English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΛΑΥΚΟΥ ΚΛΗΡΙΔΗ
15/11/2013

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Ελληνισμός, η Κυπριακή δημοκρατία θρηνούν σήμερα την απώλεια ενός ιστορικού ηγέτη, ενός μεγάλου αγωνιστή και πατριώτη. Υπήρξε εμβληματική μορφή της κυπριακής πολιτικής σκηνής και του κυπριακού αγώνα, συμμετέχοντας σε αυτόν σε όλες τις φάσεις του και πάντα από σημαίνουσες θέσεις. Κληρονομιά και χρέος μας το όραμά του για μια Κύπρο, ενιαία και ελεύθερη.
Στους δικούς του και στους αδελφούς μας Κυπρίους τα θερμότερα συλλυπητήριά μου.»

  Δελτία Τύπου
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟ 2014
15/11/2013

Ψηφίσθηκε σήμερα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά πλειοψηφία, το «Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά έτους 2014».
Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, απαντώντας στη μειοψηφία, κατά τη συζήτηση της έγκρισης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Πειραιά για το 2014, για τα έργα που γίνονται στην πόλη, τόνισε μεταξύ άλλων:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΞΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΟΛΟΪ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ
14/11/2013

 Το όραμα για να ξαναδημιουργηθεί το ιστορικό Ρολόι του Πειραιά ευαισθητοποίησε έναν ακόμη Πειραιώτη. Ο λόγος για τον Εικαστικό-Ποιητή-Διακοσμητή κ. Σταύρο Τζώρτζο, που με επιστολή του προς το Δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, μεταξύ άλλων τονίζει:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΤΗ
13/11/2013

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, για την απώλεια του τέως υπουργού Νικόλαου Μάρτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Νικόλαος Μάρτης με την προσωπική του διαδρομή και πορεία αποτέλεσε για όλους εμάς το φωτεινό παράδειγμα προσφοράς, ανιδιοτέλειας και αγάπης για την πατρίδα. Οι αγώνες του, η συγγραφική του δουλειά και η τεκμηρίωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας κατά των πλαστογράφων της ιστορικής αλήθειας είναι μια πολύτιμη παρακαταθήκη και μια ιστορική κληρονομιά για τον Ελληνισμό.
Στους δικούς του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

  Δελτία Τύπου
ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
13/11/2013

 Σειρά ομιλιών, διαλέξεων, παρουσιάσεων και εργαστηρίων με θεματικό άξονα το θέατρο, περιλαμβάνουν οι δράσεις πολιτισμού, που πραγματοποιεί ο Δήμος Πειραιά, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, του Ο.Π.Α.Ν. και του Τμήματος Θεάτρων και Κινηματογράφων της Διεύθυνσης Πολιτισμού.

Σκοπός του πρώτου κύκλου των εκδηλώσεων είναι η επιμορφωτικού χαρακτήρα ανάλυση και παρουσίαση καλλιτεχνικών, κοινωνικών και ιστορικών θεμάτων που αφορούν στο θέατρο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Ψωρίαση: ένα νόσημα που απασχολεί»
13/11/2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ και το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ με τη συνεργασία του Σωματείου Υποστήριξης Ψωριασικών Ασθενών «ΚΑΛΥΨΩ» και την υποστήριξη της εταιρείας Leo Ελλάς διοργανώνουν Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Ψωρίαση: ένα νόσημα που απασχολεί» την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, ώρα 18:30 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ» Θήρας & Μαντινείας, Καμίνια.  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗN ΕΚΠΟΜΠΗ «ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ»
12/11/2013

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, απάντησε σήμερα το πρωί, σε ερωτήσεις πολιτών, στην εκπομπή «Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο», στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 - 90,4 FM», που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος κ. Ν. Παρασκευάς. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 13 ΚΑΙ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
12/11/2013

Από το Τμήμα Δημοτολογίου του Δήμου Πειραιά, ανακοινώνεται ότι λόγω αναβάθμισης της βάσης δεδομένων στο νέο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών (Εθνικό Δημοτολόγιο), από τις 13-11-2013 έως και τις 14-11-2013, το Δημοτολόγιο θα παραμείνει κλειστό.  

  Δελτία Τύπου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
12/11/2013

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη (14 Νοεμβρίου), ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων και το Διαβητολογικό Κέντρο Γ.Ν «ΤΖΑΝΕΙΟ», υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου στις 17:30 στον Πειραϊκό Σύνδεσμο (Καραϊσκου 104), εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Προλαμβάνουμε και αντιμετωπίζουμε το διαβήτη. Οχυρώνουμε την καρδιά μας».

  Δελτία Τύπου
ΔΩΡΕΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»
11/11/2013

 «Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περίσσευμα αγάπης και διάθεση προσφοράς. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου το Διοικητικό Συμβούλιο του «Φιλανθρωπικού Συνδέσμου η Αγία Βαρβάρα», για την απόφασή του να δωρίσει στο Δήμο Πειραιά το Ακίνητο επί της οδού Δερβενακίων 132, στα Μανιάτικα του Πειραιά, όπου λειτουργεί Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, αποδεχόμενος τη δωρεά, παρουσία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου πατέρα Χαρίτωνα και της Αντιδημάρχου Βρεφονηπιακών Σταθμών κυρίας Ευαγγελίας Σαρρή.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
11/11/2013

Σειρά λογοτεχνικών συναντήσεων στο χώρο του αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 22 & Κολοκοτρώνη – 3ος όροφος), περιλαμβάνουν οι δράσεις πολιτισμού, που πραγματοποιεί ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το Λογοτεχνικό Εργαστήρι Πειραιά.

Οι λογοτεχνικές συναντήσεις ξεκινούν την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, από τις 18:00 έως τις 20:00 και σύμφωνα με το πρόγραμμα, την πρώτη ώρα θα γίνεται ανάλυση του έργου ενός αγαπημένου Έλληνα λογοτέχνη και τη δεύτερη ώρα θα δίνεται η δυνατότητα επεξεργασίας αδημοσίευτων λογοτεχνικών κειμένων, των μελών του Εργαστηρίου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-4126751 – 2.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤ.ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
7/11/2013

 Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Στέλιος Διαμαντίδης, εκπροσώπησε το Δήμο Πειραιά, στην ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα, στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με θέμα: «Eνημερωτικές δράσεις ΥΠΕΚΑ, για το νόμο περί αντιμετώπισης της αυθαίρετης δόμησης».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
7/11/2013

 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, σε συνεργασία με τον φυσιολατρικό κοινωνικό σύλλογο «Φοίβος» Καμινίων, πραγματοποιούν δωρεάν μαθήματα σκάκι για ενήλικες αρχάριους, διάρκειας δύο μηνών, στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 22 & Κολοκοτρώνη).
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 18:30 έως 20:00, για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο (11, 18 και 25 Νοεμβρίου και 2, 9 και 16 Δεκεμβρίου).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν για συμμετοχή, στα τηλέφωνα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά: 210 4126751-2 και στο 210 4126730.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τμήμα 15 ατόμων).

  Δελτία Τύπου
ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
7/11/2013

Mε πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, του Ο.Π.Α.Ν. και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά, διοργανώνεται διάλεξη με θέμα: «Ιστορική Έρευνα και Νέες Τεχνολογίες», με εισηγητή το Δρ. Αλέξανδρο Ναυπλιώτη, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 18:00.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 22 & Κολοκοτρώνη – 3ος όροφος) και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των «Δράσεων Πολιτισμού» που υλοποιεί η Διεύθυνση Πολιτισμού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗN ΕΚΠΟΜΠΗ «ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ»
5/11/2013

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, απάντησε σήμερα το πρωί, σε ερωτήσεις πολιτών, στην εκπομπή «Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο», στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 - 90,4 FM», που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος κ. Ν. Παρασκευάς.

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ
ΞΑΝΑΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ
5/11/2013

 Από το Τμήμα Δημοτολογίου του Δήμου Πειραιά, ανακοινώνεται ότι παρατείνονται έως και 11/11/2013, οι εργασίες ένταξης του Δημοτολογίου, στο νέο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών (Εθνικό Δημοτολόγιο).

Υπενθυμίζεται ότι θα εκδίδονται μόνο πιστοποιητικά, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα χρειάζεται καμία διόρθωση-συμπλήρωση-μεταβολή σε αυτά.

Για την πλήρη επαναλειτουργία της Υπηρεσίας του Δημοτολογίου, θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση.

  Δελτία Τύπου
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΝΕΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
4/11/2013

Σε μια σεμνή τελετή, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Νέου Φαλήρου, τίμησε χθες το Δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, με το μετάλλιο Φίλων του Προσκοπισμού, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης (Δαβάκη και Λάμπρου Βεϊκου).

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΟ 10ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ
3/11/2013

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μιλώντας χθες στο 10ο Τακτικό Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων, που πραγματοποιήθηκε στον Πειραϊκό Σύνδεσμο (Καραΐσκου 104), τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
3/11/2013

Δεκάδες εθελοντές και συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, πραγματοποίησαν χθες δράση καθαριότητας στο Κοιμητήριο της Ανάστασης, μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και της Προέδρου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κυρίας Πασχαλίνας Καλαγιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗ
3/11/2013

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, για την απώλεια του Γιάννη Καλαμίτση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Ένας Πειραιώτης ξεχωριστός, ένας άνθρωπος της Δημοσιογραφίας, των Γραμμάτων, της Τέχνης αλλά και του Αθλητισμού έφυγε σήμερα από κοντά μας.
Ο Γιάννης Καλαμίτσης όμως θα μείνει πάντα στη σκέψη μας με τις ραδιοφωνικές εκπομπές του, τα σπουδαία τραγούδια που έγραψε, τις επιθεωρήσεις του, τα χρονογραφήματά του, την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και κυρίως για τη μαχητικότητά του και το καυστικό χιούμορ του. Στο Γιάννη Καλαμίτση του Πειραιά, η πόλη του θα διοργανώσει μια ξεχωριστή εκδήλωση τιμής και μνήμης. Στους δικούς του τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.»

  Δελτία Τύπου
ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
1/11/2013

 Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και ώρα 10:30, θα πραγματοποιηθεί αναμόρφωση του Κοιμητηρίου της Αναστάσεως, με τη συμμετοχή εθελοντών και συνεργείων καθαριότητας του Δήμου Πειραιά.
Το Κοιμητήριο της Αναστάσεως, κατά πολλούς σύγχρονους ιστορικούς, θεωρείται ένα ζωντανό μουσείο.
Η ανάδειξη και η συντήρηση των μνημείων είναι υποχρέωση όλων μας.
Η δική σας αρωγή στην προσπάθειά μας αυτή είναι σημαντική.

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗN ΕΚΠΟΜΠΗ «ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ»
31/10/2013

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, απάντησε σήμερα το πρωί, σε ερωτήσεις πολιτών, στην εκπομπή «Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο», στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 - 90,4 FM», που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος κ. Ν. Παρασκευάς.

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΔΙΑΛΕΞΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ
31/10/2013

 Με ιδιαίτερη επιτυχία, στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά (Φίλωνος 29), πραγματοποιήθηκε χθες, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και της Αντιδημάρχου Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερηλίκων κυρίας Ευαγγελίας Σαρρή, διάλεξη με θέμα: «Ομαλή προσαρμογή στο Βρεφονηπιακό Σταθμό. Άγχος αποχωρισμού και   προσκόλληση στη μητέρα».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
30/10/2013

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και ώρα 10:30, θα πραγματοποιηθεί αναμόρφωση του Κοιμητηρίου της Αναστάσεως, με τη συμμετοχή εθελοντών και συνεργείων καθαριότητας του Δήμου Πειραιά.
Το Κοιμητήριο της Αναστάσεως, κατά πολλούς σύγχρονους ιστορικούς, θεωρείται ένα ζωντανό μουσείο.
Η ανάδειξη και η συντήρηση των μνημείων είναι υποχρέωση όλων μας.
Η δική σας αρωγή στην προσπάθειά μας αυτή είναι σημαντική.
 

  Δελτία Τύπου
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
30/10/2013

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός ημερήσιας διάταξης, για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Είναι αυτονόητο και αναμενόμενο να αναφερθώ στη μεγάλη ημέρα για τον Πειραιά: την 22α Οκτωβρίου. Τελικά επικράτησαν οι αισιόδοξοι κι όχι οι ηττοπαθείς και μοιρολάτρες. Το Δημοτικό μας Θέατρο, το καλύτερο της Ευρώπης, άνοιξε την αυλαία με μία εντυπωσιακή έως και συγκινητική, αλλά σε κάθε περίπτωση ποιοτική παράσταση. Ο Πειραιάς έζησε στιγμές δόξας και προβολής.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
28/10/2013

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, μετά το πέρας της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, δήλωσε:
«28 Οκτωβρίου 1940. Μια από τις πιο κορυφαίες στιγμές του ελληνικού έθνους. Σύσσωμος ο ελληνικός λαός τότε, είπε το μεγάλο «ΟΧΙ» στους φασίστες Ιταλούς. Αργότερα είπε το μεγάλο «ΟΧΙ» στους ναζιστές Γερμανούς.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΙΑΛΕΞΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
27/10/2013

 «Ομαλή προσαρμογή στο Βρεφονηπιακό Σταθμό. Άγχος αποχωρισμού και προσκόλληση στη μητέρα», είναι το θέμα της διάλεξης, που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και της Αντιδημάρχου Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερηλίκων κυρίας Ευαγγελίας Σαρρή, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στις 6:00 το απόγευμα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29).
Ομιλήτρια στη διάλεξη θα είναι: η κα Ευγενία Μαυρομάτη, Παιδοψυχολόγος των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Πειραιά.
Στόχος της διάλεξης είναι να ενημερωθούν οι γονείς προκειμένου να αντιμετωπίσουν την μετάβαση και την προσαρμογή των παιδιών τους από την αγκαλιά της οικογένειας στην αγκαλιά του Παιδικού Σταθμού.
Η κα Μαυρομάτη, μετά την ομιλία της, θα απαντήσει σε ερωτήσεις γονέων γι αυτό το σημαντικό θέμα.

  Δελτία Τύπου
ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
24/10/2013

Συνεχίστηκαν χθες, για δεύτερη ημέρα, με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πολύ κόσμου, οι εκδηλώσεις για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ 29/10/2013 ΕΩΣ 4/11/2013
24/10/2013

 Από το Τμήμα Δημοτολογίου του Δήμου Πειραιά, ανακοινώνεται ότι λόγω ένταξης του Δημοτολογίου, στο νέο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών (Εθνικό Δημοτολόγιο), από 29/10/2013 έως και 4/11/2013, δεν θα γίνεται καμία εγγραφή.Θα εκδίδονται μόνο πιστοποιητικά, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα χρειάζεται καμία διόρθωση-συμπλήρωση-μεταβολή σε αυτά.Για την πλήρη επαναλειτουργία της Υπηρεσίας του Δημοτολογίου, θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση.

  Δελτία Τύπου
ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
23/10/2013

Με κάθε επισημότητα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, η γιορτή επαναλειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 14 από 51Πρώτη   Προηγούμενη   9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by