English  ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

Δημοτικό Συμβούλιο    από το ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ

Δημοτικό Συμβούλιο    από το ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ

      

      

  

  

  

  

              

              

     

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

 

  

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

 
       
NovemberDecember 2016January
SunMonTueWedThuFriSat
27
28
29
30
1
23
4
5
6
78
910
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7

Δελτία Τύπου

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ "ONIRAMA"
12/8/2016

Ο Πειραιάς ”φοράει" τα γιορτινά του και υποδέχεται τα Χριστούγεννα, με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και με μια μοναδική συναυλία από το δημοφιλές συγκρότημα "ONIRAMA”.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016, στις 18:45, στον πεζόδρομο Δραγάτση και Ηρώων Πολυτεχνείου.

Στη συνέχεια, οι "ONIRAMA” θα ψυχαγωγήσουν τον κόσμο με μια συναυλία ανοικτή για το κοινό, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, θα δημιουργήσει γιορτινή ατμόσφαιρα.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η κυρία Κατερίνα Καινούργιου.

  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
12/6/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στη Θεία Λειτουργία που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο του εορτασμού του προστάτη των ναυτικών μας, κατά την οποία υποδέχθηκε στην πόλη, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης παρέστη στην τελετή εορτασμού του Αγίου Νικολάου στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, καθώς και στη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

Read More...  Δελτία Τύπου
ΠΟΛΥΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΚ/ ΑμεΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
12/6/2016

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά και το Πειραϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία (ΠΕΚ/ΑμεΑ), διοργανώνουν το διήμερο Πολυφεστιβάλ Ευαισθητοποίησης για την Αναπηρία με τίτλο: "Κάτι...Παίζει".

Το Πολυφεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, από τις 10:00 έως τις 20:00, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει και bazaar για Χριστουγεννιάτικες αγορές.

Επιπλέον περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια, εργαστήριο σαπουνιού, εργαστήρια κατασκευών, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοκινητικά δρώμενα και μουσικές παραστάσεις.


Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κυρία Κορίνα Λαουλάκου, δήλωσε:

Read More...  Δελτία Τύπου
Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ 3ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ-ΘΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «BLUEGROWTH»
12/5/2016

Ο 3ος Διαγωνισμός “Bluegrowth”, αποτελεί πλέον θεσμό για τον Πειραιά. Ένας διαγωνισμός, με επίκεντρο τη θαλάσσια οικονομία, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, από τις 17.30 έως τις 21.00, στο Συνεδριακό Κέντρο ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ (ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ - Θηβών & Π. Ράλλη 250 Αιγάλεω) από την ομάδα του “Bluegrowth” και υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

H συνέχεια του Διαγωνισμού Bluegrowth IIΙ, έπειτα από την αρχική αξιολόγηση των υποβληθεισών προτάσεων, περιέχει δύο φάσεις.

Η πρώτη φάση περιλάμβανε την Ημέρα Προετοιμασίας στις 28 Νοεμβρίου 2016, κατά την οποία οι τελικές 11 υποψήφιες ομάδες που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής, δοκίμασαν την ροή των παρουσιάσεών τους, συζήτησαν θέματα επί της διαδικασίας και αντήλλαξαν ιδέες προκειμένου να τελειοποιήσουν τις προτάσεις τους.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την Ημέρα του Διαγωνισμού, την Τετάρτη στις 14 Δεκεμβρίου 2016, στις 17:30, στο συνεδριακό κέντρο του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα (Τ.Ε.Ι Πειραιά, Θηβών 250) .

Read More...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΟ 1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
12/5/2016

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε σήμερα στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, όπου παρακολούθησε το ανοιχτό μάθημα κολύμβησης των παιδιών, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των οργανωμένων δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Ο κ. Μώραλης, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια που καταβάλουν ενώ συνομίλησε με τους γονείς και άκουσε τα αιτήματά τους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

Read More...  Δελτία Τύπου
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΚΗΡΥΞΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ TAEKWON-DO ITF ΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΝΠΑΙΔΩΝ / ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΣΤΟ Σ.Ε.Φ.
12/3/2016

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης κήρυξε και επίσημα σήμερα την έναρξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος TAEKWON-DO ITF Παίδων – Πανπαίδων, Κορασίδων – Πανκορασίδων, που διεξάγεται 2-3 και 4 Δεκεμβρίου στο Σ.Ε.Φ. Το Πρωτάθλημα αυτό, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του Ο.Π.Α.Ν., διοργανώθηκε από την Αθλητική Ομοσπονδία TAEKWON-DO Ελλάδος, τον Α.Γ.Σ. TAEKWON-DO Καστέλλας και τον Α.Γ.Σ. TAEKWON-DO Κερατσινίου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ομοσπονδίας TAEKWON-DO Ελλάδος κ. Αναστάσιος Βαλασιάδης, τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη και την Πρόεδρο του Ο.Π.ΑΝ. κα Σταυρούλα Αντωνάκου για τη συμβολή τους στη διοργάνωση.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

Read More...  Δελτία Τύπου
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
12/3/2016

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα: «Γυναίκες και έμφυλη βία» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά. Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Πειραιά και έγινε με την ευκαιρία της 25ης Νοεμβρίου - Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Στην εκδήλωση παρατέθηκαν στατιστικά στοιχεία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που τεκμηριώνουν πόσο οξύ είναι το πρόβλημα, αναλύθηκαν οι κοινωνικές και ψυχολογικές επιπτώσεις αυτού του φαινομένου, έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε ευάλωτες κατηγορίες όπως οι πρόσφυγες και προτάθηκαν μέτρα που θα περιορίσουν το πρόβλημα.

Στην αίθουσα της εκδήλωσης λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας του κ. Μάριου Λώλου από τη Λέσβο και την Ειδομένη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν: η βουλευτής κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής κα Μαρία Λαμπρίδου.

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Πειραιά κα Αθηνά Γλύκα Χαρβαλάκου, στον χαιρετισμό της, τόνισε:

Read More...  Δελτία Τύπου
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΑΝΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
12/2/2016

Εορταστική εκδήλωση για τα 150 χρόνια από τη θεμελίωση του Τζανείου Νοσοκομείου, πραγματοποίησαν στο Δημοτικό Θέατρο, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά σε συνεργασία με το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, ο οποίος στον χαιρετισμό του τόνισε:
«Αξιότιμοι κύριοι εκπρόσωποι των κομμάτων, κύριοι Υπουργοί, κύριοι Βουλευτές, κύριοι Πολιτευτές, αγαπητοί συνάδελφοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αγαπητοί συνάδελφοι ως ιατρός αυτήν τη φορά, αγαπητοί κυρίες και κύριοι, αγαπητοί φίλες και φίλοι, πριν λίγη ώρα μίλησα με τον κ. Δήμαρχο. Βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στο 3ημερο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ. Εκφράζει τη λύπη και τη συγγνώμη του που δεν βρίσκεται κοντά μας. Θα το ήθελε πάρα πολύ, αλλά το φετινό συνέδριο είναι το πιο κρίσιμο, θα έλεγα, και επομένως θα έπρεπε να παραβρεθεί. Μου ζήτησε να μεταφέρω τις ευχές του για καλή επιτυχία στην εκδήλωση καθώς και τα συγχαρητήρια σε όλους τους συνδιοργανωτές.

Read More...  Δελτία Τύπου
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΛΒΕΤΟΥ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ JULIEN GRIVEL «ΣΕΒΑΣΤΗ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
12/2/2016

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Ελβετού Φιλέλληνα Julien Grivel με τίτλο «Σεβαστή» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Πρόκειται για ένα διήγημα που εξιστορεί τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε ο οδοντίατρος συγγραφέας με τους ασθενείς με τη νόσο «Χάνσεν», στο Νοσοκομείο Λοιμωδών «Αγία Βαρβάρα». Η παρουσίαση, που τελούσε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα, οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά και τη Βιβλιοθήκη «Μανώλης Φουντουλάκης» και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Λεοντίνης Εμμ. Φουντουλάκη – Παπαρίζου.

Ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Hans – Rudolf Hodel, δήλωσε χαρούμενος και ευτυχισμένος, που βρίσκεται στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, για την παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του Julien Grivel «Σεβαστή». Το πρώτο του βιβλίο ήταν η διδακτορική διατριβή «Ιστορία της νόσου Χάνσεν στην Ελλάδα».

Read More...  Δελτία Τύπου
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΩΡΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΖΕΑΣ
12/1/2016

«Η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων, να αναδειχθεί το Αρχαίο Θέατρο της Ζέας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πόλη μας.

Μας γεμίζει υπερηφάνεια, ικανοποίηση, αλλά και ευθύνη. Είναι ένα σπουδαίο πολιτιστικό μνημείο όχι μόνο για τον Πειραιά αλλά για τη χώρα, το οποίο σε συνδυασμό με τα μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα που φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της πόλης.

Ως Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, θέσαμε σε προτεραιότητα την ανάδειξη της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομίας της πόλης μας και για το λόγο αυτό, βρισκόμαστε σε διαρκή συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την Αντιπεριφέρεια Πειραιά.

Σε αυτή την κατεύθυνση, σχεδιάζουμε μια ολοκληρωμένη αστική παρέμβαση στην περιοχή, η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Ζέας, θα αυξήσει την επισκεψιμότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου και θα επαναπροσδιορίσει τη θέση του σπουδαίου αυτού θεάτρου, στον χάρτη των σημαντικών μνημείων της χώρας μας».

  Δελτία Τύπου
Page 1 of 240First   Previous   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Next   Last   
       
Managed By : Municipality of Piraeus          
Department of E-Goverment
 Privacy Statement Powered by