English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ Π20 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
30/9/2016

Παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και φορέων της πόλης, πραγματοποιήθηκε η Παρουσίαση-Συνέντευξη Τύπου του Σχεδίου Αναπτυξιακής Στρατηγικής Π20 "ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2020 ΑΝΑΠΤΥΞΗ -ΕΡΓΑΣΙΑ" του Δήμου Πειραιά, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ανέπτυξε το πλαίσιο της στρατηγικής της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη της πόλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης εν συνεχεία, αναφέρθηκε αναλυτικά στους άξονες της Αναπτυξιακής Στρατηγικής του Δήμου Πειραιά ενώ ο Σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα ΕΣΠΑ κ. Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, ανέλυσε την πρόταση που θα υποβάλει ο Δήμος Πειραιά προς την Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας το εργαλείο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟΝ 25ο ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΗΛΑΒΕΡΗ
29/9/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, εγκαινίασε χθες, τον 25ο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας που βρίσκεται στο πάρκο Δηλαβέρη (Θηβών 1-3), καθώς και τη νέα παιδική χαρά στον περιβάλλοντα χώρο.

Τον αγιασμό των εγκαινίων του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Ο 25ος Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Πειραιά, ο οποίος βρίσκεται σε λειτουργία από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 100 βρέφη και νήπια.

Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός, φιλοξενείται στην παλαιά οικία του Δηλαβέρη, έχει όλες τις προϋποθέσεις υψηλής αισθητικής, λειτουργικότητας και ασφάλειας και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες με βάση τα νέα δεδομένα της παιδαγωγικής.

Η αποκατάσταση και ανακατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων έγινε με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
29/9/2016

Την παραίτηση της από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου Πειραιά, με τον συνδυασμό της διοικούσας παράταξης "Πειραιάς-Νικητής", υπέβαλε σήμερα η κυρία Αναστασία Χαλικιά.

Σε επιστολή της προς τον Δήμαρχο Πειραιά, η κυρία Χαλικιά, τονίζει πως οι ανειλημμένες επαγγελματικές της υποχρεώσεις και το βεβαρημένο της πρόγραμμα, οδήγησαν στην παραίτησή της.

Τη θέση της κυρίας Αναστασίας Χαλικιά στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, καταλαμβάνει η κυρία Πόπη Αστεριάδη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Με αφορμή επαναλαμβανόμενες το τελευταίο 48ωρο συκοφαντικές αναφορές σε εκπομπές και δελτία ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
28/9/2016

 “Για τη δήθεν νέα μεγάλη αποκάλυψη του τηλεοπτικού παρουσιαστή της “εγκυρότατης δίκης” σχετικά με SMS μου προς τον κ. Γ. Βρέντζο το 2012, οφείλω να πώ ότι για ακόμα μια φορά παραβιάζουν ανοιχτές θύρες. Είναι γνωστό σε όλους ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός καλύπτει εδώ και πολλά χρόνια επίσημα και με νόμιμα παραστατικά τα έξοδα των αγώνων των ακαδημιών των ομάδων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά, καθώς και σειρά άλλων εξόδων προκειμένου να μπορούν τα σωματεία να συντηρούν το μέλλον του ποδοσφαίρου μας που δεν μπορεί να είναι άλλο από την ανάπτυξη του αθλήματος στις μικρές ηλικίες. Παράλληλα υπάρχουν δεκάδες δημόσιες ανακοινώσεις της Ένωσης για την στήριξη αυτή, καθώς και δημόσιες ευχαριστίες της Ένωσης προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον πρόεδρο της. Ειδικά δε το 2014 σε εκδήλωση της Ένωσης τιμήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την συμβολή του στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΝΕΑ ΡΑΜΠΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΗΝ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΗΦΙΣΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ
28/9/2016

Μια νέα και σύγχρονη ράμπα ειδικών προδιαγραφών για ΑμεΑ κατασκευάστηκε από τον Δήμο Πειραιά, στην υπάρχουσα πεζογέφυρα του Κηφισού ποταμού που συνδέει το Νέο Φάληρο με το Μοσχάτο, στο ύψος της οδού Καλλέργη. Η νέα ράμπα θα διευκολύνει τη διέλευση των πολιτών και ειδικότερα των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Το σημαντικό αυτό έργο, αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα των δημοτών του Νέου Φαλήρου, καθώς ήταν απαγορευτική η πρόσβαση σε άτομα με κινητικά προβλήματα, αλλά και πολιτών που επιθυμούσαν την άμεση πρόσβαση στα δύο εμπορικά κέντρα των Δήμων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
28/9/2016

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη η ενημερωτική ημερίδα: «Δημιουργική Ευρώπη – μια νέα πρό(σ)κληση» που διοργανώθηκε από το Γραφείο «Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Δήμο Πειραιά, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.).

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, τόνισε:
«Σας καλωσορίζουμε στον Πειραιά, σε αυτήν την σημαντική για τον πολιτισμό και την τοπική αυτοδιοίκηση ημερίδα, η οποία έχει στόχο να ενημερώσει για τις δυνατότητες χρηματοδότησης οργανισμών του πολιτιστικού και οπτικοακουστικού τομέα, μέσω του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ «MIRCEA» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
28/9/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας υποδέχθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Πρέσβη της Ρουμανίας στην Ελλάδα κ. Lucian Fatu, τον Κυβερνήτη κ. Gabriel Ioan Moise του εκπαιδευτικού ιστιοφόρου της Ρουμανίας «Mircea», τον Ναύαρχο κ. Ioan Stancivlescy καθώς και τον Ακόλουθο Άμυνας Σμήναρχο κ. Dragici Aurel που τον συνόδευαν, οι οποίοι πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ/ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
27/9/2016

Ξεκινά αύριο 28 Σεπτεμβρίου 2016, η υποβολή αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων και διαλέξεων, που διοργανώνει η Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιά.
Τα επιμορφωτικά προγράμματα περιλαμβάνουν δίωρες συναντήσεις, ενώ μετά την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου θα λάβουν οι συμμετέχοντες βεβαίωση συμμετοχής.
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκος Καλαμακιώτης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
27/9/2016

Τρεις ακόμα νέες παιδικές χαρές, παρέδωσε ο Δήμος Πειραιά στα παιδιά της πόλης, σε συνέχεια αυτών που παραδόθηκαν στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου, στη συμβολή των οδών Κομοτηνής και Λευκάδος καθώς και στη συμβολή των οδών Αδριανού και Φιλίππου.
Οι τρεις νέες παιδικές χαρές βρίσκονται στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο στη Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, στον 'Αγιο Χαράλαμπο στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα, όπου έχει δημιουργηθεί και ειδικός καθιστικός χώρος με πράσινο και πανοραμική θέα στη Μαρίνα Ζέας έναντι της παιδικής χαράς καθώς και στην οδό Σκρα στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα.
Ήδη οι γονείς με τα παιδιά τους, επισκέπτονται τις νέες παιδικές χαρές που διαθέτουν μεταξύ άλλων, νέα σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια, νέο φωτισμό και καλαίσθητη περίφραξη.

Υπενθυμίζεται ότι παραδόθηκαν τον Ιανουάριο του 2015 με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, οι δύο νέες παιδικές χαρές στις πλατείες Θεμιστοκλή και Αγίων Αναργύρων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΥΤΟΨΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΕ ΕΡΓΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
26/9/2016

Αυτοψία σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Οδοποιίας του Δήμου Πειραιά κ. Αχιλλέα Κουτσοδόντη, προκειμένου να διαπιστώσει την εύρυθμη και ομαλή πορεία των εργασιών.

Επιπλέον ο Δήμαρχος επιθεώρησε έργα που έχουν ολοκληρωθεί, ενώ κατέγραψε προβλήματα και εργασίες που πρέπει να υλοποιηθούν, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί το κέντρο αλλά και οι γειτονιές του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μώραλης, επισκέφθηκε τον πεζόδρομο της Παλαιολόγου, στη Β' Δημοτική Κοινότητα, όπου υλοποιούνται εργασίες ανάπλασης. Συνομίλησε με τους επιχειρηματίες και προχώρησε σε συστάσεις για τον τρόπο ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΥΛΟΤΟΜΙΑ ΔΕΚΑ ΔΕΝΔΡΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΔΙΟΣ
23/9/2016

Μετά από αυτοψία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρου Βοιδονικόλα μεταξύ των οδών Φίλωνος και Ακτή Μιαούλη στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, διαπιστώθηκε ότι είχαν υλοτομηθεί παράνομα δέκα δένδρα, χωρίς να έχουν ενημερωθεί εκ των προτέρων οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά.

Συγκεκριμένα, τα δένδρα βρίσκονταν κατά μήκος και έξω από την περίφραξη του Τινάνειου Κήπου, μεταξύ του Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνα και του Τινάνειου Κήπου.

Ο Δήμος Πειραιά κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων, προκειμένου να βρεθούν οι υπαίτιοι της παράνομης υλοτομίας.

  Δελτία Τύπου
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
23/9/2016

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει στην Εθελοντική Πρωτοβουλία της ΕΕ «Σύμφωνο των Δημάρχων», την κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση, στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους, σκοπεύοντας να επιτύχουν και να υπερβούν το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% έως το 2020.

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη συμμετοχή του στην εθελοντική αυτή πρωτοβουλία, ο Δήμος Πειραιά σε συνδυασμό με την συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα TRACE, προχώρησε στην εκπόνηση Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας – ΣΔΑΕ, στο οποίο περιγράφονται το ανθρακικό αποτύπωμα του Δήμου αλλά και οι επιμέρους στόχοι και τα συγκεκριμένα μέτρα για τη μείωση των ισοδύναμων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% έως το 2020.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2016-2017 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
20/9/2016

Η παρουσίαση του προγράμματος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για την περίοδο 2016-2017, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Νίκος Διαμαντής, παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου το οποίο περιλαμβάνει παραστάσεις υψηλού επιπέδου, ενώ προχώρησε και σε απολογισμό για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την περίοδο 2015-2016.

Στην παρουσίαση, παραβρέθηκαν ηθοποιοί και συντελεστές των παραστάσεων, ενώ τον λόγο πήραν σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου όπως είναι η κυρία Λήδα Πρωτοψάλτη, ο κ. Γιάννης Χουβαρδάς, ο κ. Γιάννης Κακλέας, ο κ. Γιάννης Στάνκογλου κ.α.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
19/9/2016

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά- Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά το οποίο αποτελεί εδώ και εικοσιτρία χρόνια τον σημαντικότερο θεσμό μουσικής εκπαίδευσης στην πόλη μας. Ιδρύθηκε στα πρότυπα Μουσικής Ακαδημίας και αποτελεί το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του Δήμου που παρέχει αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών (πτυχία και διπλώματα) με προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης.

Οι υψηλού επιπέδου σπουδές που προσφέρει έχουν ως βάση το άριστα καταρτισμένο καθηγητικό προσωπικό που αποτελείται από επιφανείς εκπρόσωπους της ελληνικής μουσικής ζωής. Η εκπαιδευτική διαδικασία υποστηρίζεται από τον πλήρη εξοπλισμό που διαθέτει το Π.Μ.Κ.Π. και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις όπου στεγάζεται.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΗ «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
17/9/2016

Τη «Φλόγα της Αγάπης» υποδέχτηκε χθες, στον Πειραιά ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, στο πλαίσιο της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Στη Λαμπαδηδρομία συμμετείχαν ο Σύλλογος Εκτελωνιστών Πειραιώς – Αθηνών και οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Οι δρομείς ξεκίνησαν από την πλατεία Αλεξάνδρας, συνέχισαν προς το Δημοτικό Θέατρο και κατέληξαν στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, όπου ο κ. Μώραλης παρέλαβε τη φλόγα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκτελωνιστών Πειραιώς - Αθηνών κ. Ανδρέα Βροντάκη και άναψε το βωμό.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑ ΓΛΥΚΑ ΧΑΡΒΑΛΑΚΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
17/9/2016

Στη συναυλία Ειρήνης και Αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του μεγάρου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, στο πλαίσιο υποδοχής του «Πλοίου της Ειρήνης» στον Πειραιά, παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κυρία Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου.

Στο Πλοίο της Ειρήνης, επιβαίνει ομάδα επιζώντων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι και μεταφέρει μήνυμα σε όλο τον κόσμο, κατά του πολέμου, των πυρηνικών και υπέρ των προσφύγων, διεκδικώντας έναν κόσμο με ειρήνη και δικαιοσύνη.

Η κυρία Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ»
14/9/2016

Ξεκινούν τα νέα προγράμματα κολύμβησης του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος», το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών για άθληση, σε ένα ασφαλές, σύγχρονο και λειτουργικό κολυμβητήριο.

Τα προγράμματα των ενηλίκων ξεκινούν σήμερα Τετάρτη 14/9, ενώ τα προγράμματα των ανηλίκων την Δευτέρα 19/9.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε:

«Τα νέα προγράμματα κολύμβησης που διοργανώνει ο Ο.Π.Α.Ν., έρχονται να ενισχύσουν την προσπάθεια που καταβάλλουμε, για την υλοποίηση ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ
13/9/2016

Στο διήμερο φόρουμ Επιχειρήσεων και Επιστημών για τη Γαλάζια Ανάπτυξη που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Αμβούργο της Γερμανίας, εκπροσώπησε τον Δήμο Πειραιά ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης.

Το φόρουμ, το οποίο άνοιξε τις εργασίες του χθες 12 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται σήμερα, διεξήχθη στο Διεθνές Ναυτικό Μουσείο του Αμβούργου.

Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης πραγματοποίησε ομιλία για τον θεσμό «Bluegrowth» που υλοποιείται με επιτυχία στον Δήμο Πειραιά, έχοντας ως επίκεντρο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ανέδειξαν τις καινοτόμες ιδέες τους για την ενίσχυση της θαλάσσιας οικονομίας.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, τόνισε μεταξύ άλλων:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
12/9/2016

Παρατείνονται οι εγγραφές στο Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά έως και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016.

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετάσχουν δωρεάν στο Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης.

Εθελοντές καθηγητές θα προσφέρουν παράλληλη στήριξη στις εκπαιδευτικές υποχρεώσεις μαθητών, που πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ παρέχεται και συμβουλευτική σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται στο κτίριο του 10ου Γυμνασίου Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 39, Πειραιάς), από Δευτέρα έως Παρασκευή 16.00-21.00, Σάββατο 09.00-14.00 και τις Κυριακές επαναληπτικά διαγωνίσματα 11.00 -14.00.

Οι εγγραφές γίνονται με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στο Γραφείο Εθελοντισμού (Πλ. Κοραή 1)
Τηλ. Επικοινωνίας: 213-20.22.660 & 210 -41.30.046).

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
12/9/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρευρέθηκε στην τελετή αγιασμού σχολείων της πόλης και ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Συγκεκριμένα ο κ. Μώραλης έδωσε το «παρών» στο 10ο Λύκειο Πειραιά, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης «Άνοιξη», στα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια Ειδικής Αγωγής Πειραιά και στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς.

Το μήνυμα του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είναι το εξής:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΒΑΚΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 61 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
8/9/2016

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη παρευρέθηκε χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη, στα εγκαίνια της έκθεσης με την ευκαιρία των 61 χρόνων από τα τραγικά γεγονότα των Σεπτεμβριανών στην Κωνσταντινούπολη και στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα: «Η σκιά των Σεπτεμβριανών στα 60 χρόνια που ακολούθησαν στην Τουρκία» με ομιλητές τους κ.κ. Χ. Παπασωτηρίου, Α. Συρίγο, Α. Αλεξανδρή και Ν. Ουζούνογλου.

Η έκθεση και η συζήτηση εντάσσονται σε σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν προβολές ταινιών, ημερίδες, συζητήσεις, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και διοργανώνονται καθημερινά στη Δημοτική Πινακοθήκη 6-10 Σεπτεμβρίου από την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
7/9/2016

Δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής για νέους και νέες μέχρι 30 ετών διοργανώνει το τμήμα Καλλιτεχνικής Παιδείας και Επιμόρφωσης του Δήμου Πειραιά.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και περιλαμβάνουν:

Διδασκαλία ελεύθερου σχεδίου και χρώματος με λάδι.

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων αφορά ελεύθερο σχέδιο με μολύβι και κάρβουνο. Η διδασκαλία περιλαμβάνει μελέτη πραγματικών αντικειμένων εκ του φυσικού (νεκρές φύσεις) σε ασπρόμαυρη απεικόνιση. Ο μαθητής θα μάθει τις θεμελιώδεις αρχές του σχεδίου, τριών διαστάσεων, όπως γεωμετρία, στερεομετρία, αξονομετρικό, προοπτική και φωτοσκίαση.

Σε ότι αφορά τη Ζωγραφική ( χρώμα ) η διδασκαλία περιλαμβάνει αναλυτική αναφορά στη θεωρία του χρώματος, χρωματικός κύκλος, (αρμονίες και συνθέσεις χρωμάτων, ποιότητες τόνων και χρήση συμπληρωματικών χρωμάτων). Επίσης ο μαθητής θα μάθει όλες τις τεχνικές του χρώματος με λάδι.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΕ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
6/9/2016

Τριήμερη επίσκεψη στην πόλη της Οδησσού στην Ουκρανία, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Γιάννη Μελά, Αλέξανδρο Αργουδέλη, την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο κυρία Χαραλαμπία Ζηλάκου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Νίκο Διαμαντή, από την Πέμπτη 1 έως το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του εορτασμού των 222 ετών από την ίδρυση της Οδησσού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Οδησσό, ο κ. Μώραλης και η αντιπροσωπεία του Δήμου, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο της Οδησσού κ. Gennadiy Trukhanov και πραγματοποίησαν μια σειρά επαφών με την Πρόξενο και άλλους αξιωματούχους, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Πειραιά με την Οδησσό.

Ο κ. Μώραλης παραβρέθηκε στις επίσημες εκδηλώσεις με τις οποίες το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, Παράρτημα Οδησσού συμμετείχε στην επέτειο από την ίδρυση της Οδησσού.

Επίσης, έδωσε το παρών στα Αποκαλυπτήρια της προτομής του Γ. Μαρασλή στην Πλατεία των Ελλήνων. Το μνημείο ανεγέρθη με τη χορηγία του κ. Παντελή Μπούμπουρα, Προέδρου του Παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Οδησσού.

Επιπλέον, παρακολούθησε τη Συναυλία Παραρτήματος ΕΙΠ Οδησσού με τη συμμετοχή του Κ. Μακεδόνα και της Μ. Ασλανίδου, υπό την Καλλιτεχνική διεύθυνση Α. Κατσιγιάννη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ 9/ΘΕΣΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
5/9/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρέλαβε σήμερα από τις υπηρεσίες επισκευών και συντήρησης οχημάτων του Δήμου, ένα σύγχρονο 9/θέσιο αυτοκίνητο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες παιδιών με αναπηρία.

Επί μια δεκαετία το όχημα παρέμενε αναξιοποίητο. Ύστερα όμως από πρωτοβουλία του Δημάρχου, το αυτοκίνητο επισκευάσθηκε, ταξινομήθηκε και είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει παιδιά αναπηρία.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Αν και δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε για αυτονόητα πράγματα, δυστυχώς ορισμένες καθυστερήσεις και αμέλειες ετών, μας δημιουργούν αυτή τη χαρά, για πράγματα που επαναλαμβάνω, θεωρούνται αυτονόητα.

Μετά από περίπου δέκα χρόνια, καταφέραμε να φτιάξει ο Δήμος Πειραιά ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά με αναπηρία. Το αυτοκίνητο αυτό, είχε παραληφθεί από τον Δήμο το 2005, δυστυχώς είχε μείνει στα αζήτητα και θα πήγαινε για παλιοσίδερα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ «ARA LIBERTAD» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
3/9/2016

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος υποδέχθηκαν σήμερα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πρέσβειρα της Αργεντινής στην Αθήνα κα Carolina Perez Colman, τον Κυβερνήτη κ. Ignacio Martin Errecabodre του εκπαιδευτικού ιστιοφόρου της Αργεντινής «Ara Libertad», καθώς και τους αξιωματικούς που τον συνόδευαν, οι οποίοι πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο Πειραιά.

Τo ιστιοφόρο κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά και θα παραμείνει έως τις 6 Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας μήνυμα φιλίας και ειρήνης στο πλαίσιο της 200ης επετείου από την ανεξαρτησία της Αργεντινής.

Κατά τη παραμονή του στο λιμάνι του Πειραιά το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Ara Libertad», θα είναι ανοιχτό στο κοινό καθημερινά, από τις 14:00 έως τις 18:00.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
1/9/2016

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζονται προβλήματα στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Πειραιά. Η απότομη επαναφορά του ρεύματος, μετά από μια βύθιση τάσης της ΔΕΗ, είχε ως αποτέλεσμα να καεί ένα από τα τροφοδοτικά του τηλεφωνικού κέντρου και να μην λειτουργούν ορισμένες τηλεφωνικές γραμμές. Οι υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται για την επίλυση του προβλήματος και εκτιμάται ότι μέχρι αύριο η βλάβη θα έχει αποκατασταθεί.

  Δελτία Τύπου
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΔΙΟΣ
30/8/2016

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες ανάπλασης στη Σωτήρος Διός, στον πλέον εμπορικό πεζόδρομο της πόλης, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση, την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων, την ελεύθερη διέλευση των πεζών και την επιχειρηματική τόνωση της περιοχής.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε όλο το μήκος της Σωτήρος Διός, από την Γρηγορίου Λαμπράκη έως την Ηρώων Πολυτεχνείου, είναι υψηλών προδιαγραφών και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση του πλακόστρωτου με συνδυασμό κυβόλιθων και μαρμάρων, την ανακατασκευή των παρτεριών τα οποία θα είναι ταυτόχρονα και καθιστικά και νέο φωτισμό ο οποίος θα είναι τεχνολογίας LED.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ
25/8/2016

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές βρεφών ή νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ έτους 2016-2017 «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

Οι δικαιούχοι γονείς αφού λάβουν την αξία τοποθέτησης (Voucher), μπορούν να απευθυνθούν έως και την 1/9/2016 για την εγγραφή νηπίων ή βρεφών, στη Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών (Δημαρχείο Πειραιά, Ιακ. Δραγάτση 12) 4ος όροφος, γραφείο 12. Τηλ. Επικ. : 213-20.22.152- 213-20.22.153.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κυρία Χαραλαμπία Ζηλάκου, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΑΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ «FRIENDSHIP CUP» ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
24/8/2016

Στο πλαίσιο του κοινού έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 και της αδελφοποίησης του Πειραιά με την Αγία Πετρούπολη, πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 21 Αυγούστου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, το διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου "Friendship Cup", με τη συμμετοχή της Ακαδημίας ποδοσφαίρου Κ-13 του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Το «παρών» στην Αγία Πετρούπολη έδωσε ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μελάς, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Αγία Πετρούπολη ο κ. Μελάς συναντήθηκε με τον Αντικυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού και πολιτισμού κ. Pavel Belov, με τον οποίο συζήτησε θεσμικά θέματα καθώς και λοιπές δράσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν από τους Δήμους Πειραιά και Αγίας Πετρούπολης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
24/8/2016

Εκτεταμένες φθορές και βανδαλισμοί έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα σε καινούργιες και ανακαινισμένες παιδικές χαρές, σε πλατείες, και έργα αισθητικής αναβάθμισης της πόλης, που υλοποίηθηκαν πρόσφατα από το Δήμο Πειραιά.

Ενδεικτικά έχουν καταστραφεί νέα παγκάκια τα οποία τοποθετήθηκαν πριν από ένα μήνα στο παραλιακό πεζοδρόμιο από την είσοδο της Μαρίνας Ζέας έως την πλατεία Αλεξάνδρας, καταστράφηκε ολοσχερώς το ποτιστικό σύστημα της πρόσφατα ανακαινισμένης Πλατείας Κανάρη και βανδαλίστηκαν όλα τα παγκάκια, γεγονός που παρατηρήθηκε και στην ανακαινισμένη πλατεία Θεμιστοκλή.

Έχουν καταστραφεί καινούργια παιχνίδια σχεδόν σε όλες τις νέες και ανακαινισμένες παιδικές χαρές. Αφαιρέθηκαν κολωνάκια τα οποία είχαν τοποθετηθεί για να μην εισέρχονται οχήματα στον πεζόδρομο της Ιπποκράτους στον Πύργο του Πειραιά, βανδαλίστηκαν στην πλειοψηφία τους τα πάνελ που είχαν τοποθετηθεί για τον καλλωπισμό του εργοταξίου του Μετρό, έσκισαν τα πανό με τα οποία έχουν καλυφθεί τα ακίνητα Σιλό και Κάβα Χάλαρη στην είσοδο της πόλης κ.α

Με αφορμή αυτή την κατάσταση, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 78Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by