English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

OI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΔΩΡΕΑΝ Η GOOGLE ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
30/6/2016

Στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου πραγματοποιήθηκε χθες το δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο της Google «Grow Greek Tourism Online» για το 2016 σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, που είχε ως στόχο να γνωρίσει στους επιχειρηματίες του τουρισμού τα νέα διαδικτυακά εργαλεία για την προσέλκυση τουριστών, έτσι ώστε να αποκτήσουν οι επιχειρήσεις τους μια ολοκληρωμένη online παρουσία στο διαδίκτυο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Λ.Π.
29/6/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, πραγματοποίησε ομιλία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, για το Νομοσχέδιο που αφορά στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, το οποίο έχει εισαχθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος.
Ο κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, τόνισε:
«Θα ήθελα αρχικά να εκφράσω ένα παράπονο. Θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να ειδοποιούμαστε στις 12:30 η ώρα για να έρθουμε στις 16:00 στη Βουλή για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Στον Δήμο Πειραιά συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο, με σημαντικά θέματα, με 49 δημοτικούς συμβούλους, το οποίο και αναβλήθηκε.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΥΤΟΨΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ
29/6/2016

Αυτοψία στην παραλία Βοτσαλάκια πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μελά, την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, τον Σύμβουλο του για τεχνικά θέματα κ. Μύρωνα Σπιθάκη και τον επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην πλαζ Βοτσαλάκια κ. Στέφανο Παπανικολάκη.

Η αυτοψία αφορούσε στους κοινόχρηστους χώρους της παραλίας. Καταγράφηκαν σημεία που χρήζουν βελτίωσης και αισθητικής αναβάθμισης ενώ εξετάστηκαν παρεμβάσεις, οι οποίες σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να εγκριθούν από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟ 2ο PIRAEUS SPORTS CAMP ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ «Π. ΣΑΛΠΕΑΣ»
29/6/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο «Π. Σαλπέας», όπου διεξάγονται οι αθλητικές δραστηριότητες μπάσκετ και βόλεϊ του Piraeus Sports Camp, το οποίο διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από τον Δήμο Πειραιά και τον Ο.Π.Α.Ν., με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και προσφέρεται δωρεάν στα παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης μας.

Ο κ. Μώραλης, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου και ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Νίκος Γέμελος, έπαιξαν μπάσκετ με τα παιδιά και συζήτησαν μαζί τους για τα οφέλη του αθλητισμού.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
29/6/2016

 Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη 29/6/2016 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης κλήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, για το Νομοσχέδιο που αφορά στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, το οποίο έχει εισαχθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος.

  Δελτία Τύπου
ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ GOOGLE ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
29/6/2016

 Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους επαγγελματίες του τουρισμού στον Πειραιά θα πραγματοποιήσει σήμερα η Google με την πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από τις 18:00 έως τις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Μία ομάδα νεαρών συμβούλων που έχουν εκπαιδευτεί από την Google, οι Online Advisors, βρίσκονται στον Πειραιά, προκειμένου να εξηγήσουν στους επαγγελματίες του τουρισμού τα οφέλη του διαδικτύου και να τους εκπαιδεύσουν στη χρήση διαδικτυακών εργαλείων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΗΛΑΒΕΡΗ
29/6/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, επισκέφθηκε χθες τον νέο 25ο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Πειραιά στο πάρκο Δηλαβέρη, προκειμένου να ενημερωθεί και να παρακολουθήσει τις εργασίες που ολοκληρώνονται το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου τον Σεπτέμβριο να παραδοθεί στους δημότες.

Πρόκειται για τον νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Πειραιά, ο οποίος θα υποδεχθεί για πρώτη φορά βρέφη και νήπια τη σχολική χρονιά 2016-2017 και έρχεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των γονέων της πόλης μας, για δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους σε ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 700 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
28/6/2016

Διαδραστικές εκδηλώσεις, παιχνίδια γνώσεων και μια πληθώρα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων περιλαμβάνει η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας για παιδιά 5 έως 12 ετών, που πραγματοποιείται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, με τίτλο «Γίνε Εξερευνητής του Κόσμου» και είναι δωρεάν για τους δημότες.

Για τρεις μήνες, μέχρι τις16 Σεπτεμβρίου, περισσότερα από 700 παιδιά, τα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή, μαθαίνουν τα μυστικά της ζωγραφικής, της φωτογραφίας, φτιάχνουν εικαστικές δημιουργίες και διάφορες κατασκευές, αφηγούνται διηγήματα, συμμετέχουν σε κυνήγι θησαυρού, σε εργαστήρι κίνησης, καθώς και σε μαθήματα μαγειρικής και κηπουρικής.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΔΙΟΣ
28/6/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συναντήθηκε χθες με καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην οδό Σωτήρος Διός, προκειμένου να τους ενημερώσει και να ακούσει την άποψή τους, για την ανάπλαση που θα υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή στην οδό Σωτήρος Διός.

Ο κ. Μώραλης, τόνισε πως στόχος της ανάπλασης, είναι η τόνωση της αγοραστικής κίνησης και η αισθητική αναβάθμιση του πιο εμπορικού σημείου της πόλης και επιθυμία είναι να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
26/6/2016

Με αφορμή την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:

«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών είναι η αφορμή για να αναλογιστούμε τις αιτίες που έχουν οδηγήσει ένα μέρος των συνανθρώπων μας στον κυκεώνα αυτής της μάστιγας. Η αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών είναι υπόθεση όλων μας, της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας και της ίδιας της κοινωνίας και απαιτεί καθημερινό αγώνα. Χρειάζεται μια ευρεία συνεργασία για την ενίσχυση της ενημέρωσης κατά των ναρκωτικών, την παροχή προγραμμάτων απεξάρτησης και την κοινωνική επανένταξη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Η πρωτοβουλία “Grow Greek Tourism Online” της Google την Τετάρτη 29/6 στον Πειραιά για ένα δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο
24/6/2016

 ­ H Google συνεργάζεται με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και το Δήμο Πειραιά για τις νέες δράσεις της πρωτοβουλίας «Grow Greek Tourism Online» για το 2016. Μετά την επιτυχία της πρωτοβουλίας το 2014 και το 2015, όπου περισσότερες από δέκα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκπαιδεύτηκαν σε διαδικτυακά εργαλεία, φέτος το πρόγραμμα ενισχύεται ακόμα περισσότερο με στόχο την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων περισσότερων επιχειρήσεων και επαγγελματιών του τουρισμού στην Αττική, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. 

Δείτε περισσότερα εδώ

  Δελτία Τύπου
O ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΙΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
24/6/2016

Με μια λιτή, αλλά συμβολική εκδήλωση για την έκφραση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς μιας ολόκληρης πόλης, ο Δήμος Πειραιά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, τίμησαν χθες, φορείς, συλλογικότητες και πολίτες του Πειραιά για την εθελοντική τους προσφορά στους πρόσφυγες, που ήταν εγκατεστημένοι στο λιμάνι, όλο αυτό το διάστημα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους φορέων και στους πολίτες που κατέκλυσαν την αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, όπου έγινε η εκδήλωση, τόνισε:
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΤΟΥ ΑΪ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ
24/6/2016

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες βράδυ στην πλατεία των Καμινίων «Νίκος Λεγάκης», στην εκδήλωση της αναβίωσης του Κλήδονα, που πραγματοποίησε ο Σύλλογος «Φοίβος», η οποία τελούσε και υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:
«Κυρία Πρόεδρε του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φοίβος», αξιότιμοι προσκεκλημένοι κυρίες και κύριοι και παιδιά, καλησπέρα και από μένα. Είναι προφανές ότι δεν θα μιλήσω για το έθιμο του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα, έχουμε την κυρία Κρητσιώτη, η οποία είναι λαογράφος και νομίζω έχει την απαραίτητη γνώση που δεν έχω εγώ για να μιλήσω γι αυτό. Θέλω να συγχαρώ τον «Φοίβο» για την γενικότερη δραστηριότητά του, όλες αυτές τις δεκαετίες και για την πρωτοβουλία που πήρε να αναβιώσει το έθιμο στα Καμίνια εδώ στην πλατεία. Εύχομαι και εγώ πραγματικά να γίνεται κάθε χρόνο από εδώ και στο εξής για τα επόμενα χρόνια. Είναι μια καλή ευκαιρία να βρισκόμαστε.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ 2o PIRAEUS SPORTS CAMP ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 220 ΠΑΙΔΙΑ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ 1η ΕΒΔΟΜΑΔΑ
23/6/2016

Περισσότερα από 220 παιδιά συμμετέχουν δωρεάν στην 1η εβδομάδα του «2ου Piraeus Sports Camp», το οποίο διοργανώνει και φέτος στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πειραιά, ο Δήμος και ο Ο.Π.Α.Ν. έχοντας την αμέριστη υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Παιδιά Δημοτικών σχολείων αθλούνται δωρεάν στον Πειραιά μαθαίνοντας τα μυστικά του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ, του βόλεϊ, της κολύμβησης αλλά και της υδατοσφαίρισης.

Η 1η εβδομάδα ξεκίνησε την Τρίτη 21/6, ολοκληρώνεται την Παρασκευή 24/6 και ήδη υπάρχει μεγάλη αύξηση στις εγγραφές για τη 2η η οποία αρχίζει την Δευτέρα 27/6.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
23/6/2016

Στην αίθουσα του Βωμού του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών, εμφανίστηκε το Piraeus Guitar Ensemble. Το κιθαριστικό σύνολο του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, μάγεψε το κοινό που προσήλθε ανατρέχοντας στις κορυφαίες στιγμές του κλασικού κιθαριστικού ρεπερτορίου αλλά και της ελληνικής έντεχνης μουσικής.

Η συναυλία του Piraeus Guitar Ensemble, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών, για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

Από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα εμφανίστηκαν σε έναν συναυλιακό μαραθώνιο ορισμένοι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής κιθαριστικής σχολής.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ «Ο ΚΑΛΟΣ ΠΟΙΜΗΝ»
23/6/2016

Στην καλοκαιρινή γιορτή για τη λήξη της σχολικής χρονιάς της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Kαλός Ποιμήν», παρευρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Τα παιδιά χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, επιδόθηκαν σε γυμναστικές επιδείξεις και έδειξαν τη γνώση τους στις πολεμικές τέχνες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:
«Μας χαροποιεί να είμαστε κοντά σας, στις εκδηλώσεις που διοργανώνετε, στις δράσεις που υλοποιείτε. Η παρουσία μας καλύπτει, αν θέλετε, ένα κενό πιο ουσιαστικής βοήθειας που θα έπρεπε να παρέχουμε αλλά ακόμα δεν έχουμε τη δυνατότητα, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας του Δήμου, η οποία είναι γνωστή σε όλους.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ «Η ΑΡΓΩ»
23/6/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε στην καλοκαιρινή γιορτή για τη λήξη της σχολικής χρονιάς του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ».

Τα παιδιά με τις ιδιαίτερες ικανότητες, παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο εμπνευσμένο από την Αργοναυτική εκστρατεία, εισπράττοντας το πιο θερμό χειροκρότημα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ Η ΕΚΘΕΣΗ «ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ» ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΞΥΛΑΠΟΘΗΚΗ»
22/6/2016

Πόλος έλξης για δημότες, επισκέπτες της πόλης και τουρίστες, είναι η έκθεση «Στην Επιφάνεια», η οποία φιλοξενείται στον νέο εκθεσιακό χώρο του Πειραιά «Ξυλαποθήκη».

Περιλαμβάνει τα σπάνια ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική έρευνα, στο κατασκευαστικό έργο της επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά. Περιέχει επίσης, φωτογραφίες και βίντεο από τις διαδικασίες οι οποίες εξελίσσονται παράλληλα, σε διαφορετικά σημεία του έργου, υπόγεια και πίσω από εργοταξιακές περιφράξεις.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ «DESTINATION PIRAEUS» ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ
22/6/2016

Τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του Πειραιά, μέσω της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Πειραιά «Destination Piraeus», θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από σήμερα και για όλο το καλοκαίρι στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες καθώς και οι τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά και με την ευγενική υποστήριξη της ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε., προβάλλεται σε όλους τους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού, το βίντεο της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Πειραιά «Destination Piraeus».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΙΜΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
22/6/2016

 Ο Δήμος Πειραιά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, πραγματοποιούν εκδήλωση για να τιμήσουν την εθελοντική προσφορά φορέων, ιδιωτών και επιχειρηματιών στην αντιμετώπιση της έκτακτης προσφυγικής κρίσης στο λιμάνι του Πειραιά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 19:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

  Δελτία Τύπου
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
21/6/2016

Εκτεταμένες βλάβες του δικτύου Ηλεκτροφωτισμού στις περιοχές Χατζηκυριακείου – Φρεαττύδας και Πειραϊκής, που προκλήθηκαν από υπαιτιότητα της ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ), αντιμετώπισαν και αποκατέστησαν χθες βράδυ τα συνεργεία Ηλεκτρολογικού – Μηχ/κού του Δήμου μας, κατ’ εντολή του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Στέλιου Γαϊτανάρου, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί ο φωτισμός στις περιοχές αυτές, παρά το γεγονός ότι η αφή και η σβέση του φωτισμού της πόλης είναι αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα της ΔΕΔΔΗΕ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας). 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
21/6/2016

Με έμπνευση την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Ρίο, εγκαινιάζεται την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 11:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η εικαστική έκθεση σε καλλιτεχνική και μουσειολογική επιμέλεια του Μιχαήλ Ρωμανού.

Στην έκθεση, παρουσιάζεται το τρίτο μέρος της σπονδυλωτής καλλιτεχνικής δράσης που εμπνεύστηκε και πραγματοποίησε ο Μιχαήλ Ρωμανός, με τη συνεργασία μιας αξιόλογης ομάδας νέων καλλιτεχνών, αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με αφορμή το τρέχον έτος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
17/6/2016

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, θα ψυχαγωγήσει τους πολίτες, σε εννέα διαφορετικά σημεία της πόλης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημεία και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες:
12:30 Πλατεία Κανάρη - (Β΄ Δημοτική Κοινότητα)
12:50 Πεζόδρομος Σωτήρος - (Β΄ Δημοτική Κοινότητα)
13:10 Πλατεία Κοραή - (Β΄ Δημοτική Κοινότητα)
13:30 Πλατεία Σερφιώτη, Καλλίπολη - (Α΄ Δημοτική Κοινότητα)
14:00 Πλατεία Καρπάθου, Καλλίπολη - (Α΄ Δημοτική Κοινότητα)
18:00 Πλατεία Αγ. Αναργύρων, Κοκκινιά- (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα)
18:30 Πλατεία Δωδεκανήσου, Καμίνια - (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα)
19:00 Ειρήνης και Σμολένσκυ, Νέο Φάληρο - (Γ΄ Δημοτική Κοινότητα)
19:30 Πλατεία Θεμιστοκλή, Ταμπούρια - (Ε΄ Δημοτική Κοινότητα)

  Δελτία Τύπου
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΙΣ 15 ΚΑΙ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
17/6/2016

Ένα «μωσαϊκό χρωμάτων» από την πλούσια αυθεντική παράδοση των τοπικών τραγουδιών, χορών και ενδυμασιών που διαθέτει κάθε ξεχωριστή περιοχή της χώρας, «ξεδίπλωσαν» οι λιλιπούτειοι «χορευτές» των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, στην αποχαιρετιστήρια γιορτή τους, στο Βεάκειο, την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Ιουνίου. Την γιορτή και τις δύο μέρες άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, η οποία συντρόφευσε τους προσκεκλημένους με αγαπημένες μελωδίες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό, του τόνισε:

«Καλησπέρα σε όλες και σε όλους και κυρίως στα παιδιά. Είναι η μέρα τους, είναι η γιορτή τους, είναι μέρα χαράς, μέρα χαμόγελου, παρά τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν ως χώρα, ως πόλη αλλά και ως Βρεφονηπιακοί Σταθμοί. Δεν είναι η μέρα για να λέμε τα προβλήματα, αλλά το λέω για να μη νομίζουμε ότι ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα και ότι όλα βαίνουν καλώς. Γνωρίζουμε τα προβλήματα. Αυτό που θέλω να πιστεύω – και το είχα πει και στα Κέντρα Αγάπης, αλλά– είναι ότι χτίζεται μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των δημοτών μία σχέση εμπιστοσύνης. Προσπαθούμε, δουλεύουμε, γνωρίζουμε τα προβλήματα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύω ότι χρόνο με το χρόνο θα είμαστε καλύτεροι και στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και κυρίως στις κτιριακές υποδομές που έχουμε ελλείψεις, αλλά και ελλείψεις στο προσωπικό, που είναι ένα θέμα της κεντρικής εξουσία και το παλεύουμε.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ “ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ” ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
17/6/2016

Παρουσιάστηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο η στρατηγική για την αστική αναβάθμιση και την οικονομική ανάπτυξη της πόλης, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Η στρατηγική αυτή αξιοποιεί το σύγχρονο χρηματοδοτικό εργαλείο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.), το οποίο στοχεύει στη συγκέντρωση πόρων από ποικίλες χρηματοδοτικές πηγές.

Ο Δήμος Πειραιά, ξεκινάει διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, έτσι ώστε οι πολίτες, οι κοινωνικοί και επαγγελματικοί φορείς της πόλης, αλλά και οι θεσμικοί και κοινωνικοί εταίροι, να συμβάλλουν εποικοδομητικά στη βελτίωση της στρατηγικής με ιδέες και προτάσεις.

Το κείμενο στρατηγικής της Ο.Χ.Ε. είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά μαζί με σχετικό ερωτηματολόγιο, στον εξής σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/18oIZW9Ij4dszTV7cYX-hzI19PDSVCEuY6H2Ys4pJK78/viewform?c=0&w=1

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ»
17/6/2016

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων μικρών κολυμβητών και με την παρουσία πλήθους θεατών πραγματοποιήθηκε η ετήσια «Γιορτή Κολύμβησης» του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά στο Δημοτικό Κολυμβητήριο στα Βοτσαλάκια. Στη γιορτή πήραν μέρος μικροί αθλητές από τα σωματεία του Ολυμπιακού, του Εθνικού, της Καστέλλας και του Υδραϊκού, καθώς και παιδιά που συμμετέχουν στα προγράμματα του δημοτικού κολυμβητηρίου. Έγιναν επιδείξεις των προγραμμάτων μικρής πισίνας στα οποία κολύμπησαν βρέφη με τους γονείς τους, νήπια και παιδιά έως 3 ετών, αγώνες κολύμβησης από τα πειραϊκά σωματεία, αγώνας υδατοσφαίρισης μίνι παίδων μεταξύ του Ολυμπιακού και του Εθνικού, επίδειξη κολύμβησης από τον Πρωταθλητή του Εθνικού Κριστιάν Γκολομέεβ, ο οποίος θα συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, καθώς και επίδειξη της ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης του Ο.Π.Α.Ν.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΞΕΚΙΝΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
16/6/2016

Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για τις εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, για το Σχολικό έτος 2016-2017.

Οι γονείς, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά από την Τρίτη 21 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
16/6/2016

Ο Δήμος Πειραιά εν όψει των επικείμενων υψηλών θερμοκρασιών, θα διαθέτει για το κοινό, από αύριο Παρασκευή 17/6 έως και την Κυριακή 19/6, την κλιματιζόμενη αίθουσα του χώρου του Ε1 ΚΑΠΗ (Καλλέργη 142, Αγία Σοφία), κατά τις ώρες 8:00 έως 22:00, καθώς και την κλιματιζόμενη αίθουσα στον 1ο όροφο του Πύργου Πειραιά (Ακτή Ποσειδώνος 2-4) σε 24ωρη βάση, από αύριο Παρασκευή 17/6 έως την Δευτέρα 20/6.

  Δελτία Τύπου
ΒΡΑΒΕΙΟ «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
15/6/2016

Με το Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας, για τα έργα πρασίνου που υλοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου το 2015, τιμήθηκε ο Δήμος Πειραιά, στην τελετή απονομής των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2016», που διοργάνωσε το ECOCITY στη Ρόδο.

Το βραβείο παρέλαβε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πειραιά κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία «ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ», ο Δήμος Πειραιά τιμήθηκε με το βραβείο «Αστικής Ανάπλασης», για τα έργα πρασίνου και για τη βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής του Δήμου Πειραιά.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πειραιά κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Ν.
15/6/2016

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνει την ετήσια «ΓΙΟΡΤΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ», αύριο Πέμπτη 16 Ιουνίου, στις 19:00, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά, στην πλαζ Βοτσαλάκια.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ονοματοδοσίας του Κολυμβητηρίου σε «Δημοτικό Κολυμβητήριο ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ» στη μνήμη του αθλητή και προπονητή Ανδρέα Γαρύφαλλου, μιας εμβληματικής μορφής του υγρού στίβου και του Ελληνικού αθλητισμού, όπως εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, μετά από εισήγηση της Προέδρου του Ο.Π.Α.Ν. κυρίας Σταυρούλας Αντωνάκου.

  Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 76Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by