English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΗΝ 5η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ «ΚΡΗΤΗ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ»
3/6/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, εγκαινίασε χθες την 5η Παγκρήτια Έκθεση «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση», που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα διαρκέσει έως την Κυριάκη 5 Ιουνίου.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια, ο κ. Μώραλης και οι παρευρισκόμενοι, περιηγήθηκαν στα περίπτερα της έκθεσης, όπου και ενημερώθηκαν για τα κρητικά προϊόντα και την τοπική κουλτούρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά, συμμετέχει στην έκθεση με περίπτερο, παρουσιάζοντας το νέο 36σέλιδο τουριστικό οδηγό «Destination Piraeus Guide».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΕΙΚΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΛΙΠΕΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
2/6/2016

Μεικτά συνεργεία του Δήμου Πειραιά από τις Διευθύνσεις Πρασίνου, Οδοποιίας και Ηλεκτρολογικού, εργάστηκαν σήμερα ταυτόχρονα στην οδό Αλιπέδου, στην είσοδο της πόλης, για την αναβάθμιση και τον καλλωπισμό της περιοχής. Για πρώτη φορά λειτούργησε τέτοιου είδους συνεργείο και είχε πιλοτικό χαρακτήρα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης βρέθηκε στον χώρο των εργασιών και ενημερώθηκε για την πορεία τους. Μαζί του ήταν ο Αντιδήμαρχος Δόμησης, Γ.Σ.Π. και Αρχιτεκτονικού κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας - Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας, Κτηματολογίου, Μηχανολογικού - Ηλεκτρολογικού κ. Στέλιος Γαϊτανάρος και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος - Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ «ΤΡΕΧΟΥΝ» ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
2/6/2016

Με αφορμή την έναρξη της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια 2016, η διοργανώτρια εταιρία και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, διοργανώνουν το Σάββατο 4 Ιουνίου αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων στο κέντρο του Πειραιά. Στον αγώνα θα τρέξουν εκατοντάδες δρομείς Έλληνες και ξένοι που έχουν έρθει στην Ελλάδα από πολλά μέρη του κόσμου για τα Ποσειδώνια. Τα έσοδα από τις συμμετοχές του αγώνα θα διατεθούν στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.
Το Posidonia Running Event εντάσσεται για πρώτη φορά στις καθιερωμένες αθλητικές διοργανώσεις των Ποσειδωνίων και πραγματοποιείται στον Πειραιά, αναδεικνύοντας τη σημασία που έχει η πόλη για τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, ως το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016
2/6/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, πραγματοποίησε ομιλία στη Συνέντευξη Τύπου για τη διεξαγωγή των «Ποσειδωνίων 2016», η οποία δόθηκε σήμερα στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.).

Η ομιλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, είναι η εξής:

«Ο Δήμος Πειραιά χαιρετίζει την έναρξη της κορυφαίας ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια 2016, μιας έκθεσης η οποία είναι από τα κορυφαία ναυτιλιακά γεγονότα στον κόσμο. Παραδοσιακά, τα Ποσειδώνια είναι μια σημαντική ευκαιρία συνεύρεσης της ναυτιλιακής κοινότητας και διαμόρφωσης αναπτυξιακών κατευθύνσεων για το μέλλον του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟΣ»
2/6/2016

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, στην 13η/30-5-16 συνεδρίασή του, ψήφισε ομόφωνα και εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Ιδρύματος Παιδική Στέγη «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟΣ».
Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Ιδρύματος Παιδική Στέγη «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΕΙΟΣ», για τη συνέχεια της λειτουργίας του βρεφονηπιακού σταθμού, την εξασφάλιση των εργαζομένων σ’ αυτό για σταθερή και μόνιμη εργασία, καθώς και την εξόφληση των μέχρι τώρα δεδουλευμένων και εισφορών τους.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΔΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ORIFLAME''
2/6/2016

Είδη προσωπικής περιποίησης και φροντίδας, προσέφερε η εταιρεία καλλυντικών «Oriflame» για τα παιδιά που αθλούνται στο Δημοτικό κολυμβητήριο στα Βοτσαλάκια, στο πλαίσιο συνεργασίας με τον Δήμο Πειραιά.

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Προσόδων και Εμπορίου κ. Γιάννης Μελάς, υποδέχθηκε χθες στο Δημαρχείο Πειραιά μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Βασίλη Ταταρόπουλο, τα στελέχη της «Oriflame» κα Βαλεντίνη Κυριακίδου, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και την κα Έλενα Αλεξοπούλου, Υπεύθυνη Ανάπτυξης Πωλήσεων Πειραιά, όπου και παρέδωσαν μεγάλο αριθμό προϊόντων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ TOMS ΣΕ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΟ.Δ.Ε.Π.
1/6/2016

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί», θα προσφέρει σε 330 παιδιά τα οποία είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα της ΚΟ.Δ.Ε.Π., υποδήματα TOMS, μετά από ευγενική χορηγία της εταιρείας.

Τα παιδιά που επελέγησαν με βάση κοινωνικά κριτήρια, θα παραλάβουν τα υποδήματα την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 από τα γραφεία της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά.

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κα Κορίνα Λαουλάκου, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 18ου ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
1/6/2016

Την θεατρική παράσταση «Χωρίς αλάτι» απόλαυσαν τα παιδιά του 18ου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Πειραιά, την οποία παρουσίασε το τμήμα παιδαγωγικών σπουδών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Πειραιά.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, δήλωσε:
«Είναι μεγάλη χαρά για μένα, αλλά και για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας, να συνεργαζόμαστε με το IEK ΞΥΝΗ Πειραιά.
Ζούμε σε μια εποχή που επιβάλλει τις συνεργασίες και τις επιδιώκουμε.
Στο πλαίσιο προώθησης εκπαιδευτικών δράσεων, τα παιδιά του 18ου Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Πειραιά, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την θεατρική παράσταση, να αναπτύξουν τη γλώσσα και να καλλιεργήσουν την αισθητική τους αντίληψη. Τη θεατρική παράσταση, προετοίμασαν οι σπουδάστριες του τμήματος «βοηθός βρεφονηπιοκόμου» ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΡΑΙΑ, σε διασκευή του γνωστού παραμυθιού «Ο βασιλιάς και το αλάτι».

  Δελτία Τύπου
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η 6η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΤΙΝΑΝΕΙΟ ΚΗΠΟ
31/5/2016

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται η 6η Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά στον Τινάνειο Κήπο, η οποία άνοιξε τις πύλες της για το κοινό το Σάββατο 28 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουνίου.

Εκατοντάδες πολίτες από τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές, επισκέπτονται τον Τινάνειο Κήπο και επιλέγουν τα φυτά και τα λουλούδια της αρεσκείας τους.

Την έκθεση, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη του Πειραιά, οργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2016».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016
31/5/2016

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2016, τα παιδιά 15 Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, παρουσία παιδαγωγών, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων ξεκίνησε την Τρίτη 17/5/2016 και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 26/5/2016.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών, κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
31/5/2016

Τις πτυχές του αζέρικου πολιτισμού, παρουσίασαν χθες, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, χορό αλλά και παραδοσιακό κουκλοθέατρο, καλλιτέχνες του Αζερμπαϊτζάν.


Παρουσία του Πρέσβη της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα κ. Rahman Mustafayev, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Δαβάκη, της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Πολιτισμού κυρίας Ειρήνης Νταϊφά και πλήθους κόσμου, οι ηθοποιοί του κρατικού κουκλοθέατρου του Αζερμπαϊτζάν Abdulla Shaig, χορευτές του Κρατικού Χορευτικού Συγκροτήματος και μουσικοί, παρουσίασαν για πρώτη φορά στον Πειραιά, σημαντικά στοιχεία της κουλτούρας τους.


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης, εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και μετέφερε μήνυμά του :

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6 – 14 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟ.Δ.Ε.Π.
31/5/2016

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Καλοκαιρινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά 6 – 14 ετών, που διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.
Το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης αποτελεί μια εξαιρετική λύση για τους γονείς που είναι δεσμευμένοι στην πόλη τη θερινή περίοδο, αλλά επιθυμούν να περάσουν τα παιδιά τους ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο, με τρόπο που θα κάνει τις καλοκαιρινές τους διακοπές αξέχαστες.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
«ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ Ο.Π.Α.Ν. ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ
31/5/2016

Η ετήσια μεγάλη «Γιορτή της Γυμναστικής» του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 19:30 στο Βεάκειο Θέατρο. Μικροί και μεγάλοι θα παρουσιάσουν ένα δείγμα της δουλειάς που γίνεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς στα τμήματα μαζικής άθλησης στα δημοτικά γυμναστήρια Πειραιά, όπως ρυθμική γυμναστική, μπαλέτο, μοντέρνοι και παραδοσιακοί χοροί κ.α.
Η είσοδος στο κοινό είναι ελεύθερη.

Η πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου αναφέρει σχετικά:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η 75Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ
30/5/2016

Στο κατάμεστο από κόσμο Βεάκειο Θέατρο τιμήθηκε χθες η 75η επέτειος της Μάχης της Κρήτης. Μιας Μάχης που προκάλεσε τον παγκόσμιο θαυμασμό και έπαιξε σημαντικό ρόλο στις κατοπινές εξελίξεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Την εκδήλωση οργάνωσε η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» σε συνεργασία με τον Ο.Π.Α.Ν., στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2016». Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε συναυλία Κρητικής μουσικής με τον Μανώλη Κονταρό και χοροί από χορευτικά συγκροτήματα της «Ομόνοιας».

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ στον χαιρετισμό του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ο.Π.Α.Ν. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ
30/5/2016

Με αφορμή την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους από τον Λευτέρη Πετρούνια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στη Βέρνη, η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Θερμά συγχαρητήρια στο «χρυσό» παιδί της ελληνικής γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος με τις συνεχείς επιτυχίες του σε μεγάλους αγώνες μας γεμίζει υπερηφάνεια, τόσο ως Έλληνες αλλά και ως Πειραιώτες. Η σκέψη και οι ευχές μας θα τον συνοδεύουν στη μεγάλη του προσπάθεια το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο».

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΟΥ" ΣΤΗΝ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
30/5/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε χθες στην εκδήλωση «Αγαπώ την Αγορά μου» στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, όπου υλοποιήθηκαν μια σειρά από δράσεις για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2016».

Η εκδήλωση «Αγαπώ την Αγορά μου», πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε., στις 22 και στις 29 Μαΐου και η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλους.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
30/5/2016

Δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στα Δημοτικά Σχολεία του Πειραιά και ευρύτερα στην καλλιτεχνική έκφραση και στην θεατρική παιδεία, αποτέλεσαν οι παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τον τίτλο: «2η πλατφόρμα θεατρικής μαθητικής δημιουργίας Δημοτικών Σχολείων re-start ή το θέατρο αλλιώς», το Σάββατο και την Κυριακή 28 και 29 Μαΐου. Συμμετείχαν: το 6ο, το 20ο, το 28ο, το 36ο και το 46ο Δ.Σ. Πειραιά, το 10ο και 20ο Δ.Σ. Κερατσινίου, το 17ο Δ.Σ. Νικαίας και το Ειδικό Δ.Σ. Περάματος. Τις παραστάσεις αυτές οργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο και το τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΗΡΗ ΤΟΥ Π.Ν. «ΟΛΥΜΠΙΑΣ» ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ «ΗΜΕΡΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016»
29/5/2016

Εντυπωσιακή και πέρα από κάθε προσδοκία είναι η προσέλευση του κόσμου στην τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», η οποία έχει καταπλεύσει από την Παρασκευή 27 Μαΐου στο λιμάνι της Μαρίνας Ζέας, για τον εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας 2016».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, επισκέφθηκε σήμερα το εντυπωσιακό πλοίο, περιηγήθηκε μαζί με πολίτες στην τριήρη και ενημερώθηκε από αξιωματικούς του Π.Ν. για την σπουδαία ιστορία της.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 120 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016
29/5/2016

Με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Αγώνες Ανοικτής Θάλασσας, αναβιώνοντας 120 χρόνια μετά, τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες με την κολυμβητική διαδρομή που πραγματοποιήθηκε τότε.

Οι κολυμβητικοί αγώνες, διεξήχθησαν στον παραλιακό χώρο της πλατείας Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, στο πλαίσιο του εορτασμού «Ημέρες Θάλασσας 2016».

Την εκκίνηση των αγώνων έδωσε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ενώ οι κολυμβητές αγωνίστηκαν στο 1ο Ολυμπιακό αγώνισμα στα 500 μ. ελεύθερο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
STREET ΠΑΡΤΥ ΣΤΗ ΘΡΥΛΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΥΜΠΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
29/5/2016

Μοναδικές στιγμές, «εικόνες» βγαλμένες από τον ελληνικό κινηματογράφο, έζησαν χθες το βράδυ εκατοντάδες πολίτες, που πήραν μέρος στο «Τρούμπα πάρτυ», το οποίο οργανώθηκε για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2016».

Οι δρόμοι της θρυλικής περιοχής της Τρούμπας ήταν γεμάτοι κόσμο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, στο μεγάλο street πάρτυ της πόλης, με τη συμμετοχή των μπαρ και των καταστημάτων της περιοχής η οποία αναβαθμίζεται και εξελίσσεται σε ένα από τα πιο όμορφα στέκια της πόλης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 1ο ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ
29/5/2016

Περισσότερα από 200 παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών έλαβαν μέρος στους κολυμβητικούς αγώνες για το 1ο Κύπελλο Πειραιά που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) στο δημοτικό κολυμβητήριο στα Βοτσαλάκια. Στους αγώνες συμμετείχαν παιδιά από τις ομάδες του Ολυμπιακού, του Εθνικού και της Καστέλλας.
Το Κύπελλο Πειραιά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις Ημέρες Θάλασσας 2016 που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά και περιελάμβανε αγώνες 100μ. και 50μ. ελεύθερο, 100μ. και 50μ. πρόσθιο, 100μ. και 50μ. ύπτιο, 50μ. πεταλούδα και 100μ. μικτό ατομικό. Αμέσως μετά το τέλος των αγώνων ακολούθησε επίδειξη της ομάδας Συγχρονισμένης Κολύμβησης του Οργανισμού, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.). Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν παρέλαβαν αναμνηστικά μετάλλια.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στο χαιρετισμό του ανέφερε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΑ
29/5/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραχώρησε συνέντευξη στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΑ, στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Νότη Ανανιάδη.
Σας παραθέτουμε τα κύρια σημεία της συνέντευξης:


ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΟΥΤΙΝ
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

«Και μόνο αυτή η αναφορά είναι ευχάριστη για εμάς. Είναι πολύ σημαντικό ο Ρώσος Πρόεδρος να αναφέρεται και να εκφράζει τις ευχαριστίες του, πέρα από το κράτος και στον Δήμο Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ Η 6Η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΤΙΝΑΝΕΙΟ ΚΗΠΟ
28/5/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης εγκαινίασε σήμερα την 6η Ανθοκομική Έκθεση Πειραιά, στον Τινάνειο κήπο, η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός για την πόλη.

Την έκθεση οργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2016».

Την εκδήλωση των εγκαινίων πλαισίωσε η Φιλαρμονική του Δήμου που έπαιξε αγαπημένες μελωδίες. Η 6η Ανθοκομική Έκθεση θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουνίου και θα λειτουργεί καθημερινά από 9:30 έως 21:00.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στο χαιρετισμό του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016
28/5/2016

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά – Δημοτικό Ωδείο Πειραιά άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, με σκοπό την βιωματική του γνωριμία με την μουσική πράξη και διδασκαλία, για τις Ημέρες Θάλασσας 2016.

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, πλημμύρισε χθες από μικρούς και μεγάλους οι οποίοι απόλαυσαν ένα κράμα εκπαίδευσης, δημιουργίας και μουσικής.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν ζωντανά πως ξεδιπλώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία και πως διεξάγεται ένα μάθημα στα κλασσικά τμήματα (πιάνο, βιολί, βιολοντσέλο, κλασσική κιθάρα, μονωδία, βυζαντινή μουσική) και στα ελεύθερα τμήματα (ηλεκτρική κιθάρα, μοντέρνο τραγούδι, ούτι – λαούτο, μουσική αγωγή).

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΑΙΝΙΤΗ ΣΤΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ
28/5/2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ρεμπέτικη συναυλία με τον Αντώνη Αινίτη, χθες, στα Βοτσαλάκια, στο πλαίσιο του εορτασμού «Ημέρες Θάλασσας 2016».
Ο Αντώνης Αινίτης με την ιδιαίτερη αυθεντική φωνή του και τη δεξιοτεχνία του στο μπουζούκι, ψυχαγώγησε μικρούς και μεγάλους που τραγούδησαν ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά τραγούδια του Πειραιά, την πόλη που «γεννήθηκε» και καθιερώθηκε το μοναδικό αυτό είδος τραγουδιού.
Στη συναυλία συμμετείχαν οι: Δήμητρα Γαλιτοπούλου (ακορντεόν), Αλέκος Κανδυλιώτης (φωνή), Δημήτρης Κουκουλιτάκης (κιθάρα), Ηλίας Κουτάς (μπαγλαμάς), Κωστής Κωτσόπουλος (μπουζούκι) και Ανδρέας Πρέκας (βιολί).

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΕΙ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016
28/5/2016

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2016, ο Δήμος Πειραιά, μετατρέπει αύριο Κυριακή 29 Μαΐου, τον κεντρικό δρόμο της Πειραϊκής σε πεζόδρομο από τις 9:00 έως τις 12:00, έτσι ώστε οι δημότες, οι επισκέπτες και οι τουρίστες της πόλης μας, να περιηγηθούν ελεύθερα, σε ένα από τα ομορφότερα σημεία του Πειραιά.
Η πεζοδρόμηση θα ξεκινάει από την είσοδο της Μαρίνας Ζέας και θα καταλήγει στον Όρμο της Αφροδίτης.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΒΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016
28/5/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε χθες σε εκδήλωση για την βράβευση μαθητών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που διαγωνίστηκαν στην έκθεση και στη ζωγραφική με θέμα: «Το λιμάνι του Πειραιά καθρεφτίζεται στα μάτια των παιδιών του».

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, συμμετέχοντας για δεύτερη χρονιά στον εορτασμό των Ημερών Θάλασσας 2016.


Η αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» του Ε.Β.Ε.Π., πλημμύρισε από χαρούμενα παιδικά πρόσωπα, τα οποία με τις εκθέσεις και τη ζωγραφική τους, ανέδειξαν την αγάπη τους για τον Πειραιά. Η αξιολόγηση των εκθέσεων και σχεδίων των παιδιών πραγματοποιήθηκε από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή Πειραιά.

Τους μαθητές βράβευσαν, από την πλευρά του Δήμου Πειραιά, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, οι Αντιδήμαρχοι κυρία Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου και κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κ. Νίκος Καλαμακιώτης και o Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πειραιά κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΝΤΑΡΟ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΡΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016
27/5/2016

Μια ξεχωριστή συναυλία με τον Μανώλη Κονταρό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαΐου στις 21:00, στο Βεάκειο θέατρο από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», με αφορμή την 75η Επέτειο της Μάχη της Κρήτης.
Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις «Ημέρες θάλασσας 2016».
Καλλιτεχνικές ομάδες της «Ομόνοιας» θα τραγουδήσουν έντεχνα και ριζίτικα τραγούδια και θα χορέψουν κρητικούς χορούς, δημιουργώντας την καλύτερη εισαγωγή για τη συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη Μανώλη Κονταρού.

  Δελτία Τύπου
ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016
27/5/2016

Ξενάγηση στις Αστικές Πύλες Πειραιώς, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαΐου στις 12:00, από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά και την Αρχαιολόγο κα Ανθή Ντόβα, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2016».
Στόχος είναι η περιήγηση και η γνωριμία με ένα μνημειώδες τμήμα της αρχαίας πειραϊκής οχύρωσης, στη θέση της αρχαίας αλλά και της σημερινής εισόδου στην πόλη, μέσω της λεωφόρου 34ου Συντάγματος Πεζικού – Ηρώων Πολυτεχνείου.
Σημείο συνάντησης: Πύλης & 34ου Συντάγματος πεζικού, πεζόδρομος.

  Δελτία Τύπου
ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΚΟΝΩΝΕΙΑ ΤΕΙΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2016
27/5/2016

Περιήγηση στα Κονώνεια τείχη στην Πειραϊκή και στην Ζέα, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαΐου στις 10.30, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής Πειραιώς και Νήσων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες θάλασσας 2016».
Με αφετηρία την πλατεία Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, η αρχαιολόγος κα Εύη Πίνη θα ξεναγήσει τους περιηγητές σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση με ένα σημαντικό μέρος της ιστορίας του Πειραιά.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Σελίδα 14 από 87Πρώτη   Προηγούμενη   9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by