English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
19/12/2014

Μαθητές από το Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού και το Ζάννειο Λύκειο Πειραιά, υποδέχθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.
Οι Κύπριοι μαθητές φιλοξενούνται στον Πειραιά από παιδιά που φοιτούν στο Ζάννειο Λύκειο, στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής μαθητών. Αντίστοιχα οι Πειραιώτες μαθητές θα φιλοξενηθούν στη Λεμεσό το διάστημα 11-14 Μαρτίου 2015.
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2015
18/12/2014

Ενημερωτική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 που θα διεξαχθεί τον Μάιο στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε χθες στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 κ. Πέτρος Κόκκαλης παρουσίασε στους εκπροσώπους των φορέων της ναυτιλίας, της κρουαζιέρας, του τουρισμού, των ναυταθλητικών σωματείων κ.α., την πρόταση και τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του Δήμου Πειραιά. Παράλληλα ζήτησε τη συμβολή και τη συνεργασία των παραγωγικών τάξεων της πόλης, έτσι ώστε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 να στεφθεί από επιτυχία.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟΝ 3ο ΕΤΗΣΙΟ ΑΓΩΝΑ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
18/12/2014

 Στον 3ο ετήσιο Αγώνα Αγάπης που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης" μεταξύ των Βετεράνων του Ολυμπιακού, των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ομάδας καθώς και των υπαλλήλων και των στελεχών του Ολυμπιακού, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.
Πρόκειται για έναν φιλανθρωπικό αγώνα που διεξάγεται με πρωτοβουλία του Ολυμπιακού με σκοπό όλα τα έσοδα να διατεθούν για τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Αγώνα Αγάπης βραβεύθηκε από το Σύνδεσμο Βετεράνων του Ολυμπιακού ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Βαγγέλης Μαρινάκης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Α1 ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
18/12/2014

Στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Α1 Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστο Αγραπίδη. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
17/12/2014

Στις εορταστικές εκδηλώσεις των Βρεφονηπιακών Σταθμών (15ου, 16ου, 17ου και 18ου) του Δήμου Πειραιά, που πραγματοποιήθηκαν στον Πολυχώρο ''Κ. Κωσταράκος'' στα Καμίνια, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
17/12/2014

Χριστουγεννιάτικο πάρτυ αγάπης και αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στον Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων “Ανακούφιση” του Δήμου Πειραιά (Ομηρίδου Σκυλίτση 19), με στόχο να συγκεντρωθούν τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για τους άπορους συμπολίτες μας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΡΟΣEΦΕΡΕ ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
16/12/2014

Στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του 5ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στον Κινηματογράφο "Σινεάκ" παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, όπου παρακολούθησε την θεατρική παράσταση του σταθμού «Πρωτοχρονιάτικη Μαγεία Ο Αϊ Βασίλης πάλι θα ρθει». Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί γιορτινή εκδήλωση από τον 2ο Βρεφονηπιακό Σταθμό.
Η αίθουσα του Κινηματογράφου "Σινεάκ" πλημμύρισε από παιδικά χαμόγελα και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες ενώ ο Δήμαρχος Πειραιά τραγούδησε τα κάλαντα με τους λιλιπούτειους δημότες και προσέφερε σε όλα τα παιδιά δωροεπιταγές για τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους από γνωστό κατάστημα παιχνιδιών. Οι δωροεπιταγές είναι χορηγία του Ο.Λ.Π. και θα μοιραστούν σε όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ
16/12/2014

Την επίσημη έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στον Πειραιά, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στον πεζόδρομο της Δραγάτση.
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά δημιούργησε εορταστική ατμόσφαιρα με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
"Η νέα Δημοτική Αρχή κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η πόλη μας και το κέντρο, αλλά και οι συνοικίες να μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, που δεν είναι πολύ μεγάλες στον Δήμο Πειραιά, προσπαθήσαμε να στολίσουμε την πόλη μας, να δημιουργήσουμε παιδικά χωριά για τους μικρούς μας φίλους σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, για να περάσουν καλά. Έχουμε εκδηλώσεις στα Κέντρα Αγάπης, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, είχαμε τον αγώνα δρόμου για παιδιά, το Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο ΣΕΦ, όπου τα έσοδα θα δοθούν στους άπορους του Πειραιά. Στις 29 Δεκεμβρίου διοργανώνουμε συναυλία με τους "Onirama" στο Δημοτικό Θέατρο για τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων.
Κάναμε ό,τι μπορούσαμε ώστε να νιώσουν καλά οι δημότες και οι επισκέπτες του Πειραιά, να υπάρχει χαρμόσυνη ατμόσφαιρα στην πόλη. Τοποθετήσαμε επτά Χριστουγεννιάτικα δέντρα και επτά φάτνες και σε σημεία που δεν υπήρχε στολισμός μέχρι πρότινος. Θέλω να πιστεύω ότι θα ζήσουμε ένα ευχάριστο εικοσαήμερο παρά τα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Φιλαρμονική του Δήμου και τη χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά που μας ταξίδεψε μουσικά. Καλά Χριστούγεννα με υγεία για όλους".

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΕΜΕΛΟΥ ΩΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ 2014
16/12/2014

Στην 61η τελετή απονομής των ετήσιων βραβείων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.
Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης, στην οποία τιμούνται οι καλύτεροι αθλητές της χρονιάς, βραβεύθηκε ως κορυφαίος προπονητής για το 2014 ο Ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης, προπονητής του Ολυμπιακού και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά κ. Νίκος Γέμελος.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε: "Η βράβευση του Νίκου Γέμελου ως κορυφαίου προπονητή για το 2014 μας κάνει όλους υπερήφανους. Είναι μια δικαίωση για τον Νίκο ο οποίος αποτελεί εκτός από κορυφαίο προπονητή, υπόδειγμα ανθρώπου, οικογενειάρχη και δασκάλου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι΄ αυτή τη διάκριση καθώς επισφραγίζει μια διαδρομή γεμάτη επιτυχίες που έχει γεμίσει υπερηφάνεια όχι μόνο την πόλη μας τον Πειραιά, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Αποτελεί τιμή για εμένα να έχω δίπλα μου στο δημοτικό συμβούλιο μια προσωπικότητα του αθλητισμού όπως είναι ο Νίκος Γέμελος."

  Δελτία Τύπου
"Destination Piraeus-Προορισμός Πειραιάς"
15/12/2014

  

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Η πρωτοποριακή καμπάνια με τίτλο "Destination Piraeus-Προορισμός Πειραιάς", αποτελεί την αφετηρία για την προβολή του Πειραιά ως ταξιδιωτικού προορισμού. Με αυτόν τον τρόπο ξεκινά να υλοποιείται η προεκλογική δέσμευση για την τουριστική ανάδειξη της πόλης που είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Είναι η πρώτη φορά που ένας Δήμος στην Ελλάδα σχεδιάζει την τουριστική του προβολή, αξιοποιώντας όλα τα έντυπα και τα ψηφιακά μέσα συνδυαστικά. Χαρακτηριστικό της καμπάνιας είναι η σύγχρονη αισθητική, η ενιαία «ταυτότητα» που συμβάλλει στο να γίνει ο Πειραιάς αναγνωρίσιμος ως προορισμός.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΘΑ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ
15/12/2014

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στον πεζόδρομο Δραγάτση και Ηρώων Πολυτεχνείου, αύριο 16 Δεκεμβρίου, στις 20:30.

Στην εορταστική αυτή εκδήλωση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά, συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, οι οποίοι θα δημιουργήσουν μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

  Δελτία Τύπου
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ "FIT KIDS RUN" ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
14/12/2014

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου "Fit kids run" που διοργάνωσε το site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr και η κα Ελένη Πετρουλάκη-Ivic υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά. Το "Fit kids run" για παιδιά ηλικίας από 0-14 ετών έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΒAZAAR ΒΙΒΛΙΟΥ
13/12/2014

Το Χριστουγεννιάτικο Bazaar βιβλίου που διοργανώνει ο Ρ/Σ "ΒΗΜΑ FM 99,5" στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Παναγιώτη Καλογερόγιαννη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Βασικά σημεία συνέντευξης του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη στον Ρ/Σ "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1" και στους δημοσιογράφους Γιάννη Παπαγιάννη και Μάρω Κανελλάκη
13/12/2014

"Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε όλες τις γειτονιές της πόλης"

"Η σκέψη μας ήταν να δημιουργήσουμε μια σειρά από δράσεις σε όλα τα κοινοτικά διαμερίσματα και όχι μόνο στο κέντρο, να μεταφερθεί το γιορτινό κλίμα στις γειτονιές του Πειραιά. Στον Απόλλωνα, στην Παλαιά Κοκκινιά, στα Καμίνια, στα Μανιάτικα, στο Φάληρο. Είναι δύσκολες γειτονιές με μεγάλα προβλήματα ανεργίας. Στόχος μας ήταν να δώσουμε ένα τόνο χαράς γι΄ αυτό και δημιουργήσαμε τέσσερα παιδικά χωριά σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, όπου οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν. Τα πάρκα για τους μικρούς μας φίλους είναι δωρεά του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού τον οποίο και ευχαριστώ για την πρόθεση να συνεισφέρει σημαντικά στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά. Έχουμε στολίσει δέντρα και φάτνες, έχουμε οργανώσει χριστουγεννιάτικες γιορτές σε όλα τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης αλλά και στους παιδικούς σταθμούς. Έχουμε τη συναυλία των Onirama στις 29 Δεκεμβρίου, πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και γενικότερα ένα πλήρες πρόγραμμα. Περιμένουμε λοιπόν τον κόσμο να έρθει και να περάσει όμορφα".

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
12/12/2014

"Ο Δήμος Πειραιά έχει προγραμματίσει μια σειρά εορταστικών εκδηλώσεων για όλους τους Πειραιώτες, σε όλες τις γειτονιές για όλα τα παιδιά του Πειραιά. Δημιουργήθηκαν παιδότοποι για τους μικρούς μας φίλους έτσι ώστε όλα τα παιδιά, σε κάθε κοινότητα να έχουν τη δυνατότητα να χαρούν αυτές τις γιορτές. Επιθυμία μας είναι ακόμα και σε δύσκολους καιρούς όπως αυτούς που ζούμε, η πόλη μας να είναι γιορτινή και να πλημμυρίσει με παιδικά χαμόγελα.

Ταυτόχρονα το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα και δρώμενα αλλά και σπουδαίες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη όσων έχουν πραγματικά ανάγκη.

Εύχομαι στους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες αλλά και σε όλο τον κόσμο να περάσει όμορφα και να διασκεδάσει με τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά. Καλές γιορτές με υγεία σε όλους".

  Δελτία Τύπου
ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM 99,5 ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ - ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
9/12/2014

«Σημαντική η κοινωνική διάσταση του Χριστουγεννιάτικου Bazaar στο ΣΕΦ»
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη διοργάνωση του τετραήμερου Χριστουγεννιάτικο Bazaar βιβλίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και ευχαριστώ τον ΒΗΜΑ FM για την πρωτοβουλία αυτή. Η κοινή αυτή δράση του ΒΗΜΑ FM και του Δήμου Πειραιά αποτελεί σημαντικό γεγονός για την πόλη μας. Ο Πειραιάς είναι μια πόλη με πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Το Bazaar βιβλίου έχει μόνο να δώσει στον Πειραιά, είναι μια σημαντική βοήθεια αφού μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, τα χρήματα θα πάνε στους απόρους και στους αστέγους της πόλης. Παράλληλα οι εκδηλώσεις που διοργανώνετε θα είναι μια καλή ευκαιρία αυτό το τετραήμερο οι πειραιώτες και όσοι επισκεφθούν το ΣΕΦ να περάσουν όμορφα με τις οικογένειες σε γιορτινό περιβάλλον ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ότι βιβλία θέλουν με μόνο ένα ευρώ. »
«Ο αγώνας δρόμου για παιδιά Fit Kids Run ενισχύει τα δημοτικά σχολεία της πόλης»
«Το Fit Kids Run είναι μια πρωτοβουλία για μικρά παιδιά, είναι ένας αγώνας δρόμου γύρω από το Δημοτικό Θέατρο την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 11:00. Υπάρχει και σε αυτό το δρώμενο μια κοινωνική διάσταση καθώς θα υπάρξει προσφορά από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας ενός πλήρους φαρμακείου σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Πειραιά. Δυστυχώς ακόμη και αυτό το απαραίτητο για κάθε σχολείο δεν υπάρχει στον Πειραιά. Επιχειρούμε, γενικά ως δημοτική Αρχή, να γίνονται συνέργειες ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε στους δημότες πράγματα που δεν έχει τη δυνατότητα ο Δήμος να κάνει λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται.»

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ FIT KIDS RUN
8/12/2014

Κοινή Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν με αφορμή τον αγώνα δρόμου για παιδιά Fit Kids Run, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σταύρος Ελληνιάδης, η κα Ελένη Πετρουλάκη - Ivic, η κα Βάσω Στασινού - Νικοπολίδη εκπρόσωπος του 4moms.gr και η κα Φαίη Κοσμοπούλου Γενική Διευθύντρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.
Ο αγώνας δρόμου Fit Kids Run, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 11:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Αφορά παιδιά από 0-14 ετών και διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.
Το Fit Kids Run έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας θα προσφέρει σε κάθε δημοτικό σχολείο του Δήμου Πειραιά ένα πλήρες kit φαρμακείου.
Μάλιστα, η Γενική Διευθύντρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας κα Φαίη Κοσμοπούλου, πρόσφερε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη το πρώτο πλήρες kit φαρμακείου.
Πιο συγκεκριμένα δήλωσαν:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
7/12/2014

Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη να απευθύνει κάλεσμα
στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, διοργανώνεται για πρώτη φορά στον Πειραιά το Χριστουγεννιάτικο Bazaar Βιβλίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Από τις 11 έως τις 14 Δεκεμβρίου και από τις 10:00 έως τις 21:00, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ένα βιβλίο με μόλις ένα ευρώ.

Φέτος οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στα παιδιά, για τα οποία θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις όπως παιδότοποι, παιχνίδια, φουσκωτά, τσουλήθρες, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, χιονόμπαλες και πολλά άλλα happenings. Στους μικρούς μας φίλους θα προσφερθούν ζεστά ροφήματα και γλυκά κεράσματα.

Ολα τα έσοδα του Χριστουγεννιάτικου Bazaar θα διατεθούν στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά για να τους άπορους πολίτες του Πειραια.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
4/12/2014

 Έως τις 10 Δεκεμβρίου παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων από οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους του Δήμου Πειραιά, που επιθυμούν να προμηθευτούν βασικά είδη διατροφής μέσω διατακτικών εν όψει Χριστουγέννων.
Όσοι επιθυμούν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο τμήμα κοινωνικών δραστηριοτήτων του Δήμου (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, 3ος όροφος, γραφείο 27) κατά τις εργάσιμες ημέρες από 09:00 έως 13:00.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ
4/12/2014

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου συναντήθηκε σήμερα με το δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από αναπτυξιακές προοπτικές σε σχέση με το ΠΕΠ Αττικής.
Η Περιφερειάρχης παρουσίασε τις προτεραιότητες του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Αττικής, υπογραμμίζοντας ότι επιδίωξη της Περιφερειακής Αρχής είναι τα σχέδια να χαρακτηρίζονται από ρεαλισμό και δυνατότητα άμεσης υλοποίησης.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πειραιά παρουσίασε αναλυτικά το αναπτυξιακό σχέδιο που θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Το ολοκληρωμένο αυτό σχέδιο έχει ως στόχο την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής καθώς και τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος της πόλης, με σκοπό να γίνει ο Πειραιάς τα επόμενα χρόνια μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη-λιμάνι.
Τέλος, η Περιφερειάρχης Αττικής και ο δήμαρχος Πειραιά συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών το επόμενο εξάμηνο, έτσι ώστε ο σχεδιασμός του Δήμου να συμβαδίζει με τις προτεραιότητες και την εφαρμογή του προγράμματος

  Δελτία Τύπου
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
3/12/2014

Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29) για τον αγώνα δρόμου για παιδιά Fit Kids Run.

Το αθλητικό αυτό γεγονός διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, αφορά παιδιά 0-14 ετών και πραγματοποιείται για πρώτη φορά.

Η εκκίνηση θα δοθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 11:00.

Η μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή για τα παιδιά τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και διοργανώνεται από το site που απευθύνεται στη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr και την κα. Ελένη Πετρουλάκη - Ivic.

Στη Συνέντευξη Τύπου θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Σταύρος Ελληνιάδης, η κα Ελένη Πετρουλάκη - Ivic, η κα Βάσω Στασινού - Νικοπολίδη εκπρόσωπος του 4moms.gr και η κα Φαίη Κοσμοπούλου Γενική Διευθύντρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Το Fit Kids Run έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας θα προσφέρει σε κάθε δημοτικό σχολείο του Δήμου Πειραιά ένα πλήρες kit φαρμακείου.

  Δελτία Τύπου
ΣΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ
2/12/2014

Μετανάστες από το Ιράκ που αποβιβάστηκαν στην Ιεράπετρα από το πλοίο «Baris» και φιλοξενούνται προσωρινά σε αίθουσα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα. Κορίνα Λαουλάκου.
Ο κ. Μώραλης ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο του Ερυθρού Σταυρού για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δεκαπέντε μετανάστες, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά, για τις συνθήκες μεταφοράς τους στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο θα προωθηθούν στις χώρες προέλευσής τους.
Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη θα φιλοξενηθούν στον Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Πειραιά μέχρι η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού να τους επανενώσει με τις οικογένειές τους. Στον Ξενώνα Αστέγων θα τους παρασχεθεί στέγη, φαγητό και ρουχισμός.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε: "Ο Δήμος Πειραιά αν και έχει περιορισμένες δυνατότητες θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει αυτούς τους συνανθρώπους μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της ζωής τους. Τους διαβεβαίωσα πως ο Δήμος βρίσκεται στο πλευρό τους και ήδη στον Ξενώνα των Αστέγων έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες για να μπορέσουν να μείνουν μέχρι να βρεθούν ξανά με τις οικογένειές τους, γεγονός που ευχόμαστε να γίνει σύντομα. Θα πρέπει όμως να καταστεί σαφές ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν περαιτέρω δυνατότητες από τον Δήμο Πειραιά".

  Δελτία Τύπου
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2015
1/12/2014

Ενημερωτική συνάντηση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 που θα διεξαχθεί τον Μάιο στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα με τη συμμετοχή φορέων της ναυτιλίας. Τον Δήμο Πειραιά εκπροσώπησε ο κ. Πέτρος Κόκκαλης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας.
Μετά την εκδήλωση ο κ. Κόκκαλης, δήλωσε:
"Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάιο στον Πειραιά αποτελεί μια πολύ σημαντική ευκαιρία για να αναδειχθούν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Πειραιά στη ναυτιλία και τον τουρισμό.
Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και τον Ο.Λ.Π. θα αναδείξει καινοτόμες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε ο Πειραιάς να γίνει ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις και πρωτοπόρες δράσεις.
Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της θαλάσσιας οικονομίας η οποία μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία νέων και βιώσιμων θέσεων εργασίας στην πόλη".

  Δελτία Τύπου
ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ
1/12/2014

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά πληροφορούμενο τον θάνατο του συναδέλφου Δημοτικού Συμβούλου Βουγιουκλάκη Χρήστου, συνέρχεται εκτάκτως σήμερα 1/12/14 και ώρα 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα.
Το Δ.Σ. εκτιμώντας την προσφορά του στην πόλη του Πειραιά επί σειρά ετών ως Δημοτικού Συμβούλου, αποφασίζει ομόφωνα:

- Να αναβάλλει την προγραμματισμένη για σήμερα τακτική συνεδρίαση του
Δημοτικού Συμβουλίου, σε ένδειξη τιμής, η οποία θα συγκληθεί την Τρίτη
2 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 16:30 χωρίς νέα πρόσκληση.

- Να παραστεί ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την εξόδιο
ακολουθία.

- Να κατατεθούν στεφάνια εκ μέρους, του Δημάρχου, και του Προέδρου εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου.

- Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Δημαρχείου την ημέρα της κηδείας.

- Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

- Οι υπηρεσίες του Δήμου σήμερα Δευτέρα 1/12/14 να διακόψουν την εργασία τους στις 14:00, προκειμένου όσοι εκ των εργαζομένων επιθυμούν να παραστούν στην κηδεία.

  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ
22/11/2014

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με αφορμή την επίθεση χθες το βράδυ στο Μικρολίμανο που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 11 συμπολιτών μας, επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη καθώς και με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων «Αττικόν» και «Ευαγγελισμός» και ενημερώθηκε για την πορεία της κατάστασης των τραυματιών.
Εν συνεχεία, ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και γιατρός κ. Χρήστος Αγραπίδης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου συνομίλησε με τους τραυματίες και τις οικογένειές τους, ενώ ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς για την πορεία της υγείας τους.
Ο κ. Γιάννης Μώραλης βρίσκεται επίσης σε επικοινωνία με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο Τσαρδινάκη, έτσι ώστε να έχει άμεση ενημέρωση για τις έρευνες που διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπίσουν τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης.
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε: «Τέτοιου είδους γεγονότα μας θλίβουν και μας σοκάρουν ταυτόχρονα. Επικοινώνησα με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Κοντοζαμάνη και με τον Ταξίαρχο κ. Τσαρδινάκη, έτσι ώστε να έχω πλήρη εικόνα για το περιστατικό. Εύχομαι στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν ταχεία ανάρρωση και ευελπιστώ η Ελληνική Αστυνομία να συλλάβει το ταχύτερο δυνατόν το δράστη για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

  Δελτία Τύπου
O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΗΣ UNICEF
20/11/2014

Στην τελετή απονομής "Βραβεία UNICEF 2014" που διοργάνωσε η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

H εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, είχε φέτος επετειακό χαρακτήρα καθώς συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά απένειμε τιμητικό βραβείο στο 54ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά (Τάξη Γ1) στον μαθητή Αδαμόπουλο Κωνσταντίνο που εκπροσωπούσε το σχολείο και στην εκπαιδευτικό κ. Κλωστράκη. Το σχολείο του Πειραιά απέσπασε το 3ο βραβείο στην κατηγορία "Παραμύθι" του εκπαιδευτικού προγράμματος της UNICEF "Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους".

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε χαιρετισμό του, τόνισε:

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της UNICEF κ. Λάμπρο Κανελλόπουλο και τους συνεργάτες του για την τιμητική πρόσκληση να είμαι σήμερα εδώ. Είναι από τις ευχάριστες στιγμές στη ζωή ενός Δημάρχου. Το έργο της UNICEF είναι παγκοσμίως γνωστό. Δυστυχώς η εποχή που ζούμε είναι μια δύσκολη εποχή για τα παιδιά μας και είναι βέβαιο ότι πρέπει να βοηθηθούν με κάθε τρόπο τα παιδιά ολόκληρου του κόσμου.
Συζητήσαμε πριν την εκδήλωση με τον Πρόεδρο κ. Κανελλόπουλο και θα ήθελα να πω, πως και ο Δήμος Πειραιά τίθεται στη διάθεση της UNICEF.
Δυστυχώς εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να συνδράμουμε οικονομικά, άλλωστε αυτό το πράττει με μεγάλη επιτυχία ο Ολυμπιακός. Από την πλευρά μας μπορούμε να υποστηρίξουμε την ενημέρωση για τα δικαιώματα των παιδιών και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε όλοι ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά μας&q

  Δελτία Τύπου
EΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΗ
19/11/2014

Τα Καμίνια επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλη Ταταρόπουλο και τον Πρόεδρο της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Τάσο Πούλο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά βρέθηκε στην κεντρική πλατεία των Καμινίων επί της οδού Δωδεκανήσου και συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες.

Στη συνέχεια ο κ. Γιάννης Μώραλης μετέβη στο στρατόπεδο Παπαδογιωργή ενώ επισκέφθηκε και το πάρκο στην οδό Αιτωλοακαρνανίας στο οποίο πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα αναπλάσεις πρασίνου.

Επιπλέον ο Δήμαρχος Πειραιά επιθεώρησε ένα οικόπεδο το οποίο συνορεύει με το 14ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και αποτελούσε εστία μόλυνσης. Πριν 15 ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου πραγματοποίησαν εκτεταμένες εργασίες και ο χώρος πλέον είναι καθαρός.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε: "Για εμάς ο Πειραιάς δεν είναι μόνο το κέντρο, μας ενδιαφέρει να δίνουμε έμφαση στις γειτονιές της πόλης. Επισκέφθηκα σήμερα τα Καμίνια απ΄ όπου ξεκίνησε μάλιστα η προεκλογική μας εκστρατεία. Συνομίλησα με καταστηματάρχες και πολίτες και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί και οι ίδιοι διαπιστώνουν πλέον τις αλλαγές που ξεκινούν σιγά σιγά στην περιοχή τους. Ο στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε και να ζωντανέψουμε τις περιοχές του Πειραιά που μέχρι πρότινος ήταν ξεχασμένες".

  Δελτία Τύπου
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ
19/11/2014

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Ρίχνουμε φως στον καρκίνο του πνεύμονα" που πραγματοποιήθηκε χθες στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης από το Δίκτυο "Γυναίκες στην Ογκολογία", υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτικών Ισότητας και Πολυϊατρείων του Δήμου Πειραιά κ. Αναστασία Χαλικιά.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης φώτισε συμβολικά τον εξωτερικό χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης με μια λευκή κορδέλα με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
18/11/2014

Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί και εν όψει Χριστουγέννων θα προμηθεύσει με βασικά είδη διατροφής, μέσω διατακτικών, οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους του Πειραιά,. Όσοι επιθυμούν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από τις 24-11-2014 έως τις 5-12-2014 στο τμήμα κοινωνικών δραστηριοτήτων του Δήμου (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, 3ος όροφος, γραφείο 27) κατά τις εργάσιμες ημέρες από 09:00 έως 13:00.
Το ύψος του ποσού της διατακτικής θα καθοριστεί από τον αριθμό της προσέλευσης των δικαιούχων.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά
1.Αίτηση του ενδιαφερόμενου (συμπληρώνεται στην υπηρεσία)
2.Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο
3.Μισθωτήριο συμβόλαιο (εφόσον υπάρχει) και λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ)
4.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
5.Εκκαθαριστικό της εφορίας οικονομικού έτους 2014 (όλων των ενηλίκων) και Ε9 (εφόσον υπάρχει)
6.Απόφαση υγειονομικής επιτροπής για αναπηρία άνω του 67% (εφόσον υπάρχει)
7.Κάρτες ανεργίας (εφόσον υπάρχουν)

  Δελτία Τύπου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
17/11/2014

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού με θέμα "Ήχοι - Μύθοι - Παραμύθι" πραγματοποιείται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά για τη σχολική χρονιά 2014-2015, σε συνεργασία με παιδαγωγό θεάτρου - θεατρικού παιχνιδιού και βιωματικής εκπαίδευσης δια μέσω των τεχνών.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τον Ιούνιο του 2015 και περιλαμβάνει μηνιαίες συναντήσεις διάρκειας μιας ώρας σε ομάδες των 15 παιδιών.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενότητες που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να συνδυάσουν τη μουσική, την κίνηση και τη φαντασία τους. Παίζουν πρωτότυπα αυτοσχέδια μουσικά όργανα και κουκλοθέατρο και φτιάχνουν τα δικά τους παραμύθια. Στο τελευταίο δίμηνο, πριν την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, θα γίνει παρουσίαση από τα παιδιά στους γονείς τους.
Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου δήλωσε:
"Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού που πραγματοποιείται σε όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, εντάσσεται στην προσπάθεια της δημοτικής Αρχής για να προσφέρουμε στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, εκτός από την εκπαίδευση, ποικίλα ερεθίσματα που θα βοηθήσουν στην κοινωνική και πνευματική τους ανάπτυξη. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά διασκεδάζουν, κοινωνικοποιούνται και ανακαλύπτουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητές".

  Δελτία Τύπου
Σελίδα 1 από 51Πρώτη   Προηγούμενη   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by