English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 15ο EAST MED YACHT SHOW
26/11/2015

Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, στις 12:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για το 15ο East Med Yacht Show, που θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 18 Μαΐου 2016, στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.

Στη Συνέντευξη Τύπου θα συμμετάσχουν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνης Στελλιάτος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών κ. Γιώργος Κολλίντζας και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Μαρίνα Ζέας» Α.Ε. κ. Σταύρος Κυριακούλης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ
25/11/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε στα επίσημα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, τα οποία πραγματοποιήθηκαν χθες, παρουσία του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Από τον Δήμο Πειραιά, έδωσε το παρών και ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης.

Η Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, αποτελούμενη από περίπου 280.000 τεκμήρια, είναι μοναδική στην Ελλάδα και είναι στη θεματολογία της μια από τις σπουδαιότερες σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεντρώνει συλλογές βιβλίων σημαντικών προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΞΕΚΙΝA Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
25/11/2015

Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πειραιά που απευθύνεται σε οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους της πόλης.

Οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται δωρεάν, μέσω κάρτας, τα απαραίτητα είδη διατροφής από το Κοινωνικό Παντοπωλείο για το εξάμηνο Ιανουαρίου 2016 – Ιουνίου 2016.
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ Ι.Σ.Π. ΚΑΙ ΤΟΥ Ο.Σ.Π.
24/11/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε σε Συνέντευξη Τύπου με θέμα την κάρτα Ιατρικών Υπηρεσιών του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, η οποία απευθύνεται σε ευάλωτες οικονομικά κοινωνικές ομάδες.

Στη Συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρέθεσαν λεπτομέρειες για τα κοινωνικά οφέλη της κάρτας, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Π. και Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης και η Πρόεδρος του Ο.Σ.Π. κ. Μαρία Μενενάκου, παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης.

Ο κ. Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά γι΄ αυτή τη νέα κοινωνική συμμαχία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Πλατανησιώτης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
1o ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
23/11/2015

Το 1ο Εργαστήριο Συμβουλευτικής Γονέων με θέμα: «Ένταξη, Προσαρμογή και Συνεργασία νηπίων, γονέων και παιδαγωγών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, στις 18:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Ομιλήτριες είναι οι:

Υακίνθη Ντόνου-Κοινωνική Λειτουργός Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά-Σύμβουλος Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Παιδιών και Γονέων-Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων.

Αγγελίνα Γκουγκούση- Κοινωνική Λειτουργός.

Διονυσία Κουτρούλη- Κοινωνική Λειτουργός.

Μαρία-Αναστασία Κουτσούμπα- Κοινωνική Λειτουργός.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
23/11/2015

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στο πλαίσιο της διεκδίκησης του Πειραιά ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, εγκαινιάζει μια θεματική ενότητα δράσεων με τίτλο «Οι Γειτονιές του Κόσμου». Από σήμερα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου υποδέχεται τον Παναμά.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση της Δημοτικής Πινακοθήκης και της Πρεσβείας του Παναμά και τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Πεντακόσιοι περίπου μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της πόλης, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία, τον πολιτισμό και τη σύγχρονη χώρα του Παναμά μέσα από φωτογραφίες, οπτικοακουστικό υλικό, παραδοσιακά χειροτεχνήματα, διαδραστικά παιχνίδια και μικρά κεράσματα από τη μακρινή γειτονιά του πλανήτη.

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στις 19:00, η Πρεσβεία του Παναμά θα γιορτάσει τη λήξη των εκδηλώσεων του μήνα ανεξαρτησίας, στη Δημοτική Πινακοθήκη με προσκεκλημένους τους επίσημους φορείς της πόλης του Πειραιά.

  Δελτία Τύπου
ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2021
22/11/2015

H Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, γιορτάζει με ένα μουσικό περίπατο, την υποψηφιότητα του Πειραιά ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, θα επισκεφθεί το Θεμιστόκλειο γήπεδο (Υπαπαντής 111), αύριο Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στις 17:00 και θα πλημμυρίσει με όμορφες μελωδίες την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα της πόλης, προς τιμήν της διεκδίκησης του Δήμου Πειραιά για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

  Δελτία Τύπου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ H.I.V. ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
22/11/2015

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «PRAKSIS», διοργανώνει πρόγραμμα ενημέρωσης και δωρεάν εξέτασης για τον H.I.V., στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τον H.I.V.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί την Τρίτη 24 Νοεμβρίου από τις 17:00 έως τις 21:00, επί της οδού Δραγάτση. Στο χώρο θα βρίσκεται κινητή μονάδα από τη ΜΚΟ «PRAKSIS».

Η εξέταση θα διενεργηθεί ανώδυνα, ανώνυμα και εμπιστευτικά.

  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑ
20/11/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συναντήθηκε χθες με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οικονομικά και Διοικητικά θέματα του Δήμου Πειραιά, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς και το φλέγον θέμα των παρωδίων, για το οποίο έχει εκδοθεί ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ZOU XIAOLI
20/11/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συναντήθηκε εχθές με τον Πρέσβη της Κίνας κ. Zou Xiaoli, στην Πρεσβεία της Κίνας.

Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά, συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ SUPER CUP
19/11/2015

«Καλώς ήρθατε στον Πειραιά»

Η συνέντευξη Τύπου του Super Cup στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

Στο εμβληματικό φουαγίε του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, πραγματοποίηθηκε την Πέμπτη (19/11) η συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Super Cup μεταξύ του Ολυμπιακού και της Πάντοβα που θα διεξαχθεί την Παρασκευή και ώρα 19:30 στο «Π. Καπαγέρωφ». Στο πρώτο σκέλος της συνέντευξης απεύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης, η Γενική Διευθύντρια και Ειδική Γραμματέας του Ολυμπιακού κ. Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο εκπρόσωπος της LEN κ. Μάρκο Μπίρι και ο αντιπρόεδρος της LEN και πρόεδρος της Κ.Ο.Ε. κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος. Στο δεύτερο σκέλος ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των προπονητών του Ολυμπιακού Χάρη Παυλίδη, της Πάντοβα Στέφανο Ποστερίβο και των δυο αρχηγών Φιλιώς Μανωλιουδάκη και Φεντερίκα Ρόκο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΓΟΥΡΙΔΗ
19/11/2015

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Παναγιώτη Σγουρίδη, είχε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τρία σημαντικά θέματα για τον Δήμο Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μώραλης έθεσε στον Υφυπουργό το θέμα του τραμ, το οποίο αποτελεί ένα από τα πλέον σοβαρά ζητήματα για την πόλη, καθώς τα έργα καθυστερούν και έχουν επιδεινώσει το κυκλοφοριακό στις κεντρικές οδικές αρτηρίες, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται κάτοικοι, επισκέπτες της πόλης καθώς και οι τουρίστες οι οποίοι αποβιβάζονται στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ζήτησε από τον Υφυπουργό να δεσμευθεί για ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, για ένα έργο το οποίο επρόκειτο να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2015 και που πήρε παράταση για τον Φεβρουάριο του 2016 και όπως όλα δείχνουν θα πάρει νέα παράταση.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ELLIS» ME ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ROBERT DE NIRO ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
18/11/2015

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι Πειραιώτες την προβολή της ταινίας μικρού μήκους «ELLIS», με πρωταγωνιστή τον Robert De Niro, που πραγματοποιήθηκε χθες στο «Troubar» του Πειραιά, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ «Psarokokalo» .

Η προβολή της ταινίας τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και τη διοργάνωση είχε αναλάβει η ΜΚΟ Κύκλος.

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο JR, ενώ το σενάριο υπογράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ Eric Roth. Η πρωτότυπη μουσική ανήκει στον Woodkid και η εκτέλεση στον Nils Frahm.

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη ενώ μετά το τέλος της ταινίας ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση για το θέμα της ταινίας, που είναι το ταξίδι των μεταναστών στις αρχές του 20ου αιώνα.

  Δελτία Τύπου
ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 42η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
17/11/2015

Μήνυμα με αφορμή την 42η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου απηύθυνε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Αναλυτικά το μήνυμα του Δημάρχου:

«Τη σημερινή ημέρα τιμάμε όσους αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία ενάντια στη χούντα. Σήμερα τιμούμε τη νεολαία, τους νέους που αντιστάθηκαν.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου μας θυμίζει ότι οι αγώνες για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία πρέπει να διατηρούνται ζωντανοί, να αποτελούν στάση ζωής για όλους μας. Καλούμαστε καθημερινά να αγωνιζόμαστε για τις αρχές και τις αξίες μας, για την κοινωνική πρόοδο και τη δημοκρατία.

Μόνο με ομοψυχία και αλληλεγγύη θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Το οφείλουμε σε όσους αγωνίστηκαν. Το οφείλουμε κυρίως στις νεότερες γενιές».

  Δελτία Τύπου
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ
16/11/2015

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, στη σημερινή συνεδρίαση, ενέκρινε μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη ψήφισμα, με το οποίο καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στη Γαλλία και στον Γαλλικό λαό. Το ψήφισμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, τήρησε επίσης, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αθώων θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ενώ το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρέμεινε και απόψε φωταγωγημένο στα χρώματα της Γαλλικής σημαίας.

Το ψήφισμα, είναι το ακόλουθο:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ
16/11/2015

Με αφορμή τον θάνατο του Πειραιώτη συγγραφέα Γιάννη Κακουλίδη, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο θάνατος του Γιάννη Κακουλίδη μας γέμισε όλους με θλίψη. Άνθρωπος των γραμμάτων και των τεχνών, με πλούσιο συγγραφικό και λογοτεχνικό έργο, που δυστυχώς έφυγε νωρίς. Ο Γιάννης Κακουλίδης τίμησε με την πορεία του, την πόλη του, τον Πειραιά. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ 11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
15/11/2015

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά και το Φεστιβάλ «Συμφωνία Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού» παρουσιάζουν το σύνολο Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής «Λύραυλος», στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 10.30 π.μ.

Ο «Λύραυλος» αποτελεί ένα μουσικό εγχείρημα που βασικό στόχο έχει την επιστημονικά τεκμηριωμένη αναβίωση και ορθή προβολή και διάδοση της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής.  

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
15/11/2015

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωταγωγήθηκε με τα χρώματα της Γαλλικής σημαίας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Γαλλικό λαό έπειτα από το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα το βράδυ της Παρασκευής, στο Παρίσι. Ο Δήμος Πειραιά, επέλεξε να φωταγωγήσει την πρόσοψη του πλέον εμβληματικού μνημείου της πόλης, το οποίο και αποτελεί σύμβολο πολιτισμού. O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Συμπαραστεκόμαστε στον Γαλλικό λαό και στη Γαλλία, όπως και σε κάθε άλλη χώρα στον πλανήτη που έρχεται αντιμέτωπη με τρομοκρατικές ενέργειες οι οποίες αφήνουν πίσω τους αθώα θύματα. Ο τρόμος και ο φόβος δεν θα περάσουν».

  Δελτία Τύπου
Η ΤΑΙΝΙΑ «ELLIS» ΜΕ ΤΟΝ ROBERT DE NIRO ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
13/11/2015

Η νέα ταινία μικρού μήκους «ELLIS» με πρωταγωνιστή τον Robert De Niro και με κύριο θέμα το ταξίδι των μεταναστών στις αρχές του 20ου αιώνα, προβλήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στην πρόσοψη του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στο πλαίσιο της παγκόσμιας δωρεάν προβολής της, από τις 9 έως τις 22 Νοεμβρίου 2015.

Η αφήγηση του Robert De Niro, τα πλάνα και η μουσική της ταινίας, καθήλωσαν τον κόσμο που παρακολούθησε για πρώτη φορά κινηματογραφική προβολή με φόντο το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο. Η ανοιχτή προβολή της ταινίας, εξέπληξε ευχάριστα και όσους έτυχε να περνούν εκείνη τη στιγμή από το κέντρο της πόλης.

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο JR, ενώ το σενάριο υπογράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ Eric Roth. Η πρωτότυπη μουσική ανήκει στον Woodkid και η εκτέλεση στον Nils Frahm.

Η προβολή της ταινίας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και την υποστήριξη του Δημοτικού Θεάτρου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΡΙΝΑ ΚΡΕΤΣΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
13/11/2015

Αντιπροσωπεία του Δήμου Πειραιά με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη και τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πέτρο Κόκκαλη επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ιδιαίτερα χρήσιμη και γόνιμη για την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ εκ μέρους του Δήμου Πειραιά υπήρξε η συνάντηση με την Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική κα Κορίνα Κρέτσου και ειδικό τεχνικό κλιμάκιο.

Ο κ. Μώραλης παρουσίασε στην Επίτροπο το ολοκληρωμένο σχέδιο αστικής ανάπτυξης της πόλης, με την χρήση του εργαλείου της ΟΧΕ, που αποτελεί βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη του Πειραιά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και στην ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα οι χρηματοδοτήσεις της νέας προγραμματικής περιόδου. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής αναγνώρισαν την άρτια τεχνική προετοιμασία και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου.

Επίσης η Αντιπροσωπεία του Δήμου πραγματοποίησε συναντήσεις με αξιωματούχους των Διευθύνσεων Πολιτισμού, Απασχόλησης, Θαλάσσιας Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, προκειμένου να αναζητηθούν προοπτικές συμμετοχής του Δήμου σε προγράμματα χρηματοδότησης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΡΙΝΑ ΚΡΕΤΣΟΥ
11/11/2015

Διήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρο Κόκκαλη.

Ο κ. Μώραλης συναντήθηκε σήμερα με την Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική κα Κορίνα Κρέτσου, στην οποία παρουσίασε το σχέδιο Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης του Δήμου Πειραιά, το οποίο συντάσσεται στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου για το ΕΣΠΑ 2014-2020 και το οποίο αποτελεί βασικό πυλώνα για την ανάπτυξη του Πειραιά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αύριο ο κ. Μώραλης και ο κ. Κόκκαλης θα έχουν σειρά συναντήσεων για αναπτυξιακά θέματα. Εν συνεχεία η αντιπροσωπεία του Δήμου Πειραιά θα συναντηθεί με ευρωπαίους αξιωματούχους στο πλαίσιο της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

  Δελτία Τύπου
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ
11/11/2015

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη, πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων και το Διαβητολογικό Κέντρο του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, όπου ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη νόσο.

Τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, ο οποίος στην ομιλία του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΥΤΟΨΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΑΡΗ
10/11/2015

Την πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών ανάπλασης, οι οποίες ολοκληρώνονται τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν πλακόστρωση με φυσικό κυβόλιθο (γρανίτης), νέες δενδροφυτεύσεις, νέο φωτισμό και παγκάκια, νέο συντριβάνι καθώς και νέα παιδική χαρά.

Ο κ. Μώραλης, συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη και τον Διευθυντή Οδοποιίας του Δήμου Πειραιά κ. Αχιλλέα Κουτσοδόντη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ ΤΗΣ ΚΟ.Δ.Ε.Π. «Η ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ
9/11/2015

Εργασίες επισκευής και απολύμανσης θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Ξενώνα Αστέγων της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά «Η Ανακούφιση», οι οποίες κρίθηκαν απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του Ξενώνα και την καλύτερη δυνατή φιλοξενία των άστεγων συμπολιτών μας.

Μετά από μέριμνα της ΚΟ.Δ.Ε.Π., οι τριαντατρείς συνάνθρωποί μας που φιλοξενούνται στον Ξενώνα, θα μεταφερθούν σε άλλες κοινωνικές δομές, για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών στέγασης και σίτισής τους.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν έως και δεκαπέντε ημέρες.

  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ LOUCIAN FATU ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ
6/11/2015

Τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του στο Δημαρχείο, ο Ρουμάνος πρέσβης στην Αθήνα κ. Loucian Fatu. Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα που αφορούν στο θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης - δεδομένου ότι το 2021 θα τον διεκδικήσουν πόλεις της Ελλάδας και της Ρουμανίας - αλλά και ευρύτερα θέματα συνεργασίας.

 Στη συνάντηση ήταν παρόντες: ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Τοπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και υπεύθυνος για την υποψηφιότητα του Πειραιά για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 κ. Πέτρος Κόκκαλης, καθώς και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Διαφάνειας, Πληροφορικής, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων κ. Ανδρέας Βεντούρης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΡΑΛΛΕΙΟΥ
5/11/2015

Η μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά στο κτίριο της Ραλλείου, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κων/νο Κοσμάτο, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Πειραιά.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Σταματογιάννης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» κ. Ηρακλής Δρούλιας, το μέλος του Δ.Σ. του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. και μέλος του Δ.Σ.Π. κ. Γιάννης Καρδαράς και ο πολιτικός μηχανικός και τεχνικός σύμβουλος του Δ.Σ.Π. κ. Αναστάσιος Καραογλάνης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WWF ΕΛΛΑΣ
4/11/2015

Η Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με το WWF Ελλάς, συνεχίζουν και φέτος την ευαισθητοποίηση των μικρών Πειραιωτών για την προστασία του περιβάλλοντος, μέσω του προγράμματος «Καλύτερη Ζωή» με θέμα: «Tα μικρά σποράκια στον αρωματικό κήπο».

Στη δράση θα συμμετέχουν τα προνήπια των Βρεφονηπιακών Σταθμών, τα οποία με την επίβλεψη της εκπαιδευτικού και της εκπροσώπου του WWF, θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικό εργαστήριο για τα αρωματικά φυτά μέσα από βιωματικά παιχνίδια αισθήσεων και παιχνίδια με εικόνες για τη χρήση των φυτών αυτών.

Στόχος του προγράμματος είναι να νιώσουν τα παιδιά σεβασμό και ενδιαφέρον για τη φύση. Όπου υπάρχει δυνατότητα, θα φυτέψουν αρωματικά φυτά με σποράκια ή μικρά φυτά. Παράλληλα θα υπάρχει γνωριμία με το WWF, το πάντα και την προστασία των ζώων και των φυτών.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
1/11/2015

Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί και εν όψει Χριστουγέννων θα προμηθεύσει με βασικά είδη διατροφής, μέσω διατακτικών, οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους του Πειραιά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο Τμήμα Κοινωνικών Δραστηριοτήτων του Δήμου, (Ηρώων Πολυτεχνείου 19 - 3ος όροφος, γρ. 27), από τις 02-11-2015 έως και τις 13-11-2015, κατά τις εργάσιμες μέρες από τις 9:00 έως και τις 13:00. Το ύψος του ποσού της διατακτικής, θα καθοριστεί από τον αριθμό προσέλευσης των δικαιούχων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΟΦΙΚΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
1/11/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, έδωσε το παρών στην εκδρομή που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά στο Σοφικό Κορινθίας για τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης.

Ο κ. Μώραλης ταξίδεψε στην Κορινθία, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστο Αγραπίδη. Τα μέλη των Κέντρων Αγάπης επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Δήμαρχο, τον οποίο και ευχαρίστησαν για τη στήριξη και την προσοχή που επιδεικνύει, λέγοντας πως οι παρεχόμενες υπηρεσίες των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, βελτιώνονται μέρα με τη μέρα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΟ 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ» ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
31/10/2015

Υψηλού επιπέδου αθλητικό θέαμα, προσέφεραν οι ομάδες πόλο που αγωνίστηκαν στο 2ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Μίνι Παίδων «Ανδρέας Γαρύφαλλος», στο Δημοτικό Κολυμβητήριο του Πειραιά στα Βοτσαλάκια.
Το τριήμερο τουρνουά διοργάνωσε ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας με τον Εθνικό Ο.Φ.Π.Φ. Συμμετείχαν παιδιά έως 12 ετών από τις ομάδες υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, του Εθνικού Πειραιώς, του ΠΑΟΚ, του Α.Ν.Ο.Γ., του Παναθηναϊκού και της Γερμανικής S.G Neukölln.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 65Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by