English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ "ΤΡΕΧΕΙ" ΞΑΝΑ
19/10/2014

 Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους αθλητών και πολιτών πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια αγώνας δρόμου στον Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα, διεξήχθη ο αγώνας "Piraeus City Run" που διοργάνωσε η εταιρία Puma υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, με τους αθλητές να τρέχουν αποστάσεις 5, 10 και ενός χιλιομέτρου για οικογένειες και παιδιά, στον οποίο μάλιστα έτρεξε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με την οικογένειά του. Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΗΓΑΔΑΣ
17/10/2014

 Τις εργασίες ανάπλασης για τη δημιουργία βιοκλιματικής πλατείας στην Πηγάδα, που είχαν σταματήσει τους τελευταίους μήνες και ξεκίνησαν εκ νέου την Τετάρτη 15-10-2014 μετά από ενέργειες της δημοτικής Αρχής Πειραιά, επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Δήμαρχος Πειραιά επισκέπτεται την πλατεία Πηγάδας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πριν δέκα ημέρες μαζί με επιτελείο από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά, συναντήθηκε με τον εργολάβο-επικεφαλής των εργασιών, προκειμένου να ενημερωθεί για ποιούς λόγους είχε σταματήσει το έργο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα του έργου, ενώ συνομίλησε με επαγγελματίες στους οποίους εξήγησε το τελικό σχέδιο ανάπλασης της πλατείας Πηγάδας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε: "Είμαι ικανοποιημένος που ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στην πλατεία Πηγάδας, οι οποίες είχαν σταματήσει, δημιουργώντας προβλήματα σε κατοίκους και επαγγελματίες. Ελπίζω να μπορέσουμε να επιλύσουμε το πλήθος των προβλημάτων που έχουν προκύψει εξαιτίας του πρόχειρου σχεδιασμού το προηγούμενο διάστημα και να παραδώσουμε μια όμορφη, σύγχρονη και λειτουργική πλατεία στους Πειραιώτες".

  Δελτία Τύπου
ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
17/10/2014

 Με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών σε μια εκδήλωση με πολύ τραγούδι, χορό και διασκέδαση. Το πρόγραμμα περιελάμβανε εύθυμες μουσικές από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά και τραγούδι από το Νίκο Ζωϊδάκη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ"
16/10/2014

 Με τον Πρόεδρο κ. Μανώλη Νικητάκη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων "Η Αγία Τριάς" συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι περιπτερούχοι της πόλης ενημέρωσαν το Δήμαρχο Πειραιά για τα προβλήματα τους. Επιπλέον κατέθεσαν σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματα που αφορούν στον τομέα τους.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε πως στόχος της δημοτικής Αρχής Πειραιά είναι να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του κλάδου τους.

  Δελτία Τύπου
ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΡΑΛΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΡΑΛΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ
14/10/2014

 Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργο Σταματογιάννη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της "Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε." κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλο είχε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παραμονή των Δικαστηρίων Πειραιά στο κέντρο της πόλης και η οριστικοποίηση του χρονοδιαγράμματος για την ανακατασκευή της Ραλλείου Σχολής, που αποτελεί πρόταση της δημοτικής Αρχής Πειραιά και κρίθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ως το πλέον κατάλληλο και ενδεδειγμένο κτίριο για να φιλοξενήσει το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΟΜΙΛΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ο.Π.Α.Ν. ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΑΔΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY RUN"
13/10/2014

Σε συνέντευξη τύπου για τους αγώνες δρόμου "Πειραιάς City Run" που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 στον Πειραιά μίλησαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Σταύρος Ελληνιάδης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (Ο.Π.Α.Ν.) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
9/10/2014

Τα νέα μέλη στα Διοικητικά Συμβούλια της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανέδειξε το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά της 7.10.2014 και είναι τα ακόλουθα:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΛΠ Α.Ε. ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ
7/10/2014

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά υιοθέτησε την πρόταση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για το θέμα της ΟΛΠ ΑΕ και τη διαχείριση και λειτουργία του λιμανιού στον Πειραιά. Κατά την ψηφοφορία μειοψήφησαν οι παρατάξεις "Το λιμάνι της αγωνίας - Πειραιάς η πόλη μας" και η "Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά".

Αναλυτικά η Εισήγηση του κ. Μώραλη:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ & ΤΟΝ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γ.ΜΩΡΑΛΗ
7/10/2014

 Ψήφισμα για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στη σημερινή συνεδρίαση και ενέκρινε με διευρυμένη πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. Δεν το ψήφισε ο συνδυασμός "Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά".
Το ψήφισμα είναι το ακόλουθο:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
6/10/2014

Μήνυμα με αφορμή τη σημερινή Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού απηύθυνε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.
Αναλυτικά το μήνυμα του Δημάρχου:

«Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού είναι αφιερωμένη στη σπουδαιότητα της άθλησης από τα πρώτα χρόνια ένταξης των παιδιών στη σχολική κοινότητα.

Η ενασχόληση των νέων από μικρή ηλικία με τον αθλητισμό και με τις αξίες που διέπουν το αθλητικό ιδεώδες, διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες, ενισχύει την ομαλή κοινωνικοποίηση τους προάγοντας ταυτόχρονα την ευγενή άμιλλα. Την ίδια στιγμή οι νέοι μαθαίνουν να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Είναι χρέος της Πολιτείας και ευθύνη όλων μας να κατευθύνουμε τους νέους προς ένα τέτοιο πρότυπο ζωής και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου μέσα από τον αθλητισμό να ανακαλύψουν τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους που καθιστούν κάθε ένα παιδί μια ξεχωριστή προσωπικότητα.

Αυτή είναι και η αξία ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι είμαστε ίσοι, του θεματικού άξονα που έχει δοθεί φέτος στην Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Είναι ανάγκη να κατανοήσουν οι μαθητές τη σημασία του σεβασμού στη διαφορετικότητα, αφού όπως στον Αθλητισμό έτσι και στην κοινωνία δε χωρούν φυλετικές ή άλλου είδους διακρίσεις».
 

  Δελτία Τύπου
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ
3/10/2014

 Το Λιμάνι του Πειραιά αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες για την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας. Ως ένα σημαντικό διεθνές κέντρο για την κρουαζιέρα, με πολλά περιθώρια εξέλιξης αλλά και ως κομβικό σημείο για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα αποτελεί χώρο υποδοχής και μετακίνησης εκατομμυρίων τουριστών κάθε χρόνο. Γι' αυτό η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι καθοριστικός παράγοντας προκειμένου να αξιοποιηθούν τα σημαντικά πλεονεκτήματα του και να καταστεί μοχλός ανάπτυξης τόσο της εθνικής όσο και της πειραϊκής οικονομίας, διατηρώντας και δημιουργώντας θέσεις εργασίας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ-ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ
2/10/2014

Συνάντηση είχε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη. Ο κ. Μώραλης παρουσίασε την πρόταση του Δήμου Πειραιά για το σχέδιο ανάπτυξης της πόλης, μέσα από την αξιοποίηση της δράσης του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 «Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη» (Ιntergraded Territorial Investment / ITT)).

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
1/10/2014

Μήνυμα με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας απηύθυνε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.
Αναλυτικά το μήνυμα του Δημάρχου:
«Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας έρχεται να θυμίσει σε όλους εμάς, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, την υποχρέωση και το καθήκον που έχουμε απέναντι σε αυτούς που μας μεγάλωσαν, στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, να τους παρέχουμε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και δημιουργικής απασχόλησης.
Στόχος της νέας δημοτικής αρχής Πειραιά είναι η ενίσχυση των δράσεων για τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Κύριο μέλημά μας είναι να είμαστε δίπλα τους. O Δήμος Πειραιά προχωράει, μεταξύ άλλων, σε αναβάθμιση των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης. Επιπλέον, μελετούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας φροντίδας σε όλους τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά θα γιορτάσουν την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου σε μία εκδήλωση με μουσική, χορό και τραγούδι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».
 

  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
30/9/2014

Με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αστυνόμευση του Πειραιά και η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των πρώην δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι εντάχθηκαν στο δυναμικό της ΕΛΑΣ, για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου σε αρμοδιότητες που κάλυπτε η Δημοτική Αστυνομία, όπως η πάταξη του παραεμπορίου, η παράνομη στάθμευση και ο έλεγχος των κοινόχρηστων χωρών.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2015 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
29/9/2014

Σύσκεψη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά τον ερχόμενο Μάιο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πειραιά.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κ. Μαρία Δαμανάκη, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ομάδας εργασίας που έχει αναλάβει τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015 κ. Πέτρος Κόκκαλης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Θαλασσίων Υποθέσεων της Κομισιόν.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 2015
29/9/2014

Σύσκεψη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας 2015 που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά τον ερχόμενο Μάιο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πειραιά στις 11:00 π.μ.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κ. Μαρία Δαμανάκη και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ομάδας εργασίας που έχει αναλάβει τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας 2015 κ. Πέτρος Κόκκαλης.
 

  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
29/9/2014

 "Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Κώστα Κατσούλη, αλλά και σε ολόκληρη την οικογένεια του Εθνικού Πειραιώς.
Η βία δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό. Ελπίζω το συντομότερο δυνατό να αποδοθεί δικαιοσύνη."

  Δελτία Τύπου
ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ SMILE
26/9/2014

 Διοργανώθηκε στον Πειραιά η 4η συνάντηση του Ευρωπαϊκού έργου SMILE - Smart green Innovative urban Logistics for Energy efficient mediterranean cities. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι «Πολιτικές και Στρατηγικές για Έξυπνες Καινοτόμες Δράσεις Διαχείρισης Αστικής Εφοδιαστικής με Στόχο Πράσινες και Ενεργειακά Αποδοτικές Πόλεις στην Περιοχή της Μεσογείου».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ
25/9/2014

 Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του Ε.Ε.Π. κ. Γιώργου Μπενέτου και με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλη Ταταρόπουλου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
25/9/2014

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας 2014 απηύθυνε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, που έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του
Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΥΠΟΔΟΧΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΟΥ PEACE RUN INTERNATIONAL ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
25/9/2014

 Τους δρομείς της παγκόσμιας εθελοντικής λαμπαδηδρομίας που διεξάγεται από οραματιστές της Παγκόσμιας Ειρήνης (Peace Run) υποδέχτηκε ο Δήμος Πειραιά. Οι λαμπαδηδρόμοι, ομάδα αθλητών από όλο τον κόσμο, έφτασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και έτρεξαν με την δάδα της Ειρήνης μέχρι το Δημοτικό Θέατρο. Εκεί τους υποδέχτηκε αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο κ. Σταύρο Ελληνιάδη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
24/9/2014

Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη ορίζονται Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, με θητεία από 24/9/2014 έως 4/3/2017, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Σταύρος Βοϊδονικόλας, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου και του ανατίθεται η εποπτεία και ο συντονισμός της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου και γενικότερα σε θέματα Προστασίας Περιβάλλοντος.
Νικόλαος Καλαμακιώτης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης και του ανατίθεται η εποπτεία και ο συντονισμός της Δ/νσης Παιδείας και δια Βίου Μάθησης.
 

  Δελτία Τύπου
Διοργάνωση Τελικού Συνεδρίου του έργου TRACE:
24/9/2014

 «Βελτίωση της Ενεργειακής Αποδοτικότητας και Αποτελεσματικότητας των κτιρίων – Βιώσιμες Κοινότητες στην Νοτιοανατολική Ευρώπη»

25 Σεπτεμβρίου 2014, 9:00-17:30
Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς
(Λουδοβίκου 1. Πλατεία Οδησσού, Πειραιάς)

 

Το τμήμα Μελετών, Τεκμηρίωσης και Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά διοργανώνει το Τελικό Συνέδριο του έργου «Διακρατική Συνεργασία για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και αποτελεσματικότητας κτιρίων» (TRACE). Το συνέδριο θα διεξαχθεί στους χώρους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά στις 25 Σεπτεμβρίου 2014.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
22/9/2014

ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΟΜΟΝΟΙΑ" ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στην εκδήλωση για τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθερίου Βενιζέλου που διοργάνωσε η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά "Η Ομόνοια" στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΚΗ
21/9/2014

Στην γιορτή του σπάρου που πραγματοποιήθηκε χθες στο λιμανάκι όρμου Αφροδίτης στην Πειραϊκή, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ – ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
19/9/2014

Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αγραπίδης Χρήστος, Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, χωρίς αντιμισθία, με θητεία από 19/9/2014 έως 4/3/2017, με αρμοδιότητες της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, εκτός του Τμήματος Πολιτικών Ισότητας και του Γραφείου Δημοτικών Πολυϊατρείων.

Επίσης ορίζονται Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, με θητεία από 19/9/2014 έως 4/3/2017 οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Κόκκαλης Πέτρος, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και του ανατίθεται η εποπτεία και ο συντονισμός του Τμήματος Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων της Δ/νσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης.

Χαλικιά Αναστασία, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτικών Ισότητας και Πολυϊατρείων και της ανατίθεται η εποπτεία και ο συντονισμός του Τμήματος Πολιτικών Ισότητας και του Γραφείου Δημοτικών Πολυϊατρείων της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών. 

  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Π.
19/9/2014

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 στο Δημαρχείο του Πειραιά, συνάντηση του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδη και των μελών του Προεδρείου του Ε.Β.Ε.Π., που απαρτίζεται επίσης από τους κ. κ. Δ. Μαθιό, Α΄ Αντιπρόεδρο, Ν. Μαυρίκο Β΄ Αντιπρόεδρο, Δ. Μαρκομιχάλη, Γεν. Γραμματέα και Ν. Μανεσιώτη, Οικ. Επόπτη, με το νέο Δήμαρχο Πειραιά, κ. Γ. Μώραλη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πειραιά κ. Β. Ταταρόπουλου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΡΓΥΡΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ
18/9/2014

 Με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου Πειραιά. Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε η σύσταση κοινής ομάδας έργου, αποτελούμενη από στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και του Δήμου Πειραιά, με σκοπό τη διεξοδική μελέτη και την εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που κληρονόμησε η νέα Δημοτική Αρχή της πόλης.

  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ
17/9/2014

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ

Με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Αλέξανδρο Κρητικό και τον Αντιπρόεδρο κ. Χρήστο Μήτρεντσε συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το δάνειο ύψους 131.000.000 ευρώ που έχει ο Δήμος Πειραιά στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων καθώς η εξαιρετικά δυσχερής οικονομική κατάσταση του Δήμου επιβάλλει την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων. Η Διοίκηση του Ταμείου αντιμετώπισε θετικά την πρόθεση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την επίλυση του μεγάλου αυτού ζητήματος.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Πειραιά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υποβάλλει επίσημα συγκεκριμένη πρόταση προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε: "Σκοπός της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να υπάρξει μια βιώσιμη λύση για τα χρέη του παρελθόντος, που αποτελούν μεγάλο βάρος για το Δήμο Πειραιά και τους δημότες. Όλες οι προσπάθειές μας έχουν ως κύριο στόχο την οικονομική εξυγίανση και τη διασφάλιση της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου Πειραιά".

  Δελτία Τύπου
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ
17/9/2014

ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ»

Χαιρετισμό, εκ μέρους του Δήμου Πειραιά, απηύθυνε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Κόκκαλης σε ημερίδα με θέμα «Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης: Απορρόφηση στην Εργασία» που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Ο χαιρετισμός του κ. Κόκκαλη επικεντρώθηκε στο παράδειγμα των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και τον ρόλο που μπορούν να παίξουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 49Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by