ελληνικά
Small text Medium text Large text

δελτία τύπου από 1/1/2011

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΑΝΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
2/12/2016

Εορταστική εκδήλωση για τα 150 χρόνια από τη θεμελίωση του Τζανείου Νοσοκομείου, πραγματοποίησαν στο Δημοτικό Θέατρο, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά σε συνεργασία με το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε:
«Αξιότιμοι κύριοι εκπρόσωποι των κομμάτων, κύριοι Υπουργοί, κύριοι Βουλευτές, κύριοι Πολιτευτές, αγαπητοί συνάδελφοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αγαπητοί συνάδελφοι ως ιατρός αυτήν τη φορά, αγαπητοί κυρίες και κύριοι, αγαπητοί φίλες και φίλοι, πριν λίγη ώρα μίλησα με τον κ. Δήμαρχο. Βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στο 3ημερο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ. Εκφράζει τη λύπη και τη συγγνώμη του που δεν βρίσκεται κοντά μας. Θα το ήθελε πάρα πολύ, αλλά το φετινό συνέδριο είναι το πιο κρίσιμο, θα έλεγα, και επομένως θα έπρεπε να παραβρεθεί. Μου ζήτησε να μεταφέρω τις ευχές του για καλή επιτυχία στην εκδήλωση καθώς και τα συγχαρητήρια σε όλους τους συνδιοργανωτές.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΒΕΤΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ JULIEN GRIVEL «ΣΕΒΑΣΤΗ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
2/12/2016

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ελβετού Φιλέλληνα Julien Grivel με τίτλο «Σεβαστή» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Πρόκειται για ένα διήγημα που εξιστορεί τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε ο οδοντίατρος συγγραφέας με τους ασθενείς με τη νόσο «Χάνσεν», στο Νοσοκομείο Λοιμωδών «Αγία Βαρβάρα». Η παρουσίαση, που τελούσε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά και τη Βιβλιοθήκη «Μανώλης Φουντουλάκης» και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Λεοντίνης Εμμ. Φουντουλάκη – Παπαρίζου.

Ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Hans – Rudolf Hodel, δήλωσε χαρούμενος και ευτυχισμένος, που βρίσκεται στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, για την παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του Julien Grivel «Σεβαστή». Το πρώτο του βιβλίο ήταν η διδακτορική διατριβή «Ιστορία της νόσου Χάνσεν στην Ελλάδα».

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΖΕΑΣ
1/12/2016

«Η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων, να αναδειχθεί το Αρχαίο Θέατρο της Ζέας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πόλη μας.

Μας γεμίζει υπερηφάνεια, ικανοποίηση, αλλά και ευθύνη. Είναι ένα σπουδαίο πολιτιστικό μνημείο όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά για τη χώρα, το οποίο σε συνδυασμό με τα μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα που φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της πόλης.

Ως Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, θέσαμε σε προτεραιότητα την ανάδειξη της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομίας της πόλης μας και για το λόγο αυτό, βρισκόμαστε σε διαρκή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την Αντιπεριφέρεια Πειραιά.

Σε αυτή την κατεύθυνση, σχεδιάζουμε μια ολοκληρωμένη αστική παρέμβαση στην περιοχή, η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Ζέας, θα αυξήσει την επισκεψιμότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου και θα επαναπροσδιορίσει τη θέση του σπουδαίου αυτού θεάτρου, στον χάρτη των σημαντικών μνημείων της χώρας μας».

  Δελτία Τύπου
ΝΕΕΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΒΩΚΟΥ ΣΤΗΝ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
1/12/2016

Σε κεντρικούς και κυρίως σε μικρότερους δρόμους στον Λόφο του Βώκου στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, συνεχίζονται τα έργα ασφαλτοστρώσεων από τον Δήμο Πειραιά, με στόχο τη βελτίωση του οδικού δικτύου, καθώς και την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών.

Οι εργασίες ασφαλτοστρώσεων υλοποιούνται στις οδούς:
Βλαχάκου (από Έβρου έως Μεθώνης)
Παναγίας Οδηγήτριας (από Νικομηδείας έως Γορδίου)
Γλυκερίας (από Ταινάρου έως Γορδίου)
Γορδίου (από Χαϊδαρίου έως Παναγίας Οδηγήτριας)
Χαϊδαρίου (από Γορδίου έως Αγχιάλου)
Αγχιάλου (από Χαϊδαρίου έως Αγίας Μαρίνης)

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ 1922 ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
30/11/2016

Τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα: «Κερδισμένη πατρίδα, πρόσφυγες του 1922 στον Πειραιά», πραγματοποιήθηκαν χθες στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.
Η έκθεση με επιμέλεια του ιστορικού Βάσια Τσοκόπουλου, επιχειρεί να διερευνήσει τα πολιτιστικά «φορτία» και τις δεξιότητες, που βοήθησαν τους πρόσφυγες να αναγεννήσουν τη ζωή τους σε σύντομο χρονικό διάστημα στον Πειραιά.

Στις φωτογραφίες των κ.κ. Σπύρου Δεληβοριά, Ανδρέα Σχοινιά και Δημήτρη Σφουντούρη αποτυπώνονται, μεταξύ άλλων, εικόνες προσφυγικών σπιτιών στον Πειραιά, στην Νίκαια, στο Πέραμα, αλλά και από την σκληρή ζωή των προσφύγων. Επίσης αποτυπώνονται εικόνες από τις δραστηριότητές τους, όπως την επιχειρηματικότητα, την κοινωνικότητα, την καθαριότητα, τη χειραφέτηση των γυναικών και τη δημιουργία του ρεμπέτικου τραγουδιού.


Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Πέτρος Κόκκαλης, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
«ΓΙΟΡΤΗ» ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ
30/11/2016

«Γιορτή» ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού με θέμα: «Κατεβάζουμε τις Ετικέτες», πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην πλατεία Κοραή, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1η Δεκεμβρίου) από γνωστό ΙΕΚ, μαζί με τους εθελοντές του «Κέντρου Ζωής», υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου που μαζί με την Πρέσβη Κινητοποίησης της Ενέργειας, παρουσιάστρια κα Μαίρη Συνατσάκη, έκοψαν συμβολικά την κόκκινη κορδέλα στο κιόσκι της πλατείας Κοραή.

Σπουδαστές διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους τρόπους προφύλαξης από το AIDS.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις, όπως το quiz της ενημέρωσης και διασκέδασαν με αγαπημένα τραγούδια από το συγκρότημα Newmark.


Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
28/11/2016

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των μουσικών παρουσιάσεων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πειραιά στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου, προσφέροντας ευχάριστες στιγμές σε εκατοντάδες Πειραιώτισσες και Πειραιώτες της τρίτης ηλικίας.

Το πρόγραμμα «Μουσική Συντροφιά με τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά», περιλαμβάνει παρουσιάσεις στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του δήμου, με στόχο να χαρίσει όμορφες μουσικές στιγμές στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά πρόκειται να πραγματοποιήσει και δεύτερο κύκλο παρουσιάσεων στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης.

  Δελτία Τύπου
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 72η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
27/11/2016

Πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ», ο Παγκαρπαθιακός Εορτασμός της 72ης Επετείου από την Επανάσταση και Απελευθέρωση της Καρπάθου, που οργάνωσε ο Σύλλογος των Απανταχού Καρπαθίων υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με τη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στον Πειραιά και με καταθέσεις στεφάνων στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (πεζόδρομος Δραγάτση). Επίσης, προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με θέμα: «Κάρπαθος: Από τους μύθους ως την Ένωση με την Ελλάδα».
Ο Αντιδήμαρχος Δόμησης, Γ.Σ.Π., Αρχιτεκτονικού και Λ.Τ.Ε. κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΑ
26/11/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραχώρησε συνέντευξη στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΑ και στον δημοσιογράφο κ. Νότη Ανανιάδη, σχετικά με τις αντιδράσεις για τη δημιουργία δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων από την ΜΚΟ Praksis, σε κτίριο στον Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης δήλωσε σχετικά:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΕΚΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
25/11/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε στα εγκαίνια της Δωροέκθεσης, που διοργανώνει για 25η χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον κ. Μώραλη για τη στήριξη του Δήμου Πειραιά στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η Δωροέκθεση, φιλοξενείται στο κτίριο έναντι του Κεντρικού Ταχυδρομείου Πειραιά (Φίλωνος & Τσαμαδού) και αποτελεί σημαντικό κοινωνικό θεσμό για την πόλη, καθώς τα έσοδα ενισχύουν το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΟΜΙΛΙΑ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
24/11/2016

Ομιλία – συζήτηση, με θέμα: «Η δύναμη του Παιχνιδιού», που οργάνωσαν η Διεύθυνση των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική επιστημονική εταιρεία «ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ», πραγματοποιήθηκε χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, παρουσία της εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Βρεφονηπιακών Σταθμών κυρίας Χαραλαμπίας Ζηλάκου.

Ομιλητής ήταν ο ψυχολόγος και υπεύθυνος του προγράμματος κ. Κωνσταντίνος Φύσσας.

Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, στον χαιρετισμό της τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ»
24/11/2016

Πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη η εκδήλωση ανοιχτού διαλόγου με θέμα: «Προσεγγίζοντας την διαφορετικότητα», που οργάνωσε το τμήμα Κοινωνικής Υποστήριξης της Διεύθυνσης Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά, με ομιλητή τον Συντονιστή Βιωματικών Παρεμβάσεων και Motivational Speaker του Σ.Κ.Ε.Π., με κινητική αναπηρία κ. Παναγιώτη Πιτσίνιαγκα.

 

Ο Αντιδήμαρχος Δόμησης, Γ.Σ.Π., Αρχιτεκτονικού και Λ.Τ.Ε. κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη, καθώς και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Παιδείας κ. Νίκου Καλαμακιώτη που ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν τους επέτρεψαν να έρθουν στην σημερινή εκδήλωση. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πιτσίνιαγκα για τη συμμετοχή και για όλα αυτά που θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε σε άμεση συζήτηση και επαφή για τη διαφορετικότητα και ό, τι συνεπάγεται στην καθημερινότητα μέσα στις πόλεις, αλλά και στην πόλη μας στον Πειραιά. Θεωρώ ότι το θέμα δεν εξαντλείται σε μια συζήτηση, διότι είναι πολύπλευρο, όχι μόνο όσον αφορά την πρόσβαση καθημερινά στους διάφορους τομείς της πόλης: στην εργασία, στο σχολείο, αλλά και όσον αφορά συνολικότερα μια αντίληψη και της ίδιας της κοινωνίας που πρέπει να έχει, οπότε ως θέμα είναι πάρα πολύ εκτεταμένο.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ "ΦΙΛΟΞΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: ΠΡΟΩΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ"
23/11/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε στη 2ήμερη Διεθνή Συνάντηση των Αθηνών «Φιλόξενες Πόλεις για τους Πρόσφυγες: Προωθώντας την ένταξη και προστατεύοντας τα δικαιώματα», που διοργάνωσε το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», σε συνεργασία με την UNESCO στις 22 και στις 23 Νοεμβρίου 2016.

Ο κ. Μώραλης πραγματοποίησε ομιλία στην τελετή έναρξης της Διεθνούς Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, της Γενικής Διευθύντριας της UNESCO, κυρίας Irina Bokova, της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της UNESCO και Προέδρου του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, Υπουργών κ.α., στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
23/11/2016

Εκ της Διευθύνσεως της Καθαριότητας ανακοινώνεται ότι λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της 24ης Νοεμβρίου 2016, ο ΧΥΤΑ Φυλής θα παραμείνει κλειστός και δεν θα δέχεται απορρίμματα.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται θερμά οι κάτοικοι του Πειραιά, να δείξουν κατανόηση και να μην κατεβάζουν απορρίμματα στους κάδους, από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η πόλη.

  Δελτία Τύπου
ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ «RUN4FUN» ΣΤΑ ΚΑΜΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΦΟΙΒΟ» ΤΗΝ Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ Ο.Π.Α.Ν.
22/11/2016

Με τη συμμετοχή αθλητών, μαθητών από σχολεία της πόλης, παιδιών από Ιδρύματα του Πειραιά, από Ακαδημίες ποδοσφαίρου και από εθελοντικές οργανώσεις, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας σκυταλοδρομίας «Run4Fun», την Κυριακή 20 Νοεμβρίου που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Φυσιολατρικός Κοινωνικός Σύλλογος «Φοίβος» σε συνεργασία με την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στα Καμίνια.

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στην αθλητική δράση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και είχε σημείο εκκίνησης το στρατόπεδο Παπαδογιωργή με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία Καμινίων «Ν. Λεγάκης», επί της κεντρικής οδού Αγίου Ελευθερίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση του αγώνα σκυταλοδρομίας, βραβεύθηκε για την προσφορά του στον αθλητισμό, ο Ολυμπιονίκης Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ριο Ντε Τζανέιρο κ. Σπύρος Γιαννιώτης.

Ο Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Τάσος Πούλος, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΤΟ 3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ» ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
21/11/2016

Το τουρνουά, το οποίο διοργάνωσαν από κοινού ο Εθνικός Ο.Φ.Π.Φ. και ο Ο.Π.Α.Ν., φέτος είχε ιδιαίτερα συμβολική σημασία, καθώς διεξήχθη στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά που φέρει το όνομα του Ανδρέα Γαρύφαλλου.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τους αγώνες στους οποίος συμμετείχαν οι ομάδες του Εθνικού, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Πανιωνίου, της Βουλιαγμένης και του ΠΑΟΚ, με την ομάδα Παίδων της Βουλιαγμένης να κατακτά το τρόπαιο επικρατώντας με 13-8 του ΠΑΟΚ.


Τη βράβευση στην πρωταθλήτρια ομάδα της Βουλιαγμένης και στις δύο ομάδες που κατέκτησαν μετάλλιο έκανε η πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ενώ τους διακριθέντες πολίστες βράβευσαν ο προπονητής της ανδρικής ομάδας του Εθνικού, Φάνης Κουντουδιός και ο κ. Γιάννης Γαρύφαλλος, γιος του Ανδρέα Γαρύφαλλου.

Η Πρόεδρος του Εθνικού κα Δώρα Ιωαννίδου απένειμε τιμητική πλακέτα στην Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου για την συμβολή της στη διεξαγωγή του τουρνουά «Ανδρέας Γαρύφαλλος».

Η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κα Σταυρούλα Αντωνάκου δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ
21/11/2016

Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει για τη φιλοξενία 20 ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων από την Praksis, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Παρακολουθώ εδώ και λίγες ήμερες την εύλογη προσπάθεια κατοίκων, για την τήρηση της νομιμότητας και παράλληλα ορισμένων να αναδείξουν ως μείζον θέμα την επιλογή ιδιωτικού χώρου από την ΜΚΟ PRAKSIS στην 5η Κοινότητα, προκειμένου να στεγάσει 20 ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά, ώστε να ενταχθούν ευκολότερα στην νέα για αυτά σκληρή πραγματικότητα.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
21/11/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, εγκαινίασε σήμερα, το νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Αγχιάλου 104), στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα. Το νέο ΚΕΠ πρόκειται να εξυπηρετήσει μια από τις πολυπληθέστερες περιοχές του Δήμου Πειραιά.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, τόνισε:

«Καλημέρα σε όλους. Θεωρώ ότι αυτή η εβδομάδα ξεκινάει ευχάριστα, με τα εγκαίνια του νέου ΚΕΠ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα. Ένας βασικός άξονας της Δημοτικής Αρχής, είναι να βελτιώνει τις υπηρεσίες προς τον δημότη. Στην κατεύθυνση αυτή, είχαμε εντοπίσει ένα κενό που υπήρχε στην Ε΄ Κοινότητα, ενώ η Α΄ και η Β΄ Κοινότητα εξυπηρετούνται από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών του Πύργου. Υπάρχει ΚΕΠ και στην Δ και στην Γ Κοινότητα. Υπήρχε λοιπόν ένα κενό στην Ε΄ Κοινότητα, το οποίο ερχόμαστε σήμερα να καλύψουμε, εγκαινιάζοντας το νέο ΚΕΠ, προκειμένου να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες προς τους δημότες, να κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους, να μην χρειάζεται για απλά πράγματα να μετακινούνται στον Πύργο, όπου τώρα που υπάρχουν μεγάλα έργα που γίνονται στην πόλη, είναι εξαιρετικά δύσκολη η πρόσβαση στον Πύργο. Πιστεύω ότι είναι κάτι που έπρεπε να γίνει, το κάναμε και είμαστε ικανοποιημένοι.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΕΛΕΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΕΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ «ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ» ΤΗΣ Ε.Ε.
21/11/2016

Στο πρόγραμμα αδελφοποίησης πόλεων της πρωτοβουλίας του Συμφώνου των Δημάρχων για το Κλίμα & την Ενέργεια «Mayors Adapt» της Ε.Ε., επελέγη ο Δήμος Πειραιά, ο οποίος είναι μια εκ των 11 πόλεων από 7 χώρες της Ε.Ε., όπου, ανάλογα με τα κλιματολογικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά, τις κοινωνικό-οικονομικές και θεσμικές ιδιαιτερότητες, καθώς και τη γνώση του στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, θα έρθει σε επαφή με άλλες πόλεις με στόχο την απόκτηση περαιτέρω γνώσης.
Οι επισκέψεις στο πλαίσιο της αδελφοποίησης, οι οποίες θα λάβουν χώρα τον Ιανουάριο του 2017, θα συνδέσουν τις πόλεις που ξεκινούν το έργο της προσαρμογής τους, με Δήμους που είτε έχουν αναπτύξει επιτυχείς στρατηγικές για την προσαρμογή είτε βρίσκονται και αυτοί στην χάραξη της στρατηγικής.
Οι αδελφοποιημένες πόλεις είναι οι εξής:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «SMART CITY EXPO WORLD CONGRESS» ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
18/11/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, επισκέφθηκε την Smart City Expo - World Congress, μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις αναφορικά με την εφαρμογή ψηφιακών τεχνολογιών στη λειτουργία των πόλεων, η οποία διεξήχθη από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Μώραλης είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στα εκθεσιακά περίπτερα Ευρωπαϊκών πόλεων και κρατών και να ενημερωθεί διεξοδικά για τα βήματα που έχουν κάνει στον τομέα της ψηφιακής στρατηγικής και ειδικότερα στην υλοποίηση καινοτόμων λύσεων, μέσω smart city εφαρμογών σε ζητήματα αστικής διαχείρισης, καθώς και για τις σύγχρονες τάσεις στην ανάπτυξη των σχετικών υποδομών.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
18/11/2016

Εκδήλωση ανοιχτού διαλόγου με θέμα: «Προσεγγίζοντας την διαφορετικότητα» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, στις 19:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής Υποστήριξης Σχολείων και Συλλόγων Γονέων της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.).

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΑΜΕΝΟΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
12/11/2016

Επιχείρηση απομάκρυνσης παράνομα διαμενόντων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό έναντι του Αγίου Διονυσίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Δήμο Πειραιά, προκειμένου να εκκενωθεί κτίριο, το οποίο είχε καταληφθεί παρανόμως και αποτελούσε απειλή για τη δημόσια υγεία.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, την οποία συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αριχτεκτονικού και η Δημοτική Αστυνομία, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, εκκένωσαν και σφράγισαν το κτίριο, ενώ άμεσα θα παρέμβουν οι υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου, καθώς ο χώρος αποτελεί εστία μόλυνσης.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε επιτυχημένα, επιχείρηση εκκαθάρισης από τον Δήμο Πειραιά, σε οικόπεδο παραπλεύρως του Κηφισού στο Νέο Φάληρο, στο οποίο είχε δημιουργηθεί παράνομος οικισμός από Ρομά.

Ο Αντιδήμαρχος Δόμησης & Γ.Σ.Π. και Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε. του Δήμου Πειραιά κ. Κυριάκος Σιγαλάκος δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
12/11/2016

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο, η εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων και το Διαβητολογικό Κέντρο Γ.Ν. «Τζάνειο», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη (14 Νοεμβρίου).

Η εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, είχε ως θέμα: «Πρόληψη και φροντίδα στον Σακχαρώδη Διαβήτη. Ο νους μας στα μάτια και την καρδιά» και περιλάμβανε ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους γιατρούς, για την επίδραση του διαβήτη στα μάτια και την καρδιά και τις θεραπευτικές παρεμβάσεις πρόληψης και θεραπείας τους.

Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, στον χαιρετισμό του τόνισε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2021»
11/11/2016

Συγχαρητήρια επιστολή στον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Γιώργο Τσουκαλά απέστειλε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης για την επιλογή της Ελευσίνας ως «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021».

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής

Αγαπητέ Γιώργο,

Θα ήθελα να σου εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επιλογή της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Η διάκριση αυτή, αποτελεί ουσιαστική αναγνώριση της σοβαρής και μεθοδικής δουλειάς την οποία κάνατε, προκειμένου να φέρετε εις πέρας αυτόν τον τόσο σημαντικό στόχο για την πόλη σας.

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τη δυσκολία του εγχειρήματος, μπορώ να φανταστώ πόσο σημαντικό είναι αυτό το επίτευγμα για την πόλη και τους κατοίκους της Ελευσίνας. Τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους σας - Δημοτική Αρχή, φορείς και πολίτες - όσοι δουλέψατε για αυτόν τον μεγάλο σκοπό.
Εύχομαι ολόψυχα η Ελευσίνα να αξιοποιήσει στο έπακρο τις τεράστιες δυνατότητες και τις ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά της για την επόμενη πενταετία.
Από την πλευρά μου θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω, ότι ως Δημοτική Αρχή Πειραιά θα είμαστε δίπλα σας και θα στηρίζουμε την προσπάθειά σας, ευχόμενοι από καρδιάς κάθε επιτυχία στην Ελευσίνα.

  Δελτία Τύπου
ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
11/11/2016

Πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα η δωρεάν εξέταση μαστογραφίας στον Πειραιά, που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε. και το ΕΔΔΥΠΠΥ.

Εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, υποδέχθηκε γυναίκες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, στην κινητή μονάδα μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, οι οποίες υποβλήθηκαν σε έλεγχο μαστογραφίας.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
11/11/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ήταν ομιλητής στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την αυτοαπασχόληση των νέων, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Τοπική Ενσωμάτωση και την Κοινωνική Δράση (ELISAN).

H ομιλία του κ. Γιάννη Μώραλη, είναι η ακόλουθη:

«Κυρίες και κύριοι,
καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής γι΄ αυτή την εξαιρετικά χρήσιμη και σημαντική πρωτοβουλία να διοργανώσει ένα ευρωπαϊκό συνέδριο με έλληνες και ξένους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το μείζον θέμα της ανεργίας και ειδικά για την ανεργία στις ηλικίες των νέων.

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟΥ «USS CARNEY» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
10/11/2016

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος υποδέχθηκαν σήμερα, στο δημαρχείο, τον Κυβερνήτη του Αμερικανικού καταδρομικού «USS CARNEY» κ. Peter Halvorsen και τους αξιωματικούς που τον συνόδευαν, οι οποίοι πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον δήμο.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης μετά το πέρας της εθιμοτυπικής επίσκεψης, δήλωσε:«Είχαμε και πάλι τη χαρά σήμερα να μας επισκεφθούν εκπρόσωποι του Αμερικανικού στόλου. Μας επισκέφθηκαν ο Κυβερνήτης ενός αμερικανικού καταδρομικού πλοίου, από μια ομάδα του στόλου που εδρεύει στο ΝΑΤΟ στην Ισπανία, μαζί με το επιτελείο του στο δημαρχείο. Ήρθαν για μια εθιμοτυπική επίσκεψη και αντηλλάγησαν απόψεις, αντηλλάγησαν φιλοφρονήσεις και αντηλλάγησαν ορισμένα δώρα. Η αντιπροσωπεία αποχώρησε για να πάει και σε άλλες επισκέψεις στον Πειραιά και στην Αθήνα»

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΡΑΛΛΕΙΟΥ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
10/11/2016

Συνάντηση με τους Διευθυντές των σχολείων της Ραλλείου, είχε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, όπου ενημερώθηκε για τη συμμετοχή μαθητριών του Ραλλείου Λυκείου Πειραιά, στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, η οποία θα διεξαχθεί στο Νέο Δελχί της Ινδίας από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016.

Οι μαθήτριες της Ραλλείου, που αποτελούν την ομάδα E-Tteam, θα εκπροσωπήσουν τον Πειραιά και τη χώρα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στον οποίο έλαβαν μέρος πάνω από 120 ομάδες σε όλες τις κατηγορίες.

Οι μαθήτριες είναι οι : Ειρήνη Δήλερη, Παναγιώτα Κοντοπούλου και Ελένη Κουγιουμτζή, οι οποίες με τον προπονητή τους Γιάννη Τούρλο, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις καλύτερες ομάδες ρομποτικής από 45 χώρες και θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, διεκδικώντας για πρώτη φορά μια διάκριση.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
9/11/2016

Επιχείρηση εκκαθάρισης οικοπέδου παραπλεύρως του Κηφισού στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμος Πειραιά, με τη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία Εισαγγελικής Αρχής.

Στο σημείο είχε δημιουργηθεί παράνομος οικισμός από Ρομά και αποτελούσε εστία μόλυνσης. Στην επιχείρηση εκκαθάρισης, η οποία θα συνεχιστεί και αύριο, συνεργάστηκε και ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οδοποιίας, Αποχέτευσης, Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Καλογερόγιαννη, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρο Βοιδονικόλα και τον Πρόεδρο της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπο Λιακόσταυρο, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο σημείο, όπου συντόνισαν τις εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων και μπαζών, από τις υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Διαβάστε Περισσότερα...  Δελτία Τύπου
MΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
7/11/2016

Μουσικές εκδηλώσεις στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά θα πραγματοποιήσει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου με σκοπό να προσφέρει με τις μελωδίες της ξέγνοιαστες μουσικές στιγμές στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας.
Το πρόγραμμα «Μουσική Συντροφιά με τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά» που θα διαρκέσει ολόκληρο τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 17:30 από το Α1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά (Αντωνίου Θεοχάρη 35-37, Καλλίπολη).

  Δελτία Τύπου
Σελίδα 14 από 93Πρώτη   Προηγούμενη   9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  Eπόμενη   Τελευταία   
       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by