English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2016-2017 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
20/9/2016

Η παρουσίαση του προγράμματος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για την περίοδο 2016-2017, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Νίκος Διαμαντής, παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου το οποίο περιλαμβάνει παραστάσεις υψηλού επιπέδου, ενώ προχώρησε και σε απολογισμό για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την περίοδο 2015-2016.

Στην παρουσίαση, παραβρέθηκαν ηθοποιοί και συντελεστές των παραστάσεων, ενώ τον λόγο πήραν σημαντικοί άνθρωποι του θεάτρου όπως είναι η κυρία Λήδα Πρωτοψάλτη, ο κ. Γιάννης Χουβαρδάς, ο κ. Γιάννης Κακλέας, ο κ. Γιάννης Στάνκογλου κ.α.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
19/9/2016

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Πειραιά- Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά το οποίο αποτελεί εδώ και εικοσιτρία χρόνια τον σημαντικότερο θεσμό μουσικής εκπαίδευσης στην πόλη μας. Ιδρύθηκε στα πρότυπα Μουσικής Ακαδημίας και αποτελεί το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του Δήμου που παρέχει αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών (πτυχία και διπλώματα) με προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης.

Οι υψηλού επιπέδου σπουδές που προσφέρει έχουν ως βάση το άριστα καταρτισμένο καθηγητικό προσωπικό που αποτελείται από επιφανείς εκπρόσωπους της ελληνικής μουσικής ζωής. Η εκπαιδευτική διαδικασία υποστηρίζεται από τον πλήρη εξοπλισμό που διαθέτει το Π.Μ.Κ.Π. και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις όπου στεγάζεται.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΗ «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
17/9/2016

Τη «Φλόγα της Αγάπης» υποδέχτηκε χθες, στον Πειραιά ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, στο πλαίσιο της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Στη Λαμπαδηδρομία συμμετείχαν ο Σύλλογος Εκτελωνιστών Πειραιώς – Αθηνών και οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Οι δρομείς ξεκίνησαν από την πλατεία Αλεξάνδρας, συνέχισαν προς το Δημοτικό Θέατρο και κατέληξαν στην πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, όπου ο κ. Μώραλης παρέλαβε τη φλόγα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκτελωνιστών Πειραιώς - Αθηνών κ. Ανδρέα Βροντάκη και άναψε το βωμό.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑ ΓΛΥΚΑ ΧΑΡΒΑΛΑΚΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
17/9/2016

Στη συναυλία Ειρήνης και Αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του μεγάρου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, στο πλαίσιο υποδοχής του «Πλοίου της Ειρήνης» στον Πειραιά, παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κυρία Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου.

Στο Πλοίο της Ειρήνης, επιβαίνει ομάδα επιζώντων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι και μεταφέρει μήνυμα σε όλο τον κόσμο, κατά του πολέμου, των πυρηνικών και υπέρ των προσφύγων, διεκδικώντας έναν κόσμο με ειρήνη και δικαιοσύνη.

Η κυρία Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ»
14/9/2016

Ξεκινούν τα νέα προγράμματα κολύμβησης του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος», το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών για άθληση, σε ένα ασφαλές, σύγχρονο και λειτουργικό κολυμβητήριο.

Τα προγράμματα των ενηλίκων ξεκινούν σήμερα Τετάρτη 14/9, ενώ τα προγράμματα των ανηλίκων την Δευτέρα 19/9.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε:

«Τα νέα προγράμματα κολύμβησης που διοργανώνει ο Ο.Π.Α.Ν., έρχονται να ενισχύσουν την προσπάθεια που καταβάλλουμε, για την υλοποίηση ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ
13/9/2016

Στο διήμερο φόρουμ Επιχειρήσεων και Επιστημών για τη Γαλάζια Ανάπτυξη που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Αμβούργο της Γερμανίας, εκπροσώπησε τον Δήμο Πειραιά ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης.

Το φόρουμ, το οποίο άνοιξε τις εργασίες του χθες 12 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται σήμερα, διεξήχθη στο Διεθνές Ναυτικό Μουσείο του Αμβούργου.

Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης πραγματοποίησε ομιλία για τον θεσμό «Bluegrowth» που υλοποιείται με επιτυχία στον Δήμο Πειραιά, έχοντας ως επίκεντρο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ανέδειξαν τις καινοτόμες ιδέες τους για την ενίσχυση της θαλάσσιας οικονομίας.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, τόνισε μεταξύ άλλων:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
12/9/2016

Παρατείνονται οι εγγραφές στο Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά έως και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016.

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετάσχουν δωρεάν στο Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης.

Εθελοντές καθηγητές θα προσφέρουν παράλληλη στήριξη στις εκπαιδευτικές υποχρεώσεις μαθητών, που πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ παρέχεται και συμβουλευτική σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τα μαθήματα θα διεξάγονται στο κτίριο του 10ου Γυμνασίου Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 39, Πειραιάς), από Δευτέρα έως Παρασκευή 16.00-21.00, Σάββατο 09.00-14.00 και τις Κυριακές επαναληπτικά διαγωνίσματα 11.00 -14.00.

Οι εγγραφές γίνονται με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στο Γραφείο Εθελοντισμού (Πλ. Κοραή 1)
Τηλ. Επικοινωνίας: 213-20.22.660 & 210 -41.30.046).

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
12/9/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρευρέθηκε στην τελετή αγιασμού σχολείων της πόλης και ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Συγκεκριμένα ο κ. Μώραλης έδωσε το «παρών» στο 10ο Λύκειο Πειραιά, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης «Άνοιξη», στα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια Ειδικής Αγωγής Πειραιά και στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς.

Το μήνυμα του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είναι το εξής:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΒΑΚΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 61 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
8/9/2016

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη παρευρέθηκε χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη, στα εγκαίνια της έκθεσης με την ευκαιρία των 61 χρόνων από τα τραγικά γεγονότα των Σεπτεμβριανών στην Κωνσταντινούπολη και στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα: «Η σκιά των Σεπτεμβριανών στα 60 χρόνια που ακολούθησαν στην Τουρκία» με ομιλητές τους κ.κ. Χ. Παπασωτηρίου, Α. Συρίγο, Α. Αλεξανδρή και Ν. Ουζούνογλου.

Η έκθεση και η συζήτηση εντάσσονται σε σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν προβολές ταινιών, ημερίδες, συζητήσεις, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και διοργανώνονται καθημερινά στη Δημοτική Πινακοθήκη 6-10 Σεπτεμβρίου από την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
7/9/2016

Δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής για νέους και νέες μέχρι 30 ετών διοργανώνει το τμήμα Καλλιτεχνικής Παιδείας και Επιμόρφωσης του Δήμου Πειραιά.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και περιλαμβάνουν:

Διδασκαλία ελεύθερου σχεδίου και χρώματος με λάδι.

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων αφορά ελεύθερο σχέδιο με μολύβι και κάρβουνο. Η διδασκαλία περιλαμβάνει μελέτη πραγματικών αντικειμένων εκ του φυσικού (νεκρές φύσεις) σε ασπρόμαυρη απεικόνιση. Ο μαθητής θα μάθει τις θεμελιώδεις αρχές του σχεδίου, τριών διαστάσεων, όπως γεωμετρία, στερεομετρία, αξονομετρικό, προοπτική και φωτοσκίαση.

Σε ότι αφορά τη Ζωγραφική ( χρώμα ) η διδασκαλία περιλαμβάνει αναλυτική αναφορά στη θεωρία του χρώματος, χρωματικός κύκλος, (αρμονίες και συνθέσεις χρωμάτων, ποιότητες τόνων και χρήση συμπληρωματικών χρωμάτων). Επίσης ο μαθητής θα μάθει όλες τις τεχνικές του χρώματος με λάδι.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΕ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
6/9/2016

Τριήμερη επίσκεψη στην πόλη της Οδησσού στην Ουκρανία, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κ.κ. Γιάννη Μελά, Αλέξανδρο Αργουδέλη, την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο κυρία Χαραλαμπία Ζηλάκου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Νίκο Διαμαντή, από την Πέμπτη 1 έως το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του εορτασμού των 222 ετών από την ίδρυση της Οδησσού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Οδησσό, ο κ. Μώραλης και η αντιπροσωπεία του Δήμου, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο της Οδησσού κ. Gennadiy Trukhanov και πραγματοποίησαν μια σειρά επαφών με την Πρόξενο και άλλους αξιωματούχους, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του Πειραιά με την Οδησσό.

Ο κ. Μώραλης παραβρέθηκε στις επίσημες εκδηλώσεις με τις οποίες το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, Παράρτημα Οδησσού συμμετείχε στην επέτειο από την ίδρυση της Οδησσού.

Επίσης, έδωσε το παρών στα Αποκαλυπτήρια της προτομής του Γ. Μαρασλή στην Πλατεία των Ελλήνων. Το μνημείο ανεγέρθη με τη χορηγία του κ. Παντελή Μπούμπουρα, Προέδρου του Παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Οδησσού.

Επιπλέον, παρακολούθησε τη Συναυλία Παραρτήματος ΕΙΠ Οδησσού με τη συμμετοχή του Κ. Μακεδόνα και της Μ. Ασλανίδου, υπό την Καλλιτεχνική διεύθυνση Α. Κατσιγιάννη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ 9/ΘΕΣΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
5/9/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρέλαβε σήμερα από τις υπηρεσίες επισκευών και συντήρησης οχημάτων του Δήμου, ένα σύγχρονο 9/θέσιο αυτοκίνητο, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες παιδιών με αναπηρία.

Επί μια δεκαετία το όχημα παρέμενε αναξιοποίητο. Ύστερα όμως από πρωτοβουλία του Δημάρχου, το αυτοκίνητο επισκευάσθηκε, ταξινομήθηκε και είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει παιδιά αναπηρία.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Αν και δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε για αυτονόητα πράγματα, δυστυχώς ορισμένες καθυστερήσεις και αμέλειες ετών, μας δημιουργούν αυτή τη χαρά, για πράγματα που επαναλαμβάνω, θεωρούνται αυτονόητα.

Μετά από περίπου δέκα χρόνια, καταφέραμε να φτιάξει ο Δήμος Πειραιά ένα σύγχρονο αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά με αναπηρία. Το αυτοκίνητο αυτό, είχε παραληφθεί από τον Δήμο το 2005, δυστυχώς είχε μείνει στα αζήτητα και θα πήγαινε για παλιοσίδερα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ «ARA LIBERTAD» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
3/9/2016

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος υποδέχθηκαν σήμερα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πρέσβειρα της Αργεντινής στην Αθήνα κα Carolina Perez Colman, τον Κυβερνήτη κ. Ignacio Martin Errecabodre του εκπαιδευτικού ιστιοφόρου της Αργεντινής «Ara Libertad», καθώς και τους αξιωματικούς που τον συνόδευαν, οι οποίοι πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο Πειραιά.

Τo ιστιοφόρο κατέπλευσε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά και θα παραμείνει έως τις 6 Σεπτεμβρίου, μεταφέροντας μήνυμα φιλίας και ειρήνης στο πλαίσιο της 200ης επετείου από την ανεξαρτησία της Αργεντινής.

Κατά τη παραμονή του στο λιμάνι του Πειραιά το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Ara Libertad», θα είναι ανοιχτό στο κοινό καθημερινά, από τις 14:00 έως τις 18:00.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
1/9/2016

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρουσιάζονται προβλήματα στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Πειραιά. Η απότομη επαναφορά του ρεύματος, μετά από μια βύθιση τάσης της ΔΕΗ, είχε ως αποτέλεσμα να καεί ένα από τα τροφοδοτικά του τηλεφωνικού κέντρου και να μην λειτουργούν ορισμένες τηλεφωνικές γραμμές. Οι υπηρεσίες του Δήμου εργάζονται για την επίλυση του προβλήματος και εκτιμάται ότι μέχρι αύριο η βλάβη θα έχει αποκατασταθεί.

  Δελτία Τύπου
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΔΙΟΣ
30/8/2016

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες ανάπλασης στη Σωτήρος Διός, στον πλέον εμπορικό πεζόδρομο της πόλης, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση, την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων, την ελεύθερη διέλευση των πεζών και την επιχειρηματική τόνωση της περιοχής.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε όλο το μήκος της Σωτήρος Διός, από την Γρηγορίου Λαμπράκη έως την Ηρώων Πολυτεχνείου, είναι υψηλών προδιαγραφών και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση του πλακόστρωτου με συνδυασμό κυβόλιθων και μαρμάρων, την ανακατασκευή των παρτεριών τα οποία θα είναι ταυτόχρονα και καθιστικά και νέο φωτισμό ο οποίος θα είναι τεχνολογίας LED.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ
25/8/2016

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές βρεφών ή νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ έτους 2016-2017 «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

Οι δικαιούχοι γονείς αφού λάβουν την αξία τοποθέτησης (Voucher), μπορούν να απευθυνθούν έως και την 1/9/2016 για την εγγραφή νηπίων ή βρεφών, στη Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών (Δημαρχείο Πειραιά, Ιακ. Δραγάτση 12) 4ος όροφος, γραφείο 12. Τηλ. Επικ. : 213-20.22.152- 213-20.22.153.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κυρία Χαραλαμπία Ζηλάκου, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΑΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ «FRIENDSHIP CUP» ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
24/8/2016

Στο πλαίσιο του κοινού έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 και της αδελφοποίησης του Πειραιά με την Αγία Πετρούπολη, πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 21 Αυγούστου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, το διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου "Friendship Cup", με τη συμμετοχή της Ακαδημίας ποδοσφαίρου Κ-13 του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Το «παρών» στην Αγία Πετρούπολη έδωσε ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μελάς, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Αγία Πετρούπολη ο κ. Μελάς συναντήθηκε με τον Αντικυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού και πολιτισμού κ. Pavel Belov, με τον οποίο συζήτησε θεσμικά θέματα καθώς και λοιπές δράσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν από τους Δήμους Πειραιά και Αγίας Πετρούπολης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
24/8/2016

Εκτεταμένες φθορές και βανδαλισμοί έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα σε καινούργιες και ανακαινισμένες παιδικές χαρές, σε πλατείες, και έργα αισθητικής αναβάθμισης της πόλης, που υλοποίηθηκαν πρόσφατα από το Δήμο Πειραιά.

Ενδεικτικά έχουν καταστραφεί νέα παγκάκια τα οποία τοποθετήθηκαν πριν από ένα μήνα στο παραλιακό πεζοδρόμιο από την είσοδο της Μαρίνας Ζέας έως την πλατεία Αλεξάνδρας, καταστράφηκε ολοσχερώς το ποτιστικό σύστημα της πρόσφατα ανακαινισμένης Πλατείας Κανάρη και βανδαλίστηκαν όλα τα παγκάκια, γεγονός που παρατηρήθηκε και στην ανακαινισμένη πλατεία Θεμιστοκλή.

Έχουν καταστραφεί καινούργια παιχνίδια σχεδόν σε όλες τις νέες και ανακαινισμένες παιδικές χαρές. Αφαιρέθηκαν κολωνάκια τα οποία είχαν τοποθετηθεί για να μην εισέρχονται οχήματα στον πεζόδρομο της Ιπποκράτους στον Πύργο του Πειραιά, βανδαλίστηκαν στην πλειοψηφία τους τα πάνελ που είχαν τοποθετηθεί για τον καλλωπισμό του εργοταξίου του Μετρό, έσκισαν τα πανό με τα οποία έχουν καλυφθεί τα ακίνητα Σιλό και Κάβα Χάλαρη στην είσοδο της πόλης κ.α

Με αφορμή αυτή την κατάσταση, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΑΡΚΟΥΛΗ
23/8/2016

Με αφορμή τον θάνατο του Ανδρέα Μπάρκουλη ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πειραιώτης Ανδρέας Μπάρκουλης υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους έλληνες πρωταγωνιστές του κινηματογράφου και του θεάτρου. Κατόρθωσε να διαγράψει μια λαμπρή καλλιτεχνική πορεία και να κερδίσει την αγάπη και τον θαυμασμό όλων των Ελλήνων. Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Ανδρέα Μπάρκουλη. Ο Πειραιάς θα τον θυμάται πάντα».

  Δελτία Τύπου
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Ο.Λ.Π.
10/8/2016

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΛΠ, μετά τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού στην Cosco, παρέστη ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ως μέλος του Δ.Σ.
Ο κ. Μώραλης στην τοποθέτησή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο ανέφερε:
«Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα ως Δήμαρχος της πόλης του Πειραιά να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους μας. Όπως είπε και ο κ. Κούβαρης, παρά τις όποιες ενστάσεις και τις θεμιτές διαφορετικές απόψεις που υπήρξαν, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από το Ελληνικό Δημόσιο στην Cosco και οφείλουμε όλοι να κοιτάξουμε το μέλλον, να κοιτάξουμε το αύριο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
5/8/2016

Εκτεταμένες εργασίες επισκευών και συντήρησης πραγματοποιούνται σε αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους, τους οποίους διαχειρίζεται ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τα μέσα Ιουλίου και θα διαρκέσουν όλο τον Αύγουστο, προκειμένου οι χώροι να είναι έτοιμοι, για την έναρξη των νέων αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
1/8/2016

Ολοκληρώνονται αυτήν την εβδομάδα οι καλοκαιρινοί μουσικοί περίπατοι της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά, οι οποίοι ξεκίνησαν τον Ιούλιο και προσέφεραν, για τέσσερις εβδομάδες, ξεχωριστές στιγμές διασκέδασης σε κατοίκους και επισκέπτες σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟ.Δ.Ε.Π.
1/8/2016

Περισσότερα από 370 παιδιά συμμετείχαν στο Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης που διοργάνωσε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, το οποίο διεξήχθη από τις 21 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε σήμερα.

Εξειδικευμένο παιδαγωγικό προσωπικό δημιούργησε ένα πρόγραμμα με ποικίλες δραστηριότητες, ανάλογο με την κάθε ηλικία και προσεκτικά σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει μεγάλο εύρος των παιδικών ενδιαφερόντων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ – ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΕΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ»
28/7/2016

Επιδότηση ενοικίου και επισκευή κατοικίας, κάλυψη δαπανών διατροφής και οικοσκευής και εύρεση εργασίας σε αδύναμους οικονομικά δημότες και κατοίκους της πόλης μας, προσφέρει ο Δήμος Πειραιά και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, υλοποιώντας το Έργο «Εστία και Εργασία».

Στόχος του Έργου είναι η υποστήριξη αστέγων και απειλουμένων από έλλειψη στέγης που διαβιούν σε ακατάλληλες συνθήκες και υπό καθεστώς φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, που υφίσταται μεγάλο μέρος του πληθυσμού, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ-Ο.ΣΥ. Α.Ε. Ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ «DESTINATION PIRAEUS GUIDE» ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
27/7/2016

 Στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της πόλης, o Δήμος Πειραιά προχώρησε σε συνεργασία με την Ο.ΣΥ. Α.Ε. και ήδη διανέμεται από σήμερα στα κεντρικά εκδοτήρια της Αθήνας και του Πειραιά, ο 36σελιδος τουριστικός οδηγός «Destination Piraeus Guide».

Η δράση αυτή, έρχεται σε συνέχεια συνάντησης του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ο.ΣΥ. Α.Ε. κ. Γιώργο Αναγνωστόπουλο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
27/7/2016

 Σε κεντρικά σημεία της πόλης συνεχίζονται αύριο, Πέμπτη, 28/7/2016 οι καλοκαιρινοί μουσικοί περίπατοι από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.

Η Φιλαρμονική του Δήμου θα βρεθεί αύριο, στις 18:30 στον πεζόδρομο Σωτήρος και στις 19:00 στη πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι (2η Δημοτική Κοινότητα), όπου με τις μουσικές επιλογές της θα «μαγέψει» τους Πειραιώτες και τους επισκέπτες της πόλης.

Την επιμέλεια και την οργάνωση των συναυλιών έχει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά – Τμήμα Φιλαρμονικής.

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΟΝΤΗΡΗ ΠΟΥ ΔΩΡΙΣΕ ΣΤΟN ΔΗΜΟ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΡΟΝΤΗΡΗ
22/7/2016

 Ο Δήμαρχος Πειραιά δέχθηκε χθες στο γραφείο του, στο Δημαρχείο, την κα Κωστούλα Ροντήρη, η οποία παρέδωσε το αρχείο του πατέρα της, ενός από τους πιο επιφανείς σκηνοθέτες της χώρας, του Δημήτρη Ροντήρη, που είχε συνδέσει την καλλιτεχνική του πορεία με την πόλη του Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο.

Το αρχείο αυτό, διαθέτει μοναδικά τεκμήρια, που φωτίζουν πλευρές αυτής της σπουδαίας προσωπικότητας.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν: η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, η Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου κα Ευαγγελία Μπαφούνη και ο Προιστάμενος του Τμήματος Θεάτρων και Κινηματογράφων του Δήμου Πειραιά κ. Κώστας Κουρμουλάκης.

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
21/7/2016

 Ο Δήμος Πειραιά υλοποιεί πρόγραμμα καθαρισμού των φωτιστικών σωμάτων και συνολικής αντικατάστασης των καμένων λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλη μας, με στόχο τη βελτίωση του φωτισμού και την αισθητική αναβάθμιση των φωτιστικών ιστών.

Το πρόγραμμα αυτό, έχει ξεκινήσει προ διμήνου περίπου και ήδη συνεργεία της Διεύθυνσης Ηλεκτρολογικού-Μηχανολογικού, έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχες εργασίες στην οδό Αλιπέδου (είσοδο της πόλης) και στις παραλίες Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια, όπου έγινε καθαρισμός και χρωματισμός των ιστών και αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ
21/7/2016

Στο πλαίσιο της ανάπλασης του πεζόδρομου της Παλαιολόγου στην πλατεία Τερψιθέας, συνεργεία του Δήμου Πειραιά απομάκρυναν πέργκολες καταστημάτων, έπειτα από συνεργασία με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο.

Η Δημοτική Αρχή, επιθυμεί να δώσει οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα των αυθαίρετων κατασκευών, επ΄ ωφελεία των δημοτών που δικαιούνται ελεύθερους χώρους.

Ο πεζόδρομος της Παλαιολόγου θα αλλάξει ριζικά καθώς τα τραπεζοκαθίσματα θα παραχωρηθούν σε οριοθετημένο χώρο, στις προσόψεις των καταστημάτων σε συνδυασμό με τη χρήση ομπρελών.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
21/7/2016

Στα εγκαίνια του νέου πολυιατρείου πρωτοβάθμιας περίθαλψης, το οποίο δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, των Γιατρών του Κόσμου και του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης, παρευρέθηκε και μίλησε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Τα εγκαίνια του νέου πολυιατρείου (Τσαμαδού και Ζωσιμαδών 52), τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 14 από 90Πρώτη   Προηγούμενη   9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by