English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ
21/10/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μεταξύ άλλων κατά την χθεσινή παρουσίαση του απολογισμού των πεπραγμένων δύο ετών της Δημοτικής Αρχής, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που αφορούν την πόλη

Σχετικά με τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα

«Για πρώτη φορά, «σηκώθηκαν» παράνομα τραπεζοκαθίσματα, “πήρε” ο Δήμος τραπεζοκαθίσματα, τα «σήκωσε» από επιχειρήσεις. Δεν ξέρω αν έχει γίνει τελευταία, δεν ξέρω αν έχει γίνει 20 ή 15 χρόνια, νομίζω αντίστοιχη ενέργεια. Γιατί όλα πρέπει να έχουν και όρια. Είπαμε λοιπόν, ότι εκεί που κάνουμε αναπλάσεις θα είμαστε κάθετοι. Δεν φτιάξαμε την Παλαιολόγου για να τοποθετήσουν πάλι παράνομες και κακής αισθητικής πέργκολες. Συναντηθήκαμε με επιχειρηματίες, τα συμφωνήσαμε και όταν τα συμφωνήσαμε πρέπει να είναι συνεπείς κι εκείνοι πρέπει και ο Δήμος.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ
20/10/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραχώρησε σήμερα Συνέντευξη Τύπου για τα πεπραγμένα των δύο ετών της Δημοτικής Αρχής, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο απολογισμός πεπραγμένων των δύο ετών της Δημοτικής Αρχής στο site του Δήμου Πειραιά και στον εξής σύνδεσμο:
http://www.pireasnet.gr/LinkClick.aspx?fileticket=ETsbUvpQFPs%3d&tabid=36

Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
19/10/2016

Δωρεάν συνεδρίες λιπομέτρησης για τους πολίτες διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με την Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Παχυσαρκίας.

Οι συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας (Δραγάτση 1Α) αύριο Πέμπτη 20/10/2016 από τις 17:00 έως τις 19:00 και την Παρασκευή 21/10/2016 από τις 10:00 έως τις 12:00.

Ο Διατροφολόγος-Διαιτολόγος που θα βρίσκεται στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα, θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα της λιπομέτρησης και θα δώσει κατευθύνσεις στους πολίτες για σωστή και υγιεινή διατροφή.

  Δελτία Τύπου
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ 1000 ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!» ΤΗΣ PEPSICO
19/10/2016

Ο Δήμος Πειραιά και η εταιρεία PepsiCo, διένειμαν τρόφιμα σε 1000 άπορες οικογένειες της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε Χαμόγελα!», που υλοποιείται από τον Μάιο σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, βρέθηκε στον χώρο της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, όπου πραγματοποιήθηκε η διανομή και συνομίλησε με τους δημότες και τους υπεύθυνους της εταιρείας PepsiCο. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης επισκέφθηκε το Ε1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης, όπου συνομίλησε με τα μέλη και τους εργαζόμενους.

Στη διανομή παραβρέθηκαν από την πλευρά της PepsiCo η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Κεντρικής Ευρώπης και Ευρύτερων Βαλκανίων κυρία Αναστασία Μακαριγάκη, από τον Δήμο Πειραιά ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, καθώς και εθελοντές του Δήμου Πειραιά και της εταιρείας PepsiCo, οι οποίοι βοήθησαν στη διανομή των τροφίμων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
To Δημοτικό Θέατρο έγινε ροζ συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα Φωταγώγησης σημαντικών κτιρίων-οροσήμων ανά τον κόσμο στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού των Estee Lauder Companies
18/10/2016

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μετατράπηκε σε σύμβολο ελπίδας, εχθές Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο πρόγραμμα φωταγώγησης σημαντικών κτιρίων - οροσήμων στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού των Estee Lauder Companies και ακολουθώντας το παράδειγμα του Eiffel Tower στο Παρίσι, του Empire State Building στην Νέα Υόρκη, του Duomo στο Μιλάνο και άλλων 200 κτιρίων σε 70 χώρες.

Η εκδήλωση, που έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά προσέλκυσε πλήθος κόσμου που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά την εντυπωσιακή φωταγώγηση. Ηθοποιοί, καλλιτέχνες και εκπρόσωποι όλων των μέσων τίμησαν με την παρουσία τους την φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΟ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟ.Δ.Ε.Π
18/10/2016

Μια συγκινητική πρωτοβουλία, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, έλαβε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά. Οι μαθητές, με τη βοήθεια των γονέων τους και την καθοδήγηση των δασκάλων τους, συγκέντρωσαν ρούχα για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, που υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου δήλωσε: «Άλλη μία φορά παιδιά με τη στήριξη των γονιών τους και την καθοδήγηση των δασκάλων τους έδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία τους και την επιθυμία τους να προσφέρουν σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη. Έτσι λοιπόν, οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά συγκέντρωσαν ρούχα και τα παρέδωσαν στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, προκειμένου να διατεθούν στους ωφελούμενούς μας. Ευχαριστώ ειλικρινά τα παιδιά και τις οικογένειές τους καθώς και τους εκπαιδευτικούς του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά και με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζω το διαρκές κάλεσμα αλληλεγγύης της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και την προσπάθεια που καταβάλλουμε για να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης όσων έχουν πραγματικά την ανάγκη μας».

  Δελτία Τύπου
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
18/10/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου, με θέμα τα πεπραγμένα των δύο ετών της Δημοτικής Αρχής.

Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 στις 12:00, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΡΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΧΡΥΣΟΣ ΘΡΥΛΟΣ» ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ''Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ''
17/10/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου των κ.κ. Νίκου Γαβαλά και Γιώργου Γαβαλά «Χρυσός Θρύλος», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων «Vammos» του Σταδίου ''Γ. Καραϊσκάκης''.

Ο κ. Μώραλης προλόγισε το βιβλίο «Χρυσός Θρύλος», μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Σάββα Θεοδωρίδη και τον βετεράνο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Το βιβλίο «Χρυσός Θρύλος», περιλαμβάνει 500 σελίδες με την 91χρονη ιστορία του Ολυμπιακού και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Νικήτα Γαβαλά.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Πειραιά βράβευσε μαζί με τους άλλους ομιλητές για την προσφορά του, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού κ. Γιώργο Δαρίβα, ενώ ο Σύνδεσμος Βετεράνων βράβευσε τους δύο συγγραφείς.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
17/10/2016

 Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά Σεμινάρια Εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας και ιστορίας για μετανάστες.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε τέσσερα επίπεδα: αρχάριοι(Α1 και Α2), με μέτρια γνώση(Β1-Β2) και προχωρημένοι(Γ1).

Στόχος είναι η προετοιμασία και η συμμετοχή των αλλοδαπών μαθητών στις εξετάσεις Ελληνομάθειας του Υπουργείου Παιδείας όλων των επιπέδων (Α1-Α2, Β1-Β2, Γ1). Άλλωστε, η απόκτηση των πιστοποιητικών Ελληνομάθειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για βασικά προνόμια στην ελληνική κοινωνία. Συγκεκριμένα:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 1ου ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ
15/10/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε στην εκκίνηση του Ιστιοπλοϊκού Μαραθωνίου, μια διοργάνωση που διεξάγεται στην περιοχή του Μικρολίμανου και πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο κ. Μώραλης και ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, επιβιβάστηκαν σε σκάφος και παρακολούθησαν την εκκίνηση του εντυπωσιακού αγώνα. Στη γραμμή εκκίνησης, βρέθηκαν Ολυμπιονίκες, Πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης, αλλά και λιλιπούτειοι ιστιοπλόοι.

Ο 1ος Ιστιοπλοϊκός Μαραθώνιος, διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς σε συνεργασία με την «Sailing Marathon Team», έχει τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και τελεί -μεταξύ άλλων- υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

Παράλληλα, με τη διεξαγωγή του αθλητικού προγράμματος, υπήρξαν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Στις 17 Οκτωβρίου 2016, τo Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωταγωγείται σε ροζ χρώμα συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού των Estee Lauder Companies
14/10/2016

Kάθε Οκτώβριο, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού της Estee Lauder Companies πραγματοποιείται παγκοσμίως το πρόγραμμα Φωταγώγησης Σημαντικών Κτιρίων-Οροσήμων σε ροζ χρώμα με στόχο την ταχύτερη και ευρύτερη διάδοση της γνώσης για την πρόληψη.
Από το 2000 μέχρι σήμερα έχουν φωταγωγηθεί πάνω από 200 κτίρια-ορόσημα και μνημεία παγκοσμίου σημασίας σε 70 χώρες μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ένα κτίριο-ορόσημο της πόλης και προστατευόμενο μνημείο από το 1980, στις 17 Οκτωβρίου θα αποτελέσει σύμβολο ελπίδας και θα μεταφέρει το σωτήριο μήνυμα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης στο κοινό του Πειραιά, της Αθήνας, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Λίγα λόγια για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΠΟΓΚΟΤΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑΣ
14/10/2016

O Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, εκπροσωπεί τον Δήμο Πειραιά, ως μέλος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στην Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής των Τοπικών και Περιφερειακών Ηγετών με τίτλο «Local Voices for a Better World – Τοπικές Φωνές για έναν Καλύτερο Κόσμο), η οποία λαμβάνει χώρα από τις 12-15 Οκτωβρίου 2016 στην πόλη Μπογκοτά της Κολομβίας και διοργανώνεται από το UCLG (United Cities & Local Governments - Ηνωμένες Πόλεις και Τοπικές Αρχές).

Η Διάσκεψη πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια και είναι το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές συνέδριο τοπικών και περιφερειακών ηγετών στον κόσμο, καθώς συγκεντρώνει δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και τοπικές αρχές από κάθε γωνιά της γης. Στο πλαίσιο της Διάσκεψης θα εορταστεί το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο του UCLG.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
14/10/2016

Εξειδικευμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπευτικής αποκατάστασης διάρκειας 8 εβδομάδων, σε ασθενείς με Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο, που αντιμετωπίζουν προβλήματα βάδισης, πρόκειται να ξεκινήσει στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά.


Το πρόγραμμα φυσικοθεραπείας θα προσφερθεί δωρεάν σε πολίτες του Δήμου Πειραιά (ανεξαρτήτως αν είναι εγγεγραμμένοι στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης) από τον Φυσικοθεραπευτή κ. Χαράλαμπο Σκορδή.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτό το εξειδικευμένο πρόγραμμα αποκατάστασης, μπορούν να απευθυνθούν στις υπεύθυνες των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Τμήμα Κ.Α.Π.Η. 2ος όροφος. Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 213 1601833, 213 1601824.

  Δελτία Τύπου
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ BLUEGROWTH
13/10/2016

Σημαντική διάκριση για την πρωτοβουλία "BlueGrowth" που ξεκίνησε από τον Δήμο Πειραιά και αποτελεί πλέον θεσμό, είναι το γεγονός, ότι βρίσκεται ήδη μέσα στις 4 καλύτερες του κόσμου σε επίπεδο καλών πρακτικών, για θεσμικές παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο, με επίκεντρο την βιώσιμη γαλάζια ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Για το λόγο αυτό, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά κ. Πέτρος Κόκκαλης, θα διεκδικήσει το βραβείο Startup Τοπικής Πολιτικής του Παγκόσμιου Δικτύου Επιχειρηματικότητας.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά κ. Πέτρος Κόκκαλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α.Ν. ΝΙΚΟΣ ΓΕΜΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ
12/10/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και Ομοσπονδιακός προπονητής Κολύμβησης κ. Νίκος Γέμελος, συμμετείχαν στη Συνέντευξη Τύπου για τον Ιστιοπλοϊκό Μαραθώνιο, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου.

Η διοργάνωση διεξάγεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς σε συνεργασία με την «Sailing Marathon Team». Έχει τη στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και τελεί -μεταξύ άλλων- υπό την αιγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

Παράλληλα, με τη διεξαγωγή του αθλητικού προγράμματος, θα υπάρξουν δράσεις και εκδηλώσεις προς όφελος ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ
11/10/2016

Δυο εγκαταλελειμμένα και άκρως επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών και την δημόσια υγεία ακίνητα, κατεδάφισαν σήμερα οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά, στην περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς, στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, βρέθηκε το πρωί στις εργασίες κατεδάφισης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οδοποιίας κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη, τον Πρόεδρο της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Τάσο Πούλο, τον Διευθυντή Οδοποιίας του Δήμου Πειραιά κ. Αχιλλέα Κουτσοδόντη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών της Παλαιάς Κοκκινιάς «Δράση» κ. Ηρακλή Ανδρικόπουλο.

Η κατεδάφιση των ακινήτων, τα οποία αποτελούσαν για χρόνια εστία μόλυνσης και είχαν μείζον πρόβλημα στατικότητας, ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και του Συλλόγου της Παλαιάς Κοκκινιάς «Δράση». Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο Δήμος Πειραιά, θα παρέμβει σε ένα ακόμη εγκαταλελειμμένο ακίνητο στην Παλαιά Κοκκινιά, προκειμένου να μην επιβαρύνεται άλλο η περιοχή.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
10/10/2016

Έκθεση ζωγραφικής μαθητών από σχολεία της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, το μεσημέρι της Κυριακής 9 Οκτωβρίου. Γονείς, μαθητές και διδακτικό προσωπικό των σχολείων, γέμισαν τον χώρο της Πινακοθήκης θαυμάζοντας τα έργα των μικρών δημιουργών.

Περίπου 400 ζωγραφιές με θέμα «Πηγαίνοντας στο σχολείο με το ποδήλατο» γέμισαν τους τοίχους της Δημοτικής Πινακοθήκης στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου Πειραιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Κατά την έναρξη της έκθεσης ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά κ. Νικόλαος Καλαμακιώτης έκανε μια μικρή αναφορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και ευχαρίστησε τους μαθητές, γονείς και δασκάλους και καθηγητές των σχολείων που συμμετείχαν στην έκθεση αυτή.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ 2ο ΓΕΛ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
7/10/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, επισκέφθηκε σήμερα το 2ο ΓΕΛ Πειραιά, το οποίο διοργάνωσε αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σύνθημα «Be Active».

Ο κ. Μώραλης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Δόμησης & Γ.Σ.Π. και Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε. κ. Κυριάκο Σιγαλάκο, συνομίλησε με τους καθηγητές και παρακολούθησε τις αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών.

Η Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Πειραιά κ. Θεοδώρα Χρονοπούλου, ευχαρίστησε τον κ. Μώραλη για τις παρεμβάσεις που υλοποίησε ο Δήμος, προκειμένου οι μαθητές να αθλούνται με ασφάλεια.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε ταρτάν στον αύλειο χώρο του σχολείου, ενώ μετά από χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δημιουργήθηκε ένα όμορφο αμφιθέατρο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΦΥΤΕΥΣΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΔΙΟΣ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΥΛΟΤΟΜΗΜΕΝΩΝ
7/10/2016

Στη φύτευση δέκα δέντρων προχώρησε σήμερα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πειραιά, αντικαθιστώντας τα δέντρα που είχαν υλοτομηθεί παράνομα πριν λίγες ημέρες στον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός, μεταξύ του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα και του Τινάνειου Κήπου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, βρέθηκαν στο σημείο, όπου φύτεψαν συμβολικά από ένα δέντρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά, κατέθεσε στις 23 Σεπτεμβρίου 2016, μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων, για την παράνομη υλοτομία των δέκα δέντρων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
6/10/2016

Φθινοπωρινούς μουσικούς περιπάτους, πραγματοποιεί από σήμερα η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να ψυχαγωγήσει τους Πειραιώτες και τους επισκέπτες της πόλης, παίζοντας γνώριμες μελωδίες.

Οι μουσικοί περίπατοι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά, ξεκινούν από την Α΄ και Β΄ Δημοτική Κοινότητα.

Το πρόγραμμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας είναι το εξής:

Πέμπτη 6/10
18:00 Νοσοκομείο Μεταξά, Ακτή Θεμιστοκλέους
18:30 Πλατεία Καρπάθου, Καλλίπολη

Παρασκευή 7/10
18:00 Πλατεία Κανάρη, Πασαλιμάνι
18:30 Πλατεία Κοραή

Την επιμέλεια και την οργάνωση των συναυλιών έχει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά – Τμήμα Φιλαρμονικής.

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΡΙΟ
5/10/2016

Σε ειδική τιμητική συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά απένειμε το χρυσό μετάλλιο της πόλης στους Ολυμπιονίκες του Ρίο, οι οποίοι έχουν σχέση με την πόλη του Πειραιά: Λευτέρη Πετρούνια (χρυσό μετάλλιο στους κρίκους), Σπύρο Γιαννιώτη (αργυρό μετάλλιο στα 10.000 μ. κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης), Παναγιώτη Μάντη (χάλκινο μετάλλιο ιστιοπλοΐας) καθώς και στον ομοσπονδιακό προπονητή Κολύμβησης, προπονητή του Σπύρου Γιαννιώτη και Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Γέμελο.

Τα χρυσά μετάλλια της πόλης απένειμαν στους Ολυμπιονίκες: ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον Λευτέρη Πετρούνια, ο Προεδρεύων του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μαρινάκης στον Σπύρο Γιαννιώτη, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου στον Παναγιώτη Μάντη και ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης στον Δημοτικό Σύμβουλο και ομοσπονδιακό προπονητή Κολύμβησης Νίκο Γέμελο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 125 ΕΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
4/10/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή τη συμπλήρωση 125 ετών λειτουργίας του Γηροκομείου Πειραιά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ μεταξύ άλλων επισήμανε την ανάγκη να σταθούμε δίπλα στους αγωνιστές της ζωής, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, τονίζοντας ότι θα πρέπει όλοι να συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνα για να διατηρήσουμε τις δομές για τη στήριξη των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, οι οποίοι σήμερα έχουν ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, τη φροντίδα μας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
4/10/2016

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα το μεσημέρι, εξέδωσε ψήφισμα για τον θάνατο του πρώην Δημοτικού Συμβούλου και Αντιδημάρχου Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

Το ψήφισμα είναι το ακόλουθο:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά πληροφορούμενο τον θάνατο του πρώην Δημοτικού Συμβούλου και Αντιδημάρχου Παναγιώτη Αγγελόπουλου, συνέρχεται εκτάκτως σήμερα 4/10/16 και ώρα 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα.
Το Δ.Σ. εκτιμώντας την προσφορά του στην πόλη του Πειραιά ως Δημοτικού Συμβούλου και Αντιδημάρχου, αποφασίζει ομόφωνα:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
4/10/2016

Με την ένταξη του Δήμου Πειραιά στο «Δίκτυο Δήμων των Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων» ξεκίνησε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου, τη Δευτέρα 3/10/2016 στον Πειραιά.

Το όραμα του Δήμου Πειραιά για ανάδειξη του Πειραιά σε διεθνή γαστρονομικό προορισμό, συναντιέται με την ανάγκη προώθησης του γαστρονομικού πολιτισμού της χώρας και της προσπάθειας των αγροτών και των μικρών παραγωγών της ελληνικής υπαίθρου.

Η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (Ο.Χ.Ε.) που έχει σχεδιάσει ο Δήμος Πειραιά και τα τοπικά προγράμματα CLLD/LEADER της Ελληνικής περιφέρειας που υλοποιούν οι Αναπτυξιακές Εταιρείες, εδράζονται στην κοινή βάση της ολοκληρωμένης ανάπτυξης αλλά και της αποκεντρωμένης διαχείρισης των πόρων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
3/10/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του νέου προβλήτα κρουαζιέρας Αγίου Νικολάου στο λιμάνι του Πειραιά.

Τον προβλήτα εγκαινίασαν η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά και ο Πρόεδρος της China COSCO Shipping Corporation Limited κ. Captain Xu Lirong.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε επίσης ο διευθύνων Σύμβουλος Captain Fu Chengqiu και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΠΗΣ ΑΣΤΕΡΙΑΔΗ
3/10/2016

Νέα δημοτική σύμβουλος Πειραιά, με τον συνδυασμό της πλειοψηφίας «Πειραιάς-Νικητής», είναι πλέον η κυρία Πόπη Αστεριάδη, η οποία έδωσε σήμερα τον προβλεπόμενο όρκο ενώπιων του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής συμβούλου, δήλωσε: «Η κυρία Πόπη Αστεριάδη, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα δημοτικής συμβούλου, διαθέτει εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό τραγούδι αλλά και στον πολιτισμό. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα συμμετέχει στην δημοτική μας ομάδα και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η κυρία Αστεριάδη θέλει να προσφέρει, αγαπάει τον Πειραιά και πιστεύω ότι θα συμβάλει στην προσπάθεια που κάνουμε για την πόλη μας. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία».

Από την πλευρά της η κυρία Πόπη Αστεριάδη, εξέφρασε την ικανοποίησή της καθώς της δίνεται η δυνατότητα να ασχοληθεί με τα κοινά του Πειραιά.

  Δελτία Τύπου
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΓΛΥΚΑ - ΧΑΡΒΑΛΑΚΟΥ ΣΤΟ 1Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΣΤΕΡΙΩΝ» ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ
3/10/2016

Υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά πραγματοποιήθηκε το 1Ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Αστεριών» (παιδιά ηλικίας 5-7 ετών) και των γονέων τους, το Σάββατο και την Κυριακή 1-2 Οκτωβρίου, που διοργάνωσε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το Συνέδριο είχε ως στόχο να εμβαθύνουν οι συμμετέχοντες στις δράσεις των παιδαγωγικών και δημιουργικών προγραμμάτων, που αφορούν στην προσωπική ανάπτυξη, στην κοινωνική συμμετοχή και στην προσφορά στη ζωή και στη Φύση.

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πειραιά κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, η οποία εκπροσώπησε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
3/10/2016

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα της γενοκτονίας των Ποντίων διοργάνωσε χθες, η Ένωση Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας, στην πλατεία Νίκου Καπετανίδη, στη Δραπετσώνα. Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ εψάλη επιμνημόσυνη δέηση για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού από την εθνοκάθαρση των Νεοτούρκων. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ και η Πρόεδρος της Ένωσης κα Αναστασία Ποιμενίδη. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, στην προτομή του ήρωα Νίκου Καπετανίδη, από δεκάδες φορείς ανάμεσα τους και του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, τον οποίο εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου. Στην εκδήλωση ήταν παρών ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Χρήστος Βρεττάκος.


Μετά το τέλος της τελετής η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πειραιά κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
1/10/2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η ημερίδα με θέμα: «Τα Δικαιώματα των Ηλικιωμένων στην Υγεία και την Πρόνοια» με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων την 1η Οκτωβρίου.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.

Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ Π20 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
30/9/2016

Παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και φορέων της πόλης, πραγματοποιήθηκε η Παρουσίαση-Συνέντευξη Τύπου του Σχεδίου Αναπτυξιακής Στρατηγικής Π20 "ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2020 ΑΝΑΠΤΥΞΗ -ΕΡΓΑΣΙΑ" του Δήμου Πειραιά, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ανέπτυξε το πλαίσιο της στρατηγικής της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη της πόλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης εν συνεχεία, αναφέρθηκε αναλυτικά στους άξονες της Αναπτυξιακής Στρατηγικής του Δήμου Πειραιά ενώ ο Σύμβουλος του Δημάρχου για θέματα ΕΣΠΑ κ. Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, ανέλυσε την πρόταση που θα υποβάλει ο Δήμος Πειραιά προς την Περιφέρεια Αττικής, αξιοποιώντας το εργαλείο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 79Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by