English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ
26/5/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, έδωσε το παρών στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης "Κοίτα με για να σε δω" που διοργανώνει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά για παιδιά με αυτισμό, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια, ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τις φωνές του Νίκου Γραίγου και της Σαββέριας Μαργιολά, οι οποίοι φώτισαν τις εικόνες ενός διαφορετικού κόσμου. Τους καλλιτέχνες συνόδεψαν οι μουσικοί Νίκος Πασσαλίδης, Δήμος Πολυμέρης, Μάριος Μουρμούρης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε χαιρετισμό του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016
26/5/2016

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά – Δημοτικό Ωδείο Πειραιά ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται στις αίθουσές του μικρούς και μεγάλους φιλόμουσους για να γνωρίσουν και να συμμετάσχουν στην εμπειρία της μουσικής πράξης και διδασκαλίας.

Από τις 5.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ. της Παρασκευής 27 Μαΐου, το υψηλού επιπέδου καθηγητικό προσωπικό των τμημάτων του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου, θα «ξεναγήσει» το κοινό στον κόσμο της μουσικής εκπαίδευσης και αγωγής, δίνοντάς του τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει είτε σε ατομικά είτε σε ομαδικά μαθήματα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν ζωντανά πως ξεδιπλώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία και πως διεξάγεται ένα μάθημα στα κλασσικά τμήματα (πιάνο, βιολί, βιολοντσέλο, κλασσική κιθάρα, μονωδία, βυζαντινή μουσική) και στα ελεύθερα τμήματα (ηλεκτρική κιθάρα, μοντέρνο τραγούδι, ούτι – λαούτο, μουσική αγωγή).

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ
26/5/2016

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2016», θα πραγματοποιηθούν και φέτος, Αγώνες Ανοικτής Θάλασσας, την Κυριακή 29 Μαΐου στις 10 π.μ., στον παραλιακό χώρο της πλατείας Αλεξάνδρας, στο Πασαλιμάνι, αναβιώνοντας, 120 χρόνια μετά, τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την κολυμβητική διαδρομή που πραγματοποιήθηκε τότε. Οι κολυμβητές θα αγωνιστούν στο 1ο Ολυμπιακό αγώνισμα στα 500 μ. ελεύθερο.

  Δελτία Τύπου
ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ TΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ STREET PARTY ΣΤΗΝ ΤΡΟΥΜΠΑ
26/5/2016

Η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά μας προσκαλεί το Σάββατο 28 Μαΐου, στις 21:00, στα στενά της Τρούμπας, σε μια εντελώς ξεχωριστή συναυλία με ένα ρεπερτόριο διαφορετικό από τα καθιερωμένα, το οποίο θα περιλαμβάνει μουσικά κομμάτια από ταινίες -σταθμούς του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Η συναυλία που θα ανοίξει με το περίφημο πλέον… Τρούμπα πάρτυ οργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2016».

Αμέσως μετά, στις 22:00, θα ακολουθήσει ένα μεγάλο street party με κέφι και νεανική διάθεση.

  Δελτία Τύπου
ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ «ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΕΙΡΑΙΑ» ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ
26/5/2016

Τους λιλιπούτειους Πειραιώτες κολυμβητές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρεθούν το Σάββατο 28 Μαΐου, στις 18:00, στα Βοτσαλάκια, όπου θα πραγματοποιηθούν κολυμβητικοί αγώνες παιδιών ηλικίας 7 έως 12 ετών των ομάδων Πειραιά ΟΣΦΠ – ΕΘΝΙΚΟΣ – ΚΑΣΤΕΛΛΑ, στο πλαίσιο του εορτασμού «Ημέρες Θάλασσας 2016».
Αμέσως μετά την απονομή των κυπέλλων, θα ακολουθήσει εντυπωσιακή επίδειξη της ομάδας Συγχρονισμένης Κολύμβησης του Οργανισμού, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.).

  Δελτία Τύπου
ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΠΙΝΙΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ
26/5/2016

Μουσικοχορευτικό και θεατρικό παιχνίδι οργανώνει το Σάββατο 28 Μαΐου, στις 11:00, στην πλατεία Κοραή, το Τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με τον όμιλο ΙΕΚ Ξυνή Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2016».
Τα παιδιά που θα βρεθούν στην πλατεία Κοραή, θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να διασκεδάσουν, να χορέψουν και να τραγουδήσουν, με δραματοποιήσεις, θεατρικό και μουσικό-κινητικό παιχνίδι, παντομίμες και κατασκευές. Παράλληλα εξειδικευμένη ομάδα από τον όμιλο ΙΕΚ Ξυνή Πειραιά θα κάνει face painting σε όσα παιδιά επιθυμούν. Στο τέλος τα παιδιά θα σπάσουν τις θαλασσινές πινιάτες και θα μοιραστούν σοκολάτες, ζαχαρωτά και γλυκά.

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016
26/5/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρεβρέθηκε στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης "ΟΛΚΑΣ ΙΙ-Ταξιδεύοντας από και προς το Βυζάντιο. Μεσαιωνικά λιμάνια από τον Εύξεινο Πόντο στην Ανατολική Μεσόγειο", που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος.

Η ενδιαφέρουσα έκθεση, που διοργανώνει το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών Μνημείων και η Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών, εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού για τις Ημέρες Θάλασσας 2016.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, ανέφερε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ UNICEF ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
26/5/2016

Στην Ε1 Πύλη του λιμανιού του Πειραιά, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, υπεύθυνος συντονισμού εκ μέρους του Δήμου για τους πρόσφυγες ο οποίος είχε συνεργασίες με στελέχη της UNICEF που συνόδευαν κινητό συνεργείο καταγραφής των προβλημάτων στα παιδιά των προσφύγων.
Αρωγός στο έργο της UNICEF στάθηκε η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης και διάσημη ελληνίδα τραγουδίστρια κα Νανά Μούσχουρη, η οποία επισκέφθηκε τους πρόσφυγες στο λιμάνι.
Τη δράση της UNICEF συντόνιζαν: η Περιφερειακή Διευθύντρια για το προσφυγικό της UNICEF Ευρώπης κα Marie – Pierie Poirier, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής UNICEF Ελλάδας κα Σοφία Τζιτζίκου, καθώς και ο Γενικός Διευθυντής της UNICEF κ. Ηλίας Λυμπέρης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 147 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ
26/5/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε χθες στον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, το Μουσείο Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων, η ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η Ένωση Εργαζομένων και το Σωματείο Συνταξιούχων ΗΣΑΠ, για τα 147 χρόνια προσφοράς του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και των εργαζομένων, στην ανάπτυξη της Αθήνας και του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΗΡΗ ΤΟΥ Π.Ν. «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016
26/5/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, θα υποδεχθεί αύριο Παρασκευή 27 Μαΐου, στις 11:00, την Τριήρη «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία θα καταπλεύσει στη Μαρίνα Ζέας και θα παραμείνει έως τη Δευτέρα 30 Μαΐου, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2016.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί αυτό το μοναδικό αντίγραφο που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα, στο πλαίσιο προγράμματος πειραματικής αρχαιολογίας, με βάση τις έρευνες του ιστορικού J.S. Morrison και του ναυπηγού J.F. Coates με τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ «THE PIRAEUS CITY WALK»
25/5/2016

Στον συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, ώστε να αναδειχθεί ο Πειραιάς δημοφιλής τουριστικός προορισμός, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, στα εγκαίνια του σηματοδοτημένου περιπάτου κρουαζιέρας «The Piraeus City Walk», που πραγματοποιήθηκαν χθες, στην Παγόδα.

Ο σηματοδοτημένος περίπατος κρουαζιέρας «The Piraeus City Walk», είναι μια πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Πειραιά και εντάσσεται στον εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας 2016».

Αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων οι παρευρισκόμενοι περπάτησαν την ειδική τουριστική διαδρομή με αφετηρία την «ΠΑΓΟΔΑ» και οδηγό τα σήματα που έχει φροντίσει να τοποθετήσει ο Ε.Σ.Π.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΑΙΝΙΤΗ ΣΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ
25/5/2016

Με τους ήχους του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού που έχουν ως θέμα την θάλασσα και τον Πειραιά, υπόσχεται να «ταξιδέψει» το κοινό ο Αντώνης Αινίτης, σε μια μοναδική συναυλία, την Παρασκευή 27 Μαΐου, στις 21:00, στα Βοτσαλάκια, στο πλαίσιο του εορτασμού «Ημέρες Θάλασσας 2016».
Ο Αντώνης Αινίτης με την ιδιαίτερη αυθεντική φωνή του και την δεξιοτεχνία του στο μπουζούκι έχει χαρακτηριστεί ως γνήσιος ερμηνευτής της νεότερης γενιάς του ρεμπέτικου τραγουδιού.
Στη συναυλία θα συμμετάσχουν οι: Δήμητρα Γαλιτοπούλου (ακορντεόν), Αλέκος Κανδυλιώτης (φωνή), Δημήτρης Κουκουλιτάκης (κιθάρα), Ηλίας Κουτάς (μπαγλαμάς), Κωστής Κωτσόπουλος (μπουζούκι) και Ανδρέας Πρέκας (βιολί).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους
 

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗΝ 6η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΙΝΑΝΕΙΟ ΚΗΠΟ
25/5/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης θα εγκαινιάσει την 6η Ανθοκομική Έκθεση, το Σάββατο 28 Μαΐου στις 12:30, στον Τινάνειο Κήπο επί της Βασιλέως Γεωργίου.


Η 6η Ανθοκομική Έκθεση θα διαρκέσει από τις 28 Μαΐου έως τις 12 Ιουνίου ενώ φέτος εντάσσεται στον εορτασμό των "Ημερών Θάλασσας 2016".

Όσοι επισκεφθούν την Ανθοκομική Έκθεση στον Τινάνειο Κήπο, θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν λουλούδια και φυτά, ανάμεσα σε χιλιάδες είδη και σε προσιτές τιμές.

Ώρες λειτουργίας: 9:30π.μ. έως 21:00.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΕΡΓΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
25/5/2016

Ο Δήμος Πειραιά ξεκίνησε και υλοποιεί σε καθημερινή βάση ένα πρόγραμμα εκτεταμένων ασφαλτοστρώσεων με σκοπό την ριζική βελτίωση του οδικού δικτύου της πόλης, το οποίο παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα εδώ και αρκετά χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα γίνονται ασφαλτοστρώσεις στο παραλιακό μέτωπο του Μικρολίμανου, καθώς και στη Τρούμπα στο πλαίσιο της συνολικότερης αναβάθμισης και ανάπλασης της περιοχής, στην οποία -ας σημειωθεί - ότι θα πραγματοποιηθούν τις ερχόμενες ημέρες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των "Ημερών Θάλασσας 2016".

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΥΧΩΡΟ "ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ"
24/5/2016

Ανοιχτό Εργαστήρι με θέμα: "Ζωντανεύοντας του Νερού τα Παραμύθια" πραγματοποιήθηκε για τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Κώστας Κωσταράκος".

Γονείς και παιδιά έπαιξαν μαζί σε ένα εργαστήρι δημιουργικής φαντασίας και έκφρασης γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, υπό την καθοδήγηση της Εμψυχώτριας Θεατρικού Παιχνιδιού κυρίας Μαρίας Ρεντίφη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΤΟΥ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
24/5/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, επισκέφθηκε σήμερα το 1ο Ειδικό Σχολείο Πειραιά, καθώς έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Πειραιά και του Ο.Π.Α.Ν., λειτούργησε 16 χρόνια από την κατασκευή της, η πισίνα του σχολείου η οποία είναι προορισμένη για θεραπευτική κολύμβηση.

Τον κ. Μώραλη, συνόδευσαν η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Νίκος Γέμελος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος και ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Πειραιά κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος.

Ο κ. Μώραλης επιθεώρησε την εγκατάσταση και την εύρυθμη λειτουργία της πισίνας, ενώ παρακολούθησε την προπόνηση των παιδιών.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ «THE PIRAEUS CITY WALK» ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016
23/5/2016

Πρόσκληση σε περίπατο για την κρουαζιέρα απευθύνει ο Εμπορικός σύλλογος της πόλης και ο Δήμος Πειραιά, με αφετηρία την «ΠΑΓΟΔΑ» και οδηγό τα σήματα που έχει φροντίσει να τοποθετήσει ο Ε.Σ.Π. στην ειδική τουριστική διαδρομή.

Η τελετή εγκαινίων του περιπάτου θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 24 Μαΐου στις 6.30 μ.μ, στην «ΠΑΓΟΔΑ».

Ο σηματοδοτημένος περίπατος κρουαζιέρας «The Piraeus City Walk», ο οποίος εντάσσεται στον εορτασμό των Ημερών Θάλασσας 2016, εκτείνεται σε μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων και έχει χρονομετρημένη διάρκεια μία ώρα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
23/5/2016

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος Πειραιά στην μνήμη του Βαλκανιονίκη, Βουλευτή και αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη με αφορμή την πεντηκοστή τρίτη επέτειο από την δολοφονία του, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2016», με μια μοναδική συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη.

Ο Βασίλης Λέκκας, ο Γιάννης Λεμπέσης, η Λένα Αλκαίου, η Σαββέρια Μαργιολά, η Δήμητρα Σταθοπούλου και ο Γιώργος Γεωργόπουλος μάγεψαν με τις ξεχωριστές τους ερμηνείες τους παρευρισκόμενους στην χθεσινή συναυλία τιμώντας τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) κα Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε:

«Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Τιμάμε τον μεγάλο Πειραιώτη, αθλητή, Βουλευτή, γιατρό. Νομίζω ότι σήμερα, αν και πάλι ο καιρός μας τα χάλασε λίγο, η συναυλία είναι πάρα πολύ όμορφη. Όλοι οι καλλιτέχνες ήρθαν αφιλοκερδώς να τραγουδήσουν στην μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που προσπαθήσαμε φέτος να τον τιμήσουμε μια ολόκληρη μέρα και θέλουμε να γίνει θεσμός και για τη συνέχεια, για τα επόμενα χρόνια».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016»
23/5/2016

Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες Θάλασσας 2016» σχεδίασε για τη Δευτέρα 23 Μαΐου, ένα ειδικό πρόγραμμα για τους τουρίστες που θα βρίσκονται στην πόλη. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα το πρωί φθάνει στον Πειραιά, με περίπου 4.000 τουρίστες, το κρουαζιερόπλοιο CARNIVAL VISTA το οποίο θα διανυκτερεύσει στο λιμάνι. Οι επιβάτες του θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στον Πειραιά για αρκετές ώρες και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας που πραγματοποιούνται στην πόλη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016» ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
22/5/2016

Στο πλαίσιο του εορτασμού «Ημέρες Θάλασσας 2016», πραγματοποιούνται αύριο, Δευτέρα 23 Μαΐου, οι εξής εκδηλώσεις:

• Περιήγηση με ακτοπλοϊκό σκάφος, μια ξεχωριστή δράση του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στις 12:00 το μεσημέρι.

• Εκδήλωση στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά (16:30 – 19:00), υπό την αιγίδα του Blue Growth, με θέμα: «Η Ψηφιοποίηση και η βιωσιμότητα στη βιομηχανία της Ναυτιλίας στο μέλλον».


Το site των Ημερών Θάλασσας 2016:
http://www.imeresthalassas.gr/

Οι Ημέρες Θάλασσας στα social media:

Facebook.com/ImeresThalassas

Instagram.com/imeresthalassas

#ImeresThalassas

  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
22/5/2016

Την Κυριακάτικη Αγορά επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, προκειμένου να ελέγξει τη νομιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία της.

Ο κ. Μώραλης, περιηγήθηκε στην παραδοσιακή αγορά της πόλης με την οικογένειά του, συζήτησε με τους εμπόρους για τα αιτήματά τους και συνομίλησε με πολίτες.

Παράλληλα η Δημοτική Αστυνομία Πειραιά, η οποία βρίσκεται κάθε Κυριακή στην Αγορά και παρεμβαίνει ελέγχοντας το παρεμπόριο, κατέγραψε και βεβαίωσε παραβάσεις.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ»
22/5/2016

Με τη συμμετοχή πολλών παιδιών από αθλητικά σωματεία του Πειραιά, καθώς και ανθρώπων κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο αγώνας δρόμου 2.000 μέτρων στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2016». Η αφετηρία και ο τερματισμός ήταν στην συμβολή της λεωφόρου Γρηγόρη Λαμπράκη και πεζόδρομου Σωτήρος. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Πειραιώτη βουλευτή και αγωνιστή της Ειρήνης να γίνουν θεσμός για την πόλη και να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.

O κ. Γιάννης Μώραλης πριν από την εκκίνηση του αγώνα δρόμου, απευθυνόμενος στους δρομείς τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΑΡΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016»
21/5/2016

Δύο ελληνικές ταινίας της Finos Film: «Λόλα» και «Το δόλωμα», προβλήθηκαν στην πλατεία Κανάρη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο πλαίσιο του εορτασμού «Ημέρες Θάλασσας 2016» και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.).

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Γιάννης Μελάς, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας κ.α.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ BEACH VOLLEY KAI FOOT VOLLEY ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ
21/5/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε σήμερα στην πλαζ Βοτσαλάκια και παρακολούθησε τους αγώνες Beach volley και Foot volley που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2016».

Στους αγώνες συμμετείχαν διακεκριμένοι αθλητές από τον χώρο του ποδοσφαίρου και από το volley του Ολυμπιακού, οι οποίοι προσέφεραν ένα εντυπωσιακό θέαμα για τον κόσμο που βρέθηκε στην παραλία Βοτσαλάκια, για να παρακολουθήσει τα αθλητικά δρώμενα.

Από τον Δήμο Πειραιά, παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π κ. Τάκης Αβραμίδης, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Αντώνης Νικοπολίδης κ.α.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ολοκληρώθηκε η πρώτη διοργάνωση του 15ου EAST MED YACHT SHOW-Marina Zea 2016 στον Πειραιά.
20/5/2016

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 15ο East Med Yacht Show 2016, που πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 18 Μαΐου στη Μαρίνα Ζέας του Πειραιά.
Την έκθεση εγκαινίασαν την Παρασκευή 13 Μαίου 2016, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργος Κολλίντζας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΓΩΝΕΣ BEACH VOLLEY KAI FOOT VOLLEY ΣΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016
20/5/2016

Η άθληση με την ψυχαγωγία συνδυάζονται σε δυο ξεχωριστές αθλητικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πλαζ Βοτσαλάκια, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2016».

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 21 Μαΐου στις 12:00, θα διεξαχθούν αγώνες beach volley με τη συμμετοχή διακεκριμένων αθλητών, ενώ την Κυριακή 22 Μαΐου στις 12:00, θα πραγματοποιηθούν αγώνες foot volley, με ιδιαίτερους προσκεκλημένους, καθώς το παρόν θα δώσουν ο Αντώνης Νικοπολίδη, ο Μαρσέλο και άλλοι γνωστοί ποδοσφαιριστές.


Το site των Ημερών Θάλασσας 2016:

http://www.imeresthalassas.gr/
Οι Ημέρες Θάλασσας στα social media:
Facebook.com/ImeresThalassas
Instagram.com/imeresthalassas
#ImeresThalassas

  Δελτία Τύπου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
20/5/2016

Ένα μουσικό ταξίδι από τον κόσμο του ρεμπέτικου στον κόσμο του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού υπόσχεται ο Βασίλης Τρίγκας για όλους εκείνους που θα βρεθούν το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 και ώρα 19.30 στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο πλαίσιο του εορτασμού «Ημέρες Θάλασσας 2016».
Στη Δημοτική Πινακοθήκη, στο ίδιο πλαίσιο επίσης, θα γίνει η δράση «Ζωγραφίζω τη Θάλασσα» με τη συμμετοχή σχολείων του Πειραιά, την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 από τις 11.00 – 13.00, καθώς και την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 από τις 11.00 – 13.00

Το site των Ημερών Θάλασσας 2016:
http://www.imeresthalassas.gr/
Οι Ημέρες Θάλασσας στα social media:
Facebook.com/ImeresThalassas
Instagram.com/imeresthalassas
#ImeresThalassas

  Δελτία Τύπου
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΙΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016»
19/5/2016

Στο πλαίσιο του εορτασμού «Ημέρες Θάλασσας 2016» και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) πραγματοποιούνται αύριο, Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 21:00, οι προβολές δύο ελληνικών ταινιών της finos film, στην πλατεία Κανάρη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ «ΕΛΠΙΔΑ»
19/5/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μετά την επίσκεψη την οποία πραγματοποίησε στο Μέγαρο Μαξίμου, παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τα 25 χρόνια ζωής του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα», στον προαύλιο χώρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- ΕΛΠΙΔΑ».

Στην εκδήλωση τον συνόδευσε η σύζυγός του κυρία Βάλια Κυριαζή-Μώραλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μετά το πέρας της εκδήλωσης, δήλωσε :

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016
19/5/2016

Εκδηλώσεις στη μνήμη του Βαλκανιονίκη, Βουλευτή και αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά την Κυριακή 22 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία ο Γ. Λαμπράκης δέχθηκε δολοφονική επίθεση, πριν από 53 χρόνια.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα δρώμενα:

Αγώνας δρόμου

Με σύνθημα: «Τρέχουμε για την Ειρήνη», θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου 2.000 μέτρων για όλες τις ηλικίες, στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά. Η διαδρομή θα έχει αφετηρία και τερματισμό τη Γρ. Λαμπράκη και Σωτήρος, διαμέσου των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Ηρώων Πολυτεχνείου, 2ας Μεραρχίας. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικοί έπαινοι. Ώρα εκκίνησης: 9.30. Πληροφορίες για τον αγώνα: 210-41.37.708.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 73Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by