English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ Ε.Β.Ε.Π.
19/9/2014

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 στο Δημαρχείο του Πειραιά, συνάντηση του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδη και των μελών του Προεδρείου του Ε.Β.Ε.Π., που απαρτίζεται επίσης από τους κ. κ. Δ. Μαθιό, Α΄ Αντιπρόεδρο, Ν. Μαυρίκο Β΄ Αντιπρόεδρο, Δ. Μαρκομιχάλη, Γεν. Γραμματέα και Ν. Μανεσιώτη, Οικ. Επόπτη, με το νέο Δήμαρχο Πειραιά, κ. Γ. Μώραλη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Πειραιά κ. Β. Ταταρόπουλου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΡΓΥΡΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ
18/9/2014

 Με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου Πειραιά. Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε η σύσταση κοινής ομάδας έργου, αποτελούμενη από στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και του Δήμου Πειραιά, με σκοπό τη διεξοδική μελέτη και την εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που κληρονόμησε η νέα Δημοτική Αρχή της πόλης.

  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ
17/9/2014

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ

Με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Αλέξανδρο Κρητικό και τον Αντιπρόεδρο κ. Χρήστο Μήτρεντσε συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το δάνειο ύψους 131.000.000 ευρώ που έχει ο Δήμος Πειραιά στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων καθώς η εξαιρετικά δυσχερής οικονομική κατάσταση του Δήμου επιβάλλει την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων. Η Διοίκηση του Ταμείου αντιμετώπισε θετικά την πρόθεση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την επίλυση του μεγάλου αυτού ζητήματος.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Πειραιά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υποβάλλει επίσημα συγκεκριμένη πρόταση προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε: "Σκοπός της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να υπάρξει μια βιώσιμη λύση για τα χρέη του παρελθόντος, που αποτελούν μεγάλο βάρος για το Δήμο Πειραιά και τους δημότες. Όλες οι προσπάθειές μας έχουν ως κύριο στόχο την οικονομική εξυγίανση και τη διασφάλιση της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου Πειραιά".

  Δελτία Τύπου
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ
17/9/2014

ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ: ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ»

Χαιρετισμό, εκ μέρους του Δήμου Πειραιά, απηύθυνε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Κόκκαλης σε ημερίδα με θέμα «Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης: Απορρόφηση στην Εργασία» που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Ο χαιρετισμός του κ. Κόκκαλη επικεντρώθηκε στο παράδειγμα των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και τον ρόλο που μπορούν να παίξουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ
16/9/2014

 ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΧΩΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΠΑ

Με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκο Δένδια συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Κατά τη συνάντηση, τέθηκε το ζήτημα της υποβολής του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Χωρικής Επένδυσης του Δήμου Πειραιά στο νέο ΕΣΠΑ καθώς και η ένταξη άλλων έργων του Δήμου στη νέα προγραμματική περίοδο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
15/9/2014

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του φιλάθλου του Εθνικού Πειραιώς και τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου στον αγώνα Ηρόδοτου -Εθνικού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στον φίλαθλο της ομάδας του Εθνικού Πειραιώς, ο οποίος, όπως πληροφορούμαστε, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους οικείους του, αλλά και στην αθλητική οικογένεια του Εθνικού, του ιστορικού συλλόγου της πόλης μας.

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο γήπεδο του Ηροδότου στην Κρήτη δεν τιμούν το ποδόσφαιρο. Η βία δεν έχει θέση στον αθλητισμό. Ελπίζω σύντομα οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

  Δελτία Τύπου
ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ – ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
12/9/2014

Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη ορίζονται Αντιδήμαρχοι, με θητεία από 12/9/2014 έως 4/3/2017 οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Καρβουνάς Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Δημοτικής Κατάστασης και Ανθρωπίνου Δυναμικού, με αρμοδιότητες της Δ/νσης Διοίκησης, της Δ/νσης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Κατάρτισης και της Δ/νσης Ληξιαρχείου και Δημοτικής Κατάστασης.

Αργουδέλης Αλέξανδρος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων, με αρμοδιότητες της Δ/νσης Αρχιτεκτονικού και λοιπών Τεχνικών έργων και της Δ/νσης Οδοποιίας – Αποχέτευσης.

 

Επίσης ορίζεται Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού η Δημοτική Σύμβουλος Ειρήνη Νταϊφά, με θητεία από 12/9/2014 έως 4/3/2017, με αρμοδιότητα την εποπτεία και το συντονισμό της Δ/νσης Πολιτισμού, εκτός του τμήματος Αθλητισμού.

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 2015
11/9/2014

Την ευθύνη της διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας 2015 ανέλαβε και επισήμως με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Δημοτική Αρχή της πόλης. Ο Πειραιάς, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να φιλοξενήσει στις 19 και 20 Μάιου 2015, τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας αυτής, που κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε διαφορετική πόλη – λιμάνι της Ευρώπης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
O ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
11/9/2014

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς επισκέφθηκε σχολεία της πόλης για να ευχηθεί στους μαθητές καλή σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πειραιά παρευρέθη στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά και στο σχολείο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά.

Ακολουθεί το μήνυμα του δημάρχου για τη νέα σχολική χρονιά

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ
10/9/2014

 Με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ιδιαίτερα επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση του Δήμου Πειραιά.

  Δελτία Τύπου
ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ- ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
10/9/2014

Με απόφαση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη ορίζονται ως Αντιδήμαρχοι με θητεία από 10/9/2014 έως 4/3/2017 οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Γλύκα – Χαρβαλάκου Αθηνά, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, χωρίς αντιμισθία, με αρμοδιότητες της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

Μελάς Ιωάννης, Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου με αρμοδιότητες της Δ/νσης Προσόδων και Εμπορίου καθώς επίσης και τις αρμοδιότητες της ελεγχόμενης στάθμευσης και του ελέγχου υπαίθριου εμπορίου και λαϊκών αγορών.

Καλογερόγιαννης Παναγιώτης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με αρμοδιότητες της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και της Δ/νσης Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού.

Επίσης, ορίζονται ως Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με θητεία από 10/9/2014 έως 4/3/2017, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Ζηλάκου Χαραλαμπία, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών για την εποπτεία και τον συντονισμό της Δ/νσης Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Βεντούρης Ανδρέας, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης για την εποπτεία και τον συντονισμό της Δ/νσης Πληροφορικής και του αυτοτελούς τμήματος Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης.

  Δελτία Τύπου
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
7/9/2014

 Πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες για την εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, μελών της Οικονομικής Επιτροπής, μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και των εκπροσώπων για τη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής στο Δήμο Πειραιά.

Τα αποτελέσματα των δημαιρεσιών είναι τα εξής:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ «ΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ»
7/9/2014

 Στην τελετή υποδοχής του «Πλοίου της Ειρήνης», παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Το «Πλοίο της Ειρήνης», ξεκίνησε το ταξίδι του στις 9 Ιουλίου 2014 από την Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας με 1.400 επιβάτες, μεταξύ των οποίων πολίτες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι καθώς και Ιάπωνες ακτιβιστές και κάνει τον γύρο της γης για έναν κόσμο ειρήνης χωρίς πυρηνικά όπλα.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ
7/9/2014

 Κατά την πρώτη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, για την εκλογή προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, μελών της Οικονομικής Επιτροπής, μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και εκπροσώπων στην Π.Ε.Δ.Α., ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο προεδρεύων, όντας ο πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ευάγγελος Μαρινάκης απηύθυναν τους παρακάτω χαιρετισμούς:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Ε.Ο.Τ. ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΛΛΗ
5/9/2014

 Με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.)
κ. Χρήστο Πάλλη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά, καθώς και στις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Ε.Ο.Τ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Συνέντευξη Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη στον Ρ/Σ «VIMA FM»
1/9/2014

Βασικά σημεία συνέντευξης Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη στον Ρ/Σ «VIMA FM» και στους δημοσιογράφους κ. Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και κ. Αιμίλιο Περδικάρη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ. Σ.
31/8/2014

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Στην τελετή ορκωμοσίας, έδωσαν το παρών πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων βουλευτές του Πειραιά, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων της πόλης, επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας κ.ά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
28/8/2014

Ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την Πανελλήνια Εταιρεία Λόγου και Τέχνης και τον Όμιλο UNESCO Πειραιώς και Νήσων, πραγματοποιούν μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων ζωγραφικής, γλυπτικής και ποίησης, από τη Δευτέρα 1η μέχρι και το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29, Παλιό Ταχυδρομείο).

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ
27/8/2014

Απολογισμό του έργου της Δημοτικής του θητείας πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Κύρια σημεία της συνέντευξης τύπου :

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
25/8/2014

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Πλατεία Κοραή - Δραγάτση 12).  

  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΡΙΑΡΑ
23/8/2014

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πειραιάς του Πολιτισμού θρηνεί την απώλεια ενός σπουδαίου Έλληνα που γεννήθηκε στην πόλη μας. Ο ακαδημαϊκός Εμμανουήλ Κριαράς φιλόσοφος στην πράξη, με το έργο του και τη συνεπή πορεία του, απέδειξε ότι σήμερα παρά ποτέ πρέπει οι αρχές, οι αξίες, το ήθος και η προσφορά στο συνάνθρωπο να γίνουν ο αξιακός μας κώδικας. Ο μόνος δρόμος που θα βγάλει τον τόπο μας από τη βαθιά και πολυεπίπεδη κρίση. Τα ελληνικά γράμματα έχασαν έναν μοναδικό εκπρόσωπό τους, αλλά το έργο του θα μείνει παρακαταθήκη ζωντάνιας και πνευματικής κληρονομιάς για τις επόμενες γενιές».

  Δελτία Τύπου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
18/8/2014

Από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας -Προβολής και ΜΜΕ, ανακοινώνεται ότι η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Πειραιά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014 και ώρα 13:00, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.
 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΚΤΑΚΤΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
13/8/2014

 Με εντολή του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, εν όψει των υψηλών θερμοκρασιών θα προχωρήσουν σε έκτακτα προληπτικά μέτρα, για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πολίτες του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, από αύριο Πέμπτη 14 Αυγούστου έως και το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014, από τις 08:00 έως τις 22:00, θα παραμείνουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά:

Κ.Α.Π.Η. Α1
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Αντωνίου Θεοχάρη 35-37
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 4511216, 210 4511385

Κ.Α.Π.Η. Β1
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Βασιλέως Γεωργίου Β' 9-11
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 4134052, 210 4134130

Κ.Α.Π.Η. Γ1
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ζερβού 3 και Γιαννοπούλου, Ν. Φάληρο
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 4827543, 210 4827567

Κ.Α.Π.Η. Δ1
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Λευκωσίας 42 και Νάξου- Καμίνια
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 4823830, 210 4820305

Κ.Α.Π.Η. Ε1
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Καλλέργη 142
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 4635049

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗN ΕΚΠΟΜΠΗ «ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ»
22/7/2014

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, απάντησε σήμερα το πρωί, σε ερωτήσεις πολιτών, στην εκπομπή «Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο», στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 - 90,4 FM», που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος κ. Ν. Παρασκευάς.

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΗΛΑΒΕΡΗ
18/7/2014

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος εγκαινίασε χθες, το μικρό ανοιχτό θέατρο και το γήπεδο μπάσκετ στο πάρκο Δηλαβέρη. Στη συνέχεια, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου ψυχαγώγησε τους παρευρισκόμενους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος στην τελετή των εγκαινίων, τόνισε μεταξύ άλλων:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Διενέργεια Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου: «Βελτίωση της Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων –
15/7/2014

Η εφαρμογή της Οδηγίας 2010/31/ΕΕ» 16 & 17 Ιουλίου 2014 Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πειραιά

Το τμήμα Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων, της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) διοργανώνει εκπαιδευτική διημερίδα στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας: South East Europe (SEE) και του έργου «Διακρατική Συνεργασία για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και αποτελεσματικότητας κτιρίων» (TRACE) το οποίο εντάσσεται στον άξονα του προγράμματος «Προστασία και Βελτίωση του Περιβάλλοντος» και ειδικότερα στη θεματική περιοχή παρέμβασης «Προώθηση της Αποδοτικότητας της Ενέργειας και των Πόρων. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης- ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους (http://see-trace.eu/).

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗN ΕΚΠΟΜΠΗ «ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟΔΗΜΑΡΧΟ»
8/7/2014

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, απάντησε σήμερα το πρωί, σε ερωτήσεις πολιτών, στην εκπομπή «Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο», στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 - 90,4 FM», που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος κ. Ν. Παρασκευάς.

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΡΑΛΛΕΙΟΥ
8/7/2014

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ομόφωνα ψηφίσθηκε χθες, από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, η εισήγηση που έκανε ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης, για την παραχώρηση του κτηρίου της πρώην Ραλλείου, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, για το σκοπό της μεταστέγασης των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών.

 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ
3/7/2014

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, για το θέμα των δικαστηρίων του Πειραιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΑΣΙΛΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΑΣΟΥΛΑ
2/7/2014

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Τασούλα, για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου σε σχέση με έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Πειραιά. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Στέλιος Διαμαντίδης.
Ο κ. Μιχαλολιάκος έθεσε μεταξύ άλλων:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 14 από 61Πρώτη   Προηγούμενη   9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by