ελληνικά
Small text Medium text Large text

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ  

Μώραλης Ιωάννης

    

       

Καιρός

  

 

      

 

  

  

              

     

            

   Εκδηλώσεις                                   Εκδηλώσεις

  

Δημοτικές Επιχειρήσεις

 

  

Τηλεφωνικό Κέντρο: 2132022000

Συνεδριάσεις Οργάνων Διοίκησης

 
       
ΙούλιοςΑύγουστος 2018Σεπτέμβριος
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9

Δελτία Τύπου

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Η ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2018»
15/5/2018Με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 μαθητών από δημοτικά σχολεία του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, ξεκίνησε σήμερα η κεντρική εκδήλωση της διαδημοτικής δράσης «Σχολικός Πειραιαθλητισμός 2018», στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ο.Π.Α.Ν. στην παραλία Βοτσαλάκια.
Ο «Σχολικός Πειραιαθλητισμός 2018» θα διαρκέσει στην πόλη μας έως την Παρασκευή 18 Μαΐου και αναμένεται να συμμετάσχουν συνολικά 11.000 μαθητές από δημοτικά σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, από Ειδικά σχολεία και από τις Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων.
Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες αθλητικές δραστηριότητες στον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, όπου έλαβαν μέρος 5.000 μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στις δραστηριότητες του «Σχολικού Πειραιαθλητισμού» περιλαμβάνονται μια σειρά κινητικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, η κολύμβηση, η αντιπτέριση, το μίνι βόλεϊ παραλίας, kids athletics, η πυγμαχία, το μπάντμιντον, η τοξοβολία και οι ξυλορακέτες έτσι ώστε να αναπτύξουν τα παιδιά τις ικανότητές τους και να περάσουν όμορφα με τους συμμαθητές τους. Επίσης τα παιδιά συμμετέχουν σε δημιουργικά παιχνίδια και ενημερώνονται για την κυκλοφοριακή αγωγή.
Η Πρόεδρος του Ο.Π.ΑΝ. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της τόνισε πως η δράση του Σχολικού Πειραιαθλητισμού είναι μια αξιόλογη πρωτοβουλία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι πολύ σημαντικό να δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, να συμμετέχουν δωρεάν σε αθλητικές δραστηριότητες και σε δημιουργικά παιχνίδια. «Σήμερα είχαμε την έναρξη του Σχολικού Πειραιαθλητισμού, μια διαδημοτική δράση, την οποία ο Δήμος Πειραιά συγχρηματοδοτεί. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για 5 ημέρες, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ο.Π.Α.Ν. στην παραλία Βοτσαλάκια, θα «πλημμυρίσουν» από χαρούμενες φωνές και παιδικά χαμόγελα. Θέλουμε να υλοποιούμε αθλητικές δράσεις, που στηρίζουν την ομαδικότητα και την κοινωνικοποίηση των μαθητών του Πειραιά. Επιθυμία μας είναι να απολαμβάνουν τα παιδιά τα οφέλη του αθλητισμού και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αξιόλογες ενέργειες σαν τον Σχολικό Πειραιαθλητισμό».

Για τον «Σχολικό Πειραιαθλητισμό 2018»
Ο Σχολικός ΠειραιΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2018 διοργανώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων Πειραιά (Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Πειραιά) και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων: Πειραιά, Νικαίας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού και Περάματος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Be Active».


       
 
 Δήλωση Προστασίας Δεδομένων Powered by