English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΛΙΜΑΝΙΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ»
13/3/2016

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης πραγματοποίησε ομιλία στο Διεθνές Συνέδριο: «ΛΙΜΑΝΙΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ – Περιβάλλον, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα» με θέμα: «ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» που διεξήχθη στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Β.Ε.Π.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, την υποστήριξη του Ε.Β.Ε.Π. και τη συνεργασία του «ΔΑΦΝΗ».

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Κόκκαλη είναι τα εξής:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΗ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΑΡΗ
12/3/2016

  1. Με παιδικά χαμόγελα πλημμύρισε σήμερα το Πασαλιμάνι, όπου πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, τα εγκαίνια της νέας παιδικής χαράς στην ανακαινισμένη πλατεία Κανάρη.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο πατέρας Ιωάννης από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Γονείς με παιδιά, βρέθηκαν από νωρίς στην πλατεία Κανάρη, διασκέδασαν στη νέα παιδική χαρά με σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια, ενώ μπήκαν στο ρυθμό του Καρναβαλιού και του κεφιού με μουσική, χορό, διαδραστικά παιχνίδια, δημιουργική απασχόληση, διαγωνισμούς, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
11/3/2016

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του Δήμου Πειραιά για το 2016 στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, κατά τη εισήγησή του, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ρεαλιστικό, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η κατάρτισή του βασίστηκε στη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση, την υπευθυνότητα, την ειλικρίνεια και τη διαφάνεια.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην εισήγησή του, τόνισε:

«Κυρίες και κύριοι

Συζητάμε σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον προϋπολογισμό του 2016 του Δήμου μας, σε συνθήκες κρίσης, εσωτερικής και ευρωπαϊκής, οικονομικής και κοινωνικής, όπου η χώρα μας εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο.

Παράλληλα, υπάρχει και το πρόβλημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, που τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η διοικητική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη είχε ως στόχο τον εκσυγχρονισμό της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης της χώρας, χωρίς την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων παρά τη μεταβίβαση πολλαπλών αρμοδιοτήτων που εκχωρήθηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Και δεν έφταναν όλα αυτά, ερχόμαστε σε αυτή την ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση, να έχουμε περικοπή των θεσμοθετημένων πόρων περίπου κατά 60% και στη συνέχεια στη μη απόδοση αυτών τόσο για τις λειτουργικές μας ανάγκες, όσο και για τις επενδυτικές μας ανάγκες.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
11/3/2016

Δώδεκα παιδικές χαρές, παραδίδονται αύριο Σάββατο 12 Μαρτίου, στα παιδιά του Πειραιά, σε τέσσερις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα τις παιδικές χαρές στις οδούς Καπετάν Γέρμα και Παλαμηδίου, στην πλατεία C-130 και στο πάρκο Παπαδογιωργή. Ο κ. Μώραλης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρο Βοϊδονικόλα, επέβλεψε τις παιδικές χαρές και ενημερώθηκε για την ασφαλή χρήση και λειτουργία τους.

Οι παιδικές χαρές ανακατασκευάστηκαν πλήρως ή μερικώς από τον Δήμο Πειραιά μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ Πρασίνου. Διαθέτουν σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια, ενώ αναβαθμίστηκε αισθητικά και ο περιβάλλων χώρος.

Αύριο Σάββατο 12/03, στις 11:00, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της νέας παιδικής χαράς στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
10/3/2016

Παρατείνεται λόγω αυξημένης προσέλευσης, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν από την Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά.

Στη θεματολογία των σεμιναρίων προστέθηκε η εκμάθηση Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας καθώς και σεμινάρια για τη Θρησκεία και τη Θρησκειολογία.

Στο επιμορφωτικό πρόγραμμα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΑ
10/3/2016

Δωρεάν πρόγραμμα ιατρικής ενημέρωσης και πρόληψης, ξεκινάει στα Δημοτικά Πολυϊατρεία του Δήμου Πειραιά, το οποίο απευθύνεται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ανασφάλιστοι, άτομα με εισόδημα στα όρια της φτώχειας).

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΦΑΛΗΡΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΓΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
9/3/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης διένειμε γεύματα και είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες που διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά μαζί με τον Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, τα οποία είναι προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και ο κ. Μώραλης συμμετείχαν στη διανομή των γευμάτων, προσφέροντας περισσότερες από 1.800 μερίδες φαγητού στους συνανθρώπους μας που διαμένουν προσωρινά στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
8/3/2016

Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει τη φετινή Αποκριά με μια μεγάλη εορταστική εκδήλωση για τα παιδιά, το Σάββατο 12 Μαρτίου στο Πασαλιμάνι. Στις 11:00 εγκαινιάζεται η νέα παιδική χαρά του Δήμου στην πλατεία Κανάρη και αμέσως μετά, οι μικροί μας φίλοι θα μπουν στο ρυθμό του Καρναβαλιού και του κεφιού με μουσική, χορό, διαδραστικά παιχνίδια, δημιουργική απασχόληση, διαγωνισμούς, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους και πολλές ακόμα εκπλήξεις.
Οι γειτονιές του Πειραιά θα γεμίσουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με αποκριάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου που θα πραγματοποιήσει μουσικούς περιπάτους στις πέντε δημοτικές κοινότητες της πόλης. Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας τη μεταμεσονύχτια παράσταση «Αγρυπνία της Αποκριάς». Οι εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα, με το πέταγμα του χαρταετού στη Φρεαττύδα, παραδοσιακό γλέντι και άφθονα σαρακοστιανά εδέσματα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΙΜΑΝ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
6/3/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, υποδέχθηκε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών, οι οποίοι διαμένουν προσωρινά στο λιμάνι του Πειραιά.
Ο κ. Μώραλης συνόδευσε τον Αρχιεπίσκοπο στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και στη συνέχεια διένειμαν από κοινού 1.500 μερίδες φαγητού, που προσέφερε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
5/3/2016

Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων αλλά και δυνατοτήτων σε σχέση με την διαχείριση του προσφυγικού και ειδικότερα για τους πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν πλέον σε καθημερινή βάση στον χώρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών. Σκοπός είναι να αποτελέσει για το επόμενο διάστημα σημείο συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά.
Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Πειραιά, ενεργοποιεί τον πενταψήφιο αριθμό 15510 για όλους όσους επιθυμούν να προσφέρουν καθώς και για τυχόν ερωτήσεις ή απορίες σχετικά με τη διαδικασία που απαιτείται προκειμένου να βοηθηθούν οι πρόσφυγες.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ο.Π.Α.Ν. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΡΙΟ
4/3/2016

Η Πρόεδρος κα Σταυρούλα Αντωνάκου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά, συγχαίρει τις αθλήτριες για το αποτέλεσμα του προολυμπιακού Τουρνουά Συγχρονισμένης Κολύμβησης, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο, στο οποίο για ακόμη μια φορά η Εθνική Ελλάδος πήρε πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι αθλήτριες έκαναν το τελευταίο μέρος της προετοιμασίας τους στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά.

Συγχαίρουμε τις Ομοσπονδιακές Προπονήτριες Ναταλία Τσερνέτσκα και Μαρία Θηβαίου και τις αθλήτριες Ευαγγελία Πλατανιώτη, Ευαγγελία Κουτίδη και Εβελίνα Παπάζογλου και ευχόμαστε καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον ερχόμενο Αύγουστο.

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
3/3/2016

 Ο Δήμος Πειραιά, προσέφερε σήμερα στους πρόσφυγες μεγάλη ποσότητα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία συγκεντρώθηκαν στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, μετά από προσφορά πολιτών, εταιρειών και φορέων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, υποδέχθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, την Πρόεδρο του Ιδρύματος "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, με πρωτοβουλία της οποίας εμβολιάστηκαν βρέφη, παιδιά και έφηβοι, στο πλαίσιο του προγράμματος "We Care" το οποίο υλοποιείται από το Ίδρυμα "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, με τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. O κ. Μώραλης υποδέχθηκε επίσης την ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή», η οποία μοίρασε πακέτα με είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
1/3/2016

 Σε απολογισμό των δράσεων που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Προεδρία του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, προχώρησε ο κ. Σταύρος Ελληνιάδης. Οι βασικοί άξονες δράσεων και έργων που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του πρώην Προέδρου του Ο.Π.Α.Ν., είναι οι εξής:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
1/3/2016

Ο Δήμος Πειραιά και η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά "Η Ομόνοια", τίμησαν τη μνήμη του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από τον θάνατο του, σε επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Μουσικοχορευτικά συγκροτήματα της «Ομόνοιας», πλαισίωσαν την εκδήλωση ενώ ακολούθησε συναυλία με τον Αχιλλέα Δραμουντάνη και το συγκρότημά του.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε χαιρετισμό του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ 8Η ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ 2015-2016» ΣΤΟ ΕΒΕΠ
1/3/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε χθες στην όγδοη απονομή των βραβείων «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ 2015-2016», που διοργανώθηκε από την Κερκυραϊκή Ένωση Πειραιά σε συνεργασία με την Ακαδημία Κορφιάτικων Βραβείων Τέχνης, στην αίθουσα τελετών του Ε.Β.Ε.Π.

Ο κ. Μώραλης απένειμε το βραβείο «Ανθρωπιάς και Τοπικής Αυτοδιοίκησης» στον Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό, για την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη που έχουν επιδείξει οι πολίτες και ο Δήμος του νησιού σε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες. Ο Δήμαρχος Πειραιά, παίρνοντας το λόγο κατά την απονομή του βραβείου, τόνισε μεταξύ άλλων:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 80 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
28/2/2016

Επετειακή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου, διοργανώνει η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στις 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Μουσικοχορευτικά συγκροτήματα της «Ομόνοιας», θα πλαισιώσουν την εκδήλωση ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τον Αχιλλέα Δραμουντάνη και το συγκρότημά του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

  Δελτία Τύπου
ANAKOINΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2021
26/2/2016

Με αφορμή την ανακοίνωση των πόλεων που περιλαμβάνονται στη βραχεία λίστα προεπιλογής για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πειραιά, η ακόλουθη ανακοίνωση:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (Ο.Π.Α.Ν.) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
26/2/2016

Μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη, η Δημοτική Σύμβουλος και μέλος του Ο.Π.Α.Ν κα Σταυρούλα Αντωνάκου, εκλέχθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος στον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά.
Ο κ. Σταύρος Ελληνιάδης υπέβαλλε την παραίτηση του από την προεδρία του Ο.Π.Α.Ν. λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ενώ παραμένει μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε τοποθέτησή του, επισήμανε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΙΜΟ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
26/2/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συναντήθηκε με τον κ. Σίμο Κεδίκογλου, μετά από πρωτοβουλία του Τομεάρχη Ναυτιλίας και Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη ναυτιλία καθώς και στην αναπτυξιακή προοπτική της πόλης μέσω του λιμανιού του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε μεταξύ άλλων, πως η σύνδεση του λιμανιού με την πόλη του Πειραιά, μπορεί να αποτελέσει ισχυρό αναπτυξιακό άξονα για την ευρύτερη περιοχή και τη χώρα γενικότερα.

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
25/2/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε σε εκδήλωση της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του πολιτιστικού πολυχώρου «Κώστας Κωσταράκος», στα Καμίνια. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου έπαιξε αγαπημένα μουσικά κομμάτια.

Ο κ. Μώραλης, στο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΟΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ «PIREAPP»
25/2/2016

Οι Πειραιώτες φαίνεται ότι ανταποκρίνονται στην ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Δήμο Πειραιά, μέσω της νέας εφαρμογής «Pireapp», αλλά και της τηλεφωνικής γραμμής 15510, που έχουν στόχο την καταγραφή και την άμεση επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το «Pireapp», είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του (16/02/2016-24/02/2016), 682 χρήστες «κατέβασαν» την εφαρμογή στο κινητό τους. Συνολικά - και μέσω της εφαρμογής για έξυπνα κινητά και μέσω της γραμμής δημότη 15510 - έχουν σταλεί 63 αναφορές. Από αυτές οι 9 έχουν επιλυθεί και 53 έχουν ήδη δρομολογηθεί προς επίλυση, ενώ μια μόλις αναφορά είναι σε εκκρεμότητα.

Σημειώνεται πως τρείς ημέρες είναι ο μέσος χρόνος επίλυσης των προβλημάτων που αναφέρθηκαν.

Οι συχνότερες καταγραφές αφορούν:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
24/2/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε σήμερα στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου Οδηγών, Μηχανικών, Εργατοτεχνιτών του Δήμου Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στο χαιρετισμό του, τόνισε:
«Κυρίες και Κύριοι, καλησπέρα.
Θα ήταν ευχής έργον και για εμάς ως Δημοτική Αρχή να μην υπήρχαν πέντε Σωματεία, ώστε να μπορούμε να συζητάμε με ένα Σωματείο, το οποίο θα εκπροσωπεί όλους τους εργαζομένους και να μην έχουμε ούτε πέντε και έξι πίτες ούτε πέντε και έξι γνώμες ούτε πέντε και έξι πρακτικές ούτε αυτή τη διαφοροποίηση που υπάρχει.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
24/2/2016

Ξεκινά αύριο η υποβολή αιτήσεων για δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργανώνει η Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου σε συνεργασία με επιστήμονες του Πειραιά.
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, περιλαμβάνει δίωρες συναντήσεις, ενώ μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκος Καλαμακιώτης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2021
23/2/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο  Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και επικεφαλής του Γραφείου Υποστήριξης για την υποψηφιότητα του Πειραιά κ. Πέτρος Κόκκαλης, πραγματοποίησαν σήμερα, την παρουσίαση του φακέλου υποψηφιότητας του Πειραιά, για τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΑ ΕΤΗ ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΦΑΛΗΡΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
23/2/2016

Τιμητική εκδήλωση για τα δέκα έτη Ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε χθες στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην οποία παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑ ΧΑΡΒΑΛΑΚΟΥ –ΓΛΥΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
21/2/2016

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Χαρβαλάκου –Γλύκα, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, παραβρέθηκε σήμερα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Στον σύντομο χαιρετισμό της η κα Χαρβαλάκου, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
21/2/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε σήμερα στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, όπου βραβεύθηκαν απόφοιτοι της Ιωνιδείου, οι οποίοι διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε στην Παιδεία, τον Αθλητισμό, σε θέσεις Ευθύνης, Κοινωνικής Προσφοράς κ.α.

Τιμητική διάκριση για την ιδιαίτερη προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό, απέσπασε ο Σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Νίκος Διαμαντής, ο οποίος αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Σχολή το 1975. Ο κ. Διαμαντής παρέλαβε το βραβείο του από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
20/2/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά.
Την πίτα ευλόγησε ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε σύντομο χαιρετισμό, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΔΗΓΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
19/2/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στην κοπή πίτας του Σωματείου Οδηγών Χειριστών Εργατών Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε στην Β' Δημοτική Κοινότητα.
Την πίτα ευλόγησε ο π. Βασίλειος από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κκ. Σεραφείμ.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε χαιρετισμό του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
19/2/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συλλόγου Μονίμων και Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων Δήμου Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Ο κ. Μώραλης, στο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είναι ευχάριστο που υπάρχει μια μαζικότητα και σε επίπεδο αιρετών – βλέπω εδώ το 1/3 του Δημοτικού Συμβουλίου, από όλους τους συνδυασμούς, τους εκπροσώπους των άλλων συνδυασμών και της Δημοτικής Αρχής, τους συνταξιούχους και τα άλλα σωματεία. Είναι ένα κλίμα οικογενειακό και όμορφο, ειδικά όταν πρόκειται για την καλή χρονιά, τα χρόνια πολλά και την κοπή της πίτας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 14 από 83Πρώτη   Προηγούμενη   9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by