ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

      

 

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

Δελτία Τύπου

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΥΑΝΓΚΤΣΟΟΥ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ
8/9/2017Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με εκπροσώπους του Δήμου Κουανγκτσόου της Κίνας, τους οποίους υποδέχθηκε σήμερα στο Δημαρχείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και συνέργειες μεταξύ του Δήμου Πειραιά και του Δήμου Κουανγκτσόου.

Παρών από την πλευρά του Δήμου Πειραιά, ήταν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Επικοινωνίας – Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Με χαρά υποδεχθήκαμε στο Δημαρχείο την αντιπροσωπεία από την πόλη της Κουανγκτσόου ένα μεγάλο λιμάνι, από τα μεγαλύτερα της Κίνας. Ανέπτυξα στους εκπροσώπους του Δήμου Κουανγκτσόου τι είναι ο Πειραιάς, μου ανέπτυξαν τα χαρακτηριστικά της Κουανγκτσόου. Υπογράψαμε ένα πρώτο Σύμφωνο Συνεργασίας σε βασικούς άξονες, όπως είναι η ναυτιλία, ο τουρισμός, η επιχειρηματικότητα, ο αθλητισμός, το ποδόσφαιρο με σκοπό αυτό να εξειδικευτεί, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, που όπως έχω ξαναπεί, πρέπει να διακατέχει τον Πειραιά. Το Σύμφωνο Συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο των διμερών επαφών που έχουμε με την Κίνα. Πρόσφατα είχαμε επισκεφθεί το Πεκίνο, όπου συμμετείχαμε στο City Forum μεταξύ των δυο κρατών και με τις πόλεις της Αμφικτιονίας. Eίμαστε αδελφοποιημένοι με τη Σαγκάη, ενώ ξεκινάμε τώρα μια συνεργασία με την Κουανγκτσόου. Είναι ένα λιμάνι που έχει τα χαρακτηριστικά της πόλης του Πειραιά. Είναι χρήσιμες συνεργασίες, αρκεί να εξειδικεύονται και να προχωρούν σε υλοποίηση κοινών προγραμμάτων. Πιστεύω ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί. Για τον Πειραιά είναι ένα σημαντικό βήμα. Σε σχέση με τον πληθυσμό, είμαστε μια γειτονιά της Κουανγκτσόου. Παρόλα αυτά, ο Πειραιάς είναι το κέντρο της ελληνικής ναυτιλίας, της μεγαλύτερης στον κόσμο, το μεγάλο λιμάνι της Μεσογείου, έχει τουριστική ροή εκατομμυρίων ανθρώπων. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν τομείς συνεργασίας με την κινεζική πόλη».


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by