΜΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ''
12/2/2015

Χαιρετισμό στο τριήμερο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: ''Βιώσιμη Οικολογική- Οικονομική Διαχείριση Απορριμμάτων στην Αττική'' που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής και ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) απηύθυνε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ήταν ομιλητής κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου.
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
11/2/2015

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις επιδιώξεις της Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας πως σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης και τους δημότες μπορεί ο Πειραιάς να αλλάξει προς το καλύτερο.
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ Ή ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠO ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
11/2/2015

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά τα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να προσκομίσουν όσοι δημότες δικαιούνται μείωση ή απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για την πρώτη κατοικία τους. Υπενθυμίζεται ότι μετά από πρόταση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, οι άποροι δημότες απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή δημοτικών τελών, όπως και τα άτομα με αναπηρία 80% και άνω, ενώ για τους πολύτεκνους ισχύουν μειωμένα τέλη κατά 50%.

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
 

  Δελτία Τύπου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
11/2/2015

Αποκριάτικες εκδηλώσεις με παιχνίδια για τα παιδιά, συναυλίες, παραδοσιακό γλέντι στη Φρεαττύδα, μουσικοί περίπατοι από τη Φιλαρμονική του Δήμου, είναι ορισμένες μόνο από τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά για να διασκεδάσουν δημότες και επισκέπτες τις Απόκριες. Η πόλη μπαίνει στους ρυθμούς του Καρναβαλιού με πολλά events, happenings και εκπλήξεις σε όλες τις γειτονιές για τους μικρούς μας φίλους που θα ενθουσιάσουν.

Το πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά για τις Απόκριες ανά ημερομηνία είναι το ακόλουθο:

Παρασκευή 13/2 20:30

Νεανική Ποίηση στη Δημοτική Πινακοθήκη

Εκδήλωση για την Ποίηση και τον Έρωτα στο νεοκλασικό της Δημοτικής Πινακοθήκης (Φίλωνος 29). Μαθητές διαβάζουν δικά τους, ελληνικά και ξένα ποιήματα για τον έρωτα. Τις απαγγελίες συνοδεύουν έργα γνωστών συνθετών. Την εκδήλωση ποίησης επιμελείται η κα Άννα Μπουρδάκου. Στο πιάνο συνοδεύει η διπλωματούχος του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά κα Εύα Πανάγου μαζί με την καθηγήτρια του Ωδείου κα Μάρω Φραγκούλη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ «Η ΑΡΓΩ»
10/2/2015

Σε εκδήλωση για τα 30 χρόνια λειτουργίας του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι δωρητές που έχουν συμπαρασταθεί και στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια το σωματείο, μεταξύ των οποίων, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και η κυρία Ειρήνη Νταϊφά, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού.  

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Θέμα: «Μιλάμε για θέατρο»
10/2/2015

Το Τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, οργανώνει σειρά διαλέξεων – παρουσιάσεων με άξονα το θέατρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Δράσεις Πολιτισμού 2015». Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών, που απευθύνονται τόσο σε εξειδικευμένο όσο και σε ευρύ κοινό, είναι η επιμορφωτικού χαρακτήρα ανάλυση και παρουσίαση από νέους ερευνητές, καλλιτεχνικών, κοινωνικών και ιστορικών θεμάτων που αφορούν στο θέατρο.  

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
9/2/2015

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων το Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά είναι σε ετοιμότητα σε 24ωρη βάση, προκειμένου να υποδεχθεί άστεγους της πόλης, έτσι ώστε να προστατευθούν από την κακοκαιρία.

Το Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης βρίσκεται στη Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 9-11. Τηλ. επικ. 210 4134052, 210 4134130.

  Δελτία Τύπου
Θεατρικό Παιχνίδι
8/2/2015

Από το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 και κάθε Σάββατο, 11.30 -13.30, το Τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων της Δ/νσης Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά οργανώνει στον πολυχώρο Κωσταράκος,(Θήρας και Μαντινείας, Καμίνια), θεατρικό παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Η δραστηριότητα αυτή βασίζεται στην εθελοντική προσφορά των θεατρολόγων της ομάδας «Ονειροπαραμυθία» και είναι εντελώς δωρεάν για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν.
Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, τη μίμηση, τη σωματική έκφραση, τα παιχνίδια ρόλων, τον αυτοσχεδιασμό, τη δραματοποίηση και τη δημιουργία σε όλες της τις εκφάνσεις, τα παιδιά μαθαίνουν να εκφράζονται και να επικοινωνούν.

Στόχοι μας είναι:
- να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο και την τέχνη του θεάτρου, ασκώντας συγχρόνως κριτική ματιά.
- να μάθουν μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι να εκφράζονται. Να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, και να εντείνουν τη φαντασία τους.
- να μάθουν να ελέγχουν τα συναισθήματα, τη συμπεριφορά, το σώμα και το λόγο τους.
- να μάθουν να συνεργάζονται, να επικοινωνούν και να δημιουργούν σε ομάδες.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210 4126762 και 4126760 καθημερινά 9.00 πμ -1.00 μμ.

  Δελτία Τύπου
ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ 21 ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΥΡΑΣ 7
7/2/2015

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το ετήσιο μνημόσυνο για τα 21 νεαρά θύματα της Θύρας 7, που βρήκαν τραγικό θάνατο μετά τη λήξη του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ –ΑΕΚ, πριν από 34 χρόνια.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και το προσκλητήριο θυμάτων στον τόπο της τραγωδίας, ακολούθησαν ομιλίες και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Δήμου Πειραιά, στην πλατεία Θυμάτων Θύρας 7.
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
7/2/2015

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Α΄ Γυμνασίου στην Καλλίπολη παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Στην ομιλία του ο κ. Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας, συζήτησε με τους κατοίκους και παρέθεσε τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής για την επίλυσή τους.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη είναι τα ακόλουθα:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
6/2/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος, στα Καμίνια. Ο κ. Μώραλης στην ομιλία του εξήρε την όρεξη και τη διάθεση για δουλειά που υπάρχει στις Δημοτικές Κοινότητες και υπογράμμισε, ότι επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι ο Δήμος Πειραιά να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες των Πειραιωτών και της πόλης για τα βασικά και τα αυτονόητα και οι χορηγίες να καλύπτουν κάτι παραπάνω από αυτά.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΛΕΣΕ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ C-130
5/2/2015

Επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μνημείο Πεσόντων C-130, για τους 63 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και σμηνίτες της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνετρίβη στο όρος Όθρυς, πριν από 24 χρόνια.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, Αντιπτέραρχος ε.α κ. Γιώργος Δαβάκης, που εκπροσώπησε το Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, μιλώντας στην πλατεία C-130, μπροστά στο μνημείο των θυμάτων, τόνισε τα εξής:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 2015
5/2/2015

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους φορέων της πόλης πραγματοποίησε χθες ο Δήμος Πειραιά, με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής της ομάδας εργασίας της ''Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015'' κ. Πέτρου Κόκκαλη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και είχε ως αντικείμενο τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη στις 30-31 Μαΐου στο πλαίσιο της ''Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015''.
Οι θεματικές ενότητες ήταν οι εξής: Ναυτιλία, Εκπαίδευση, Εμπόριο, Πολιτισμός, Αθλητισμός για τις οποίες οι φορείς της πόλης έχουν υποβάλλει προτάσεις.
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 54Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by