English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΡΑΝΤΑ ΙΤΑΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
22/10/2015

Σε μια εκπληκτική μουσική εκδήλωση ελληνοϊταλικής φιλίας εξελίχθηκε η επίσκεψη σαράντα Ιταλών μουσικών στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Οι Ιταλοί μουσικοί επέλεξαν φέτος τον Πειραιά ως προορισμό τους, κατά την όγδοη ετήσια κρουαζιέρα τους. Σκοπός τους είναι να προβάλλουν και να διαδώσουν την Ναπολιτάνικη μουσική στα λιμάνια της Μεσογείου.

Εκ μέρους του Δήμου Πειραιά τους υποδέχθηκε η Διευθύντρια Πολιτισμού κα Λίτσα Μπαφούνη, η οποία τους ενημέρωσε για την ιστορία της πόλης και του κτιρίου του Παλαιού Ταχυδρομείου, που λειτουργεί ως Δημοτική Πινακοθήκη με μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις και ως χώρος πολλαπλών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
21/10/2015

Σε εκδήλωση του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου, παραβρέθηκε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Χαρβαλάκου- Γλύκα, η οποία εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Η κα Χαρβαλάκου-Γλύκα, μιλώντας στην εκδήλωση, παρουσία δεκάδων γυναικών του δραστήριου Συνδέσμου της πόλης, τόνισε:

«Εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση να είμαστε σήμερα κοντά σας. Μου ζήτησε να σας μεταφέρω τις θερμότερες ευχές του για μια καλή δημιουργική χρονιά και να σας μεταφέρω το παρακάτω μήνυμα:

Η δράση του Συνδέσμου Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, όχι μόνο η πολιτιστική αλλά και η κοινωνική, είναι ιδιαίτερα σημαντική και γι αυτό θα ήθελα να σας συγχαρώ.

Γνωρίζετε ότι είμαστε πάντα στο πλευρό σας και στηρίζουμε τις δραστηριότητές σας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
21/10/2015

Με αφορμή το διαχειριστικό έλεγχο που πραγματοποιείται από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την περίοδο 2003 έως 2012, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πειραιά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
“Ο έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος ο οποίος βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, αφορά την περίοδο από το 2003 έως και το 2012. Μόλις την Παρασκευή 9/10, παραδόθηκε στην Δημοτική Αρχή το πόρισμα από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο εκθέτονται τα ευρήματα και γίνονται συστάσεις επί των ευρημάτων για προσκόμιση επιπλέον στοιχείων. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΡΙΒΕΡΣ
21/10/2015

Η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη με τον κ. Ντέιβιντ Ρίβερς, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 13:00, στο Δημαρχείο Πειραιά.
 

  Δελτία Τύπου
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ» ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
19/10/2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, η επίσημη πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Εισαγωγή στη Νέα Εκπαιδευτική εποχή για τα παιδιά μέσω του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά - Ανάπτυξη βιωματικών εκπαιδευτικών εφαρμογών πολιτιστικού περιεχομένου».

Εκατοντάδες μαθητές και νέοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου και να μάθουν την ιστορία του από ειδική ομάδα θεατρολόγων – παιδαγωγών, ηθοποιών και μουσικών, να απολαύσουν την έκθεση «Το Γέλιο, Το Δάκρυ, το Θέατρο» και να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση της Όλιας Λαζαρίδου «Μια Ημέρα στο Θέατρο».

Το παρόν στην επίσημη πρεμιέρα του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, η Βουλευτής της Α΄ Πειραιά κα Ελένη Σταματάκη, ο Βουλευτής της Β΄ Πειραιά κ. Δημήτρης Καμμένος, εκπρόσωποι φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2021
19/10/2015

Ο δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας που έχει ανοίξει ο Δήμος Πειραιά με την τοπική κοινωνία, για την προετοιμασία του φακέλου της υποψηφιότητας του Πειραιά για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 συνεχίζεται, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου στις 17:00 στο νεοκλασικό κτίριο της Κανθάρου (Ηρ. Πολυτεχνείου 91 & Κανθάρου).

Στις ανοιχτές συναντήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 17:00 μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, μπορούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων της πόλης και δημότες, προκειμένου να καταθέσουν ιδέες και προτάσεις σχετικά με την πρόταση του Δήμου Πειραιά για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

Ήδη έχει ξεκινήσει μια πολύ γόνιμη συζήτηση και από το σύνολο των συμμετεχόντων έχει εκφραστεί η διάθεση προσφοράς και συμβολής τους στο εγχείρημα αυτό, που αφορά ολόκληρη την πόλη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤΜΠΟΛΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΡΙΒΕΡΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
19/10/2015

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού κ. Ντέιβιντ Ρίβερς, βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στον Πειραιά, προσκεκλημένος του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Σκοπός της επίσκεψης είναι να γνωρίσουν οι νέοι και τα παιδιά της πόλης έναν πρώην αθλητή παγκοσμίου φήμης, o οποίος θα τους μιλήσει για τα οφέλη της ενασχόλησης με τον αθλητισμό σε όλα επίπεδα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
2o PIRAEUS ΒΙΚΟΣ RELAYS- ΣΚΥΤΑΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ «ΚΑΛΟΥ ΠΟΙΜΕΝΑ»
18/10/2015

Με τη συμμετοχή παγκόσμιων πρωταθλητών, ολυμπιονικών και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά μια γιορτή για τον αθλητισμό, οι αγώνες σκυταλοδρομίας "Piraeus Βίκος Relays" στη Μαρίνα Ζέας.

Οι αγώνες διοργανώθηκαν με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) σε συνεργασία με τον Ελληνικό Αθλητικό Σύλλογο «Ερμής 1877».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έδωσε την εκκίνηση των αγώνων και συμμετείχε με την οικογένειά του στη σκυταλοδρομία, η οποία είχε και φέτος φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων θα δοθεί στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «O Καλός Ποιμένας».

Στους αγώνες σκυταλοδρομίας συμμετείχαν εκατοντάδες Πειραιώτες όλων των ηλικιών, αθλητές από όλα τα τμήματα και τις ακαδημίες του Ολυμπιακού καθώς και άλλα σωματεία του Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα παιδιά του «Καλού Ποιμένα» έτρεξαν στη διαδρομή των «kids relays» και καταχειροκροτήθηκαν για την προσπάθειά τους.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΚΟΛΙΩΣΗΣ/ΚΥΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΑ
18/10/2015

Δωρεάν προληπτικό έλεγχο σε μαθητές Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης για σκολίωση και κύφωση, διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», στο πλαίσιο διήμερης εκδήλωσης για τη Σκελετική Υγεία.

Οι διήμερες προληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως τις 20:00 και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου από τις 10:00 έως τις 14:00, στο χώρο των Δημοτικών Πολυϊατρείων (Αγχιάλου 104).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση μαθητών και γονέων από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την κύφωση/σκολίωση, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση αυτών.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μετρήσεις σκολίωσης-κύφωσης με τη χρήση του συστήματος Formetric (χωρίς ακτινοβολία).

Οι εξεταζόμενοι θα είναι μαθητές Δημοτικού (ύψους τουλάχιστον 1,30), Γυμνασίου, Λυκείου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ Α1 ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
15/10/2015

Στην κατάμεστη αίθουσα του Α1 Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, στην Καλλίπολη, τελέστηκε σήμερα ο καθιερωμένος αγιασμός.

Τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης.

Ο κ. Αγραπίδης, σε χαιρετισμό προς τα μέλη του Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης, τόνισε: «Θα ήθελα να σας μεταφέρω τις ευχές του Δημάρχου μας κ. Γιάννη Μώραλη για καλή και δημιουργική χρονιά. Η μαζική παρουσία σας σήμερα στον αγιασμό, αλλά και στην ημερίδα που διοργανώθηκε πριν λίγες ημέρες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ήταν αφιερωμένη στην τρίτη ηλικία, είναι συγκινητική. 

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2021
14/10/2015

Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο της διεκδίκησης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, ξεκινάει ανοιχτές συναντήσεις με φορείς, συλλόγους και δημότες της πόλης.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 17:00, στο Γραφείο Υποστήριξης της Υποψηφιότητας του Πειραιά ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, στο νεοκλασικό κτίριο της Κανθάρου (Ηρ. Πολυτεχνείου 91 & Κανθάρου).

Σκοπός των συναντήσεων είναι να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων από την πλευρά των φορέων, έτσι ώστε να διαμορφωθεί η υποψηφιότητα του Δήμου Πειραιά με την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 17:00, μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

  Δελτία Τύπου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ 4.000 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
14/10/2015

Πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της στοματικής υγείας σε 4.000 παιδιά της πόλης, θα πραγματοποιηθεί και τη φετινή σχολική χρονιά από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση και η διασφάλιση της στοματικής υγείας των παιδιών, μέσω της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης, έτσι ώστε να γίνει συνείδηση και να μπει στην καθημερινότητά τους η στοματική φροντίδα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πειραιά, στα ειδικά σχολεία και σχεδόν στο σύνολο των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων της πόλης.  

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
14/10/2015

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης,  παρέδωσε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, πιστοποιητικά παρακολούθησης σε 16 εργαζόμενους του Δήμου. Οι εργαζόμενοι, συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-learning)» του Τμήματος Χρηματοοικονομικης και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νίκος Καρβουνάς, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, επιστημονικός υπεύθυνος του Προγράμματος «Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (E-learning)» κ. Νίκος Απέργης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς καθηγητής κ. Μανώλης Τσιριτάκης και εργαζόμενοι του Δήμου.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
13/10/2015

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, υποδέχθηκε σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, στελέχη της Διοίκησης, τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, προκειμένου να γνωρίσουν το σημαντικό αυτό αξιοθέατο της πόλης.

Η Διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά από την Έφορο Αρχαιοτήτων Πειραιά, Δυτικής Αττικής και Νησιών Σαρωνικού κα Στέλλα Χρυσουλάκη και τους συνεργάτες της και ενημερώθηκαν για τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα που φιλοξενεί το μουσείο.


Ο κ. Μώραλης, κατά την ξενάγηση, προσέφερε στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού τον τουριστικό οδηγό του Δήμου Πειραιά «Destination Piraeus» καθώς και ένα βιβλίο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
13/10/2015

Με παιδικά χαμόγελα πλημμυρίζει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, καθώς χιλιάδες μαθητές διαφορετικών σχολικών βαθμίδων, επισκέπτονται καθημερινά το εμβληματικό κτίριο της πόλης, στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος, που έχει ως στόχο τη «μύηση» των παιδιών στην ουσία της θεατρικής πράξης.
Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Εισαγωγή στη Νέα Εκπαιδευτική εποχή για τα παιδιά μέσω του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά - Ανάπτυξη βιωματικών εκπαιδευτικών εφαρμογών πολιτιστικού περιεχομένου», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» ΕΣΠΑ (2007-2013), το οποίο και προσφέρεται δωρεάν σε μαθητές.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
12/10/2015

Η επίσκεψη των ποδοσφαιριστών και των στελεχών της Διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015, στις 13:30.

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
11/10/2015

Έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη οι ποδοσφαιριστές και στελέχη της Διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το σημαντικό αυτό αξιοθέατο της πόλης. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 στις 12:30 μ.μ.

  Δελτία Τύπου
ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
9/10/2015

Ξεκίνησε σήμερα η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων περιπτέρων από κεντρικά σημεία του Δήμου Πειραιά.

Από νωρίς το πρωί, συνεργεία του Δήμου απομακρύνουν τα σχολάζοντα περίπτερα, τα οποία παρέμεναν επί χρόνια ανενεργά, αποτελώντας εστία μόλυνσης και καταλαμβάνοντας κοινόχρηστους χώρους.

Τα σχολάζοντα περίπτερα στον Πειραιά είναι εβδομήντα και θα απομακρυνθούν σταδιακά από όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
9/10/2015

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά θα πραγματοποιηθούν για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά τα μαθήματα του μεταπτυχιακού τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκίνησε με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διέθεσε χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης για να πραγματοποιηθούν τα εργαστήρια και τα σεμινάρια του τμήματος, από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούνιο.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τον τίτλο «Instead_Παραποιήσεις» επικεντρώνεται σε εργασίες γύρω από συγκεκριμένες αστικές περιοχές και προτείνει λύσεις ειδικά για αυτές. Αντικείμενο της μελέτης των 18 μεταπτυχιακών φοιτητών που παρακολουθούν το πρόγραμμα είναι για τη φετινή χρονιά το κέντρο του Πειραιά. Τα αποτελέσματα της έρευνας των φοιτητών θα διαμορφωθούν σε προτάσεις που σκοπό έχουν, με μικρές, καίριες αλλαγές να βελτιώσουν το ύφος του κέντρου του Πειραιά.  

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
9/10/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας και προσέφερε ρούχα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης, για τους πρόσφυγες που φθάνουν κατά χιλιάδες στη χώρα μας.

H πρωτοβουλία ανήκει στο ειδησεογραφικό site zougla.gr και ο Δήμος υποστηρίζει τη δράση. Για το λόγο αυτό, παραχώρησε το χώρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας.

Οι πολίτες που επιθυμούν, μπορούν να φέρουν είδη πρώτης ανάγκης έως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στα γραφεία της Β' Δημοτικής Κοινότητας, από τις 9:00 π.μ. έως τις 18:00 μ.μ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Το προσφυγικό είναι ένα παγκόσμιο θέμα και φυσικά ελληνικό, καθώς έχει ενταθεί ιδιαίτερα τους τελευταίους τέσσερεις μήνες.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΞΥΝΗ»
9/10/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο καθηγητής και Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Ξυνή» κ. Σοφοκλής Ξυνής, παρέδωσαν σε ειδική εκδήλωση, υποτροφίες σε τρεις νέους Πειραιώτες, οι οποίες είναι προσφορά του Εκπαιδευτικού Ομίλου «Ξυνή».

Οι υποτροφίες είναι αξίας 6.000 ευρώ η κάθε μια, είναι διετούς φοίτησης, δόθηκαν με βάση αντικειμενικά κοινωνικά κριτήρια και οι τρεις νέοι έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν την ειδικότητα που θα σπουδάσουν.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά κ. Νίκος Πλατανησιώτης κ.α.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
8/10/2015

Δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο σε 28 παιδαγωγούς των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί από Εικαστικό εργαστήρι, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου από τις 11:00 έως τις 14:00.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στον 24ο Βρ/κο Σταθμό (Σ. Ζερβού 1 και Γιαννοπούλου, Νέο Φάληρο), είναι τρίωρης διάρκειας και έχει ως θέμα: «Θεατρική κούκλα, μια απλή προσέγγιση για εμψύχωση και κατασκευή». Εκπαιδεύτρια – Εμψυχώτρια θα είναι η κα Εμμανουέλα Καποκάκη.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο περιλαμβάνει τα εξής:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΤΗΣΙΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΚΑΘΙΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
7/10/2015

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά και με τη συμμετοχή φορέων της πόλης, στη Δημοτική Πινακοθήκη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, ανέπτυξε τον τρόπο συνεργασίας Δήμου και Φορέων, ώστε να γίνουν πλέον ετήσιος θεσμός οι Ημέρες Θάλασσας στον Πειραιά.

Ο κ. Κόκκαλης αφού έκανε έναν σύντομο απολογισμό των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, ζήτησε από τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης και της ναυτιλίας, προτάσεις και ιδέες για να εμπλουτιστούν οι εκδηλώσεις που θα γίνονται πλέον κάθε χρόνο στην πόλη, αναδεικνύοντας τον Πειραιά σε ένα σύγχρονο ναυτιλιακό και πολιτιστικό κέντρο της Ευρώπης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ STREET RELAYS ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ
7/10/2015

Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του αγώνα σκυταλοδρομίας «Βίκος Street Relays» που θα διεξαχθούν για δεύτερη χρονιά στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Σταύρος Ελληνιάδης, ο Διευθυντής αγώνων Street Relays κ. Λευθέρης Πλακίδας, η Γενική Διευθύντρια του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η Διευθύντρια της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Καλός Ποιμένας» κα Αγγελική Κουζούμη, η Πρόεδρος των Εφετών Πειραιά επί τιμή κα Παρέσσα Τσαντεκίδου καθώς και καταξιωμένοι αθλητές του Ολυμπιακού και η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ Ε1 ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
7/10/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε σήμερα στον αγιασμό του Ε1 Κέντρου Αγάπης και Αλληλεγγύης στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστο Αγραπίδη και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Καλογερόγιαννη.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
6/10/2015

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, στην οποία συμμετέχουν Υπάλληλοι του Δήμου, στο πλαίσιο της Ημέρας Αιμοδοσίας των Δημοτικών Υπαλλήλων.

Η αιμοδοσία θα διενεργηθεί την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου από τις 9:00 π.μ. έως τις 13:00, στο πνευματικό κέντρο του Ι. Ναού Αγ. Σπυρίδωνα, από κλιμάκιο του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών καλεί τους πολίτες που επιθυμούν να δώσουν αίμα, να συμμετάσχουν σε αυτή την πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.  

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
5/10/2015

Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν., στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, διοργάνωσαν σε χώρους άθλησης του Δήμου δραστηριότητες για μαθητές σχολείων της πόλης.

Το αθλητικό συγκρότημα στην πλαζ Βοτσαλάκια, άνοιξε τις πόρτες του για τους μαθητές, οι οποίοι αθλήθηκαν και διασκέδασαν στα 2 γήπεδα μίνι ποδοσφαίρου, στα 2 γήπεδα τένις, στο κολυμβητήριο, στα γήπεδα μπάσκετ και beach volley.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΒΙΚΟΣ STREET RELAYS 2015"
4/10/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Πειραιά Σταύρος Ελληνιάδης και η Οργάνωση Αγώνων Σκυταλοδρομιών, σας προσκαλούν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, ώρα 12:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29) σε κοινή Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των 2ων Αγώνων Σκυταλοδρομιών Δρόμου Πειραιά “Βίκος Street Relays”. Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν ως πρεσβευτές, διακεκριμένες προσωπικότητες του αθλητισμού.

  Δελτία Τύπου
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
2/10/2015

Στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πολιτισμού το Τμ. Καλλιτεχνικής Παιδείας & Επιμόρφωσης του Δήμου Πειραιά, αναγνωρίζοντας ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας είναι η ανεργία, διοργανώνει δωρεάν μαθήματα Ζωγραφικής για ανέργους άνω των 18 ετών.

Στόχος του προτεινόμενου προγράμματος είναι:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΕ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
1/10/2015

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρέδωσε πιστοποιητικά βεβαίωσης σε εργαζόμενους του Δήμου, για την επιτυχή συμμετοχή τους σε πρόγραμμα του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νίκος Καρβουνάς, η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης κα Μαρία Γκασούκα καθώς και προϊστάμενοι υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 14 από 76Πρώτη   Προηγούμενη   9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by