ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

      

 

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

Δελτία Τύπου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
12/1/2018Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην κοπή της πίτας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στο πλωτό μουσείο «HELLAS LIBERTY».
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, επισήμανε πως ο Πειραιάς είναι η φυσική έδρα της Ελληνικής Ναυτιλίας γεγονός που αποτελεί τιμή για την πόλη, χαρακτηρίζοντας την Ελληνική Ναυτιλία «τη μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο». Πρόσθεσε δε, ότι ο Πειραιάς υποδέχεται εκατομμύρια τουρίστες από την κρουαζιέρα και την ακτοπλοΐα.
Ο κ. Μώραλης ανέφερε πως όταν ανέλαβε καθήκοντα, πρωταρχικό του μέλημα ήταν η σύνδεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου με τη ναυτιλία. Συγκεκριμένα τόνισε: «Υπήρχε μία απόσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου με την Ελληνική Ναυτιλία. Είναι γεγονός ότι ο Πειραιάς για να αναπτυχθεί πρέπει να κοιτάζει προς τη θάλασσα. Θα στηριχτεί στο λιμάνι του, στους τουρίστες, στην ακτογραμμή του, στην ιστορία του και στον πολιτισμό του. Σε αυτή την κατεύθυνση προσπαθούμε, ως Δήμος Πειραιά, να έρθουμε κοντά στη ναυτιλιακή οικογένεια να αναλάβουμε δράσεις γαλάζιας οικονομίας, γαλάζιας ανάπτυξης, όπως είναι το “Blue Growth”. Κάνουμε πράγματα σημαντικά, προσπαθούμε».
Ο κ. Μώραλης, έκλεισε τον χαιρετισμό του με μια «οξύμωρη», όπως τη χαρακτήρισε, κατάσταση την οποία διαπίστωσε όταν ανέλαβε τη Δημοτική Αρχή: «Όταν αναλάβαμε ως νέα Δημοτική Αρχή διαπιστώσαμε ότι ο Δήμος είχε 23 διευθύνσεις, 175 τμήματα και 1.400 άτομα προσωπικό και δεν υπήρχαν οι λέξεις ναυτιλία και τουρισμός σε έναν Δήμο σαν τον Δήμο Πειραιά. Δεν μιλάμε για κάποιο ορεινό χωριό ή Δήμο, αλλά για έναν Δήμο με ένα μεγάλο οργανόγραμμα όπου απουσίαζαν δύο λέξεις: η ναυτιλία και ο τουρισμός. Μα πού αλλού μπορεί να στηριχτεί ο Πειραιάς για να αναπτυχθεί ως πόλη, αν δεν στηριχτεί σε αυτούς τους πυλώνες;» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πειραιά, λέγοντας πως η Δημοτική Αρχή επιθυμεί να είναι κοντά με τη ναυτιλιακή οικογένεια. «Όλοι μαζί θα πάμε μπροστά», τόνισε ο Δήμαρχος Πειραιά.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Μώραλης, απένειμε τιμητική πλακέτα του Ναυτικού Επιμελητηρίου στον κ. Μάρκο Φόρο, εκπρόσωπο στο Επιμελητήριο, πάνω από 11 χρόνια, της εταιρείας Χανδρή, στον τομέα της κρουαζιέρας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κα Ειρήνη Νταϊφά.


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by