English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΛΕΦΑΝΤΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
21/5/2015

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015», στον Πειραιά, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του φωτογράφου κ. Δημήτρη Ελεφάντη με τίτλο : «Μορφές και Ύδωρ», από την gallery Φλωράκη, τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, στις 20:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Παλαιό Ταχυδρομείο, Φίλωνος 29 και Καραολή και Δημητρίου).

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Μαΐου 2015.

Ώρες λειτουργίας : 10:00- 14:00 και 17:00-20:30.

Δείτε την πρόσκληση εδώ

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
20/5/2015

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, κατά τη σημερινή συνεδρίαση ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα, για την κατάργηση του Νόμου που επιβάλλει την καταβολή τελών σε παρόδιους ιδιοκτήτες ακινήτων κατόπιν ρυμοτομίας ή απαλλοτρίωσης.

Το ψήφισμα είναι το ακόλουθο:

Το Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω και της παρούσας οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, προτείνει:

1.Τη διαγραφή των ήδη βεβαιωμένων μέχρι σήμερα οφειλών σε παρόδιους ιδιοκτήτες ακινήτων κατά πλήρες κεφάλαιο και προσαυξήσεις, που προβλέπονται από τις διατάξεις του Ν.5269/31 και όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν σήμερα, που προβλέπουν την καταβολή αποζημίωσης, λόγω προσκύρωσης ή ρυμοτομίας σε παρόδιους υπόχρεους ιδιοκτήτες, οι οποίοι επωφελούνται από την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, με αποτέλεσμα να υποχρεούνται στην καταβολή στον οικείο Δήμο ποσού το οποίο ο Δήμος κατέβαλε για λογαριασμό τους σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις.

Και 

2. Την κατάργηση, με αναδρομική ισχύ, των διατάξεων του Ν.5269/31 σε ότι ρυθμίζει σε οφειλές παρόδιων ιδιοκτητών όπως ισχύουν σήμερα.

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στους αρμόδιους Υπουργούς καθώς επίσης και στην ΠΕΔΑ και ΚΕΔΕ.

  Δελτία Τύπου
Κυκλοφορία του γραμματοσήμου «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας – Πειραιάς 2015» από τα ΕΛΤΑ
20/5/2015

Με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015 στον Πειραιά, τα ΕΛΤΑ εξέδωσαν και κυκλοφορούν από σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου, το συλλεκτικό γραμματόσημο «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας – Πειραιάς 2015». Το γραμματόσημο εντάσσεται στην Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων «Επέτειοι – Γεγονότα» των ΕΛΤΑ και έχει εκδοθεί σε 500 χιλιάδες τεμάχια. Έχει φιλοτεχνηθεί από την κα Μυρσίνη Βαρδροπούλου και σε αυτό διακρίνεται η πολύχρωμη κάτοψη της πόλης από τη μία πλευρά και η αντεστραμμένη προοπτική της θάλασσας από την άλλη, που επιδιώκουν να νοηματοδοτήσουν το περιεχόμενο του με το γιορτινό ύφος των ημερών, διατηρώντας κυρίαρχο το στοιχείο της ναυτικής παράδοσης των Ελλήνων. Για τη σχεδίαση και κυρίως για τις ανάγκες της σμίκρυνσης του γραμματοσήμου, χρησιμοποιήθηκε η μικτή τεχνική γραφιστικών και εικαστικών τεχνών.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016
20/5/2015

Από τις 20 Ιουνίου 2015 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή και την επανεγγραφή βρεφών και νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά για το σχολικό έτος 2015-2016. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μέχρι και τις 15 Ιουλίου 2015.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος των Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, δήλωσε:

«Η υποβολή των αιτήσεων εγγραφών και επανεγγραφών για τη νέα σχολική χρονιά, θα πραγματοποιηθεί από 20 Ιουνίου έως και 15 Ιουλίου 2015, στους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Τα δικαιολογητικά έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου μας και με την αίτηση πρέπει να κατατεθούν όλα τα απαραίτητα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ
20/5/2015

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, υποδέχθηκε χθες ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην πρεμιέρα της όπερας «El Greco», του Γιώργου Χατζηνάσιου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:
«Είναι μια μεγάλη βραδιά για τον Πειραιά, για το Δημοτικό μας Θέατρο, γι αυτό το κύτταρο πολιτισμού που έχουμε τη χαρά να διαθέτει η πόλη μας. Το ανακαινισμένο πλέον Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
Δίνει μεγαλύτερο κύρος η έλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αποτελεί τιμή για την πόλη μας και για το Δημοτικό Θέατρο και χαρά για εμάς να τον υποδεχθούμε. Να δούμε μια εξαιρετική παράσταση της Σχολής Καλών Τεχνών του «EL Greco» και να δώσουμε ένα μήνυμα ότι το Δημοτικό Θέατρο είναι ζωντανό, λειτουργεί και θα είναι επικεφαλής στην προσπάθεια που κάνουμε ώστε ο πολιτισμός στον Πειραιά να αναβαθμιστεί και να έχει το ρόλο που πρέπει στην πόλη».
Η όπερα «El Greco», σε τρεις πράξεις, είναι αφιερωμένη στον διεθνή Έλληνα ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, σε λιμπρέτο του Ηλία Λιαμή και σκηνοθεσία του Βασίλη Αναστασίου.
Στην όπερα «καταγράφεται» σκηνικά η διαδρομή του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου, με τη συμμετοχή 180 Ιταλών και Ελλήνων καλλιτεχνών.

  Δελτία Τύπου
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΡΓΑ 2015» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ
20/5/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης θα εγκαινιάσει την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, στις 20:00, την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο: «Θάλασσας Έργα 2015», στην Γκαλερί Καψιώτη (Αλκιβιάδου 153 και Σωτήρος), στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015», στον Πειραιά.

Η έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουνίου 2015, εστιάζεται στη θάλασσα, στα τοπία της, στους ανθρώπους της.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ
18/5/2015

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, θα υποδεχθεί ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, αύριο Τρίτη 19 Μαΐου, στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην πρεμιέρα της όπερας «El Greco», του Γιώργου Χατζηνάσιου, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η όπερα «El Greco», σε τρεις πράξεις, είναι αφιερωμένη στον διεθνή Έλληνα ζωγράφο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, σε λιμπρέτο του Ηλία Λιαμή και σκηνοθεσία του Βασίλη Αναστασίου.

Στην όπερα «καταγράφεται» σκηνικά η διαδρομή του κορυφαίου Έλληνα ζωγράφου, με τη συμμετοχή 180 Ιταλών και Ελλήνων καλλιτεχνών.

Οι παραστάσεις που θα δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είναι αύριο Τρίτη 19 Μαΐου και την Τετάρτη 20 Μαΐου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
18/5/2015

Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης για μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Πειραιά, διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.).

Η διήμερη αθλητική δράση θα διεξαχθεί το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαΐου στην αίθουσα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Το τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, η οποία παραχωρεί την αίθουσα και την υλικοτεχνική υποδομή.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάπτυξη, η γνωριμία και η διάδοση του αθλήματος στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας.

Στους νικητές και στις νικήτριες των κατηγοριών θα απονεμηθούν μετάλλια και κύπελλα, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα.

  Δελτία Τύπου
ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΤΗΣ PLAYMOBIL ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ
17/5/2015

Με μουσική, παιχνίδι αλλά και ενημέρωση για την υγεία των γυναικών συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις στον παιδότοπο της Playmobil στη Μαρίνα Ζέας.

Για ακόμα μια Κυριακή, γονείς και παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Πειραιά, του site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr και της Playmobil.

Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν τη Λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού διασκεδάζοντας με αγαπημένα τραγούδια, που ερμήνευσαν ο Αλέξανδρος Λαζαρίδης και η Αγάπη από το συγκρότημα «Walkman The Band».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΤΗΣ PLAYMOBIL ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ
15/5/2015

Με παιχνίδι, μουσική, και διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στον παιδότοπο της Playmobil στη Λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στη Μαρίνα Ζέας.

Την Κυριακή 17 Μαΐου τα παιδιά του Πειραιά και όχι μόνο, παίζουν με τα αγαπημένα παιχνίδια Playmobil και διασκεδάζουν με παράλληλες δράσεις, ενώ οι γονείς ενημερώνονται για σημαντικά θέματα που αφορούν στην υγεία.

Συγκεκριμένα:

12:30-13:30: Τραγούδι και χορός από τον Αλέξανδρο Λαζαρίδη και την Αγάπη από το συγκρότημα «Walkman The Band».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
14/5/2015

Στη κατάμεστη αίθουσα από γονείς της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, πραγματοποιήθηκε χθες, η διάλεξη με θέμα: «Η ανάπτυξη του παιδιού και η στάση των γονέων. Ας μιλήσουμε για τα όρια», που διοργάνωσε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου σε συνεργασία με το Κέντρο Νευροεξελικτικής Αγωγής Παιδιού (Κ.Ν.Α.Π.).

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών
κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, τόνισε :

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
14/5/2015

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας στον Πειραιά έχει αρχίσει. Οι εκδηλώσεις στην πόλη έχουν ξεκινήσει ήδη, συνεχίζονται και θα κορυφωθούν από τις 28 έως τις 31 Μαΐου.
Για τέσσερις ημέρες οι Πειραιώτες, οι κάτοικοι των γύρω πόλεων και οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από πλήθος δράσεων την πόλη, τα γνωστά ή λιγότερο γνωστά αξιοθέατα, τις διαδρομές, τους ανθρώπους, καθώς και όλο το εύρος δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται γύρω από και με αφετηρία τη θάλασσα του Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΕΥΡΩΠΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ
14/5/2015

Ο Δήμος Πειραιά βράβευσε τον Πειραιώτη Πρωταθλητή Ευρώπης Λευτέρη Πετρούνια, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο άθλημα των κρίκων, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στο Μονπελιέ της Γαλλίας.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκτελωνιστών Αθηνών-Πειραιώς.

Εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη απένειμε τιμητική πλακέτα στον Λευτέρη Πετρούνια, ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Σταύρος Ελληνιάδης. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 28 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4»
14/5/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στη γενέθλια εκδήλωση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα, 90,4», καθώς φέτος συμπληρώνει 28 χρόνια ελεύθερης ραδιοφωνίας στη χώρα μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Μουσείο, με την παρουσία εκπροσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αιρετών της πόλης και τη μαζική συμμετοχή των πειραιωτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απένειμε τιμητικό βραβείο στην κ. Σοφία Φασουλάκη, σύζυγο του εκλιπόντος δημοσιογράφου Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη, για τη σημαντική συμβολή του στο δημοτικό ραδιόφωνο. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
O ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
13/5/2015

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε σήμερα το «πλοίο της Ειρήνης» προερχόμενο από το Κουσάντασι της Τουρκίας. Το πλοίο, ξεκίνησε από τη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, με 1200 επιβάτες πολλών εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων και 10 επιζώντες από τα πυρηνικά ολοκαυτώματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, μεταφέροντας σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της ειρήνης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο Ο.Π.Α.Ν. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ
13/5/2015

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Πειραιά συμμετέχει σε ποδηλατοδρομία που διοργανώνεται από την Ένωση Αρμενίων Αθλητών και Προσκόπων Ελλάδος «HOMENTMEN», σε συνεργασία με τους Δήμους Μοσχάτου – Ταύρου, Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης.

Η ποδηλατοδρομία πραγματοποιείται την Κυριακή 17 Μαΐου, στις 11:00 π.μ., στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 100η Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Σημείο εκκίνησης είναι η πλατεία Κοραή στον Πειραιά και σημείο τερματισμού η πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης στη Νέα Σμύρνη, όπου βρίσκεται το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ποδηλατικής Ομοσπονδίας.

  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΤΑ.ΣΥ ΝΙΚΟΛΑΟ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ
12/5/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑ.ΣΥ κ. Νικόλαο Παπαθανάση.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ του Δήμου Πειραιά και της ΣΤΑ.ΣΥ., όπως είναι ο Βρεφονηπιακός σταθμός που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο από τη ΣΤΑ.ΣΥ, το έργο της τεχνικής επισκευαστικής βάσης, η δυνατότητα προβολής της τουριστικής καμπάνιας «Destination Piraeus» κ.α.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου, έτσι ώστε να επικαιροποιήσουν την υλοποίηση κοινών δράσεων, που θα πραγματοποιηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΝΟΙΞΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2015»
12/5/2015

Άνοιξε η αυλαία για τον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015» στον Πειραιά, με την παρουσίαση των βιβλίων «Ταξίδια στο Αιγαίο με πλοηγό την ιστορία» και «Ταξίδια στο Ιόνιο με πλοηγό την ιστορία» που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ το παρών στην εκδήλωση έδωσε, μεταξύ άλλων, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015» κ. Πέτρος Κόκκαλης.

Ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης και ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών καθ. Ταξιάρχης Κόλιας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
12/5/2015

Διάλεξη με θέμα «Η ανάπτυξη του παιδιού και η στάση των γονέων. Ας μιλήσουμε για τα όρια» θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 13-05 στις 18:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου σε συνεργασία με το Κέντρο Νευροεξελικτικής Αγωγής Παιδιού (Κ.Ν.Α.Π.)

Ομιλήτριες θα είναι η Dr Ευγενία Σουμάκη, Παιδοψυχίατρος-Ψυχαναλύτρια και Επιστημονική Επόπτρια Κ.Ν.Α.Π. και η κα Αδαμαντία Καραμπίνη, Κοινωνική Λειτουργός-Θεραπεύτρια Οικογένειας Κ.Ν.ΑΠ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2015»
10/5/2015

Ξεκινούν στον Πειραιά οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015». Η αυλαία ανοίγει με την παρουσίαση των βιβλίων «Ταξίδια στο Αιγαίο με πλοηγό την ιστορία» και «Ταξίδια στο Ιόνιο με πλοηγό την ιστορία», τη Δευτέρα 11 Μαΐου στις 19:30, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρου Κόκκαλη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΤΗΣ PLAYMOBIL ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ
10/5/2015

Την τιμητική τους είχαν σήμερα οι μητέρες του Πειραιά, οι οποίες γιόρτασαν μαζί με τα παιδιά στον μεγάλο παιδότοπο της Playmobil, στη Λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, στη Μαρίνα Ζέας.

Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, ο Δήμος Πειραιά παράλληλα με τη λειτουργία του παιδότοπου και σε συνεργασία με το site 4moms.gr διοργάνωσε εκδηλώσεις αφιερωμένες στις μητέρες, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με την οικογένειά του, συμμετέχοντας στις δράσεις.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ATHENS FOOD FESTIVAL ΣΤΟ Σ.Ε.Φ.
9/5/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης εγκαινίασε μαζί με την αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά το Athens Food Festival, το οποίο φιλοξενείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 8 έως τις 10 Μαΐου.
Για τρεις ημέρες η «καρδιά» της ελληνικής υπαίθρου «χτυπά» στο Σ.Ε.Φ., σε ένα πλούσιο φεστιβάλ εξαιρετικού γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
8/5/2015

Θερμή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην εκδήλωση για την παρουσίαση των μουσικών συνόλων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, την οποία επιμελήθηκε το Δημοτικό Ωδείο Πειραιά (Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά) και το Φεστιβάλ Συμφωνία Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού.

Η μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από παιδιά θέατρο του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑμεΑ «ΜΑ…ΖΕΙ»
7/5/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε, στο γραφείο του στο Δημαρχείο, με την Πρόεδρο του Σωματείου ΑμεΑ «ΜΑ…ΖΕΙ» και της «Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) ένταξης ΑμεΑ και Ευπαθών» κυρία Μαρία Καραναστάση και συζήτησε μαζί της τις δυνατότητες συνεργειών του Δήμου με τους φορείς τους οποίους εκπροσωπεί. Ο Δήμαρχος Πειραιά εξέφρασε την υποστήριξη του στο έργο του Σωματείου και της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ΑμεΑ.

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΤΗΣ PLAYMOBIL ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΖΕΑΣ
7/5/2015

Αφιερωμένες στη γιορτή της μητέρας είναι οι εκδηλώσεις που θα γίνουν την Κυριακή 10 Μαΐου στον μεγάλο παιδότοπο της Playmobil στη Λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στη Μαρίνα Ζέας, που θα είναι ανοικτός μέχρι τις 31 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Ο Δήμος Πειραιά, παράλληλα με τη λειτουργία του παιδότοπου και σε συνεργασία με το site 4moms.gr, έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων για τα παιδιά και τους γονείς τους από τις 12:00 έως τις 16:00.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
7/5/2015

Η Α΄ Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με το Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Καλλίπολης, διοργανώνει διαλέξεις για να έρθουν σε επαφή με τα μουσικά όργανα οι μαθητές γυμνασίων του Πειραιά.

Οι μουσικές διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Μαΐου, στο 1ο Γυμνάσιο Πειραιά (Αφεντούλη 5), στις 12:30 μ.μ και την Τρίτη 12 Μαΐου, στο 2ο Γυμνάσιο Πειραιά (Καρπάθου 126), στις 12:30 μ.μ., από καθηγητές του Εθνικού Ωδείου Καλλίπολης. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΩΦΩΝ
6/5/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα κ. Μιχάλη Πολέμη και συζήτησαν το θέμα της οικονομικής στήριξης της αποστολής της ελληνικής ομάδας ποδοσφαίρου Κωφών, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου κωφών, που διεξάγεται στο Ανόβερο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΑΘΗΝΩΝ
6/5/2015

Το Φεστιβάλ Συμφωνία Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού και το Δημοτικό Ωδείο Πειραιά (Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά) παρουσιάζει τα μουσικά σύνολα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 7 Μαΐου, στις 12.00 το μεσημέρι, στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά (Θεσσαλονίκης 71 & Αγ. Δημητρίου, Αγ. Διονύσιος, Πειραιάς).

Μέσα από μια διαδραστική προσέγγιση οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα παρουσιάσουν βασικές στιγμές της ιστορίας της συμφωνικής μουσικής. Παράλληλα οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν τα μουσικά όργανα μιας συμφωνικής ορχήστρας.

Η εκδήλωση στοχεύει στην εξοικείωση του μαθητικού κοινού με τον κόσμο της κλασσικής μουσικής και του συμφωνικού ήχου, και στη διαμόρφωση ενός μελλοντικού κοινού υψηλού επιπέδου.

  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ.Γ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΡΑΛΛΕΙΟ
5/5/2015

Τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κων/νο Κοσμάτο υποδέχθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, προκειμένου να συζητηθεί η μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά στο κτίριο της πρώην Ραλλείου Σχολής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη, την Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κα Βασιλική Θάνου, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργο Σταματογιάννη, εκπροσώπους του Δικαστικού Σώματος και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, επισκέφθηκαν το κτίριο της Ραλλείου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
5/5/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συμμετείχε στην παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Ανδρέα Ανδριανόπουλου «Η Οργή του Ισλάμ και οι φανατικοί της Τζιχάντ» που πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο «Αιγηίς».

Ο κ. Μώραλης ήταν ένας εκ των ομιλητών, μαζί με τον πρώην υπουργό και καθηγητή Διεθνών Σχέσεων κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων κ. Αστέρη Χουλιάρα. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος Νότης Ανανιάδης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά στην ομιλία του, επισήμανε τα εξής:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 14 από 71Πρώτη   Προηγούμενη   9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by