English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
9/10/2015

Ξεκίνησε σήμερα η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων περιπτέρων από κεντρικά σημεία του Δήμου Πειραιά.

Από νωρίς το πρωί, συνεργεία του Δήμου απομακρύνουν τα σχολάζοντα περίπτερα, τα οποία παρέμεναν επί χρόνια ανενεργά, αποτελώντας εστία μόλυνσης και καταλαμβάνοντας κοινόχρηστους χώρους.

Τα σχολάζοντα περίπτερα στον Πειραιά είναι εβδομήντα και θα απομακρυνθούν σταδιακά από όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
9/10/2015

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά θα πραγματοποιηθούν για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά τα μαθήματα του μεταπτυχιακού τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκίνησε με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διέθεσε χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης για να πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια και τα σεμινάρια του τμήματος, από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τον τίτλο «Instead_Παραποιήσεις» επικεντρώνεται σε εργασίες γύρω από συγκεκριμένες αστικές περιοχές και προτείνει λύσεις ειδικά για αυτές. Αντικείμενο της μελέτης των 18 μεταπτυχιακών φοιτητών που παρακολουθούν το πρόγραμμα είναι για τη φετινή χρονιά το κέντρο του Πειραιά. Τα αποτελέσματα της έρευνας των φοιτητών θα διαμορφωθούν σε προτάσεις που σκοπό έχουν, με μικρές, καίριες αλλαγές να βελτιώσουν το ύφος του κέντρου του Πειραιά.  

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΞΥΝΗ»
9/10/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο καθηγητής και Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Ξυνή» κ. Σοφοκλής Ξυνής, παρέδωσαν σε ειδική εκδήλωση, υποτροφίες σε τρεις νέους Πειραιώτες, οι οποίες είναι προσφορά του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Ξυνή».

Οι υποτροφίες είναι αξίας 6.000 ευρώ η κάθε μια, είναι διετούς φοίτησης, δόθηκαν με βάση αντικειμενικά κοινωνικά κριτήρια και οι τρεις νέοι έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν την ειδικότητα που θα σπουδάσουν.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης κ.α.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
8/10/2015

Δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο σε 28 παιδαγωγούς των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί από Εικαστικό εργαστήρι, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου από τις 11:00 έως τις 14:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στον 24ο Βρ/κο Σταθμό (Σ. Ζερβού 1 και Γιαννοπούλου, Νέο Φάληρο), είναι τρίωρης διάρκειας και έχει ως θέμα: «Θεατρική κούκλα, μια απλή προσέγγιση για εμψύχωση και κατασκευή». Εκπαιδεύτρια – Εμψυχώτρια θα είναι η κα Εμμανουέλα Καποκάκη.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο περιλαμβάνει τα εξής:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΤΗΣΙΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
7/10/2015

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά και με τη συμμετοχή φορέων της πόλης, στη Δημοτική Πινακοθήκη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, ανέπτυξε τον τρόπο συνεργασίας Δήμου και Φορέων, ώστε να γίνουν πλέον ετήσιος θεσμός οι Ημέρες Θάλασσας στον Πειραιά.

Ο κ. Κόκκαλης αφού έκανε έναν σύντομο απολογισμό των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, ζήτησε από τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης και της ναυτιλίας, προτάσεις και ιδέες για να εμπλουτιστούν οι εκδηλώσεις που θα γίνονται πλέον κάθε χρόνο στην πόλη, αναδεικνύοντας τον Πειραιά σε ένα σύγχρονο ναυτιλιακό και πολιτιστικό κέντρο της Ευρώπης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ STREET RELAYS ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ
7/10/2015

Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του αγώνα σκυταλοδρομίας «Βίκος Street Relays» που θα διεξαχθούν για δεύτερη χρονιά στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σταύρος Ελληνιάδης, ο Διευθυντής αγώνων Street Relays κ. Λευθέρης Πλακίδας, η Γενική Διευθύντρια του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η Διευθύντρια της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Καλός Ποιμένας» κα Αγγελική Κουζούμη, η Πρόεδρος των Εφετών Πειραιά επί τιμή κα Παρέσσα Τσαντεκίδου καθώς και καταξιωμένοι αθλητές του Ολυμπιακού και η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ Ε1 ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
7/10/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε σήμερα στον αγιασμό του Ε1 Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστο Αγραπίδη και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Καλογερόγιαννη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
6/10/2015

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, στην οποία συμμετέχουν Υπάλληλοι του Δήμου, στο πλαίσιο της Ημέρας Αιμοδοσίας των Δημοτικών Υπαλλήλων.

Η αιμοδοσία θα διενεργηθεί την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου από τις 9:00 π.μ. έως τις 13:00, στο πνευματικό κέντρο του Ι. Ναού Αγ. Σπυρίδωνα, από κλιμάκιο του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών καλεί τους πολίτες που επιθυμούν να δώσουν αίμα, να συμμετάσχουν σε αυτή την πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.  

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
5/10/2015

Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν., στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, διοργάνωσαν σε χώρους άθλησης του Δήμου δραστηριότητες για μαθητές σχολείων της πόλης.

Το αθλητικό συγκρότημα στην πλαζ Βοτσαλάκια, άνοιξε τις πόρτες του για τους μαθητές, οι οποίοι αθλήθηκαν και διασκέδασαν στα 2 γήπεδα μίνι ποδοσφαίρου, στα 2 γήπεδα τένις, στο κολυμβητήριο, στα γήπεδα μπάσκετ και beach volley.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS 2015"
4/10/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Πειραιά Σταύρος Ελληνιάδης και η Οργάνωση Αγώνων Σκυταλοδρομιών, σας προσκαλούν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, ώρα 12:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29) σε κοινή Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των 2ων Αγώνων Σκυταλοδρομιών Δρόμου Πειραιά “Βίκος Street Relays”. Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν ως πρεσβευτές, διακεκριμένες προσωπικότητες του αθλητισμού.

  Δελτία Τύπου
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
2/10/2015

Στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πολιτισμού το Τμ. Καλλιτεχνικής Παιδείας & Επιμόρφωσης του Δήμου Πειραιά, αναγνωρίζοντας ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας είναι η ανεργία, διοργανώνει δωρεάν μαθήματα Ζωγραφικής για ανέργους άνω των 18 ετών.

Στόχος του προτεινόμενου προγράμματος είναι:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
1/10/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρέδωσε πιστοποιητικά βεβαίωσης σε εργαζόμενους του Δήμου, για την επιτυχή συμμετοχή τους σε πρόγραμμα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νίκος Καρβουνάς, η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης κα Μαρία Γκασούκα καθώς και προϊστάμενοι υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΥΓΙΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
1/10/2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η ημερίδα με θέμα την "Υγιή Γήρανση", με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά και με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά.


Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, τόνισε:

Να ευχηθώ καλό μήνα, με ευτυχία και πολλά χαμόγελα. Σήμερα γιορτάζουμε μια μέρα σημαντική, μια μέρα ευθύνης, μια μέρα προβληματισμού, αλλά και μια μέρα επαναβεβαίωσης του χρέους, που έχουμε όλοι μας απέναντι στην τρίτη ηλικία.
Γιατί, κακά τα ψέματα, η τρίτη ηλικία είναι εκείνη που δέχεται τις πιο μεγάλες πιέσεις από την κρίση. Από τις τεράστιες περικοπές στις συντάξεις, από τους δυσβάσταχτους φόρους και από τα προβλήματα στο σύστημα υγείας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1FM» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΛΑΜΠΡΟ ΚΑΛΑΡΙΤΗ
30/9/2015

«Η κυβέρνηση υπέγραψε τη συμφωνία παραχώρησης»

«Η χθεσινή σύσκεψη ήταν η πρώτη επίσημη ενημέρωση από την Κυβέρνηση, από τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, προς τους τέσσερις Δημάρχους - Σαλαμίνας, Περάματος, Κερατσινίου- Δραπετσώνας και Πειραιά - που έχουμε αναφορά στο λιμάνι. Μας εξήγησε τη διαδικασία, η οποία προχωράει τάχιστα. Υπάρχει μια δέσμευση και γενικότερη συμφωνία που ψηφίστηκε από τα κόμματα της Βουλής τον Αύγουστο για να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες. Το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι τώρα, καλώς ή κακώς, έγραφε την καινούρια σύμβαση παραχώρησης, η οποία αφορά και τους Δήμους και θα πρέπει να έχει κλείσει μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, ούτε ευχάριστα. Να θυμίσω απλώς ότι όλοι οι Δήμοι και όχι μόνο, τα επιμελητήρια, οι έμποροι και γενικότερα οι φορείς των πόλεών μας, είχαμε ταχθεί ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού. Αυτό όμως δυστυχώς δεν μπορούμε να το διεκδικήσουμε πια. Είναι στην ευρύτερη συμφωνία που έχει υπογράψει η Κυβέρνηση και έχει την υποστήριξη και από τα περισσότερα κόμματα στη Βουλή, ασχέτως εάν υπάρχουν επιμέρους διαφωνίες σε σχέση με σημεία της σύμβασης παραχώρησης».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
30/9/2015

Ημερίδα με θέμα την "Υγιή Γήρανση" θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, από τις 09.30 π.μ. έως τις 12.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΑ ΔΙΑΝΕΙΜΕΙ 20 ΤΟΝΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
29/9/2015

Συνεχίζεται η διανομή οπωροκηπευτικών από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, σε αδύναμους οικονομικά δημότες και ωφελούμενους του Δήμου.

Από αύριο Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, στις 12:00 μ.μ. έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 14:00, θα διανεμηθούν επιπλέον 20 τόνοι ροδάκινα σε 25 σημεία της πόλης. Το πρόγραμμα διανομής θα συνεχιστεί και με άλλα είδη οπωροκηπευτικών στο άμεσο μέλλον.

Σημειώνεται πως 1 τόνος ροδάκινα θα διατεθεί στους άστεγους που φιλοξενούνται σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος στον Όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, στον Πύργο του Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΖΑΛΑ
29/9/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, κατόπιν αιτήματος του κ. Δημάρχου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, προκειμένου ο κ. Μώραλης να ενημερωθεί ως προς τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τους χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν καθημερινά στο λιμάνι του Πειραιά, για να μεταφερθούν μέσω Αθηνών στα βόρεια σύνορα και την έξοδο από τη χώρα.

Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, ενώ ο κ. Μουζάλας μετέφερε στον κ. Μώραλη τις προθέσεις της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό. Ο Δήμαρχος Πειραιά, θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά γι΄ αυτή τη συνάντηση.

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ο.Λ.Π ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
29/9/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, προχώρησε σε τοποθέτηση για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.Π, και ενημέρωσε το Σώμα για την έγγραφη απάντηση του ΤΑΙΠΕΔ ως προς τη δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου από τον Δήμο Πειραιά. Επιπροσθέτως ο κ. Μώραλης, γνωστοποίησε το περιεχόμενο της επιστολής- απάντησης του, προς τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
O ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
28/9/2015

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε σήμερα το «Πλοίο της Ειρήνης» προερχόμενο από το Κουσάντασι της Τουρκίας. Το πλοίο, με 1000 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων μεταφέρει σε όλο τον κόσμο μήνυμα κατά του πολέμου, των πυρηνικών και υπέρ των προσφύγων, διεκδικώντας έναν κόσμο με ειρήνη και δικαιοσύνη.

Στην τελετή υποδοχής, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο διεθνών αφίξεων του Ο.Λ.Π., εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου.

Οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στο θέμα των προσφύγων, καθώς και στο έργο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, με αφορμή και την συμπλήρωση φέτος των 70 χρόνων του ΟΗΕ.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
25/9/2015

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά συνεχίζει τη λειτουργία του υλοποιώντας δωρεάν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης που απευθύνονται σε ενήλικες. Τα προσφερόμενα προγράμματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων και απευθύνονται σε όλους, εργαζόμενους ή ανέργους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή μορφωτικού επιπέδου. Σημειώνεται ότι συνολικά 2500 άτομα έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά.
Με αφορμή τη νέα εκπαιδευτική περίοδο, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκος Καλαμακιώτης δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΟΥ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ «GUAYAS» ΣΤΟN ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
24/9/2015

O Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, υποδέχτηκαν σήμερα στο Δημαρχείο, τον Κυβερνήτη κ. Κάρλος Ζουμάρραγκα του εκπαιδευτικού πλοίου του Ισημερινού «Guayas» το οποίο βρίσκεται από χθες στο λιμάνι του Πειραιά, σε αποστολή εκπροσώπησης της χώρας στις θάλασσες του κόσμου.
Στην εθιμοτυπική συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Επίτιμη Πρόξενος της Δημοκρατίας του Ισημερινού στην Ελλάδα κα Σουσάνα Βάσκεζ και ο Ανθυποπλοίαρχος κ. Δημήτρης Στενημαχίτης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ Δ1 ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
22/9/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα το Δ1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης στα Καμίνια, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τα μέλη του.

Τον κ. Μώραλη συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Πειραιά συζήτησε με τα μέλη του Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης, για τα θέματα που τους απασχολούν.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΟΥ «ΕΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ» ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
22/9/2015

 Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.), προχωρούν άμεσα στην έναρξη υλοποίησης του έργου «Εστία και Εργασία» στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Στόχος του έργου είναι η υποστήριξη αστέγων και απειλουμένων από έλλειψη στέγης που διαβιούν σε ακατάλληλες συνθήκες και υπό καθεστώς φτώχειας στον Δήμο Πειραιά. Το έργο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους του Υπουργείου Εργασίας με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝΤΡΕΪ ΜΑΣΛΟΒ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ
21/9/2015

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Αντρέι Μάσλοβ.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Ιωάννης Μελάς και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης.

Οι κ.κ. Μώραλης και Μάσλοβ συζήτησαν για το Κοινό Έτος Ρωσίας και Ελλάδας το 2016 και τις εκδηλώσεις που θα οργανώσουν από κοινού σε διάφορους τομείς, όπως στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, καθώς επίσης και για την ανάδειξη του Ρωσικού Κοιμητηρίου στην «Ανάσταση».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ
20/9/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ψήφισε στο 94ο εκλογικό τμήμα του 10ου Γυμνασίου Πειραιά. Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:


«Σήμερα όλοι οι Έλληνες ψηφίζουν, είναι η ύψιστη στιγμή δημοκρατίας και θέλω να πιστεύω ότι οι συχνές εκλογές δεν θα ευτελίσουν την αξία αυτής της πολύ μεγάλης δημοκρατικής διαδικασίας. Ας τελειώσει επιτέλους αυτή η ταλαιπωρία των Ελλήνων. Να υπάρξει από αύριο μια κυβέρνηση μακράς πνοής η οποία θα μπορεί να υλοποιήσει αυτά που πρέπει για να πάει μπροστά ο τόπος. Μια κυβέρνηση τετραετίας, κατά την άποψή μου με συνεργασίες. Αυτό είναι το ιδανικό στη δύσκολη περίοδο που περνάμε. Να υπάρξει πολιτική σταθερότητα ώστε να μπορούμε και εμείς, φυσικά και η χώρα αλλά και οι Δήμαρχοι να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, καθώς είμαστε συνδεδεμένοι απόλυτα με την κεντρική διοίκηση. Είμαι βέβαιος ότι οι εκλογές και στον Πειραιά θα κυλίσουν ομαλά, θα δούμε τα αποτελέσματα και από αύριο όλοι οι Έλληνες μαζί, να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να ανατρέψουμε την αρνητική κατάσταση».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ
19/9/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα αύριο Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στις 11:30 π.μ. στο 94ο εκλογικό τμήμα του 10ου Γυμνασίου Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 39).

  Δελτία Τύπου
ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Η 13η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ
16/9/2015

Τη «Φλόγα της Αγάπης» της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, υποδέχτηκε στον Πειραιά ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης. Τη Λαμπαδηδρομία διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκτελωνιστών Πειραιώς – Αθηνών και οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά. Οι δρομείς ξεκίνησαν από την πλατεία Αλεξάνδρας και κατέληξαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου ο κ. Μώραλης παρέλαβε τη φλόγα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκτελωνιστών Πειραιώς Αθηνών κ. Ανδρέα Βροντάκη και άναψε το βωμό.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 135 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»
14/9/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε χθες, στην εκδήλωση της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», με αφορμή τη συμπλήρωση 135 ετών από την ίδρυσή της.
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά, στην πλαζ Βοτσαλάκια, «άνοιξε» με χορούς και τραγούδια της Κρήτης από τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» και ακολούθησε συναυλία με τον Νίκο Ζωιδάκη και το συγκρότημά του.  

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ORCI & IRC 2015
14/9/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε χθες, στην απονομή επάθλων των νικητών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανοικτής Θαλάσσης ORCI & IRC 2015, που πραγματοποιήθηκε στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς.
Ο κ. Μώραλης απένειμε το βραβείο στο μεγάλο νικητή της διοργάνωσης, στο πλήρωμα του σκάφους «My Way» του Ναυτικού Ομίλου Ειρήνης και Φιλίας με κυβερνήτη τον Φαίδωνα Κυδωνιάτη και πλήρωμα τους κ.κ. Στέλιο Σωτηρίου, Αντώνη Μανωλάκη, Μάνο Παπαγεωργίου, Βασίλη Παπαδάκη, Λένα Πορταρίτου, Σπύρο Μανωλάκη, Κατερίνα Σκόνδρα, Αλέξανδρο Βλάχο, Θοδωρή Πολυχρονίδη, Ελίνα Διαμαντάκη και Στέργιο Λεωνταρίδη.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στο χαιρετισμό του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΤΡΕΞΕ ΣΤΟ 3ο ADIDAS OPEN RUN
13/9/2015

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον Πειραιά το 3ο adidas Open Run, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Οι δρομείς έδωσαν ραντεβού στην πλατεία του Ναυτικού Μουσείου στη Μαρίνα Ζέας και έτρεξαν σε μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων, διασχίζοντας το κέντρο του Πειραιά, την Ακτή Μιαούλη και την Ακτή Θεμιστοκλέους.
Το «παρών» στη Μαρίνα Ζέας έδωσε και η υποψήφια βουλευτής στην Α’ Πειραιώς και Νήσων και δημοτική σύμβουλος Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 63Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by