English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
30/10/2014

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με τις πλημμύρες που έπληξαν την πόλη και τις ζημιές που υπέστη το Μουσικό Σχολείο Πειραιά, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
30/10/2014

Με τον Πρόεδρο κ. Νίκο Μανεσιώτη και με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Aντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, έγινε εκτενής αναφορά σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, τη δυνατότητα διάνοιξης της οδού Σωτήρος, τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές 14 και 21 Δεκεμβρίου, τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, τον εορταστικό στολισμό της πόλης κ.α.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε: "Με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία. Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να υπάρχει αγαστή συνεργασία με τον εμπορικό κόσμο του Πειραιά. Μας ενδιαφέρει να ακούμε τις προτάσεις των φορέων της πόλης, προκειμένου να προχωρούμε σε ενέργειες προς όφελος του Πειραιά και των Πειραιωτών".

  Δελτία Τύπου
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣΤΟΥ-ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΖΗΣΩ»
30/10/2014

Στην εκδήλωση «Παθήσεις Μαστού - Επιλέγω να ζήσω» που πραγματοποιήθηκε χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Διοργανωτές ήταν ο Όμιλος Γυναικών Πειραιά το «Εξάλειπτρον», στο πλαίσιο αφιερώματος για τον Παγκόσμιο Μήνα Μαστού σε συνεργασία με τη Μονάδα Μαστού του Ειδικού Αντικαρκινικού νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά».

Η Πρόεδρος του Ομίλου Γυναικών «Εξάλειπτρον» κ. Νανά Λάτση, προσέφερε τιμητική πλακέτα στο Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Ομιλητές ήταν ο Διοικητής του νοσοκομείου «Μεταξά» κ. Νίκος Βλαχάκος, ο Διευθυντής της Μονάδας Μαστού νοσοκομείου «Μεταξά» κ. Κυριάκος Καλογεράκος και η έφορος στον Τομέα Ψυχικής Υγείας του «Εξάλειπτρον» κ. Μαριάννα Μπρα.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΩΡΓΟ ΓΑΒΡΙΛΗ
29/10/2014

Mε τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης προκειμένου να συζητήσουν αναλυτικά την κατάσταση μετά τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν και την πόλη του Πειραιά.

Αποφασίστηκε η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά να αναλάβει πρωτοβουλία και να συγκαλέσει τις επόμενες ημέρες ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των όμορων Δήμων της Α΄ και Β΄ Πειραιά και την ΕΥΔΑΠ, για να προσδιοριστούν οι αιτίες που προκάλεσαν ζημιές σε οικίες και καταστήματα της πόλης έτσι ώστε να υπάρχει στο μέλλον ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία θα λύσουν το πρόβλημα.

Συζητήθηκε ο σχεδιασμός που έχει ο Δήμος Πειραιά για το νέο ΕΣΠΑ και αναζητήθηκαν τρόποι επικοινωνίας ανάμεσα στον Δήμο και την Περιφέρεια για να μπορούν οι δύο πλευρές να εντάξουν τα έργα που σχεδιάζει η δημοτική Αρχή στη νέα προγραμματική περίοδο καθώς και μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στον Δήμο Πειραιά και στην Περιφέρεια.

  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
28/10/2014

Μετά το πέρας της παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί για όλους τους Έλληνες μια ιστορική ημέρα, μια ημέρα μνήμης, μια ημέρα που συμβολίζει την ενότητα του ελληνικού λαού. Επίσης, θα μπορούσαμε να πούμε ότι πολλές φορές τα «OXI» είναι αυτά που γράφουν την ιστορία κάθε Έθνους.Καλό είναι αυτό να το θυμόμαστε. Να είμαστε ενωμένοι, να είμαστε δυνατοί. Άλλωστε η ημέρα αυτή συμβολίζει τη διαρκή μάχη των Ελλήνων.Να συγχαρώ όσους παρέλασαν σήμερα στον Πειραιά, σε μία πολύ όμορφη ημέρα. Ευχαριστώ».

  Δελτία Τύπου
Ενημέρωση για τους πληγέντες από τη σφοδρή νεροποντή
27/10/2014

Με το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Πειραιά (213-16.01.802, 213-16.01.866) έχουν επικοινωνήσει μέχρι σήμερα 34 δημότες της πόλης μας που επλήγησαν από την σφοδρή νεροποντή την περασμένη Παρασκευή, προκειμένου να δηλώσουν τις ζημιές στην οικία τους και να ενημερωθούν για τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία που απαιτείται για την αποζημίωση τους, όπως αυτά έχουν καθοριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ταυτόχρονα έχει αναρτηθεί στο site του Δήμου (www.pireasnet.gr) η σχετική ανακοίνωση. 

  Δελτία Τύπου
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γ.ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΚΑΙ ΚΕΛΛΥ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗ
25/10/2014

«Ευρεία σύσκεψη και άμεση καταγραφή των ζημιών στον Πειραιά»
«Είμαστε στο επίμαχο σημείο στους Αγίους Αναργύρους στην Κοκκινιά, μιλάμε με τους δημότες και πραγματικά θέλω να πω ότι παραδέχομαι την ευγένεια τους και την υπομονή τους. Εγώ δεν ξέρω αν θα είχα την ίδια ψυχραιμία και υπομονή, ίσως επειδή τους έχει συμβεί πολλές φορές, πλέον οι άνθρωποι να έχουν μεγαλύτερη υπομονή απ' ότι εγώ υπολόγιζα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σύσκεψη προκειμένου να γίνει αποτύπωση της κατάστασης μετά τις χθεσινές πλημμύρες
25/10/2014

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συγκάλεσε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Πειραιά ευρεία σύσκεψη προκειμένου να γίνει αποτύπωση της κατάστασης μετά τις χθεσινές πλημμύρες από τη σφοδρή βροχόπτωση και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα. Η σύσκεψη έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργου Γαβρίλη με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους κ. Π. Καλογερόγιαννη, κ. Α. Αργουδέλη, κ. Σ. Βοιδονικόλα, το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλη Ταταρόπουλο καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και της Περιφέρειας.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη συνεργεία της Περιφέρειας ξεκίνησαν την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών προκειμένου εν συνεχεία τεχνικά κλιμάκια του Δήμου Πειραιά να μπορούν πραγματοποιήσουν καταγραφή ζημιών σε οικίες και αντίστοιχα τα συνεργεία της Περιφέρειας σε επαγγελματικούς χώρους.

Επίσης αποφασίστηκε να λειτουργήσει από σήμερα τηλεφωνικό κέντρο για την καταγραφή των ζημιών στις οικίες. Οι δημότες Πειραιά των οποίων έχουν πληγεί οι οικίες μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα 213-1601802, 213-1601866 και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ηρώων Πολυτεχνείου 19, 3ος όροφος) προκειμένου να δηλώσουν τη ζημιά: Σήμερα Σάββατο από τις 14:00 έως τις 20:00 Κυριακή 10:00 έως τις 15:00 και από Δευτέρα 8:00 π.μ. έως 14:00.

Ταυτόχρονα οι επαγγελματίες του Δήμου Πειραιά μπορούν να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής που έχει την αρμοδιότητα καταγραφής των ζημιών.

  Δελτία Τύπου
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΑΚΗ
25/10/2014

"Όλα τα συνεργεία του Δήμου είναι στο δρόμο"
"Από χθες το βράδυ, όλα τα συνεργεία του Δήμου είναι στο δρόμο για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη βλάβη. Αυτές είναι οι δυνατότητες του Δήμου Πειραιά και δεν πιστεύω ότι και οι άλλοι Δήμοι έχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες για να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους φαινόμενα. Σήμερα βγαίνουν τα συνεργεία των μηχανικών και της Περιφέρειας, θα συνδράμουμε και εμείς με δικούς μας μηχανικούς, τουλάχιστον να πάμε να καταγράψουμε ζημιές και όπως είπε ο Πρωθυπουργός και ελπίζω να γίνει, τουλάχιστον να αποζημιωθούν αυτοί οι άνθρωποι. Δεν το έχουμε δει να συμβαίνει συχνά στη χώρα, κάποιοι αποζημιώνονται πολλά χρόνια μετά. Εμείς οφείλουμε από την πλευρά μας να κάνουμε τη δουλειά μας, να καταγράψουμε τις ζημιές προκειμένου να έχουμε τα στοιχεία, αν βγει αυτή η αποζημίωση, οι άνθρωποι να αποζημιωθούν".

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΡΑΒΑΛΙΑΡΗ
23/10/2014

 Με αφορμή τον πρόωρο χαμό του δημοσιογράφου Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Εκφράζω τα βαθειά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη, που έφυγε τόσο νωρίς έχοντας όμως επιδείξει μια πολύ σημαντική διαδρομή στο χώρο της ενημέρωσης.

Ένας από τους δημοσιογραφικούς σταθμούς του Τριαντάφυλλου Δραβαλιάρη ήταν και η Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά στην οποία είχε διατελέσει Διευθυντής. Η απώλειά του μας θλίβει όλους".

  Δελτία Τύπου
ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ
23/10/2014

Στον αγιασμό των γραφείων του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου έδωσε το παρών ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Τα μέλη του Συνδέσμου καλωσόρισαν το Δήμαρχο Πειραιά τονίζοντας πως η στήριξή του είναι πολύ σημαντική για τις δράσεις τους.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Μώραλης επισήμανε πως θα βρίσκεται δίπλα τους και θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στη σημαντική πολιτιστική τους δραστηριότητα. Επιπλέον δήλωσε ότι η δημοτική Αρχή Πειραιά δίνει ιδιαίτερο βάρος στην υποστήριξη των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της πόλης, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πειραϊκής κοινωνίας.

Ο Σύνδεσμος Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου δραστηριοποιείται στον Πειραιά τα τελευταία τριάντα χρόνια και ιδρύθηκε μετά από ευγενική χορηγία του Μιλτιάδη Μαρινάκη. Μάλιστα ένα από τα πρώτα ιδρυτικά μέλη ήταν η σύζυγος του αείμνηστου βουλευτή και μητέρα του Προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικού συμβούλου Πειραιά κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, Ειρήνη.

Ο Σύνδεσμος λειτουργεί ως Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, με κύριο στόχο τη διάδοση και διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και έχει να επιδείξει στην πολύχρονη πορεία του πλούσιο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο.

  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ "ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS"
22/10/2014

Ο Δήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Πειραιά Σταύρος Ελληνιάδης και η Οργάνωση Αγώνων Σκυταλοδρομιών, θα παραχωρήσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των 1ων Αγώνων Σκυταλοδρομιών Δρόμου Πειραιά “Βίκος Street Relays”, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014, ώρα 12:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.
Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν ως πρεσβευτές, διακεκριμένες προσωπικότητες του αθλητισμού.

  Δελτία Τύπου
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ "ΤΡΕΧΕΙ" ΞΑΝΑ
19/10/2014

 Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους αθλητών και πολιτών πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια αγώνας δρόμου στον Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα, διεξήχθη ο αγώνας "Piraeus City Run" που διοργάνωσε η εταιρία Puma υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, με τους αθλητές να τρέχουν αποστάσεις 5, 10 και ενός χιλιομέτρου για οικογένειες και παιδιά, στον οποίο μάλιστα έτρεξε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με την οικογένειά του. Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΗΓΑΔΑΣ
17/10/2014

 Τις εργασίες ανάπλασης για τη δημιουργία βιοκλιματικής πλατείας στην Πηγάδα, που είχαν σταματήσει τους τελευταίους μήνες και ξεκίνησαν εκ νέου την Τετάρτη 15-10-2014 μετά από ενέργειες της δημοτικής Αρχής Πειραιά, επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Δήμαρχος Πειραιά επισκέπτεται την πλατεία Πηγάδας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πριν δέκα ημέρες μαζί με επιτελείο από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά, συναντήθηκε με τον εργολάβο-επικεφαλής των εργασιών, προκειμένου να ενημερωθεί για ποιούς λόγους είχε σταματήσει το έργο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα του έργου, ενώ συνομίλησε με επαγγελματίες στους οποίους εξήγησε το τελικό σχέδιο ανάπλασης της πλατείας Πηγάδας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε: "Είμαι ικανοποιημένος που ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στην πλατεία Πηγάδας, οι οποίες είχαν σταματήσει, δημιουργώντας προβλήματα σε κατοίκους και επαγγελματίες. Ελπίζω να μπορέσουμε να επιλύσουμε το πλήθος των προβλημάτων που έχουν προκύψει εξαιτίας του πρόχειρου σχεδιασμού το προηγούμενο διάστημα και να παραδώσουμε μια όμορφη, σύγχρονη και λειτουργική πλατεία στους Πειραιώτες".

  Δελτία Τύπου
ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
17/10/2014

 Με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών σε μια εκδήλωση με πολύ τραγούδι, χορό και διασκέδαση. Το πρόγραμμα περιελάμβανε εύθυμες μουσικές από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά και τραγούδι από το Νίκο Ζωϊδάκη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ "Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ"
16/10/2014

 Με τον Πρόεδρο κ. Μανώλη Νικητάκη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων "Η Αγία Τριάς" συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι περιπτερούχοι της πόλης ενημέρωσαν το Δήμαρχο Πειραιά για τα προβλήματα τους. Επιπλέον κατέθεσαν σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματα που αφορούν στον τομέα τους.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε πως στόχος της δημοτικής Αρχής Πειραιά είναι να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του κλάδου τους.

  Δελτία Τύπου
ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΡΑΛΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΡΑΛΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ
14/10/2014

 Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργο Σταματογιάννη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της "Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε." κ. Δημήτρη Σωτηρόπουλο είχε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η παραμονή των Δικαστηρίων Πειραιά στο κέντρο της πόλης και η οριστικοποίηση του χρονοδιαγράμματος για την ανακατασκευή της Ραλλείου Σχολής, που αποτελεί πρόταση της δημοτικής Αρχής Πειραιά και κρίθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ως το πλέον κατάλληλο και ενδεδειγμένο κτίριο για να φιλοξενήσει το Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΟΜΙΛΙΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ο.Π.Α.Ν. ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΑΔΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΕΙΡΑΙΑΣ CITY RUN"
13/10/2014

Σε συνέντευξη τύπου για τους αγώνες δρόμου "Πειραιάς City Run" που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 στον Πειραιά μίλησαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Σταύρος Ελληνιάδης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (Ο.Π.Α.Ν.) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
9/10/2014

Τα νέα μέλη στα Διοικητικά Συμβούλια της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανέδειξε το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά της 7.10.2014 και είναι τα ακόλουθα:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΛΠ Α.Ε. ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ
7/10/2014

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά υιοθέτησε την πρόταση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για το θέμα της ΟΛΠ ΑΕ και τη διαχείριση και λειτουργία του λιμανιού στον Πειραιά. Κατά την ψηφοφορία μειοψήφησαν οι παρατάξεις "Το λιμάνι της αγωνίας - Πειραιάς η πόλη μας" και η "Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά".

Αναλυτικά η Εισήγηση του κ. Μώραλη:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ & ΤΟΝ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Γ.ΜΩΡΑΛΗ
7/10/2014

 Ψήφισμα για την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζομένων του Δήμου Πειραιά εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στη σημερινή συνεδρίαση και ενέκρινε με διευρυμένη πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά. Δεν το ψήφισε ο συνδυασμός "Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά".
Το ψήφισμα είναι το ακόλουθο:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
6/10/2014

Μήνυμα με αφορμή τη σημερινή Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού απηύθυνε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.
Αναλυτικά το μήνυμα του Δημάρχου:

«Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού είναι αφιερωμένη στη σπουδαιότητα της άθλησης από τα πρώτα χρόνια ένταξης των παιδιών στη σχολική κοινότητα.

Η ενασχόληση των νέων από μικρή ηλικία με τον αθλητισμό και με τις αξίες που διέπουν το αθλητικό ιδεώδες, διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες, ενισχύει την ομαλή κοινωνικοποίηση τους προάγοντας ταυτόχρονα την ευγενή άμιλλα. Την ίδια στιγμή οι νέοι μαθαίνουν να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Είναι χρέος της Πολιτείας και ευθύνη όλων μας να κατευθύνουμε τους νέους προς ένα τέτοιο πρότυπο ζωής και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου μέσα από τον αθλητισμό να ανακαλύψουν τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους που καθιστούν κάθε ένα παιδί μια ξεχωριστή προσωπικότητα.

Αυτή είναι και η αξία ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί και όλοι είμαστε ίσοι, του θεματικού άξονα που έχει δοθεί φέτος στην Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Είναι ανάγκη να κατανοήσουν οι μαθητές τη σημασία του σεβασμού στη διαφορετικότητα, αφού όπως στον Αθλητισμό έτσι και στην κοινωνία δε χωρούν φυλετικές ή άλλου είδους διακρίσεις».
 

  Δελτία Τύπου
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ
3/10/2014

 Το Λιμάνι του Πειραιά αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες για την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας. Ως ένα σημαντικό διεθνές κέντρο για την κρουαζιέρα, με πολλά περιθώρια εξέλιξης αλλά και ως κομβικό σημείο για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα αποτελεί χώρο υποδοχής και μετακίνησης εκατομμυρίων τουριστών κάθε χρόνο. Γι' αυτό η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι καθοριστικός παράγοντας προκειμένου να αξιοποιηθούν τα σημαντικά πλεονεκτήματα του και να καταστεί μοχλός ανάπτυξης τόσο της εθνικής όσο και της πειραϊκής οικονομίας, διατηρώντας και δημιουργώντας θέσεις εργασίας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ-ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ
2/10/2014

Συνάντηση είχε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη. Ο κ. Μώραλης παρουσίασε την πρόταση του Δήμου Πειραιά για το σχέδιο ανάπτυξης της πόλης, μέσα από την αξιοποίηση της δράσης του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 «Ολοκληρωμένη Χωρική Ανάπτυξη» (Ιntergraded Territorial Investment / ITT)).

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
1/10/2014

Μήνυμα με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας απηύθυνε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.
Αναλυτικά το μήνυμα του Δημάρχου:
«Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας έρχεται να θυμίσει σε όλους εμάς, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, την υποχρέωση και το καθήκον που έχουμε απέναντι σε αυτούς που μας μεγάλωσαν, στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, να τους παρέχουμε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και δημιουργικής απασχόλησης.
Στόχος της νέας δημοτικής αρχής Πειραιά είναι η ενίσχυση των δράσεων για τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Κύριο μέλημά μας είναι να είμαστε δίπλα τους. O Δήμος Πειραιά προχωράει, μεταξύ άλλων, σε αναβάθμιση των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης. Επιπλέον, μελετούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας φροντίδας σε όλους τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά θα γιορτάσουν την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου σε μία εκδήλωση με μουσική, χορό και τραγούδι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας».
 

  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
30/9/2014

Με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αστυνόμευση του Πειραιά και η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των πρώην δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι εντάχθηκαν στο δυναμικό της ΕΛΑΣ, για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου σε αρμοδιότητες που κάλυπτε η Δημοτική Αστυνομία, όπως η πάταξη του παραεμπορίου, η παράνομη στάθμευση και ο έλεγχος των κοινόχρηστων χωρών.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2015 ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
29/9/2014

Σύσκεψη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά τον ερχόμενο Μάιο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πειραιά.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κ. Μαρία Δαμανάκη, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ομάδας εργασίας που έχει αναλάβει τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015 κ. Πέτρος Κόκκαλης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Θαλασσίων Υποθέσεων της Κομισιόν.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 2015
29/9/2014

Σύσκεψη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας 2015 που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά τον ερχόμενο Μάιο, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πειραιά στις 11:00 π.μ.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κ. Μαρία Δαμανάκη και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ομάδας εργασίας που έχει αναλάβει τη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας 2015 κ. Πέτρος Κόκκαλης.
 

  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
29/9/2014

 "Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Κώστα Κατσούλη, αλλά και σε ολόκληρη την οικογένεια του Εθνικού Πειραιώς.
Η βία δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό. Ελπίζω το συντομότερο δυνατό να αποδοθεί δικαιοσύνη."

  Δελτία Τύπου
ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ SMILE
26/9/2014

 Διοργανώθηκε στον Πειραιά η 4η συνάντηση του Ευρωπαϊκού έργου SMILE - Smart green Innovative urban Logistics for Energy efficient mediterranean cities. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι «Πολιτικές και Στρατηγικές για Έξυπνες Καινοτόμες Δράσεις Διαχείρισης Αστικής Εφοδιαστικής με Στόχο Πράσινες και Ενεργειακά Αποδοτικές Πόλεις στην Περιοχή της Μεσογείου».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 14 από 63Πρώτη   Προηγούμενη   9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by