English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ
25/1/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 94ο εκλογικό τμήμα, στο 10ο Γυμνάσιο. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΖΑΝΝΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ
22/1/2015

Την ομάδα «Zanneio Stradust» από το Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά, τίμησε ο Δήμος Πειραιά για την κατάκτηση της 2ης θέσης σε διεθνή διαγωνισμό της NASA, του ΜΙΤ και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος. Οι 18 μαθητές, με τους καθηγητές τους Π. Μπουμπούλη και Σ. Τσαντίλα, ταξίδεψαν στο διαστημικό κέντρο ESA/ESTEC στην Ολλανδία, όπου έλαβε χώρα ο τελικός του διαγωνισμού.

Οι μαθητές του Ζαννείου κλήθηκαν να προγραμματίσουν δορυφόρους στο διάστημα για να μελετήσουν και να φωτογραφίσουν σημεία ενδιαφέροντος στην επιφάνεια ενός αστεροειδούς και κατάφεραν να διακριθούν μεταξύ 200 σχολείων από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και άλλες χώρες, όπως η Ρωσία.

Για την αποστολή της ομάδας στην Ολλανδία, ο Όμιλος Αριστείας Μαθηματικών – Πληροφορικής – Αστρονομίας SIMA CLUB του Ζαννείου έλαβε έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το Δήμο Πειραιά, ύψους 5.000 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ «ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
21/1/2015

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά παρέλαβε τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, 44 σακούλες με είδη ρουχισμού, τα οποία συγκεντρώθηκαν από πολίτες μετά από πρωτοβουλία της ομάδας «Δεν Ξεχνάμε». Στο πνεύμα της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, η ομάδα «Δεν Ξεχνάμε» συγκέντρωσε ρούχα, κουβέρτες και τρόφιμα και στη συνέχεια βγήκε στους δρόμους και το λιμάνι του Πειραιά και τα μοίρασε σε αστέγους. Όσα ρούχα περίσσεψαν παραδόθηκαν στην ΚΟ.Δ.Ε.Π., προκειμένου να διατεθούν στον Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Πειραιά «Ανακούφιση» και σε άλλους, άπορους συμπολίτες μας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΗΝ Π. ΚΟΚΚΙΝΙΑ
20/1/2015

Ο Δήμος Πειραιά εγκαινίασε σήμερα και παρέδωσε στους κατοίκους της Π. Κοκκινιάς την πλατεία Αγίων Αναργύρων, η οποία ανακατασκευάστηκε εξολοκλήρου, έπειτα από δωρεά της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η πλατεία έκτασης 2.200 τ.μ. διαθέτει πιστοποιημένη παιδική χαρά έκτασης 260 τ.μ., νέα περίφραξη, καινούρια παγκάκια, νέες πλακοστρώσεις, επαρκή φωτισμό και καλλωπίστηκε με λουλούδια και φυτά, αναβαθμίζοντας αισθητικά τη γειτονιά των Αγίων Αναργύρων.
Τα εγκαίνια της νέας πλατείας πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ανέφερε στην ομιλία του:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
20/1/2015

Ο Δήμος Πειραιά στοχεύοντας στην συνεχή καλλιέργεια γνώσεων και δεξιοτήτων για τους δημότες του, υλοποιεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε ενήλικες μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης. Τα προγράμματα καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο γνωστικών αντικειμένων και απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες, με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΤΟ 5ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ
19/1/2015

Γεμάτη από κόσμο και παιδικές φωνές ήταν σήμερα η πλατεία Θεμιστοκλή, που παραδόθηκε στους κατοίκους του 5ου διαμερίσματος, μετά από ριζική ανάπλαση. Η ανακατασκευή της πλατείας, έκτασης 2.500 τ.μ., πραγματοποιήθηκε με δωρεά της ΠΑΕ Ολυμπιακός και περιλαμβάνει σύγχρονη παιδική χαρά έκτασης 1.000 τ.μ.. Στην πλατεία τοποθετήθηκαν νέες πλακοστρώσεις, καινούρια παγκάκια, φυτά και διαθέτει επαρκή φωτισμό για να μπορούν τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια. Τα εγκαίνια της πλατείας Θεμιστοκλή πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Βαγγέλης Μαρινάκης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ Γ’ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ
19/1/2015

Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης στο Φάληρο και τη Μυρτιδιώτισσα παραβρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστο Αγραπίδη. Ο Δήμαρχος Πειραιά αντάλλαξε ευχές με τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες από τη νέα δημοτική αρχή για τη στήριξη και την αναβάθμιση των Κέντρων.

Ο κ. Μώραλης μιλώντας στα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης ανέφερε μεταξύ άλλων:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ
19/1/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:
«Είναι ένα ξεχωριστό απόγευμα για εμένα προσωπικά, επειδή βρίσκομαι με τα μέλη του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου. Είναι ένας Σύνδεσμος που γνώρισα πρόσφατα, πριν από 10 μήνες, λίγο πριν από τις εκλογές, όμως έχουμε δημιουργήσει μια ειλικρινή σχέση συνεργασίας και αμοιβαίας εκτίμησης. Είμαστε σήμερα εδώ για να ευχηθούμε καλή χρονιά. Οι Κρητικοί, όπως ξέρετε, έχουν πολύ ωραία τραγούδια και ωραίους χορούς. Ήταν ένα πολύ όμορφο απόγευμα».

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΑΟΦ «ΠΟΡΦΥΡΑΣ»
18/1/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε σήμερα στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πειραϊκού Συνδέσμου, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο και στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αθλητικού Ομίλου Φρεαττύδος «ΠΟΡΦΥΡΑΣ», στον πολυχώρο «Passport».
Στο πλαίσιο της απονομής βραβείων του ΑΟΦ «ΠΟΡΦΥΡΑΣ» σε προπονητές και αθλητές, ο κ. Μώραλης απένειμε βραβείο στον προπονητή του Ολυμπιακού στο μπάσκετ κ. Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
18/1/2015

Ο Δήμος Πειραιά εγκαινιάζει δύο πλατείες, οι οποίες μετά από χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, άλλαξαν ριζικά όψη και παραδίδονται στους δημότες και στα παιδιά του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου στις 17:00, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, θα εγκαινιάσουν την πλατεία Θεμιστοκλή (περικλείεται από τις οδούς Δογάνης-Δημητρακοπούλου-Σπάρτης- Μαυρομιχάλη) και την Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 17:00, την πλατεία Αγίων Αναργύρων στην Παλαιά Κοκκινιά, επί της οδού Αγρινίου.

Στην πλατεία Θεμιστοκλή και στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, υπάρχουν πλέον, σύγχρονες παιδικές χαρές, έχουν τοποθετηθεί νέες περιφράξεις, πλακόστρωτο, καινούρια παγκάκια και διαθέτουν επαρκή φωτισμό.

  Δελτία Τύπου
ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΣΚΑΤΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΩΝΙΔΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
16/1/2015

Μαθητές από το Γυμνάσιο Δεσκάτης Γρεβενών και το Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στο Δημοτικό Θέατρο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
16/1/2015

Στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους του Νέου Φαλήρου.
Ο κ. Μώραλης στην ομιλία του μίλησε για τους πρώτους μήνες της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής και αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν την Γ’ Δημοτική Κοινότητα.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Μώραλη:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
16/1/2015

Ο Δήμος Πειραιά εγκαινιάζει τις δύο νέες πλατείες στα Μανιάτικα και την Παλαιά Κοκκινιά, οι οποίες μετά από χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, άλλαξαν ριζικά όψη και παραδίδονται στους δημότες και στα παιδιά του Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
13/1/2015

Τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στο Δημαρχείο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης της συνεργασίας που έχει ήδη «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά, έτσι ώστε να παρέχεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στήριξη και βοήθεια στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Μετά τη συνάντηση κ. Μώραλης δήλωσε:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον κ. Γιαννόπουλο, τον πρόεδρο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έναν σύλλογο που επιτελεί πολύ σημαντικό έργο για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα ή διατρέχουν κινδύνους. Δυστυχώς και στον Πειραιά, είναι αρκετά τα παιδιά που χρειάζονται τη στήριξή μας, κυρίως λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες. Ο κ. Γιαννόπουλος με ενημέρωσε εκτενώς για τα μέσα και τις υπηρεσίες που διαθέτει το «Χαμόγελο του Παιδιού» και συμφωνήσαμε ότι θα έχουμε μια στενότερη συνεργασία για τον συντονισμό δράσεων και ενεργειών, που στοχεύουν τόσο στην ευαισθητοποίηση του κοινού, όσο και στη στήριξη των παιδιών. Ο Δήμος Πειραιά θα είναι αρωγός και θα στηρίζει με όποιον τρόπο μπορεί το έργο και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως κάνουμε άλλωστε, σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται και με άλλους συλλόγους και φορείς, οι οποίοι βοηθούν αδύναμες ομάδες πολιτών».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΒΕΠ
12/1/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Στην εκδήλωση έδωσαν επίσης το παρών ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι του Δήμου.  

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ ΤΗΣ 11ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1944
11/1/2015

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και το Δημοτικό Συμβούλιο, τέλεσαν σήμερα επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του βομβαρδισμού της πόλης, την 11η Ιανουαρίου 1944.

Μπροστά στο μνημείο των θυμάτων, στο Δημοτικό Νεκροταφείο «Ανάσταση», παρουσία εκπροσώπων των αρχών της πόλης καθώς και συγγενών των θυμάτων, ο κ. Μώραλης, κατέθεσε στεφάνι και αναφερόμενος στην ομιλία του στο τραγικό γεγονός του Βομβαρδισμού, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Σεβασμιώτατε, Κυρίες και Κύριοι, Πειραιώτισσες Πειραιώτες,

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα τιμής και μνήμης για τα εκατοντάδες θύματα της πόλης, τους εκατοντάδες συμπολίτες μας, που πριν 71 χρόνια, έχασαν άδικα τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού των συμμαχικών δυνάμεων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
11/1/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε σήμερα στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Βασίλη Ταταρόπουλο, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Αθηνά Χαρβαλάκου – Γλύκα και Αλέξανδρο Αργουδέλη, την πρόεδρο της ΚΟΔΕΠ κα Κορίνα Λαουλάκου και την Αντιπρόεδρο του ΟΠΑΝ κα Σταυρούλα Αντωνάκου. Στο χαιρετισμό του ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στο θέμα των Δικαστηρίων του Πειραιά τονίζοντας:

«Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα γενικότερα και η πόλη μας ειδικότερα, πιστεύω πως η ένωση δυνάμεων είναι αυτή που μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα. Μια ένωση δυνάμεων την οποία πετύχαμε στο θέμα των Δικαστηρίων. Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για τις παρεμβάσεις του, τον κύριο Αρβανιτόπουλο, που ήταν Υπουργός, τους βουλευτές, όλων των κομμάτων, φυσικά τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, τα Επιμελητήρια, τους εμπόρους. Όλοι εμείς, με μια κοινή στρατηγική, με επιχειρηματολογία, με μεθοδολογία, με πίεση, όταν χρειάστηκε, φέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το να παραμείνουν τα δικαστήρια στην πόλη μας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2Ο ATTIKA RUN & FUN Grand Prix
9/1/2015

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην κοινή συνέντευξη τύπου των Δημάρχων Πειραιά, Γλυφάδας, Παλαιού Φαλήρου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Αλίμου για τη διοργάνωση του 2ου ATTIKA RUN & FUN Grand Prix.

Στους πέντε Δήμους θα διεξαχθούν αγώνες δρόμου 10 χλμ, 5 χλμ, και 1 χλμ για παιδιά, με την αρχή να γίνεται στο Δήμο Πειραιά την Κυριακή 1η Μαρτίου. Μέρος των εσόδων από τη συμμετοχή των δρομέων θα διατεθούν στο Σύλλογο «Το Χαμόγελο του παιδιού».

 Στη συνέντευξη τύπου έδωσαν το παρών από το Δήμο Πειραιά, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Σταύρος Ελληνιάδης και ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά κ. Στέλιος Μπρατσόλης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
7/1/2015

Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τους παιδαγωγούς προσχολικής αγωγής των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά διοργανώνει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χάρις Ζηλάκου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.).

Το Σεμινάριο που έχει ως θέμα την Αντισεισμική Προστασία των Παιδικών Σταθμών, θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 8 Ιανουαρίου με ώρα έναρξης 16:15 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο ''Κώστας Κωσταράκος'' (Θήρας και Μαντινείας, Καμίνια).

Το πρόγραμμα και οι ομιλητές έχουν ως εξής:

16:15-16:30  Προσέλευση-Χαιρετισμοί

16:30-17:15 Μέτρα Προστασίας σε περίπτωση Σεισμού Ιωακειμίδου Αναστασία, Τοπογράφος Μηχανικός MSc Ο.Α.Σ.Π.

17:15-18:00 Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου (Σύνταξη Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης-Διοργάνωση Ασκήσεων Ετοιμότητας)-Δρ Κούρου Ασημίνα, Γεωλόγος, Προιστ. Τμήματος Εκπαίδευσης-Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π.

18:00-18:30  Συζήτηση

  Δελτία Τύπου
ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
6/1/2015

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Πειραιά. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορωνείας κ.κ. Παντελεήμονος.

Στον καθαγιασμό των Υδάτων εκπροσώπησε την Κυβέρνηση ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Στην τελετή παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της τελευταίας Βουλής των Ελλήνων κ. Γιάννης Τραγάκης, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, οι Στρατιωτικές Αρχές της χώρας, φορείς της πόλης και πλήθος κόσμου.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδου, του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα και του Α΄ Αντιπροέδρου της τελευταίας Βουλής κ. Γιάννη Τραγάκη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΙΣΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΡΑΛΛΕΙΟΥ
5/1/2015

Αλλάζει όψη το κέντρο του Πειραιά καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εξωραϊσμού στα εργοτάξια του μετρό, αλλά και στο κτίριο της Ραλλείου αναβαθμίζοντας αισθητικά κεντρικά σημεία της πόλης.
Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε νέα περίφραξη περιμετρικά των εργοταξίων με ξύλινα πάνελ βαμμένα σε διάφορα χρώματα.
Επίσης τοποθετήθηκαν πάνελ από μουσαμά με ενδιαφέρουσες θεματικές εκτυπώσεις που δείχνουν τις αδελφοποιημένες πόλεις με τον Πειραιά. Παράλληλα απεικονίζεται σε φωτογραφίες ο σύγχρονος Πειραιάς, τα κτίρια, οι άνθρωποι της αλλά και δραστηριότητες στην πόλη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΝΟΙΚΤΟΣ Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ''Η ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ'' ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ''Π.ΣΑΛΠΕΑΣ''ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
5/1/2015

Λόγω κακοκαιρίας ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Πειραιά ''Η Ανακούφιση'' δέχεται για φιλοξενία τους άστεγους της πόλης. Ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Πειραιά βρίσκεται στην Ομηρίδου Σκυλίτση 19. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ. 210-41 33 187.
Επίσης το Γυμναστήριο ''Παναγιώτης Σαλπέας'' θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και θα υποδέχεται τους άστεγους της πόλης, εφόσον έχουν καλυφθεί οι θέσεις στο Ξενώνα Αστέγων ''Η Ανακούφιση''. Το Γυμναστήριο ''Παναγιώτης Σαλπέας'' βρίσκεται στην Ακτή Ξαβερίου 1. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλ. 210 - 42 82 231-237.

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
1/1/2015

Με κάθε επισημότητα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, η οποία ήταν κατάμεστη από κόσμο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ
31/12/2014

Τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλλε στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη η Φιλαρμονική του Δήμου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Δαβάκη, του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νίκου Καρβουνά και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Βασίλη Ταταρόπουλου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΙΑΝΟΜΗ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΚΑΙ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
31/12/2014

Περισσότεροι από 4 τόνοι οπωροκηπευτικών διανεμήθηκαν σε πολύτεκνες οικογένειες του Πειραιά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα από την Α΄ και την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, μετά από χορηγία των Προέδρων και των Διοικητικών Συμβουλίων της Α΄ και Β΄ Λαϊκής Αγοράς και του Προέδρου του Συλλόγου Παραγωγών της Α΄ Λαϊκής Αγοράς.
Συγκεκριμένα, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτα Γκόλφη, διανεμήθηκαν περισσότεροι από 2 τόνοι οπωροκηπευτικών σε 200 αδύναμες οικονομικά οικογένειες του Πειραιά στο χώρο της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας. Στη διανομή συμμετείχαν Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ενώ προσφέρθηκαν επιπλέον 250 κιλά για το συσσίτιο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων.
Επίσης η Ε΄ Δημοτική Κοινότητα και ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Βοιδονικόλας διένειμε πάνω από 2 τόνους οπωροκηπευτικά σε 240 πολύτεκνες οικογένειες της πόλης. 

  Δελτία Τύπου
ΟΙ ''ONIRAMA'' ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
30/12/2014

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος ''Onirama'' για τα παιδιά που φιλοξενούνται σε Ιδρύματα και Στέγες της πόλης. Η συναυλία διοργανώθηκε από το site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά.

Περισσότερα από 500 παιδιά βρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πέρασαν ένα όμορφο απόγευμα με τις μουσικές των ''Onirama'' αλλά και με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από  το Εργαστήρι μουσικής των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Επιπλέον κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχαν πολλές εκπλήξεις καθώς ο Αϊ Βασίλης μοίρασε σε όλα τα παιδιά παιχνίδια, μπαλόνια, σοκολάτες κ.α.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν από πλευράς Δήμου Πειραιά, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σταύρος Ελληνιάδης, o Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Αντώνης Νικοπολίδης κ.α.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΝΟΙΚΤΟΣ Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ''Η ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ'' ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ''Π. ΣΑΛΠΕΑΣ'' ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
30/12/2014

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Πειραιά Η Ανακούφιση δέχεται ήδη για φιλοξενία τους άστεγους της πόλης. Ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Πειραιά βρίσκεται στην Ομηρίδου Σκυλίτση 19. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ. 210-41 33 187.

Επίσης τους άστεγους του Πειραιά θα δέχεται από τις 14:00 και για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία και το Γυμναστήριο Παναγιώτης Σαλπέας που βρίσκεται στην Ακτή Ξαβερίου 1. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλ. 210 - 42 82 231-237.

  Δελτία Τύπου
ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
30/12/2014

 Λόγω καιρικών συνθηκών αναβάλλεται για σήμερα 30 Δεκεμβρίου το χριστουγεννιάτικο μουσικό πρόγραμμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά στις γειτονιές της πόλης.

  Δελτία Τύπου
ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
29/12/2014

Δύο σύγχρονες πλατείες υψηλής αισθητικής με παιδικές χαρές, νέες περιφράξεις, πλακόστρωτο, επαρκή φωτισμό, καινούρια παγκάκια και πράσινο παραδίδονται τις προσεχείς ημέρες στους Πειραιώτες, έπειτα από δωρεά της ΠΑΕ Ολυμπιακός η οποία ανέλαβε την ανάπλασή τους.

Πρόκειται για την πλατεία Θεμιστοκλή στα Μανιάτικα και την πλατεία Αγίων Αναργύρων στην Παλαιά Κοκκινιά οι οποίες άλλαξαν ριζικά όψη και δεν θυμίζουν σε τίποτα τις παραμελημένες πλατείες που αποτελούσαν εστία μόλυνσης και ήταν επικίνδυνες για μικρούς και μεγάλους.

Πλέον τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν με ασφάλεια στις νέες παιδικές χαρές ενώ ο περιβάλλον χώρος σε αυτές τις δύο γειτονιές είναι πλέον καθαρός και έχει αναβαθμιστεί αισθητικά.

Πιο συγκεκριμένα:
Στην πλατεία Θεμιστοκλή που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δογάνης-Δημητρακοπούλου-Σπάρτης-Μαυρομιχάλη, πραγματοποιήθηκε ανάπλαση στα 2.500 τ.μ. ενώ δημιουργήθηκε 1.000 τ.μ. παιδική χαρά. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε 24 ημέρες.
Στην πλατεία Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται στην οδό Αγρινίου, πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανάπλασης στα 2.200 τ.μ. και νέα παιδική χαρά 260 τ.μ. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σε 17 ημέρες.
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ''ONIRAMA'' ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ
28/12/2014

Μια μοναδική συναυλία με το δημοφιλές συγκρότημα ''Onirama'' θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στις 18:30. Η μουσική βραδιά έχει φιλανθρωπικό σκοπό και διοργανώνεται από το site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά.

Το αγαπημένο συγκρότημα της νεολαίας έρχεται στον Πειραιά για να τραγουδήσει αφιλοκερδώς στα παιδιά που φιλοξενούνται σε Ιδρύματα και Στέγες της πόλης.

Οι ''Onirama'' θα ταξιδέψουν μουσικά 500 παιδιά από το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, το Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "Αργώ", την "Κιβωτό", τον Ερυθρό Σταυρό, το Παιδικό Σπίτι, τον Καλό Ποιμένα, το Ζάννειο Ορφανοτροφείο. Στη μουσική παράσταση συμμετέχει και το Εργαστήρι μουσικής των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις. Ο Αϊ Βασίλης θα μοιράσει σε όλα τα παιδιά παιχνίδια, μπαλόνια, σοκολάτες κ.α.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

''Η συναυλία των ''Onirama'' είναι μια ξεχωριστή συναυλία. Η δημοτική Αρχή στηρίζει πρωτοβουλίες που κινούνται στην κατεύθυνση της αλληλεγγύης και της προσφοράς στο συνάνθρωπο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 53Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by