English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
30/9/2015

Ημερίδα με θέμα την "Υγιή Γήρανση" θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, από τις 09.30 π.μ. έως τις 12.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΑ ΔΙΑΝΕΙΜΕΙ 20 ΤΟΝΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
29/9/2015

Συνεχίζεται η διανομή οπωροκηπευτικών από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, σε αδύναμους οικονομικά δημότες και ωφελούμενους του Δήμου.

Από αύριο Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, στις 12:00 μ.μ. έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 14:00, θα διανεμηθούν επιπλέον 20 τόνοι ροδάκινα σε 25 σημεία της πόλης. Το πρόγραμμα διανομής θα συνεχιστεί και με άλλα είδη οπωροκηπευτικών στο άμεσο μέλλον.

Σημειώνεται πως 1 τόνος ροδάκινα θα διατεθεί στους άστεγους που φιλοξενούνται σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος στον Όμιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, στον Πύργο του Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΖΑΛΑ
29/9/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, κατόπιν αιτήματος του κ. Δημάρχου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, προκειμένου ο κ. Μώραλης να ενημερωθεί ως προς τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τους χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν καθημερινά στο λιμάνι του Πειραιά, για να μεταφερθούν μέσω Αθηνών στα βόρεια σύνορα και την έξοδο από τη χώρα.

Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, ενώ ο κ. Μουζάλας μετέφερε στον κ. Μώραλη τις προθέσεις της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό. Ο Δήμαρχος Πειραιά, θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά γι΄ αυτή τη συνάντηση.

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ο.Λ.Π ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
29/9/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, προχώρησε σε τοποθέτηση για την επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.Π, και ενημέρωσε το Σώμα για την έγγραφη απάντηση του ΤΑΙΠΕΔ ως προς τη δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου από τον Δήμο Πειραιά. Επιπροσθέτως ο κ. Μώραλης, γνωστοποίησε το περιεχόμενο της επιστολής- απάντησης του, προς τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Πιτσιόρλα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
O ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
28/9/2015

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε σήμερα το «Πλοίο της Ειρήνης» προερχόμενο από το Κουσάντασι της Τουρκίας. Το πλοίο, με 1000 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων μεταφέρει σε όλο τον κόσμο μήνυμα κατά του πολέμου, των πυρηνικών και υπέρ των προσφύγων, διεκδικώντας έναν κόσμο με ειρήνη και δικαιοσύνη.

Στην τελετή υποδοχής, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο διεθνών αφίξεων του Ο.Λ.Π., εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου.

Οι εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στο θέμα των προσφύγων, καθώς και στο έργο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, με αφορμή και την συμπλήρωση φέτος των 70 χρόνων του ΟΗΕ.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
25/9/2015

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά συνεχίζει τη λειτουργία του υλοποιώντας δωρεάν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης που απευθύνονται σε ενήλικες. Τα προσφερόμενα προγράμματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων και απευθύνονται σε όλους, εργαζόμενους ή ανέργους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή μορφωτικού επιπέδου. Σημειώνεται ότι συνολικά 2500 άτομα έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά.
Με αφορμή τη νέα εκπαιδευτική περίοδο, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκος Καλαμακιώτης δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΟΥ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ «GUAYAS» ΣΤΟN ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
24/9/2015

O Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, υποδέχτηκαν σήμερα στο Δημαρχείο, τον Κυβερνήτη κ. Κάρλος Ζουμάρραγκα του εκπαιδευτικού πλοίου του Ισημερινού «Guayas» το οποίο βρίσκεται από χθες στο λιμάνι του Πειραιά, σε αποστολή εκπροσώπησης της χώρας στις θάλασσες του κόσμου.
Στην εθιμοτυπική συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Επίτιμη Πρόξενος της Δημοκρατίας του Ισημερινού στην Ελλάδα κα Σουσάνα Βάσκεζ και ο Ανθυποπλοίαρχος κ. Δημήτρης Στενημαχίτης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ Δ1 ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
22/9/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε σήμερα το Δ1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης στα Καμίνια, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τα μέλη του.

Τον κ. Μώραλη συνόδευσε ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Δήμαρχος Πειραιά συζήτησε με τα μέλη του Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης, για τα θέματα που τους απασχολούν.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΟΥ «ΕΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ» ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
22/9/2015

 Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.), προχωρούν άμεσα στην έναρξη υλοποίησης του έργου «Εστία και Εργασία» στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Στόχος του έργου είναι η υποστήριξη αστέγων και απειλουμένων από έλλειψη στέγης που διαβιούν σε ακατάλληλες συνθήκες και υπό καθεστώς φτώχειας στον Δήμο Πειραιά. Το έργο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους του Υπουργείου Εργασίας με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝΤΡΕΪ ΜΑΣΛΟΒ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ
21/9/2015

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα κ. Αντρέι Μάσλοβ.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Ιωάννης Μελάς και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης.

Οι κ.κ. Μώραλης και Μάσλοβ συζήτησαν για το Κοινό Έτος Ρωσίας και Ελλάδας το 2016 και τις εκδηλώσεις που θα οργανώσουν από κοινού σε διάφορους τομείς, όπως στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, καθώς επίσης και για την ανάδειξη του Ρωσικού Κοιμητηρίου στην «Ανάσταση».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ
20/9/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ψήφισε στο 94ο εκλογικό τμήμα του 10ου Γυμνασίου Πειραιά. Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο κ. Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:


«Σήμερα όλοι οι Έλληνες ψηφίζουν, είναι η ύψιστη στιγμή δημοκρατίας και θέλω να πιστεύω ότι οι συχνές εκλογές δεν θα ευτελίσουν την αξία αυτής της πολύ μεγάλης δημοκρατικής διαδικασίας. Ας τελειώσει επιτέλους αυτή η ταλαιπωρία των Ελλήνων. Να υπάρξει από αύριο μια κυβέρνηση μακράς πνοής η οποία θα μπορεί να υλοποιήσει αυτά που πρέπει για να πάει μπροστά ο τόπος. Μια κυβέρνηση τετραετίας, κατά την άποψή μου με συνεργασίες. Αυτό είναι το ιδανικό στη δύσκολη περίοδο που περνάμε. Να υπάρξει πολιτική σταθερότητα ώστε να μπορούμε και εμείς, φυσικά και η χώρα αλλά και οι Δήμαρχοι να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, καθώς είμαστε συνδεδεμένοι απόλυτα με την κεντρική διοίκηση. Είμαι βέβαιος ότι οι εκλογές και στον Πειραιά θα κυλίσουν ομαλά, θα δούμε τα αποτελέσματα και από αύριο όλοι οι Έλληνες μαζί, να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να ανατρέψουμε την αρνητική κατάσταση».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ
19/9/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα αύριο Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου στις 11:30 π.μ. στο 94ο εκλογικό τμήμα του 10ου Γυμνασίου Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 39).

  Δελτία Τύπου
ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Η 13η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ
16/9/2015

Τη «Φλόγα της Αγάπης» της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, υποδέχτηκε στον Πειραιά ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης. Τη Λαμπαδηδρομία διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκτελωνιστών Πειραιώς – Αθηνών και οι Ακαδημίες του Ολυμπιακού υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά. Οι δρομείς ξεκίνησαν από την πλατεία Αλεξάνδρας και κατέληξαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου ο κ. Μώραλης παρέλαβε τη φλόγα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκτελωνιστών Πειραιώς Αθηνών κ. Ανδρέα Βροντάκη και άναψε το βωμό.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 135 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»
14/9/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε χθες, στην εκδήλωση της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», με αφορμή τη συμπλήρωση 135 ετών από την ίδρυσή της.
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά, στην πλαζ Βοτσαλάκια, «άνοιξε» με χορούς και τραγούδια της Κρήτης από τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» και ακολούθησε συναυλία με τον Νίκο Ζωιδάκη και το συγκρότημά του.  

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ORCI & IRC 2015
14/9/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε χθες, στην απονομή επάθλων των νικητών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανοικτής Θαλάσσης ORCI & IRC 2015, που πραγματοποιήθηκε στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς.
Ο κ. Μώραλης απένειμε το βραβείο στο μεγάλο νικητή της διοργάνωσης, στο πλήρωμα του σκάφους «My Way» του Ναυτικού Ομίλου Ειρήνης και Φιλίας με κυβερνήτη τον Φαίδωνα Κυδωνιάτη και πλήρωμα τους κ.κ. Στέλιο Σωτηρίου, Αντώνη Μανωλάκη, Μάνο Παπαγεωργίου, Βασίλη Παπαδάκη, Λένα Πορταρίτου, Σπύρο Μανωλάκη, Κατερίνα Σκόνδρα, Αλέξανδρο Βλάχο, Θοδωρή Πολυχρονίδη, Ελίνα Διαμαντάκη και Στέργιο Λεωνταρίδη.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στο χαιρετισμό του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΤΡΕΞΕ ΣΤΟ 3ο ADIDAS OPEN RUN
13/9/2015

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον Πειραιά το 3ο adidas Open Run, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Οι δρομείς έδωσαν ραντεβού στην πλατεία του Ναυτικού Μουσείου στη Μαρίνα Ζέας και έτρεξαν σε μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων, διασχίζοντας το κέντρο του Πειραιά, την Ακτή Μιαούλη και την Ακτή Θεμιστοκλέους.
Το «παρών» στη Μαρίνα Ζέας έδωσε και η υποψήφια βουλευτής στην Α’ Πειραιώς και Νήσων και δημοτική σύμβουλος Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
11/9/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς επισκέφθηκε σχολεία της πόλης, για να ευχηθεί στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.
Ο κ. Μώραλης παραβρέθηκε στο 17ο Δημοτικό Σχολείο στα Καμίνια και στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς.
Ακολουθεί το μήνυμα του Δημάρχου Πειραιά για τη νέα σχολική χρονιά:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
11/9/2015

Tη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν από το Δήμο Πειραιά τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου 2015, με πίστωση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά εξυπηρετεί και τους Δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος, Κορυδαλλού, Αγκιστρίου, Πόρου, Κυθήρων, Σπετσών, Τροιζηνίας-Μεθάνων, Ύδρας και Αίγινας.  

  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ UNICEF ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
10/9/2015

Με αφορμή τον θάνατο του  Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF Λάμπρου Κανελλόπουλου, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΟΠΑΝ - BEAKEIO ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
10/9/2015

 Σας ενημερώνουμε για τις νέες συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο ΒΕΑΚΕΙΟ θέατρο, στις επόμενες ημέρες.

Ακολουθεί το νέο πρόγραμμα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Ε.Σ.Π. ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
9/9/2015

Σε συνέχεια της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη στις 25/8 για την νέα αγορά τροφίμων στον Πειραιά, ο κ. Μώραλης συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο κ. Νίκο Μανεσιώτη και με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά. Από την πλευρά του Δήμου συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης.  

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΑ ΔΙΑΝΕΙΜΕΙ 20 ΤΟΝΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
8/9/2015

Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει τη διανομή οπωροκηπευτικών σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, σε αδύναμους οικονομικά δημότες και ωφελούμενους του Δήμου.

Από την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, στις 12:00 μ.μ. έως την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στις 14:00 θα διανεμηθούν επιπλέον 20 τόνοι ροδάκινα σε 25 σημεία της πόλης. Το πρόγραμμα διανομής θα συνεχιστεί και με άλλα είδη οπωροκηπευτικών στο άμεσο μέλλον.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Το 3ο adidas Open Run τρέχει Κυριακή στον Πειραιά! Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015,Μαρίνα Ζέας (πλατεία Ναυτικού Μουσείου), 9:30πμ
7/9/2015

Δήλωσε συμμετοχή στο www.boostathens.gr

Το 3ο adidas Open Run είναι επιτέλους εδώ! Για πρώτη φορά, το πιο energy running event της πόλης κατηφορίζει νότια και σε περιμένει στην πλατεία Ναυτικού Μουσείου στη Μαρίνα Ζέας για να τρέξουμε παρέα στην πιο όμορφη διαδρομή του Πειραιά. Και επειδή η καλύτερη ώρα για τρέξιμο είναι το πρωί, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου ξυπνάμε νωρίς, φοράμε τα αθλητικά μας και γεμίζουμε ενέργεια όλο τον Πειραιά στις 9.30πμ. Μαζί θα τρέξουμε στην πιο απολαυστική διαδρομή των 6χλμ, η οποία ξεκινάει από τη Μαρίνα Ζέας, περνάει από το κέντρο του Πειραιά και διασχίζει την ακτή Μιαούλη και την ακτή Θεμιστοκλέους.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΚΟ.Δ.Ε.Π.
4/9/2015

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά οι εθελοντές καθηγητές θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Για το τρέχον σχολικό έτος οι αιτήσεις συμμετοχής θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 11/9 και τα μαθήματα θα αρχίσουν τη Δευτέρα 14/9. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Εθελοντισμού για να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και στη συνέχεια να τα προσκομίσουν στο ανωτέρω γραφείο και να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής του μαθητή.

Το Πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης δίνει τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης όλων των σχολικών μαθημάτων γυμνασίου και λυκείου, ενώ παρέχεται η δυνατότητα συνεργασίας των μαθητών και των οικογενειών τους με λογοθεραπευτές και ψυχολόγους, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. Παράλληλα υπάρχουν τμήματα ξενόγλωσσων μαθημάτων, που απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ 12 ΤΟΝΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ
2/9/2015

Στη διανομή των οπωροκηπευτικών που προσφέρει ο Δήμος Πειραιά δωρεάν στους δημότες σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Ο κ. Μώραλης επισκέφθηκε την Ε΄ Δημοτική Κοινότητα και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστο Αγραπίδη και την Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου.

Θερμή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Δήμου Πειραιά για δωρεάν διανομή 12 τόνων ροδάκινων. Δημότες έχουν παραλάβει φρούτα από τις δημοτικές κοινότητες, τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης και από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΙΣΙΔΩΡΑ ΝΑΝΝΟΥ-ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
1/9/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα με την Δήμαρχο Σαλαμίνας κα Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και το θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

  Δελτία Τύπου
ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM» ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
27/8/2015

«Η χώρα χρειάζεται ένα μεγάλο συνασπισμό πολιτικών δυνάμεων για να προχωρήσει»

«Μακάρι να ομαλοποιηθούν τα πράγματα και να υπάρξει μια ευρύτερη συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων. Η λύση είναι μια ευρεία πολιτική συνεννόηση. Εκφράζω την προσωπική μου άποψη καθώς όπως ξέρετε, είμαστε ένας συνδυασμός που δεν προέρχεται από κάποιο κόμμα, και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Ένας μεγάλος συνασπισμός δυνάμεων αν μπορούσε να ηγηθεί ίσως να βρίσκαμε τον δρόμο μας ως χώρα και κατ επέκταση οι Δήμοι, οι οποίοι είναι ένας κρίκος μιας αλυσίδας. Όλοι οι τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης εμπλέκονται άμεσα με το κεντρικό κράτος. Θέλω να μιλήσω για το δάνειο του Πειραιά. Έξι μήνες δεν μπορούσα να μιλήσω εύκολα με τους υπουργούς και ήταν κατανοητό, αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα, υπήρξε και η διαπραγμάτευση».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΑ ΔΙΑΝΕΙΜΕΙ 12 ΤΟΝΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
26/8/2015

Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, θα διανείμει 12 τόνους ροδάκινα σε αδύναμους οικονομικά δημότες και ωφελούμενους του Δήμου, ενώ το πρόγραμμα διανομής θα συνεχιστεί και με άλλα είδη οπωροκηπευτικών στο άμεσο μέλλον.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. έως τις 14:00, στα κάτωθι σημεία:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟΝ Ρ/Σ ALPHA 9,89 ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΦΙΕΡΗ
21/8/2015

 «Οι εκλογές θα φέρουν αρρυθμία στην τοπική αυτοδιοίκηση»

«Δεν θεωρώ σοβαρό ένα κράτος το οποίο μέσα σε ενάμιση χρόνο έχει κάνει δημοτικές εκλογές και ευρωεκλογές, βουλευτικές, δημοψήφισμα και πάλι βουλευτικές. Δεν μπορεί η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού να δουλέψει. Εμείς είμαστε μια νέα δημοτική αρχή στον Πειραιά που αναλάβαμε πριν από έναν χρόνο. Δεν έχουμε καταφέρει  να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε σοβαρά με την κεντρική εξουσία, με την Κυβέρνηση. Είχαμε μια Κυβέρνηση το πρώτο τρίμηνο, έγιναν εκλογές τον Ιανουάριο, είχαμε μια νέα, πρώτη φορά αριστερή Κυβέρνηση, η οποία ώσπου να πατήσει στα πόδια της ήθελε τουλάχιστον ένα δίμηνο, πέσαμε στην περίοδο της διαπραγμάτευσης, είχαμε το καλοκαιρινό δημοψήφισμα, τα capital controls και τώρα έχουμε πάλι εκλογές που θα μας φέρει τουλάχιστον ένα δίμηνο αρρυθμίας. Αν δεν σταθεροποιηθεί το πολιτικό σκηνικό να δούμε τι θα γίνει με τα Δικαστήρια, με το λιμάνι, με τα ΕΣΠΑ, δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε όσο γρήγορα θα θέλαμε ως Δημοτική Αρχή. Είχα καλή επαφή και με την προηγούμενη κυβέρνηση και με τη σημερινή. Αλλά αντιλαμβάνεστε τις αντικειμενικές δυσκολίες. Τώρα που ανοίγουν τα σχολεία και έχουμε σημαντικά ζητήματα, τώρα που πρέπει να κλείσουν προϋπολογισμούς όλοι οι Δήμοι της χώρας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΘΗΝΑΙΟΥ
18/8/2015

Με αφορμή τον θάνατο του Προέδρου του Πειραϊκού Συνδέσμου Ευάγγελου Αθηναίου, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Ευάγγελος Αθηναίος ήταν ένας σπουδαίος Πειραιώτης, ο οποίος υπηρέτησε τις τέχνες και τα γράμματα με ζήλο και αφοσίωση.
Ως Πρόεδρος του ιστορικού Πειραϊκού Συνδέσμου διετέλεσε σημαντικό έργο για την πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη της πόλης μας.
Εκφράζω τα βαθειά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

  Δελτία Τύπου
Σελίδα 14 από 75Πρώτη   Προηγούμενη   9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by