English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

EΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΗ
19/11/2014

Τα Καμίνια επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλη Ταταρόπουλο και τον Πρόεδρο της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Τάσο Πούλο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά βρέθηκε στην κεντρική πλατεία των Καμινίων επί της οδού Δωδεκανήσου και συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες.

Στη συνέχεια ο κ. Γιάννης Μώραλης μετέβη στο στρατόπεδο Παπαδογιωργή ενώ επισκέφθηκε και το πάρκο στην οδό Αιτωλοακαρνανίας στο οποίο πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα αναπλάσεις πρασίνου.

Επιπλέον ο Δήμαρχος Πειραιά επιθεώρησε ένα οικόπεδο το οποίο συνορεύει με το 14ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και αποτελούσε εστία μόλυνσης. Πριν 15 ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου πραγματοποίησαν εκτεταμένες εργασίες και ο χώρος πλέον είναι καθαρός.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε: "Για εμάς ο Πειραιάς δεν είναι μόνο το κέντρο, μας ενδιαφέρει να δίνουμε έμφαση στις γειτονιές της πόλης. Επισκέφθηκα σήμερα τα Καμίνια απ΄ όπου ξεκίνησε μάλιστα η προεκλογική μας εκστρατεία. Συνομίλησα με καταστηματάρχες και πολίτες και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί και οι ίδιοι διαπιστώνουν πλέον τις αλλαγές που ξεκινούν σιγά σιγά στην περιοχή τους. Ο στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε και να ζωντανέψουμε τις περιοχές του Πειραιά που μέχρι πρότινος ήταν ξεχασμένες".

  Δελτία Τύπου
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ
19/11/2014

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Ρίχνουμε φως στον καρκίνο του πνεύμονα" που πραγματοποιήθηκε χθες στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης από το Δίκτυο "Γυναίκες στην Ογκολογία", υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτικών Ισότητας και Πολυϊατρείων του Δήμου Πειραιά κ. Αναστασία Χαλικιά.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης φώτισε συμβολικά τον εξωτερικό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης με μια λευκή κορδέλα με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
18/11/2014

Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί και εν όψει Χριστουγέννων θα προμηθεύσει με βασικά είδη διατροφής, μέσω διατακτικών, οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους του Πειραιά,. Όσοι επιθυμούν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από τις 24-11-2014 έως τις 5-12-2014 στο τμήμα κοινωνικών δραστηριοτήτων του Δήμου (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, 3ος όροφος, γραφείο 27) κατά τις εργάσιμες ημέρες από 09:00 έως 13:00.
Το ύψος του ποσού της διατακτικής θα καθοριστεί από τον αριθμό της προσέλευσης των δικαιούχων.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά
1.Αίτηση του ενδιαφερόμενου (συμπληρώνεται στην υπηρεσία)
2.Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο
3.Μισθωτήριο συμβόλαιο (εφόσον υπάρχει) και λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ)
4.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
5.Εκκαθαριστικό της εφορίας οικονομικού έτους 2014 (όλων των ενηλίκων) και Ε9 (εφόσον υπάρχει)
6.Απόφαση υγειονομικής επιτροπής για αναπηρία άνω του 67% (εφόσον υπάρχει)
7.Κάρτες ανεργίας (εφόσον υπάρχουν)

  Δελτία Τύπου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
17/11/2014

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού με θέμα "Ήχοι - Μύθοι - Παραμύθι" πραγματοποιείται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά για τη σχολική χρονιά 2014-2015, σε συνεργασία με παιδαγωγό θεάτρου - θεατρικού παιχνιδιού και βιωματικής εκπαίδευσης δια μέσω των τεχνών.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τον Ιούνιο του 2015 και περιλαμβάνει μηνιαίες συναντήσεις διάρκειας μιας ώρας σε ομάδες των 15 παιδιών.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενότητες που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να συνδυάσουν τη μουσική, την κίνηση και τη φαντασία τους. Παίζουν πρωτότυπα αυτοσχέδια μουσικά όργανα και κουκλοθέατρο και φτιάχνουν τα δικά τους παραμύθια. Στο τελευταίο δίμηνο, πριν την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, θα γίνει παρουσίαση από τα παιδιά στους γονείς τους.
Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου δήλωσε:
"Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού που πραγματοποιείται σε όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, εντάσσεται στην προσπάθεια της δημοτικής Αρχής για να προσφέρουμε στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, εκτός από την εκπαίδευση, ποικίλα ερεθίσματα που θα βοηθήσουν στην κοινωνική και πνευματική τους ανάπτυξη. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά διασκεδάζουν, κοινωνικοποιούνται και ανακαλύπτουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητές".

  Δελτία Τύπου
Η ΣΚΥΤΑΛΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
16/11/2014

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή καταξιωμένων αθλητών, Ολυμπιονικών αλλά κυρίως με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες σκυταλοδρομίας δρόμου "Piraeus Street Relays" στο Πασαλιμάνι υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν στην σκυταλοδρομία, η οποία είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς όλα τα έσοδα θα δοθούν στο Σωματείο Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες "Αργώ". Στους αγώνες μάλιστα έτρεξαν και παιδιά του "Αργώ" και καταχειροκροτήθηκαν από όλους για την προσπάθειά τους.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝH ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ "PIRAEUS STREET RELAYS"
14/11/2014

Ο τελικός αγώνας σκυταλοδρομιών δρόμου “Βίκος Street Relays 2014” που γίνεται στο Πασαλιμάνι υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά βρίσκεται προ των πυλών και ήδη έχει καταρριφθεί το απόλυτο ρεκόρ συμμετοχών στην σειρά των αγώνων!

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «BLUE GROWTH PIRAEUS»
13/11/2014

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την ανάδειξη των νικητών του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας για την Θαλάσσια Οικονομία με την ονομασία «Blue Growth Piraeus», η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, στον πολυχώρο «Passport».
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν τέσσερις από τις εννέα ομάδες για τις καινοτόμες προτάσεις τους σε τομείς όπως: Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών, Ενέργεια & Περιβάλλον/Πράσινη Ναυσιπλοΐα, Καινοτομία στον Θαλάσσιο Πρωτογενή Τομέα – Υδατοκαλλιέργειες, Αειφόρος Θαλάσσιος Τουρισμός & Πολιτισμός και Θαλάσσιες μεταφορές.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΚΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΝΤΑΪΦΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ
12/11/2014

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά στο εκπαιδευτικό σεμινάριο "Διαβήτης και Υγιεινός τρόπος ζωής", που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων προσέφερε τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα δημαρχιακά του καθήκοντα και τον ευχαρίστησε που βρίσκεται δίπλα τους, αρωγός στις προσπάθειές τους.

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη είναι ο εξής:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
12/11/2014

Τη δυνατότητα να προμηθευτούν δωρεάν τα απαραίτητα είδη διατροφής από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πειραιά έχουν οι οικονομικά αδύναμοι δημότες και οι κάτοικοι της πόλης. Στους δικαιούχους θα διατεθεί κάρτα με την οποία θα μπορούν να λαμβάνουν τρόφιμα για το διάστημα από 1/1/2015 έως 30/6/2015. Στην κάρτα αντιστοιχεί συγκεκριμένο ποσό μηνιαίως για αγορές από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, με βάση τον αριθμό των μελών και το εισόδημα της οικογένειας. Το ποσό αυτό διαμορφώνεται ως εξής:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΟ 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CYCLECITIES
12/11/2014

Στο 3ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: "Σχεδιασµός για το ποδήλατο στην Ευρώπη και η συµβολή του έργου CycleCities. Η Ελληνική περίπτωση" που πραγματοποιείται στο Ε.Β.Ε.Π. απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Πειραιά ο κ. Πέτρος Κόκκαλης, Εντεταλµένος ∆ηµοτικός Σύµβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, αρµόδιος για την εποπτεία του Τµήµατος Αξιοποίησης Εθνικών και Ευρωπαϊκών Πόρων.

Αμέσως μετά την ομιλία του ο κ. Πέτρος Κόκκαλης δήλωσε:

"Σήμερα είναι η κατάληξη ενός μεγάλου Ευρωπαϊκού προγράμματος το οποίο "τρέχει" τα τρία τελευταία χρόνια ο Δήμος Πειραιά και αυτό είναι μια επιτυχία, διότι ο Δήμος Πειραιά σε αυτά τα χρόνια υπήρξε επικεφαλής και συντονιστής του προγράμματος και υπάρχει μια εμπειρία που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε πολύ στο μέλλον. Το τμήμα σχεδιασμού και ανάπτυξης έφερε εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο του συντονισμού και έφερε στον Πειραιά, μαζί με τους εταίρους του προγράμματος την εμπειρία άλλων πόλεων-λιμανιών που έχουν το ποδήλατο στην καθημερινότητά τους, για τους κατοίκους και για τους επισκέπτες.
Αυτό που μένει σε εμάς τώρα είναι μια πάρα πολύ καλή αποτύπωση και μελέτη των δεδομένων, προκειμένου να καταφέρουμε να έχουμε περισσότερο ποδήλατο στην πόλη. Όπως λέει και ο τίτλος του Συνεδρίου, χρειαζόμαστε περισσότερη βιώσιμη κινητικότητα, που δεν είναι και πολύ βιώσιμη στην πόλη μας τον τελευταίο καιρό, αλλά αυτό συμβαίνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην προσπάθεια να γίνει βιώσιμη μέσα από την δημιουργία μέσων σταθερής τροχιάς, από το Μετρό, το Τραμ που θα συνδέσει τον Πειραιά με τις μεγάλες υποδομές της Περιφέρειας. Έχουμε λοιπόν σκοπό μόλις ολοκληρωθούν αυτές

  Δελτία Τύπου
ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΡΓΟΥΔΕΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CYCLECITIES
11/11/2014

Στην τελική συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος CycleCities που πραγματοποιείται το τριήμερο 11-13 Νοεμβρίου στο Ε.Β.Ε.Π., πραγματοποίησε ομιλία ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, η οποία είναι η ακόλουθη:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
11/11/2014

Παιδαγωγοί προσχολικής αγωγής των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Πειραιά θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Προαγωγή της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης και πρόληψη των ψυχοκοινωνικών δυσκολιών στην παιδική ηλικία σε δομές παιδικής φροντίδας και εκπαίδευσης» με συντονιστή τον Καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής κ. Γιάννη Τούντα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015
10/11/2014

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γ. Μώραλη το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την πλήρη απαλλαγή των απόρων δημοτών από τα δημοτικά τέλη. Δηλαδή των δημοτών με οικογενειακό ετήσιο εισόδημά μέχρι 6.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 20% για τη σύζυγο και κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί, με τη προϋπόθεση βέβαια ότι αυτό το εισόδημα δεν προέρχεται από επαγγελματική δραστηριότητα τέτοια που να παρέχει δυνατότητα ασφάλισης.

Αναλυτικά η πρόταση του Δημάρχου:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ CYCLECITIES
10/11/2014

Οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι αλλά και οι επισκέπτες του Πειραιά, μέσα από ένα ερωτηματολόγιο, έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου για ένα βιώσιμο κυκλοφοριακό καθεστώς στην πόλη. Το ερωτηματολόγιο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά (www.pireasnet.gr) και διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Cycle Cities, στο οποίο ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
7/11/2014

Ο Δήμος Πειραιά μετά την έκτακτη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για έντονα καιρικά φαινόμενα, έχει θέσει σε ετοιμότητα τον Ξενώνα Αστέγων προκειμένου να υποδεχθεί αστέγους, πέραν αυτών που ήδη φιλοξενεί, σήμερα Παρασκευή 7/11/2014 και αύριο Σάββατο 8/11/2014, έτσι ώστε να προστατευθούν από την κακοκαιρία.
Στους φιλοξενούμενους στον Ξενώνα Αστέγων θα παρασχεθεί ύπνος και πρωινό. Ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Πειραιά βρίσκεται στην Ομηρίδου Σκυλίτση 19, τηλ. 210-41.33.187.

  Δελτία Τύπου
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΗΣ 24ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
7/11/2014

Έως τις 23 Δεκεμβρίου 2014 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στο Δήμο Πειραιά (έληγε σήμερα) για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση και την αποζημίωση για επισκευές και αντικατάσταση οικοσκευής Α΄ κύριας κατοικίας των πληγέντων από τις πλημμύρες της 24ης Οκτωβρίου 2014.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, 3ος όροφος).
Στο site του Δήμου Πειραιά (www.pireasnet.gr) έχει αναρτηθεί η σχετική ανακοίνωση με περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους.

  Δελτία Τύπου
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «BLUE GROWTH PIRAEUS»
6/11/2014

Εκδήλωση για την ανάδειξη των νικητών του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας για την Θαλάσσια Οικονομία με την ονομασία «Blue Growth Piraeus», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 στις 19:30μμ. στον πολυχώρο "Passport".

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
4/11/2014

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης με θέμα «Αποτίμηση των ζημιών και των αιτιών των τελευταίων πλημμυρών-Σχεδιασμός μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας», στην οποία παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Μετά τη σύσκεψη ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ
4/11/2014

Με εκπροσώπους κατοίκων της Παλαιάς Κοκκινιάς συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, οι δημότες είχαν ένα γόνιμο διάλογο με τον Δήμαρχο, εκθέτοντας τόσο τα προβλήματα που προέκυψαν μετά από τις πλημμύρες όσο και μια σειρά βασικών ζητημάτων που αφορούν στην περιοχή τους, όπως είναι οι χώροι πρασίνου, οι παιδικές χαρές κ.α. αλλά και το μακροχρόνιο θέμα της έλλειψης βασικών υποδομών.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κατοίκων για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται αλλά και για την πρόθεση της δημοτικής Αρχής να διεκδικήσει την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους και την Περιφέρεια, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει ένα σαφές και ολοκληρωμένο σχέδιο για τα θέματα που αφορούν συνολικά την περιοχή.

  Δελτία Τύπου
ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
3/11/2014

 Το Μουσικό Σχολείο Πειραιά επαναλειτουργεί από σήμερα όπως είχε δεσμευτεί ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στο σύλλογο γονέων με τον οποίο υπήρξε αγαστή συνεργασία. Για το λόγο αυτό τα συνεργεία του Δήμου εργάστηκαν εντατικά για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες εργασίες προκειμένου να λειτουργούν όλες οι εγκαταστάσεις του.

  Δελτία Τύπου
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ INFOKIOSK ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
3/11/2014

Ένα νέο infokiosk τοποθέτησε η δημοτική Αρχή Πειραιά στο ισόγειο του Δημαρχείου της πόλης, προκειμένου οι πολίτες να καθοδηγούνται άμεσα στις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά.

Σε πρώτη φάση μέσω αυτού του μηχανήματος, το οποίο περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για το που βρίσκονται όλα τα τμήματα και οι υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά, με σκοπό την καλύτερη δυνατή και γρηγορότερη εξυπηρέτησή τους.

Σε δήλωσή του ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης τόνισε:

"Επιθυμία και στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι η μετατροπή του Δήμου Πειραιά σε ένα σύγχρονο Δήμο, με προτεραιότητα την απλούστευση των διαδικασιών για την άμεση ενημέρωση και εξυπηρέτηση των δημοτών. Η τοποθέτηση του infokiosk είναι ένα πολύ μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε σύντομα να παρουσιάσουμε και τα επόμενα βήματά που θα συνθέσουν ένα καινοτόμο μοντέλο ολοκληρωμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών".

  Δελτία Τύπου
ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
2/11/2014

Με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους μπορούν οι δημότες Πειραιά να τακτοποιήσουν όλες τις οφειλές τους προς το Δήμο, με βάση νέα ρύθμιση που βρίσκεται ήδη σε ισχύ.
Πρόκειται για μια ρύθμιση που δίνει ανάσα σε πολίτες και επιχειρήσεις που οφείλουν στο Δήμο, καθώς έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν σε δόσεις σημαντικά μικρότερο ποσό από αυτό που οφείλουν, με τη μείωση προστίμων και προσαυξήσεων. Σε περίπτωση μάλιστα που η εξόφληση γίνει εφάπαξ, διαγράφονται πλήρως τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις.
Με αφορμή την εφαρμογή της ρύθμισης οφειλών στο Δήμο Πειραιά ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γιάννης Μελάς δήλωσε:
«Η ρύθμιση αυτή είναι μεγάλη ευκαιρία για όλους όσοι χρωστούν στο Δήμο από μικρά μέχρι πολύ μεγάλα ποσά, καθώς θα μπορέσουν να τακτοποιήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης σε δόσεις με ταυτόχρονη απαλλαγή σημαντικού μέρους προστίμων και προσαυξήσεων».
Η προθεσμία για υπαγωγή στη ρύθμιση λήγει στις 30/11/2014 και οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Τμήμα Εισπράξεων του Δήμου Πειραιά, Δραγάτση 12, 2ος όροφος.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του Δήμου Πειραιά (www.pireasnet.gr) και στο τηλέφωνο 2132022083 (κα Παπαδοπούλου Μαρία).

  Δελτία Τύπου
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΔΗΡΑΠ, ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ, ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ, ΛΙΜΑΝΙ
30/10/2014

ΔΗΡΑΠ

Ένα βασικό θέμα είναι η ΔΗΡΑΠ, ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πειραιά. Οι άνθρωποι είναι δύο μήνες απλήρωτοι και το προσωπικό αλλά και οι υποχρεώσεις της ΔΗΡΑΠ προς τρίτους. Νομίζω ότι όλοι όσοι είμαστε εδώ γνωρίζουμε το θέμα. Είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό για το 2014 1,2 εκ. από το Δήμο προς τη ΔΗΡΑΠ. Τέλος Αυγούστου το 1,2 εκ. είχε ξοδευτεί. Άρα δεν είχε γίνει εκ του αποτελέσματος η σωστή πρόβλεψη στον προϋπολογισμό. Επιχείρησε η προηγούμενη δημοτική αρχή να αναμορφώσει τον προϋπολογισμό τέλος Αυγούστου, πήγε στην αποκεντρωμένη διοίκηση και η αναμόρφωση αυτή, για συγκεκριμένους λόγους απορρίφθηκε. Άρα, δυνατότητα να πληρωθούν οι άνθρωποι αυτοί δεν υπήρχε. Ασχέτως των προθέσεων των δικών μου ή άλλων, δεν υπήρχε κονδύλι στον προϋπολογισμό. Αυτό που θα επιχειρήσουμε σήμερα - και είναι το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη - είναι να κάνουμε μια νέα αναμόρφωση του προϋπολογισμού, να την εγκρίνει η αποκεντρωμένη διοίκηση, να πληρωθούν οι άνθρωποι που είναι απλήρωτοι, να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της ΔΗΡΑΠ προς εφορία, δημόσιο και ταμείο δημοσιογράφων, ώστε να μπορέσει να οριστεί μια νέα διοίκηση. Δεν είχα καμία πρόθεση να ορίσω νέα διοίκηση, και να στείλω δημοτικούς συμβούλους να αναλάβουν ευθύνες προηγουμένων, με καταλογισμούς και φήμες. Αυτή είναι η πραγματικότητα στη ΔΗΡΑΠ, πέρα του πως λειτουργεί. Αυτό είναι μια δεύτερη κουβέντα. Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η αναμόρφωση σήμερα, εφόσον υπερψηφιστεί θα εγκριθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση το συντομότερο δυνατόν. Αφού οριστεί η νέα διοίκηση θα μπορέσει να μελετήσει και να δει τη βιωσιμότητα και τι πρέπει να εγγράψουμε στον προϋπολογισμό του 2015 για να συνεχίσει τη λειτουργία του ο σταθμός.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
30/10/2014

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με τις πλημμύρες που έπληξαν την πόλη και τις ζημιές που υπέστη το Μουσικό Σχολείο Πειραιά, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
30/10/2014

Με τον Πρόεδρο κ. Νίκο Μανεσιώτη και με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Aντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, έγινε εκτενής αναφορά σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, τη δυνατότητα διάνοιξης της οδού Σωτήρος, τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές 14 και 21 Δεκεμβρίου, τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, τον εορταστικό στολισμό της πόλης κ.α.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε: "Με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία. Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να υπάρχει αγαστή συνεργασία με τον εμπορικό κόσμο του Πειραιά. Μας ενδιαφέρει να ακούμε τις προτάσεις των φορέων της πόλης, προκειμένου να προχωρούμε σε ενέργειες προς όφελος του Πειραιά και των Πειραιωτών".

  Δελτία Τύπου
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣΤΟΥ-ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΖΗΣΩ»
30/10/2014

Στην εκδήλωση «Παθήσεις Μαστού - Επιλέγω να ζήσω» που πραγματοποιήθηκε χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Διοργανωτές ήταν ο Όμιλος Γυναικών Πειραιά το «Εξάλειπτρον», στο πλαίσιο αφιερώματος για τον Παγκόσμιο Μήνα Μαστού σε συνεργασία με τη Μονάδα Μαστού του Ειδικού Αντικαρκινικού νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά».

Η Πρόεδρος του Ομίλου Γυναικών «Εξάλειπτρον» κ. Νανά Λάτση, προσέφερε τιμητική πλακέτα στο Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Ομιλητές ήταν ο Διοικητής του νοσοκομείου «Μεταξά» κ. Νίκος Βλαχάκος, ο Διευθυντής της Μονάδας Μαστού νοσοκομείου «Μεταξά» κ. Κυριάκος Καλογεράκος και η έφορος στον Τομέα Ψυχικής Υγείας του «Εξάλειπτρον» κ. Μαριάννα Μπρα.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΩΡΓΟ ΓΑΒΡΙΛΗ
29/10/2014

Mε τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης προκειμένου να συζητήσουν αναλυτικά την κατάσταση μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν και την πόλη του Πειραιά.

Αποφασίστηκε η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά να αναλάβει πρωτοβουλία και να συγκαλέσει τις επόμενες ημέρες ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των όμορων Δήμων της Α΄ και Β΄ Πειραιά και την ΕΥΔΑΠ, για να προσδιοριστούν οι αιτίες που προκάλεσαν ζημιές σε οικίες και καταστήματα της πόλης έτσι ώστε να υπάρχει στο μέλλον ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία θα λύσουν το πρόβλημα.

Συζητήθηκε ο σχεδιασμός που έχει ο Δήμος Πειραιά για το νέο ΕΣΠΑ και αναζητήθηκαν τρόποι επικοινωνίας ανάμεσα στον Δήμο και την Περιφέρεια για να μπορούν οι δύο πλευρές να εντάξουν τα έργα που σχεδιάζει η δημοτική Αρχή στη νέα προγραμματική περίοδο καθώς και μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στον Δήμο Πειραιά και στην Περιφέρεια.

  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
28/10/2014

Μετά το πέρας της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί για όλους τους Έλληνες μια ιστορική ημέρα, μια ημέρα μνήμης, μια ημέρα που συμβολίζει την ενότητα του ελληνικού λαού. Επίσης, θα μπορούσαμε να πούμε ότι πολλές φορές τα «OXI» είναι αυτά που γράφουν την ιστορία κάθε Έθνους.Καλό είναι αυτό να το θυμόμαστε. Να είμαστε ενωμένοι, να είμαστε δυνατοί. Άλλωστε η ημέρα αυτή συμβολίζει τη διαρκή μάχη των Ελλήνων.Να συγχαρώ όσους παρέλασαν σήμερα στον Πειραιά, σε μία πολύ όμορφη ημέρα. Ευχαριστώ».

  Δελτία Τύπου
Ενημέρωση για τους πληγέντες από τη σφοδρή νεροποντή
27/10/2014

Με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Πειραιά (213-16.01.802, 213-16.01.866) έχουν επικοινωνήσει μέχρι σήμερα 34 δημότες της πόλης μας που επλήγησαν από την σφοδρή νεροποντή την περασμένη Παρασκευή, προκειμένου να δηλώσουν τις ζημιές στην οικία τους και να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία που απαιτείται για την αποζημίωση τους, όπως αυτά έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ταυτόχρονα έχει αναρτηθεί στο site του Δήμου (www.pireasnet.gr) η σχετική ανακοίνωση. 

  Δελτία Τύπου
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γ.ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΚΑΙ ΚΕΛΛΥ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗ
25/10/2014

«Ευρεία σύσκεψη και άμεση καταγραφή των ζημιών στον Πειραιά»
«Είμαστε στο επίμαχο σημείο στους Αγίους Αναργύρους στην Κοκκινιά, μιλάμε με τους δημότες και πραγματικά θέλω να πω ότι παραδέχομαι την ευγένεια τους και την υπομονή τους. Εγώ δεν ξέρω αν θα είχα την ίδια ψυχραιμία και υπομονή, ίσως επειδή τους έχει συμβεί πολλές φορές, πλέον οι άνθρωποι να έχουν μεγαλύτερη υπομονή απ' ότι εγώ υπολόγιζα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 50Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by