English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ «100 ΚΙΘΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
28/4/2016

Με την μεγάλη συναυλία «100 Κιθάρες για τον Πειραιά» ολοκληρώθηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη οι εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά, που διοργάνωσε το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά με την αρωγή του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών. Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά οι 100 κιθαριστές της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας, υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη, ταξίδεψαν το φιλόμουσο κοινό σε εμβληματικά έργα της παγκοσμίας και ελληνικής μουσικής. Η εντυπωσιακή συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μεταδόθηκε απευθείας στην τηλεόραση από την ΕΡΤ2.
Το έναυσμα της συναυλίας δόθηκε από την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, η οποία μέσα από έναν άκρως αισιόδοξο λόγο τόνωσε το πολιτιστικό φρόνημα των θεατών.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
28/4/2016

Πασχαλινά εδέσματα και τρόφιμα θα προσφέρει ο Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αναστάσιος Πούλος και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, σε μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης καθώς και σε αδύναμους οικονομικά δημότες της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας.

Οι αιρετοί εκπρόσωποι της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, θα επισκεφθούν αύριο Μ. Παρασκευή, τα Δ1 και Δ2 Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, όπου θα προσφέρουν στα μέλη πασχαλινά γλυκά.

Στη συνέχεια, θα διανείμουν τα απαραίτητα τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι, σε δημότες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ 1.139 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
28/4/2016

Ο Δήμος Πειραιά, προσφέρει διατακτικές τροφίμων σε 1.139 οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους εν όψει του Πάσχα, με στόχο τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης μας.

Η πρώτη διανομή των διατακτικών στους δικαιούχους, πραγματοποιήθηκε χθες Μ. Τετάρτη στην Β΄ Δημοτική Κοινότητα και θα ολοκληρωθεί σήμερα Μ. Πέμπτη στις 12:30 μ.μ.

Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016
27/4/2016

Ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Μάιο τις Ημέρες Θάλασσας, ένα πανόραμα εκδηλώσεων στην πόλη με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών του Πειραιά.

Η παρουσίαση για τις Ημέρες Θάλασσας 2016, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσία φορέων, συλλόγων της πόλης και πλήθους κόσμου.

Οι Ημέρες Θάλασσας, οι οποίες καθιερώθηκαν πλέον ως θεσμός για την πόλη του Πειραιά, θα διαρκέσουν από τις 17 έως τις 29 Μαΐου 2016 και θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις, όπως ξεναγήσεις, πάρτυ, πολιτιστικά, κοινωνικά και αθλητικά δρώμενα, συναυλίες κ.α., ανοιχτές για το ευρύ κοινό, με επίκεντρο τη θάλασσα και τον πολιτισμό του Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
26/4/2016

Πασχαλινό γεύμα αγάπης για τους άστεγους διοργανώνει για ακόμη μια χρονιά η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Το Μεγάλο Σάββατο θα προσφερθεί στους άστεγους, που βρίσκονται στο λιμάνι καθώς και σ’ αυτούς που διαμένουν στον Χώρο Φιλοξενίας Αστέγων της ΚΟ.Δ.Ε.Π., πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και την Κυριακή του Πάσχα παραδοσιακό αρνί καθώς επίσης κόκκινα αυγά και εδέσματα. Το κόστος της κοινωνικής αυτής δράσης καλύφθηκε από δωρεά του Συλλόγου Εκτελωνιστών Πειραιώς – Αθηνών. Τη διανομή έχει αναλάβει η ομάδα εθελοντών Alex.

Επίσης, η Αστική Εταιρεία Εκτελωνιστών Αθηνών-Πειραιώς προσέφερε συσκευασμένα τρόφιμα, τα οποία διανεμήθηκαν ήδη σε 100 από τις ωφελούμενες οικογένειες της ΚΟ.Δ.Ε.Π., οι οποίες επελέγησαν με βάση οικονομικά κριτήρια.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΙΑΝΟΜΗ 3 ΤΟΝΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
26/4/2016

Περισσότερους από 3 τόνους οπωροκηπευτικά διαφόρων ειδών, θα διανείμει ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, σε αδύναμες οικονομικά οικογένειες εν όψει του Πάσχα.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας, αύριο Μ. Τετάρτη από τις 9:00 έως τις 14:30.

Τα οπωροκηπευτικά προσέφερε ο Πρόεδρος της Α΄ Λαϊκής Αγοράς Πειραιά κ. Δημήτρης Γεωργιάδης, έπειτα από ενέργειες του κ. Νικήτα Γκόλφη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΝΕΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗ Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
23/4/2016

Η Δημοτική Αρχή προσέθεσε νέα απογευματινά δρομολόγια στην γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας που εξυπηρετεί την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά, με στόχο την καλύτερη δυνατή μετακίνηση των πολιτών.

Τα απογευματινά δρομολόγια αφορούν στη διαδρομή «Καμίνια-Νοσοκομείο Μεταξά- Νοσοκομείο Τζάνειο», η οποία εξυπηρετεί μεταξύ άλλων, τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή, και ανά μια ώρα, από τις 14:00 έως τις 18:00.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΓΙΑ «ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016»
23/4/2016

Η προγραμματισμένη για τη Μ. Δευτέρα 25/4/2016 στις 12.00 εκδήλωση - παρουσίαση για τις «Ημέρες Θάλασσας 2016», που οργανώνει ο Δήμος Πειραιά, μετατίθεται για την Μ. Τετάρτη 27/4/2016, την ίδια ώρα, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των δημοσιογράφων.

  Δελτία Τύπου
ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟ.Δ.Ε.Π. ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
23/4/2016

Με πρωτοβουλία της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) και με τη συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της πόλης, καθώς και της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος», ενόψει του Πάσχα, μαθητές και μαθήτριες με το σύνθημα: «Φτιάχνω λαμπάδα, μοιράζω φως, χαρίζω χαμόγελα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη», συγκέντρωσαν παιχνίδια και έφτιαξαν λαμπάδες για τα παιδιά των οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Η κοινωνική αυτή δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου, στην πλατεία Κοραή και τη συνόδευσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου, που έπαιξε αγαπημένα μουσικά κομμάτια.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΑ ΔΙΑΝΕΙΜΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ Ή ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ
23/4/2016

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά, ξεκινά την πρώτη διανομή τροφίμων από το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ, για δικαιούχους δημότες ή κατοίκους του Πειραιά, που πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια.

Η διανομή των τροφίμων θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Τετάρτη 27/04, τη Μ. Πέμπτη 28/04 και στις 4-5-6/05 από 9:00π.μ. μέχρι 13:00μ.μ.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΡΟΦΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΕ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟ.Δ.Ε.Π. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
23/4/2016

Αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης για τους άπορους συμπολίτες μας, που υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, επέδειξε η εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος».

Εν όψει του Πάσχα, 70 οικογένειες, οι οποίες επελέγησαν με βάση εισοδηματικά κριτήρια, θα παραλάβουν τη Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου και τη Μ. Τρίτη 26 Απριλίου, όλα τα απαραίτητα τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι.

Η εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος», προχωρά για ακόμα μια χρονιά σε αυτή την πράξη κοινωνικής ευθύνης, στηρίζοντας τους άπορους δημότες και κατοίκους του Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΤΖΑΒΑΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
23/4/2016

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά, παρουσιάζουν το ιστορικό ντουέτο των Αδελφών Τζαβάρα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και θα πραγματοποιηθεί την Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου στις 20:00, στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά (Φίλωνος 29).

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
«ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε χαμόγελα!» - Συνεργασία PepsiCo Δήμου Πειραιά
20/4/2016

Η PepsiCo (TastyFoods και PepsiCo – HBH), σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά ενώνουν τις δυνάμεις τους, εγκαινιάζοντας από κοινού μια σημαντική εκστρατεία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τη δράση«ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε χαμόγελα!», διάρκειας 52 εβδομάδων, υποστηρίζοντας τους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερη ανάγκη, διανέμοντάς τους τρόφιμα και προϊόντα της εταιρείας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΑΜΠΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟ.Δ.Ε.Π.
20/4/2016

Συλλογή παιχνιδιών και κατασκευή λαμπάδων για τα παιδιά των οικονομικά αδύναμων οικογενειών της ΚΟ.Δ.Ε.Π. διοργανώνει εν όψει του Πάσχα, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και την Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος».

Η κοινωνική δράση έχει θέμα: «Φτιάχνω λαμπάδα, μοιράζω φως, χαρίζω χαμόγελα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη» και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Απριλίου από τις 11:00 έως τις 14:00, μπροστά από το Γραφείο Εθελοντισμού στην πλατεία Κοραή.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

  Δελτία Τύπου
Ο ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» ΤΟΥ ΦΟΡΛΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
19/4/2016

Δράση για τη στήριξη των άπορων συμπολιτών μας, που υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, διοργάνωσε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός κοινωνικής χρησιμότητας «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» (COMITATO PER LA LOTTA CONTRO LA FAME NEL MONDO, ORGANIZZAZIONE NON LUCRATIVA DI UTILITΑ SOCIALE – “Onlus”) του Φορλί της Ιταλίας, ο οποίος έχει συμπληρώσει 45 χρόνια προσφοράς.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ «LETS DO IT GREECE»
17/4/2016

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών, εθελοντών, παιδιών από αθλητικές ακαδημίες και φορέων της πόλης, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά, η εθελοντική περιβαλλοντική εκστρατεία “Let’s do it Greece” στον Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συμμετείχε με την οικογένειά του στον καθαρισμό της Πειραϊκής, θέλοντας να περάσει μήνυμα για την ευαισθητοποίηση των δημοτών στην προστασία του περιβάλλοντος.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστος Σπίρτζης και ο Δήμαρχος Πειραιά. κ Γιάννης Μώραλης εγκαινίασαν το νέο σχολικό συγκρότημα της Ραλλείου Σχολής Πειραιά.
14/4/2016

Σε θερμό κλίμα ικανοποίησης για την ολοκλήρωση του πολύπαθου και εμβληματικού έργου για τον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος της Ραλλείου Σχολής Πειραιά, στη διασταύρωση των οδών Λαμπράκη και Επονιτών στο Νέο Φάληρο.
Χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, τα εγκαίνια του νέου σχολικού συγκροτήματος της Ραλλείου Σχολής Πειραιά πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη και τον Δήμαρχο Πειραιά κ Γιάννη Μώραλη, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς κ. Γιώργου Γαβρίλη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
14/4/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά και στην προβλήτα Ε2, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Μώραλης ενημέρωσε την κα Γεννηματά για την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά και για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Π.Α.Ν. ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
13/4/2016

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, παρουσιάζουν το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά, το μεγαλύτερο κιθαριστικό γεγονός που έχει φιλοξενήσει ποτέ η πόλη.

Για τρεις μέρες η Δημοτική Πινακοθήκη και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα κατακλυστούν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της κλασσικής κιθάρας στην Ελλάδα και τις εκρηκτικές τους μελωδίες.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
8/4/2016

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά πραγματοποίησαν ο 5ος και ο 8ος Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο της διδακτικής ενότητας: «Αρχαία Ελλάδα και Πολιτισμός-Ένα ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα στο μουσείο της πόλης μου».

Τα παιδιά, με την παρουσία παιδαγωγών, ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μοναδικά εκθέματα που φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν εκπαιδευτικές επισκέψεις και από τους υπόλοιπους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών, κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟ ΤΣΟΥΚΑΛΑ
6/4/2016

Τον Δήμαρχο Ελευσίνας, κ. Γεώργιο Τσουκαλά, υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης στο Δημαρχείο με αφορμή τη συμμετοχή της Πόλης της Ελευσίνας στο επόμενο στάδιο και τη συμπερίληψη αυτής στη βραχεία λίστα προεπιλογής ως πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, κ. Πέτρος Κόκκαλης και ο Καλλιτεχνικός Δ/ντης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, κ. Νίκος Διαμαντής.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ «LETS DO IT GREECE»
6/4/2016

Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στην εθελοντική περιβαλλοντική εκστρατεία “Let’s do it Greece”, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στις 10:30 π.μ., με σημείο συνάντησης το μνημείο του Σταυρού στην Πειραϊκή.

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, φέτος, παράλληλα με τις περιβαλλοντικές δράσεις, θα πραγματοποιηθεί για μια εβδομάδα, συγκέντρωση ρουχισμού και ειδών προσωπικής υγιεινής από μαθητές σχολείων της πόλης, για τους άπορους συμπολίτες μας που υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ DG MARE ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
6/4/2016

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, παραβρέθηκε στην εναρκτήρια εκδήλωση της DG MARE στις Βρυξέλλες, με θέμα τις νέες προσκλήσεις της Ε.Ε, ύψους 7,5 εκατ. ευρώ στο πεδίο της Γαλάζιας Ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία χαιρέτισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας κ. Karmenu Vella, πραγματοποιηθήκαν σημαντικές παρεμβάσεις από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αναλύθηκαν λεπτομερώς οι δυνατότητες για την αναπτυξιακή προοπτική των πόλεων, μέσω της γαλάζιας ανάπτυξης και καινοτομίας.

  Δελτία Τύπου
ΕΠΑΦΕΣ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
5/4/2016

Συνάντηση στις Βρυξέλλες με την κα Θέμις Χριστοφίδου, επικεφαλής του γραφείου του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Χρήστου Στυλιανίδη, είχε χθες ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά κ. Πέτρος Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης ενημέρωσε την κα Χριστοφίδου σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο λιμάνι του Πειραιά. Από την πλευρά της η κ. Χριστοφίδου ενημέρωσε τον κ. Κόκκαλη για τις δράσεις που έχουν αναλάβει μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της αρμοδιότητας τους αλλά και για μια σειρά ενεργειών που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM 99,5» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
1/4/2016

«Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και ένα μήνα»

"Η κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αν όχι και περισσότερο, είναι μια κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης. Εκεί βρίσκονται πάνω από 5.000 άνθρωποι οι οποίοι μένουν στο δρόμο, εκτός από κάποιους που μένουν σε αίθουσες, οι οποίες είναι ακόμα χειρότερες. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν περίπου 30 τουαλέτες και πριν από μερικές ημέρες καταφέραμε και μπήκαν 4 ντους. Έχουμε καταφέρει να σιτίζονται, υπάρχει μια σταθερή φαρμακευτική και ιατρική περίθαλψη από το Χαμόγελο του Παιδιού, τους Γιατρούς του Κόσμου, το Αλληλέγγυο Ιατρείο της Ε1 και τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά. Ο Ολυμπιακός έχει προσφέρει πάνω από 60.000 μερίδες φαγητό. Με συντονισμό του Δήμου Πειραιά, μαγειρεύονταν καθημερινά 5.000-6.000 μερίδες φαγητό. Με εθελοντές μάγειρες και με υλικά τα οποία προσφέρθηκαν από ανθρώπους που ήρθαν στο λιμάνι, ή από ανθρώπους που προσέφεραν στην Παμπειραϊκή πρωτοβουλία, στο Ελληνικό, στην ΚΟΔΕΠ του Δήμου Πειραιά, στην αποθήκη του taekwondo. Τώρα που αποχωρούμε ας αναλάβει ο στρατός. Έχουμε αφήσει τα καζάνια, την υλικοτεχνική υποδομή και περιμένουμε να έρθει κάποιος να αναλάβει με τη δική του ευθύνη».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΟΥ Ρ/Σ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1»
31/3/2016

"Δεν μπορούμε να καλύπτουμε την αδυναμία συντονισμού στο λιμάνι του Πειραιά. Θα πάψουμε να βρισκόμαστε στον χώρο του προσφυγικού καταυλισμού"
«Δεν μπορώ να σας πω που βρίσκεται λύση σε αυτή τη κατάσταση αυτή τη στιγμή. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι και εγώ προσωπικά αλλά και ως συντονιστής των προσπαθειών του Δήμου να βοηθήσει την ανθρωπιστική κρίση που συμβαίνει στο λιμάνι, θα πάψουμε να βρισκόμαστε στον χώρο του προσφυγικού καταυλισμού.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
31/3/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα το λιμάνι του Πειραιά, όπου παραμένουν κάτω από δύσκολες συνθήκες 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Ο κ. Μώραλης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε τα παρακάτω:


-Για τα χθεσινά επεισόδια στο λιμάνι του Πειραιά

«Η κατάσταση δεν ξέφυγε χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά, έχει ξεφύγει εδώ και αρκετές ημέρες. Χθες το βράδυ υπήρξε μεγαλύτερη όξυνση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Είναι κοινή διαπίστωση και δική μου αλλά και των εκπροσώπων της κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργών, του Λιμενικού, του Προέδρου του ΟΛΠ, εδώ και αρκετές εβδομάδες, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ»
31/3/2016

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης συμμετείχε στην ενημερωτική εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά με θέμα: «Προσφυγική κρίση – Διαχείριση και Δράσεις», η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου.

Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης, στην παρέμβασή του, τόνισε μεταξύ άλλων:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΛΕΣΕ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΓΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ Ε.Ν.
29/3/2016

Μνημόσυνο για τους πνιγέντες και φονευθέντες ναυτικούς του Εμπορικού Ναυτικού τέλεσε σήμερα ο Δήμος Πειραιά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ρίψεις στεφάνων στη θάλασσα, στον προβλήτα απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Δρίτσας δήλωσε: «Η θάλασσα και η ελληνική ναυτοσύνη είναι μια εποποιία δημιουργίας και θυσίας. Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ναυτικοί έχουν δώσει τη ζωή τους και έχουν δημιουργήσει το ναυτιλιακό θαύμα. Ανάμεσα σε αυτούς, διαλεκτά στελέχη της ναυτικής εργασίας έπεσαν είτε την ώρα της μεγάλης μάχης τους με τη θάλασσα είτε στους πολέμους που συμμετείχε το Εμπορικό Ναυτικό σε κρίσιμες αποστολές και δράσεις είτε από άλλες αιτίες. Τιμούμε τους νεκρούς και θεωρούμε ότι αυτή η τιμή, είναι τιμή διαρκείας, τιμή ζωής και ευγνωμοσύνης για όσα πρόσφεραν και όσα συνεχίζουν να προσφέρουν. Η ελληνική ναυτιλία είναι πάνω από όλα οι άνθρωποί της».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Η START UP «ΧΥΖ LASER SCANNING» ΑΠΟ ΤΟ BLUE GROWTH ΣΤΟ PORTXL TOY ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ
28/3/2016

Μια από τις Start up νικήτριες εταιρείες του 2ου Blue Growth Piraeus, η «ΧΥΖ Laser Scanning», επιλέχθηκε ανάμεσα σε 1.700 Startups, να συμμετάσχει από αύριο Τρίτη 29 Μαρτίου και για 100 ημέρες στο πρόγραμμα PortXL, τον «επιταχυντή» του λιμανιού του Ρότερνταμ για Startups.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από ένα έντονο πρόγραμμα με workshops, εκπαίδευση και καθοδήγηση από 150 ειδικούς, 12 εταιρείες θα πρέπει να εστιάσουν και να τελειοποιήσουν την ιδέα τους και το επιχειρηματικό τους πλάνο. Τις δυο τελευταίες εβδομάδες μάλιστα, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με επενδυτές και πιθανούς πελάτες.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 71Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by