English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
25/1/2016

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στην κοπή της βασιλόπιτας της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας, στο Νέο Φάληρο. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, με την παρουσία της, έδωσε μια άλλη ευχάριστη νότα, παίζοντας γνωστά και δημοφιλή μουσικά κομμάτια.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε, με την ευκαιρία αυτή, στις ενέργειες και πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση των πιο σημαντικών προβλημάτων του Νέου Φαλήρου, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Καλή χρονιά, χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία πρώτα απ’ όλα. Και η Δημοτική Κοινότητα και εμείς δουλεύουμε με όρεξη, με διάθεση, με ένταση. Τα προβλήματα είναι αρκετά, είναι χρόνια, είναι δυσεπίλυτα. Πιστεύω όμως, ότι σε ορισμένους τομείς έχουμε πάει αρκετά καλά. Φυσικά μένουν ακόμη πάρα πολλά να κάνουμε. Θα αναφερθώ σε 3-4 θέματα που αφορούν στην Κοινότητα του Νέου Φαλήρου και ξέρω ότι απασχολούν όλους, εδώ και πολλά χρόνια. Απ’ ότι μου λέει ο Πρόεδρος και τα άλλα μέλη της Κοινότητας στην καθημερινότητα θα έλεγα ότι δεν είμαστε ούτε άριστοι ούτε τέλειοι. Νομίζω σε επίπεδο καθαριότητας και σε επίπεδο καθημερινότητας τα πράγματα λειτουργούν σχετικά καλά. Δεν πρόκειται ποτέ να πανηγυρίσω και να πω ότι έχουμε φτάσει στο «άριστο». Ποτέ δεν θα το φτάσουμε. Πάντα θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια. Αλλά νομίζω ότι παίρνουμε ένα ικανοποιητικό - θα έλεγα - βαθμό. Πρέπει πάντα να είμαστε προσγειωμένοι και να μην πανηγυρίζουμε όταν συνεχίζουν τα προβλήματα και είναι πολλά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
24/1/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, έδωσε το παρών στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος.

Ο κ. Μώραλης, σε δήλωσή του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην πολιτιστική δραστηριότητα του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, καθώς και στις κοινές δράσεις του Πειραιά και της Αγίας Πετρούπολης που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του εορτασμού για το κοινό έτος Ελλάδος-Ρωσίας 2016.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά με αγαπημένες μελωδίες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΩΝ 11 ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
23/1/2016

Σε μια μεγάλη γιορτή εξελίχτηκε η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, στο φουαγιέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. 1300 άτομα διασκέδασαν με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από τον εξαιρετικό μουσικό Μανόλη Κονταρό και το συγκρότημα του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Π.Α.Ε. «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ» και του Προέδρου της κ. Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα και από εμένα και για μία ακόμη φορά χρόνια πολλά και καλή χρονιά, με υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας. Δεν θα σας κουράσω σήμερα γιατί είναι μία μέρα, χαράς και γιορτής. Με χαρά στέκομαι εδώ μπροστά σας, διότι πιστεύω ότι τα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης είναι μία από τις δομές του Δήμου, που η νέα Δημοτική Αρχή έχει σκύψει με ευαισθησία και νομίζω ότι έχουμε αρκετά καλά αποτελέσματα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
22/1/2016

Τρόφιμα και βασικά αγαθά διανέμονται σε άπορους συνδημότες μας που υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, τα οποία συγκεντρώθηκαν από κοινωνικές δράσεις, που έγιναν με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά, όπως τη δράση «Νοιάζομαι -Μοιράζομαι», τον φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ που διοργάνωσε το Ζαννείο Γενικό Λύκειο Πειραιά και το 9ο ΓΕΛ Πειραιά, τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που πραγματοποίησε ο Ο.Π.Α.Ν. καθώς και από φορείς και δημότες, που προσέφεραν τρόφιμα στην ΚΟ.Δ.Ε.Π., για τους άπορους συμπολίτες μας.

Καθημερινά και μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων, αδύναμοι οικονομικά δημότες και κάτοικοι της πόλης επισκέπτονται τα γραφεία της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και παραλαμβάνουν τρόφιμα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
21/1/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας του Γηροκομείου της πόλης, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ. Την εκδήλωση πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, με αγαπημένες μελωδίες.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Μώραλης, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Εύχομαι καλή χρονιά και χρόνια πολλά. Έχω επισκεφθεί άλλη μία φορά το Γηροκομείο. Γνωρίζω τη λειτουργία του και πραγματικά είναι όπως τα είπε ο φίλος Αντιπεριφερειάρχης. Θα μπορούσα να πω ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση η λειτουργία του για δημόσιες, κρατικές δομές.

Από την πλευρά του Δήμου θα πω ότι δεν είναι ακόμη σημαντική η συνεισφορά μας, όπως θα επιθυμούσαμε. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Είναι κυρίως σε επίπεδο ηθικής συμπαράστασης, όπως είπε ο κ. Αλφιέρης. Έχουμε μία άριστη σχέση και συνεργασία με την Μητρόπολη Πειραιώς σε τακτική, καθημερινή – θα έλεγα – βάση για διάφορα ζητήματα. Έχουμε τους εκπροσώπους μας Δημοτικούς

Συμβούλους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου, οι οποίοι θέλω να πιστεύω ότι παράγουν και βοηθούν στη λειτουργία του Γηροκομείου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΤΟΝ 2Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «BLUE GROWHT» ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
20/1/2016

Πραγματοποιήθηκε χθες, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, ο 2ος Διαγωνισμός θαλάσσιας οικονομίας «Blue Growth II», με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά. Στον διαγωνισμό αυτό, που γίνεται πλέον θεσμός, πήραν μέρος 9 διαγωνιζόμενες ομάδες οι οποίες παρουσίασαν καινοτόμες ιδέες στο χώρο της «γαλάζιας οικονομίας», μπροστά στην κριτική επιτροπή και σε ένα πολυπληθές κοινό.

Η πρωτοποριακή αυτή διαδικασία που γίνεται με τη συνεργασία του «Aephoria», καθιερώνει πλέον τον Πειραιά σε πρωτεύουσα της θαλάσσιας καινοτομίας και δημιουργεί μια «δεξαμενή σκέψης» για καινοτόμες πρωτοβουλίες νεοφυών επιχειρήσεων με διεθνή απήχηση.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ LUDWIG VAN BEETHOVEN ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
20/1/2016

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά συνεχίζει τη σειρά των μουσικών εκδηλώσεων, που έχουν ως στόχο την προώθηση της μουσικής παιδείας.

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 20:00, στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά (Φίλωνος 29), οι μαθητές της τάξης του καθηγητή του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά κ. Σπύρου Τσελέντη, θα ερμηνεύσουν έργα για πιάνο του κορυφαίου μουσουργού Ludwig van Beethoven.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά - Δημοτικό Ωδείο Πειραιά, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) και τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά.

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»
18/1/2016

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Vammos του σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης», παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Ο κ. Μώραλης σε χαιρετισμό του, επισήμανε:
«Είναι χαρά να βρισκόμαστε και φέτος εδώ, και με την «Ομόνοια» και τους φίλους από την Κρήτη αλλά και στον χώρο αυτό, που είναι η φυσική έδρα της μεγάλης ομάδας του Πειραιά και της Ελλάδας, του Ολυμπιακού. Έχω άριστη συνεργασία με τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη της «Ομόνοιας». Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για τον Ελευθέριο Βενιζέλο, θα είναι μια μεγάλη εκδήλωση και το στολίδι της πόλης μας, το Δημοτικό Θέατρο, θα είναι γεμάτο. Σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, δεν είναι δόκιμο να λέμε πολλά λόγια. Θέλω να πιστεύω πως και ως πόλη αλλά και ως χώρα, όλοι μαζί μπορούμε και είμαστε σε θέση να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας και να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά με υγεία».

  Δελτία Τύπου
2ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ «BLUEGROWTH II» ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
18/1/2016

Ο Διαγωνισμός θαλάσσιας οικονομίας «BlueGrowth II», γίνεται πλέον θεσμός. Αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί ο 2ος Διαγωνισμός, από τις 16.30 έως τις 21.00, στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά (Ακτή Μιαούλη 51), τον οποίο διοργανώνει η ομάδα του Blue Growth, με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 1ος Διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2014, έδωσε την ευκαιρία σε 9 υποψηφίους, από τους συνολικά 30 που υπέβαλαν αίτημα συμμετοχής, να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους για την ενίσχυση της «Μπλε Οικονομίας» ενώπιον Συμβουλίου Ειδικών του χώρου της Ναυτιλίας.

Ο κάθε ένας από τους τρεις τελικούς νικητές κέρδισε το έπαθλο των 5.000 ευρώ καθώς και τη συμμετοχή σε πρόγραμμα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων (incubation) από την Αειφορία, για τρείς μήνες.

Φέτος, η διοργάνωση εξελίσσεται και ωριμάζει περισσότερο, αναβαθμίζοντας την ποιότητα, τόσο στην επιλογή των υποβαλλόμενων προτάσεων, όσο και στη διαδραστικότητα και αμεσότητα της επικοινωνίας των υποψηφίων με τους Συμβούλους.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ
18/1/2016

Ο Δήμος Πειραιά, εν όψει της επιδείνωσης του καιρού, ανακοινώνει, ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα και λειτουργούν σε 24ωρη βάση, οι παρακάτω θερμαινόμενοι χώροι:

-Υπνωτήριο Δομών Αλληλεγγύης - 1ος όροφος του Πύργου του Πειραιά - Ακτή Ποσειδώνος 2.

-Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης - Λ. Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 9 -11.

  Δελτία Τύπου
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΝΕΛΑΒΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
18/1/2016

Τα καθήκοντά της αναλαμβάνει η Δημοτική Αστυνομία στον Δήμο Πειραιά, σύμφωνα με το Νόμο 4325/2015 και με το υπ΄αριθμ ΦΕΚ 2640, το οποίο εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2015.

Η νέα Δημοτική Αστυνομία στον Δήμο Πειραιά, απαρτίζεται από σημαντικά μικρότερο αριθμό σε σχέση με το 2013, οπότε και καταργήθηκε. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα αποτελείται μόνο από 24 άτομα, έναντι 114 που ήταν το 2013.

Παρά το μειωμένο έμψυχο δυναμικό όμως, η Δημοτική Αστυνομία καταβάλλει καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της και να συνδράμει επικουρικά στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τροχαίας Πειραιά.

Είναι δεδομένο ότι η πόλη είναι επιβαρυμένη λόγω των έργων, γεγονός που δυσκολεύει την καθημερινότητα όλων. Σκοπός είναι, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, να διευκολυνθεί η καθημερινή ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών, αλλά και να αντιμετωπιστούν στο μέτρο του εφικτού, παραβάσεις που στρέφονται εναντίον του κοινωνικού συνόλου όπως είναι η παρεμπόδιση πρόσβασης σε ΑμεΑ, το παρεμπόριο, η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων κ.α.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ
17/1/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε σήμερα, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστέλλας, στο εστιατόριο «Ζορμπάς», στο Μικρολίμανο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στο χαιρετισμό του, τόνισε:
«Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά. Όταν μπήκα στην αίθουσα έλεγε ο Πρόεδρος ότι : «είχαμε ξεκινήσει να μιλάμε για μια σειρά προβλημάτων».
Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και στην πόλη αλλά και στην χώρα και είναι συσσωρευμένα εδώ και δεκαετίες. Δεν αισθάνομαι καλά, όταν λέει ο Πρόεδρος - και το λέει με καλή διάθεση - ότι : «Δήμαρχε δεν ευθύνεστε εσείς, γιατί είστε καινούργιος». Πλέον δεν είμαι τόσο καινούργιος. Η νέα Δημοτική Αρχή έκλεισε 17 μήνες και οφείλει να «μπαίνει» μέσα στα προβλήματα, να βελτιώνει, να λύνει πολλά από αυτά ή όσα μπορεί. Δεν είναι εύκολο. Τα προβλήματα είναι πολυσύνθετα. Δεν αφορούν μόνο τον Δήμο. Αφορούν και την Κεντρική Διοίκηση ή άλλους φορείς. Καταβάλλουμε προσπάθειες σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο, που παρά τις όποιες διαφωνίες, υπάρχει, θα έλεγα, μια σύμπνοια στα μεγάλα θέματα. Δεν έχουμε πολύ μεγάλες αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και νομίζω ότι σιγά – σιγά θα μπορέσουμε να βρούμε λύσεις.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ
17/1/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, στην αίθουσα δεξιώσεων «Porto Leone», στην Καστέλλα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στο χαιρετισμό του, τόνισε:
«Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου να είμαι σήμερα, εδώ, μαζί σας για πολλοστή φορά. Έχουμε τα τελευταία δύο χρόνια αναπτύξει μια σχέση, η οποία στηρίζεται κυρίως στην εμπιστοσύνη, στην εκτίμηση και στον σεβασμό.
Να ευχηθώ σε όλους και στις οικογένειές σας κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
Δεν νομίζω ότι σε αυτή την όμορφη εκδήλωση είναι δόκιμο να συζητάμε για τα προβλήματα της πόλης που είναι πολλά, όπως και της χώρας. Αυτό που μπορώ να πω όμως, είναι ότι θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Θέλουμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Τα προβλήματα είναι πολλά. Τα ζείτε και τα ζούμε καθημερινά και στην χώρα, επαναλαμβάνω, και στην πόλη. Είναι συσσωρευμένα προβλήματα δεκαετιών. Έχω όμως την αισιοδοξία και νομίζω ότι είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε αισιόδοξοι ότι τελικά θα τα καταφέρουμε. Να έχουμε τα επόμενα χρόνια μια καλύτερη πόλη, πιο κοντά σε αυτήν που ονειρεύονται οι Πειραιώτες.
Ευχαριστώ πολύ. Καλή Χρονιά. Να είστε καλά».

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ
17/1/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στην εκδήλωση της Παγκρήτιας Ένωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης, στο χαιρετισμό του, τόνισε: «Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους. Η Κρήτη για εμένα έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Χωρίς να είμαι από εκεί, ούτε εγώ, ούτε η σύζυγός μου, έχω παντρευτεί και έχω βαφτίσει τον γιο μου στην Κρήτη, έχω αποκτήσει μια ιδιαίτερη σχέση με το νησί. Θα ήθελα να κάνω μια αναφορά σε σχέση με τους προλαλήσαντες εκπροσώπους των κομμάτων. Τους Έλληνες πολίτες δεν τους νοιάζει αν θα είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός από την Κρήτη ή από την Κεντρική ή Βόρεια Ελλάδα, αυτό που τους ενδιαφέρει, είναι οι εκπρόσωποι των κομμάτων, τα κόμματα και ο όποιος πρωθυπουργός, να δώσουν μάχες. Θα χάσουμε και θα κερδίσουμε μάχες. Το θέμα είναι, οι περισσότερες να είναι νικηφόρες, για να λύσουμε πολλά από τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, με υγεία».

  Δελτία Τύπου
ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
15/1/2016

Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη ορίζονται ως Αντιδήμαρχοι με θητεία έως 4/3/2017, οι παρακάτω Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας:

1. Ο κ. Γαϊτανάρος Στυλιανός, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου και Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού, με τις εξής αρμοδιότητες:

α. Της Δ/νσης Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου
β. Της Δ/νσης Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού

2. Ο κ. Σιγαλάκος Κυριάκος, Αντιδήμαρχος Δόμησης & Γ.Σ.Π. και Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε. με τις εξής αρμοδιότητες:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 22 ΤΟΝΩΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
14/1/2016

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους οικονομικά αδύναμους πολίτες της πόλης, θα διανείμει 22 τόνους πορτοκάλια.


O Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Π. ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
12/1/2016

Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, από τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Βασίλη Κορκίδη, με αφορμή τη συμπλήρωση 180 ετών από την ίδρυση του Δήμου Πειραιά, καθώς και για την 72η επέτειο από τον βομβαρδισμό της πόλης τον Ιανουάριο του 1944.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κοπής πίτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και των παραγωγικών φορέων της πόλης, στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε χαιρετισμό του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ ΤΗΣ 11ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1944
11/1/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και το Δημοτικό Συμβούλιο, τέλεσαν σήμερα επιμνημόσυνη δέηση, ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης για τα θύματα του βομβαρδισμού της πόλης, την 11η Ιανουαρίου 1944. Την τελετή πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου.

Ο κ. Μώραλης, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων στο Δημοτικό Νεκροταφείο «Ανάσταση» και στον λόγο του, τόνισε μεταξύ άλλων:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.Π ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
10/1/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στην εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε στον Πειραϊκό Σύνδεσμο.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργος Σταματογιάννης, στην ομιλία του επισήμανε μεταξύ άλλων τη στενή συνεργασία Δ.Σ.Π και Δήμου Πειραιά, για τη δημιουργία νέου Δικαστικού Μεγάρου στο κτίριο της Ραλλείου.

Ο κ. Μώραλης, ευχήθηκε καλή χρονιά στο δικηγορικό κόσμο της πόλης ενώ σε δήλωσή του αναφέρθηκε στο νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, τονίζοντας: «Βρισκόμαστε στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης μας, σε μια όμορφη εκδήλωση, με παιδικές χορωδίες, με τη χορωδία του Δ.Σ.Π. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους δικηγόρους, να έχουν μια καλύτερη χρονιά από την περυσινή, καλή επιτυχία στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Καλή επιτυχία στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, ο οποίος είναι ένας πολύ δραστήριος σύλλογος.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
6/1/2016

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Πειραιά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Στον καθαγιασμό των Υδάτων εκπροσώπησαν : την Κυβέρνηση, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, τη Βουλή, ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Καμμένος, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Τραγάκης.

Στην τελετή παραβρέθηκαν : ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, Βουλευτές, εκπρόσωποι Κομμάτων, πρώην Υπουργοί, πρώην Δήμαρχοι της πόλης, Πρέσβεις ξένων χωρών, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι Φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»
5/1/2016

Κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη για τους άπορους συνανθρώπους μας που διαμένουν στο Χώρο Φιλοξενίας Αστέγων της ΚΟ.Δ.Ε.Π., επέδειξε η Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος».

Έπειτα από επικοινωνία της Προέδρου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κυρίας Κορίνας Λαουλάκου με τη Διευθύντρια της Ελληνογαλλικής Σχολής Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος» κα Αικατερίνη Παπαδοπούλου για τις ανάγκες του Χώρου Φιλοξενίας Αστέγων Πειραιά, προσφέρθηκαν είδη προσωπικής υγιεινής, οικιακής χρήσης καθώς και λευκά είδη.

Συγκεκριμένα στις 30-12-2015, παρελήφθησαν τα εξής είδη στα γραφεία της ΚΟ.Δ.Ε.Π.:

-Λευκά Είδη: 50 μαξιλάρια, 50 μαξιλαροθήκες, 30 μεγάλες πετσέτες, 30 μικρές πετσέτες.

-5 Μονά στρώματα

-Είδη Προσωπικής Υγιεινής: αφρόλουτρα, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες.

-Είδη καθαρισμού και οικιακής χρήσης: υγρά πιάτων, υγρά για σφουγγάρισμα (γενικής χρήσης), spray Dettol, χαρτιά υγείας, ρολά κουζίνας, σκόνη πλυντηρίου, μαλακτικό ρούχων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
1/1/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, γεμάτη από ευχές και αισιόδοξα μηνύματα για το νέο έτος που ανέτειλε, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Πειραιά παραβρέθηκε στη δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά: το πρώτο συστατικό λοιπόν είναι το «αρχή». Και τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι τα πάντα στη ζωή μας έχουν μια αρχή, μία τάξη και μια οριοθέτηση αξιών. Εάν αυτό όλοι μας και οι άρχοντες – εσείς- και οι αρχόμενοι – εμείς - το θέσουμε ως πρόταγμα της ζωής μας, τότε και η ευθύνη μας και η αξιοπρέπειά μας και η ελευθερία μας θα ενδυναμωθούν.

Εύχομαι λοιπόν σε αυτόν τον νέο χρόνο, πράγματι η αρχή να είναι για όλους μας μια δυναμική και ένα έναυσμα προόδου και αλληλοσυμπλήρωσης. Γιατί ούτε άρχοντες χωρίς αρχομένους μπορεί να υπάρξουν ούτε αρχόμενοι χωρίς την Αρχή. Η ευθύνη όμως για όλους μας είναι το μέγεθος της κρίσεως.

Καλή χρονιά κύριε Δήμαρχε, με έργα αγαθά και με κάθε ευλογία του Παναγίου. Καλή δύναμη σε όλους. Να χαίρεστε τις οικογένειες σας και να έχετε τη χαρά και την αγάπη στις καρδιές σας.»

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟ.Δ.Ε.Π. ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ BAZAAR ΤΟΥ Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM 99,5»
31/12/2015

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά διένειμε διατακτικές και χρηματικά βοηθήματα σε οικονομικά αδυνάτους δημότες και κατοίκους της πόλης, τα οποία προήλθαν από τα έσοδα του Χριστουγεννιάτικου Bazaar Βιβλίου του Ρ/Σ «ΒΗΜΑ FM 99,5», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Πειραιά το Δεκέμβριο του 2014.

Η επιλογή των δικαιούχων, που υποστηρίζονται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π., έγινε με κριτήρια, μεταξύ άλλων, όπως το ύψος του εισοδήματος, τα προβλήματα υγείας, την οικογενειακή κατάσταση και τις εν γένει ανάγκες διαβίωσης.

Η συνολική αξία των διατακτικών και των χρηματικών βοηθημάτων, που δόθηκαν στους άπορους δημότες και κατοίκους Πειραιά είναι 109.350 ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
31/12/2015

Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έπαιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και στην σύζυγό του κα Βάλια Κυριαζή - Μώραλη, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Δαβάκη, του Αντιδημάρχου Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστου Αγραπίδη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Βασίλη Ταταρόπουλου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:
«Χρόνια Πολλά. Είμαστε στο Δημαρχείο όπου ακούσαμε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα. Αυτές τις ημέρες είμαστε πολύ κοντά με τη Φιλαρμονική σε όλες τις εκδηλώσεις.
Εύχομαι καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο, υγεία πάνω απ΄ όλα για να μπορούμε να παλεύουμε με δύναμη, με επιμονή και με αισιοδοξία. Είναι υποχρεωτική η αισιοδοξία πλέον για όλο τον κόσμο και όπως έχω ξαναπεί πιστεύω ότι με πολλές δυσκολίες, με πολύ «ανηφόρα» θα τα καταφέρουμε και σαν πόλη και σαν χώρα. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για να δώσουμε ελπίδα και στην νέα γενιά».

  Δελτία Τύπου
ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 120 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
30/12/2015

Με μια εξαιρετική παράσταση από την Εθνική Λυρική Σκηνή, γιορτάστηκαν χθες στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τα 120 χρόνια από τη δημιουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και τα 180 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Πειραιά.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά, η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο.

Οι καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ερμήνευσαν μερικά από τα ωραιότερα κομμάτια του διεθνούς οπερετικού ρεπερτορίου και καθήλωσαν το κοινό. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, σπουδαστές από το Μουσικό Σχολείο Πειραιά.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του τόπου, Υπουργοί, Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ
30/12/2015

Ο Δήμος Πειραιά, εν όψει της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού, ανακοινώνει, ότι θα βρίσκονται σε ετοιμότητα και θα λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση και για όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία, οι παρακάτω θερμαινόμενοι χώροι:

-1ος όροφος του Πύργου του Πειραιά - Ακτή Ποσειδώνος 2.

-Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης - Λ. Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 9 -11.

  Δελτία Τύπου
ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ EΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ 180 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
29/12/2015

Ιστορικές στιγμές βίωσε σήμερα ο Πειραιάς, κατά τον εορτασμό της επετείου που σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία του: τα 180 χρόνια από τη «ληξιαρχική πράξη γέννησης» του Δήμου Πειραιά.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου έγινε η ορκωμοσία του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου το 1835, αναβίωσε η γενέθλια πράξη γέννησης του Δήμου Πειραιά.

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ τελέστηκε δοξολογία, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης εκφώνησε τον Πανηγυρικό της Ημέρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Κ. Δαβάκης, ανέγνωσε το Α΄ Πρακτικό του Δημοτικού Συμβουλίου και η Ιστορικός, Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου κυρία Ευαγγελία Μπαφούνη έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του νεότερου Πειραιά,

αναδεικνύοντας τον πολυσήμαντο ρόλο του Πειραιά στην ιστορία της χώρας και την ξεχωριστή του ταυτότητα στα πολιτιστικά και πνευματικά δρώμενα της πατρίδας μας.

Τη σεμνή αυτή εκδήλωση έκλεισε ο τενόρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Σταμάτης Μπερής.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
180 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
29/12/2015

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε χθες, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, στο χώρο του Αναγνωστηρίου, όπου Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολίτες, προέβησαν σε μια πρωτότυπη νυχτερινή ανάγνωση λογοτεχνικών αποσπασμάτων που αφορούν στον Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού των 180 χρόνων λειτουργίας του Δήμου Πειραιά.

Η εκδήλωση που είχε τίτλο: «180 χρόνια πνευματικής ζωής, νυχτερινός μαραθώνιος ανάγνωσης κειμένων για τον Πειραιά», ανέδειξε το ρόλο του Πειραιά στην πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας.

Απόψε θα πραγματοποιηθεί η Πανηγυρική Εκδήλωση για τον εορτασμό των 180 ετών από την ίδρυση του Δήμου Πειραιά στις 18:30, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου στις 29 Δεκεμβρίου 1835, ορκίστηκε το Α΄ Δημοτικό Συμβούλιο.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στις 20:00, για τη διπλή επέτειο των 180 ετών του Δήμου Πειραιά και των 120 ετών του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ-180 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ-120 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
28/12/2015

Ο Δήμος Πειραιά ακριβώς 180 χρόνια από την ίδρυσή του, διοργανώνει Πανηγυρική Εκδήλωση, αύριο Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015, στις 18:30, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα όπου στις 29 Δεκεμβρίου 1835, ορκίστηκε το Α΄ Δημοτικό Συμβούλιο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα είναι το εξής:

18:30 Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

19:00 Ιωάννης Π. Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά, Πανηγυρικός της Ημέρας.

19:15 Γεώργιος Κ. Δαβάκης, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, «Εν Πειραιεί τη 29η Δεκεμβρίου 1835», ανάγνωση Α΄ Πρακτικού Δημοτικού Συμβουλίου.

19:30 Ευαγγελία Μπαφούνη, Ιστορικός, Σύντομη αναδρομή στην ιστορία του νεότερου Πειραιά.

19:45 Εθνική Λυρική Σκηνή.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ
27/12/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε σήμερα, στην εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, στην πλατεία Κοραή, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου.

Μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από Συλλόγους του Πειραιά τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής τους για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Στην συνέχεια ο κ. Μώραλης έπαιξε με τα παιδιά του στο χριστουγεννιάτικο παιδότοπο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και ειδικά στους Πειραιώτες. Είμαστε εδώ, στην πλατεία Κοραή, έξω από το Δημαρχείο, σε μια ωραία ατμόσφαιρα. Εδώ υπάρχει ο χριστουγεννιάτικος παιδότοπος με πολλά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 14 από 80Πρώτη   Προηγούμενη   9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by